Beskrivning och egenskaper hos guvernörens rasgäss, deras utfodring och vård

Guvernörens ras av gäss anses vara relativt ny. Det erhölls genom att korsa de italienska raserna och Shadrinsky raserna i avelverket Makhalov. Dessa fåglar kännetecknas av höga parametrar för tidig mognad, utmärkta viktindikatorer, utmärkt överlevnad. För att fåglar ska växa framgångsrikt måste de sköts ordentligt. Förebyggande av patologier är inte av liten betydelse.

Utseendet och egenskaperna hos guvernörens gäss

Gässens utseende beror på den italienska rasen. Först och främst kännetecknas de av en vit svanfärg. Dessutom visar det sig med åldern. Små goslings är täckta med grå prickar. Samtidigt är ett särdrag hos fåglar förmågan att bestämma kön vid en åldersdag. Män upp till 2 veckor har en mörk plats på ryggen.

Fåglarna är skyldiga sitt namn till deras viktiga utseende. Dessutom kallas gäss ofta imperialistiska eller provinsiella. De viktigaste egenskaperna hos fåglar inkluderar följande:

 • täta fjädrar som hjälper till att tåla frost;
 • litet huvud, något långsträckt;
 • proportionell fysik;
 • medelstora halsstorlekar;
 • inga stötar på pannan;
 • stark näbb;
 • brett bröst;
 • små lemmar;
 • orange ben;
 • liten svans.

Massan av fåglar i åldern 9 veckor är 4 kg. Även med en liten mängd mat ökar gäss snabbt kroppsvikt. I detta fall är parametrarna för äggproduktion individuella till sin natur. I genomsnitt producerar en gås 46 ägg inom 4,5 månader.

Rasens främsta och nackdelar

För-och nackdelar
snabb viktökning;
frostbeständighet;
utmärkt smak av marmorerat kött;
användbar sammansättning av ägg;
god avel lönsamhet;
höga överlevnadsnivåer;
god fertilitet;
möjligheten att använda ner;
skillnader mellan män och kvinnor i en tidig ålder.

Nackdelarna med denna ras identifierades inte. Vissa jordbrukare har noterat kostnaderna för uppfödning av fåglar. En ökning med 1 kg kroppsvikt kräver 3 kg foder. Men de höga kostnaderna för marmorerat kött gör att du snabbt kan återta dessa kostnader.

Krav på underhåll och skötsel

Guvernörens gäss är opretentiösa. De måste dock fortfarande tillhandahålla vissa villkor. Det är viktigt att beakta följande regler:

 1. Ge ett torrt och varmt rum. Det bör delas upp i sektioner. Däck rekommenderas att vara tillverkat av halm.
 2. Placera ett sandbotten där gässen kan simma. Detta hjälper dig att bli av med hudparasiter.
 3. Utrusta en dricksskål.Det måste alltid fyllas med vatten.
 4. Ge fåglar tillräckligt med foder. För 1 kilo vikt bör du använda 3 kg mat. Den borde ha tillräckligt med mineraler. Under den varma säsongen är basen för kosten gräs.
 5. Vaccinera regelbundet. Detta hjälper till att undvika många smittsamma patologier.
 6. Ge skydd mot parasiter i tid.

guvernör gäss

Näring

Vid varmt väder rekommenderas det att släppa gäss till betesmark. Det är önskvärt för dem att äta sorrel, nässlor, maskros, klöver, ryllik, alfalfa. Gäss får också äta baljväxter. Samtidigt är kråka och föder kontraindicerade för fåglar.

På sommaren rekommenderas fåglar att ge rödbetor, potatis, morötter, spannmål. På vintern bör kosten innehålla korn, morötter, potatis, rödbetor. Fåglar behöver också ytterligare introduktion av mineraler.

Dagliga gosslingar bör ges krossade ägg med korn. Små fåglar behöver 6-7 matningar per dag. På den andra dagen kan du introducera blandat foder i kosten. När kycklingarna växer är det värt att tillsätta morötter, spannmålsblandningar, gröna. Efter en månad är det tillåtet för unga fåglar att överföras till vuxen mat och släppas ut i frisk luft, så att de själva letar efter mat för sig själva.

Det är viktigt för odlade mossar att spendera mycket tid i frisk luft eftersom de kräver fysisk aktivitet.

Avelsfunktioner

För att fågeluppfödningen ska bli framgångsrik är det viktigt att utrusta bon för dem. De bör placeras i alla delar av huset. Det finns 1 bo för 2-3 gäss. De är 40 centimeter breda, 60 centimeter långa och 20 centimeter höga. I botten rekommenderas att lägga en kull och täcka den med gåsedun. För att reproduktionen av fåglar ska bli framgångsrik är isolering av rummet där fåglarna bor inte av liten betydelse. Det rekommenderas att vara särskilt uppmärksam på skyddet mot utkast.

Expertutlåtande
Zarechny Maxim Valerievich
Agronomist med 12 års erfarenhet. Vår bästa stugaxpert.
För inkubation är det värt att ta ägg av fåglar högst fyra år gamla. Innan du lägger dem i en inkubator bör den värmas upp till +38 grader. Det rekommenderas att bibehålla sådana parametrar i 4 timmar.

Den första inkubationens dag är det värt att se till att temperaturen är + 37-38 grader. Samtidigt är fuktighetsparametrarna 60-70%. Det rekommenderas att använda en inkubator som har en automatisk äggvridningsfunktion. Den andra dagen ska ägg kylas två gånger om dagen till en temperatur på +33 grader. Detta görs i högst 20 minuter. På den femte dagen rekommenderas det att behandla äggen med en lösning av kaliumpermanganat.

Massor av ägg

Den 28: e dagen ska äggen överföras till en speciell inkubator, som är utformad för att föda upp gossingar. Temperaturen inuti enheten är + 36-37 grader. I detta fall bör luftfuktighetsparametrarna vara 75%. Det rekommenderas att spraya äggen med vatten med 6 timmars intervall. Gosslingar kläcks inom 30 dagar.

Sjukdomar och deras behandling

Denna typ av gäss har stark immunitet. Med förbehåll för vårdreglerna möter fåglar praktiskt taget inte sjukdomar. Vaccination rekommenderas för att förebygga angrepp av fågelparasiter. Infektion sker vanligtvis genom mat, drickare eller andra fåglar.

För att förhindra utvecklingen av patologier är det värt att göra följande:

 • behandla rummet med desinfektionsmedel;
 • rengör avföringshuset;
 • behandla matare och drickare med antiseptika;
 • vaccineras i tid;
 • ta bort våt strö.

Guvernörs gäss kännetecknas av hög produktivitet och stark immunitet. Därför odlas de av många jordbrukare. För att uppnå goda resultat i denna fråga är det viktigt för fåglarna att ge omfattande vård.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa