Beskrivning och egenskaper hos gäss från Rhinrasen, deras diet och avel

Rhingässen föds upp i Tyskland och är utbredda i Östeuropa. Dessa fåglar kom till Ryssland på sextiotalet av förra seklet från Ungern. Rhingäss kännetecknas av hög äggproduktion och snabb utveckling. För att uppnå goda resultat i uppfödningen av fåglar är det viktigt att ge dem ordentlig skötsel. Förebyggande av patologier är av stor betydelse.

Beskrivning och egenskaper hos Rhengäss

Rhingässen kännetecknas av utmärkta externa data. Det är därför representanter för denna ras ofta vinner priser på internationella utställningar. Så fåglar har följande funktioner:

 1. Snövit färg med en silverfärgad nyans. Samtidigt ändrar fjädrar inte sin nyans även under smältning. Denna funktion skiljer Rhine gäss från andra raser, som ändrar färg med hänsyn till säsongsfaktorn eller vädret.
 2. Hög kvalitet ner. Fåglar kännetecknas av starka fjädrar som passar tätt mot kroppen.
 3. Den slagen överkroppen. Den är liten i storlek. Fåglar kännetecknas också av välutvecklade muskler.
 4. Avrundad rygg. Den lutar något mot baksidan av kroppen och smälter gradvis in i svansen. Det finns ett litet knöl på baksidan.
 5. Brett bröst. Hon anses vara väl utvecklad, kort och muskulös.
 6. Mjuk, konvex mage. Det innehåller vissa fettavlagringar. Det finns en dubbel vikning i nedre delen av buken.
 7. Vingar höga. De täcker ryggen helt och är täckta med tjocka och mjuka fjädrar.
 8. Utvecklade shins. De är stängda till mitten med ryggfjädrar.
 9. Litet huvud. Det kännetecknas av rätt form. Huvudet är på en stark nacke.
 10. Orange tassar. Näbben har samma färg.
 11. Mörkblå ögon. De kännetecknas av sin lilla storlek och runda form.

Rhingässen kännetecknas av en kompakt byggnad som ser ganska harmonisk ut. Man bör komma ihåg att individer med en hög kropp, en alltför lång hals, en skarp svans och mörka fjädrar på vingarna erkänns som defekta fåglar. Sådana fåglar kasseras under spädbarn.

Positiva och negativa sidor

För-och nackdelar
utmärkta reproduktionsegenskaper;
höga parametrar för äggproduktion;
tidig mognad;
utmärkta köttparametrar för unga fåglar;
stor och fet lever.
dåligt uttryckta moderinstinkt hos kvinnor.

Underhåll och vård hemma

Det rekommenderas att ordentligt utrusta huset för att hålla gäss.Det ska ha trägolv och massiva plankor. Dessa fåglar kräver inte mycket utrymme. En gås bör dock ha minst 0,5 kubikmeter utrymme.

Sommar

Vid varmt väder rekommenderas det att gå fåglarna i den friska luften. Tillståndet för deras hälsa beror till stor del på detta. Helst bör gäss hållas utomhus hela dagen och återvända till huset över natten. Om du inte går gässen finns det risk för att utveckla patologier. I detta fall kommer fåglarna att bli sjuka även med rätt näring.

Det är också viktigt att få fåglar med vattenprocedurer på sommaren. Gäss är rena. Det är viktigt för dem att systematiskt ta bad och rena fjädrar. För sådana procedurer är en liten behållare lämplig. Om han inte är i närheten är det värt att bada på betesmarken. Det rekommenderas att byta vatten var 3-4: e dag. I detta fall måste badet vara utom räckhåll för solen.

Rhine gäss

På vintern

Trots fåglarnas frostmotstånd är de mycket mottagliga för drag. Därför är det före vintern värt att ta bort alla sprickor och hål i golvet och väggarna. För att få ytterligare isolering rekommenderas att lägga ett halm strå på golvet.

Expertutlåtande
Zarechny Maxim Valerievich
Agronomist med 12 års erfarenhet. Vår bästa stugaxpert.
Det är viktigt för Rhine-gässen att tillhandahålla en temperaturordning på +5 grader, därför, om indikatorerna minskar, rekommenderas det att ytterligare isolera fjäderfähuset.

Hur man matar fåglarna?

Dessa fåglar kännetecknas av deras krävande näring. Färskt eller torkat gräs används som bas för kosten. Det är viktigt för unga gäss att komponera menyn noggrant. För full utveckling behöver de vitaminer och mineraler. För detta används saftiga fodertyper, färska korn, hackad kål eller rödbetor och majsskolvar.

För att förse fågeln med kalcium rekommenderas det att krossade äggskal läggs till huvudmaten en gång i veckan. Samtidigt når den dagliga mängden mat till en ung fågel 1 kilo. Basen för kosten är färskt eller torrt gräs.

Gås över 4 månader gammal behöver inte utfodring. Färska och torkade örter i förhållandet 80:20 räcker för dem. Vuxna fåglar kan konsumera upp till 2,5 kg gröna per dag.

Avelsgäss

Rhingäss kännetecknas av höga parametrar för äggproduktivitet. Samtidigt anses ganders förmåga att gödsla ganska låg. På ett år är denna siffra 63-69%. Under det andra året är det möjligt att få upp till 40%. Dessutom anses andra parametrar vara tillräckligt bra:

 • kläckbarhet är 65-70%;
 • säkerheten för unga djur ligger på 94-96%.

Gäss visar sällan moderinstinkt. Detta är typiskt för endast 5% av kvinnorna. Därför anses inkubation vara den huvudsakliga metoden för avel av göslingar.

Rhine gäss

Sjukdomar och förebyggande

Ibland står gäss inför obehagliga patologier. Aspergillos anses vara en vanlig störning. Det provoseras av mögel. När de kommer in i andningsorganen börjar de utvecklas där och producerar toxiner.

En annan vanlig patologi för gäss är colibacillosis. Dess förorsakande medel är intestinal coli. När immunförsvaret försvagas finns det risk för skador på tarmarna, äggstockarna, ovidukten.

Icke-smittsamma patologier som är farliga för gäss inkluderar vitaminbrist. Samtidigt släpar fåglar sig bakom utvecklingen, tappar aptiten och minskar produktiviteten. För att undvika farliga patologier bör följande regler följas:

 • desinficera fjäderfähuset;
 • stärka fåglarnas immunitet;
 • vaccineras regelbundet.

Rhingäss anses vara mycket opretentiös, därför är de mycket populära bland bönder. Men fåglar behöver rätt förhållanden och en balanserad diet för att vara produktiva.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa