Regler för kläckning av gosslingar i en inkubator hemma och i ett temperaturbord

Att avla fjäderfä i en inkubator är svårt och besvärligt. Utan lämplig kunskap och till och med lite erfarenhet kan ingenting komma från det. Tänk på reglerna för kläckning av gossingar i en inkubator hemma, särskilt beredning av ägg, lagring av dem, korrekta inkubationsförhållanden, processens sekvens, tidpunkten för när gosslingarna kan kläckas.

Förbereda gäss

Gås, från vilken det planeras att få ägg för inkubation, måste matas ordentligt. Fodret ska vara mättat med näringsämnen, mineraler, vitaminer, kalcium. Om utfodringen är otillräcklig eller otillräcklig kan inte fåglarna förväntas producera kvalitetsägg som är lämpliga för inkubation. Svaga och icke-livskraftiga gösningar kommer att visas från dem, trots att allt gjordes korrekt.

Gäss bör rusa i rena bon, där de kommer att vara bekväma och fria. De måste täckas med halm eller hö. Ägg bör väljas varje dag. Gäss rusar främst på morgonen, under dagen måste du kontrollera bon och välja ägg, på kvällen kontrollera att det inte finns något kvar. Ofta gömmer gäss sina ägg under ett flufflager, så du måste kontrollera allt noggrant. Du måste ta råvaror varje dag, eftersom bara i detta fall gässen fortsätter att rusa. Om äggen lämnas i boet kan honan sitta på dem själv.

Hur väljer man ägg?

Sortera materialet omedelbart efter insamlingen. För inkubatorn, välj stora och medelstora ägg med rätt form. Med ett tätt, helt skal, på vilket det inte bör finnas några slappar, fläckar, sprickor. För små, med defekter, är gamla inte lämpliga att lägga, svaga gosslingar kläcks från dem, vilket kommer att skada. Eller kycklingarna kläcker inte alls.

Ovoskopapplikation

Allt material som har passerat det första urvalssteget måste vara upplyst på ett ovoskop. Inuti bör det inte finnas några mörka fläckar, inneslutningar, äggulan bör vara centrerad. Alla ägg med defekter är inte lämpliga för inkubation.

kläckande goslings i en inkubator hemma

Desinfektion av råvaror

Desinfektion ökar klyckan hos kycklingar och upprätthåller deras hälsa. Behovet av denna procedur förklaras av det faktum att virus och bakterier finns kvar på skalets yta, som under inkubation kan tränga in i mitten och förstöra embryot. Materialet kan desinficeras på tre sätt: med en lösning av väteperoxid, kaliumpermanganat eller vinäger.

Expertutlåtande
Zarechny Maxim Valerievich
Agronomist med 12 års erfarenhet. Vår bästa stugaxpert.
En 1,5% -ig lösning bereds, hälls i en behållare, där äggen sänks i 3-5 minuter. Sedan tvättas de med rent vatten och torkas.

Inkubatorn måste också desinficeras. Skölj först alla borttagbara delar, torka av dem med peroxid- eller kaliumpermanganatlösning, torka igen med rent vatten och torka väl. Efter varje ny läggning av ett nytt parti ägg måste inkubatorn rengöras och desinficeras, annars blir det en grogrund för infektioner.

Lagring av ägg under ackumulering av råvaror

Hållbarheten för inkubationsmaterialet är högst 7 dagar. De måste förvaras vid en temperatur av 6-12 ° C och en fuktighet av 70%, sönderdelas i 1 lager. Du kan inte förvara i kylen, det är bättre att välja ett svalt rum för detta.

Hur man inkuberar ägg

För att allt ska gå smidigt måste du följa reglerna för inkubation. Och också för att undvika grundläggande misstag som kan leda till att embryon dör.

Stora misstag

Om inkubation inträffar vid en temperatur som överstiger den tillåtna temperaturen, kläckes gosslingarna tidigare än nödvändigt. De har tunna ben, svag pubescens. Om överhettningen är stark kanske kycklingarna inte kläcker alls. Vid låga temperaturer framträder goslings senare än det fastställda datumet, några av dem hackar, men kommer inte från ägget. De som har dykt upp har tjocka ben och långt ner. Detta innebär att de är mer utvecklade än nödvändigt.

På grund av brist på fukt kläcks kycklingarna svaga, de kan inte hacka skalet och lämna ägget. Och på grund av oregelbunden vändning av ägg under inkubation kanske embryot inte utvecklas, eftersom det sitter fast vid en av väggarna. För att ta bort gossor utan förlust måste du ständigt övervaka temperaturen, fuktigheten, vända och kyla dem.

kläckande goslings i en inkubator hemma

Hur man lägger ägg

Innan du lägger äggen måste du värma upp dem ordentligt - förvara dem i rummet i 8 timmar. Kalla kan inte läggas, de är täckta med kondens, som täpper till porerna och embryot kvävs. Om materialet inte är i samma storlek, måste du först lägga stora ägg, medelstora i storlek efter 4 timmar. Detta beror på att utvecklingen av gossor i stora ägg varar längre. Tidsskillnaden är nödvändig för att utsöndringen ska vara samtidig. Gåsägg placeras horisontellt i inkubatorn.

Inkubationsperioder

Inkubationsperioden är uppdelad i 5 delar. Under varje måste du hålla en viss temperatur och fuktighet, vrida och kyla materialet.

Period (i dagar)TemperaturFuktighetKylBesprutningSväng
1-837,7 ° C55%inteinte5 gånger
9-1537,7 ° C47%inteinte4 gånger
16-2737,7 ° C47%2 gånger om dagen i 15-20 minuter2 gånger om dagen4 gånger
2837 ° C85%2 gånger om dagen i 15-20 minuter2 gånger om dageninte
29-3037 ° C85%2 gånger om dagen i 15-20 minuter2 gånger om dageninte

Vändning och sprutning av murverk

Att svänga gåseägg är nödvändigt så att embryona inte klistrar fast vid skalet. Under den första veckan bör detta göras ofta - 5 gånger om dagen, då ska antalet vippor minskas till fyra gånger. Innan kläckningen börjar från den 28: e dagen är det inte längre nödvändigt att vända.

För att kläcka goslings utan förlust, ska de kylas och sprutas från och med den 16: e inkubationsdagen. Kyl i 20 minuter 2 gånger om dagen, spray även 2 gånger. Spraya med kallt vatten, inte kallt.

Temperatur, ventilation och luftfuktighet

Temperaturregimet under inkubering av göslingar förblir nästan detsamma - från den första till den 28: e dagen är temperaturen 37,7 ° С, från den 28 till kläckningen - 37 ° С. Luftfuktigheten är inte så enkel. Under den första veckan är det 55%, från den 9: e till den 28: e dagen - 47%. Under de senaste tre dagarna av inkubationen måste fuktigheten hållas på 85%.

kläckande goslings i en inkubator hemma

Det är viktigt att exakt följa inkubationsparametrarna; om någon av dem bryts kan embryona dö.

Kläckningsdatum

Kläckning av goslings inträffar under 29-31 dagar från inkubationen. Vanligtvis hackar de själva på skalväggarna och kommer ut från ägget. Det här är vad som händer med huvuddelen av kycklingarna, men vissa har ingen brådska att födas.Fram till den 31: e dagen behöver du inte hjälpa kycklingar, om du påskyndar kläckningen med konstgjorda medel kan de dö.

Om tidsfristerna har gått och gossarna inte har kläckts måste du hjälpa dem: genomträng försiktigt genom skalet så att luft kan tränga in i kycklingarna. Du kan inte ta bort skalet helt. Då kommer de att göra allt själva. Uppfödning av goslings i en inkubator kan endast vara framgångsrik om reglerna följs. Det är inte bara nödvändigt att förbereda materialet, förvara det innan det läggs, utan också upprätthålla rätt temperatur och luftfuktighet i inkubatorn. Fel kommer att leda till att embryon dör och en minskning av andelen kläckningsförmåga för gosslingar.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa