Hur man håller gäss som husdjur i en lägenhet och svårigheter

Närvaron i lägenheten för exotiska eller bara konstiga djur som aldrig har betraktats som lämplig för att hålla inomhus förblir populär. Människor föder vilda djur och reptiler, prydsvin och gårdsfåglar. Närvaro av gäss i en lägenhet har sina egna svårigheter, som du bör bekanta dig med innan du tar upp fåglar i en metropol.

Funktioner för att hålla gäss hemma

Gåsen är en stor fågel. För normal utveckling behöver hon minst 2 kvadratmeter utrymme. Trots allt kommer inte alla ägare att tillåta sig att släppa en gås varje dag för att gå runt i lägenheten. De största nackdelarna med stora fåglar som bör beaktas:

  • det här är inte katter, det är nästan omöjligt att lära dem att gå i facket, gäss äter mycket och skit nästan överallt om de är utanför buren;
  • på sommaren är gäss på vandring under dagen, det är omöjligt att tillhandahålla sådana förhållanden i staden, ingen kommer att låta fåglarna äta gräsmattor, och att bete dem i flera timmar varje dag är en omöjlig uppgift;
  • de äter upp till 2 kg grön massa eller hö per dag. Du bör tänka på var fodret ska lagras, särskilt på vintern.
  • gäss - höga fåglar med hög röst, människor som bor bakom muren kommer inte att bli nöjda med en sådan stadsdel;
  • de måste systematiskt promeneras och förses med ett damm eller möjlighet att simma i badet.

Fåglar behöver veterinärundersökningar och vaccinationer. De kastar två gånger om året, så det blir mycket fluff och fjädrar i lägenheten. Fåglarnas natur bör beaktas - gäss är svartsjuk och minns brottet under lång tid.

Lämpliga raser

Det beror på värdens preferenser. Alla gässraser är indelade i tre typer: tung - när gåsen väger 7-9 kg, gåsen - upp till 8 kg, medium, som inkluderar de flesta prydnadsraser, lätta raser, om vuxna gäss når 4-6 kg. Husen föder antingen stora fåglar på 9-12 kilo, som kommer att förvåna grannar och vänner med deras storlek, eller representanter för dekorativa raser. Till exempel har fåglar av den lockiga rasen en snövit färg och mycket vacker fjäderdräkt.

Rum förberedelse

Gåsen kan placeras i en bur på en inbyggd balkong eller loggia. Man bör komma ihåg att genom att skrika kan han väcka grannar. Ibland bygger de en liten voljär i ett av rummen eller i skafferi eller sätter upp en lämplig bur. Om ett skafferi bestäms för ett husdjurshus, behövs belysning i det (minst 14 timmar om dagen).

En sängkläder, en drinker och en matare placeras i buren. De tvättas dagligen.Förutom mataren krävs en behållare med små stenar, de är nödvändiga för normal matsmältning. Vatten ska alltid finnas i drinkaren. Halm eller spån används för sängkläder. För att undvika lukt byts sängkläder varje dag. Fågeln bör släppas från buren varje dag för att värma upp. En gång varannan dag måste gåsen simma för att hålla fjädrarna rena och bli av med överflödigt fluff.

gäss i lägenheten

Matningsregler

Husdjuret matas 3 gånger om dagen. På sommaren krävs färskt gräs i kosten, på vintern hö, minst 2 kg per person per dag. På morgonen och på kvällen ges krossat spannmål (en blandning av majs, havre, vete). Vuxna fåglar konsumerar 300 gram spannmålsblandning per dag, uppdelade i 3 doser.

Expertutlåtande
Zarechny Maxim Valerievich
Agronomist med 12 års erfarenhet. Vår bästa stugaxpert.
Viktigt: spannmålen förkrossas, hälls med kokande vatten och får stå i 3-4 timmar. Helkorn är svåra för fåglar att smälta.

Under dagen behöver du, förutom gräs, en potatis finhackade grönsaker (morötter, rödbetor, pumpor, potatis). Personer som bor i en lägenhet ges köttkött 2-3 gånger i veckan. Det är en proteinkälla. Kosten ska innehålla foderjäst, salt, fiskolja eller fiskmjöl. För att berika dieten med kalcium tillsätts keso till grönsaksmasken och vassle ges till husdjuret. Maten måste vara av hög kvalitet, grönsakerna är rena utan tecken på mögel och råtta.

Om en liten gossling faller i utbildning (en daglig, eller ägaren beslutade att köpa ett befruktat ägg och observerade utseendeprocessen) får han hårtkokta, finhackade ägg. Från dag 5 blandas keso med äggen, en vecka senare införs finhackad färsk nässlor i kosten.

Efter 2-3 veckor överförs barnet gradvis till en vuxen kost. Han behöver också konstant tillgång till färskt vatten. Gäss föredrar att föda på kvällen och på natten, det är nödvändigt att se till att det finns mat i tråg på kvällen.

Hygien

Gäss måste maskas två gånger om året. Läkemedlen köps från ett veterinärapotek och används enligt tillverkarens anvisningar. Du kan få råd om nödvändiga vaccinationer på närmaste veterinärklinik. Bättre att hitta en fristad som specialiserat sig på fjäderdjur. Goslings efter 3 veckors ålder och vuxna fåglar bör badas 2-3 gånger i veckan utan användning av tvättmedel. Det är bättre att samla ljummet vatten till ditt husdjur.

Efter vattenprocedurer bör gosseln placeras under en lampa för att torka, på vintern placerar de helt enkelt lådan med barnet närmare värmebatteriet. Tassarna tvättas efter varje promenad och när de blir smutsiga.

Möjliga svårigheter

De viktigaste svårigheterna uppstår med toaletten. Husdjuret kan inte lära sig gå i facket, därför, när det lämnar huset, bör det placeras i en korg eller bur. Det är bättre att klippa hans vingar, en stark och stor fågel, som har tagit fart, kan orsaka förödelse i lägenheten. Gäss är sjuka och avundsjuk, de vänjer sig snabbt till ägaren, men främlingar kan klämma sig och försöka driva dem ut från det territorium som djuret anser vara sitt eget.

Det är nödvändigt att avsätta en plats i lägenheten för lagring av foder- och sängmaterial, spannmålsblandningen kan beredas oberoende av produkter som köps i butiken, men problem kan uppstå med hö på vintern.

I fångenskap, med god vård, kan en gås leva upp till 30 år. När du planerar att ha ett fjädernigt husdjur i en stadslägenhet måste du objektivt bedöma dina förmågor, eftersom fågeln inte är särskilt lämpad för inomhushållning. Naturligtvis finns det alltid ett alternativ att laga det med äpplen till festbordet, men detta är inte den bästa lösningen.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa