Ritningar för att skapa ett hus för gäss och ankor med dina egna händer, en pennaplan

Om du vill börja hålla och avla fjäderfä måste du ta hand om byggandet och utrustningen för ett hus för gäss och ankor. De kommer att bo i fjäderfähuset året runt, så det måste vara av god kvalitet. Tänk på hur och från vilka material du kan bygga ett hus, vilka verktyg som behövs för detta och hur du kan utrusta ett rum för vinterfågel.

Strukturella egenskaper

Varje fjäderfähus, oavsett vad det är byggt, ska vara rymligt, varmt, torrt och ljust. I det första steget måste du beräkna lokalets area, baserat på antalet framtida boskap. För 1 kvm m. Det bör inte finnas mer än 3 fågelraser med en genomsnittlig kroppsvikt. Det är omöjligt att bosätta gäss eller ankor i ett trångt utrymme för dem, trångt innehåll leder till sjukdomar.

Fjäderfähuset bör ha fönster med tillräckligt stort område för att belysa det; för vinterbelysning bör lampor finnas som måste slås på på kvällar och morgnar. Abborre, matare och drickare ska installeras i huset. Utrusta ett ventilationssystem.

Expertutlåtande
Zarechny Maxim Valerievich
Agronomist med 12 års erfarenhet. Vår bästa stugaxpert.
Bredvid fjäderfähuset måste du ordna en penna för att gå på fågeln. Storleken bör vara minst två gånger större än ankningen eller gosseln. Korralen måste stängas av med ett nät, lägg en behållare med vatten i badet.

Ritningar och planer

Ritningen beror på storleken på fjäderfähuset. Det är nödvändigt att bestämma platsen för dörrar, fönster, deras dimensioner, höjden på väggarna, taken. Då måste du välja vilket material väggarna, golvet, taket, taket ska vara. För sommarhållning av gäss och ankor kan du bygga ett trähus för året runt - med tegel eller block. När du köper material måste du ta dem med en marginal på cirka 20%, så att det finns tillräckligt för konstruktion.

hus för gäss och ankor

Vilka verktyg och material kommer att behövas

För att bygga ett hus för gäss och ankor måste du fylla på byggnadsmaterial: tegel, block, brädor, klappa. Köp sand, grus och cement för att lägga grunden, takmaterial för taket, förstärkningsnät. Från verktyg behöver du en spade, borr, hammare, kvarn, såg, spikar, skruvar.

Hur man gör ett skjul för gäss och ankor med egna händer

Du kan själv bygga ett hus för gäss och ankor. En liten skjul kommer inte att kräva för mycket konstruktionstid och ansträngning. Låt oss ta en titt på hur man bygger ett lätt plankhus.

Tomtmarkering

En plats för ett fjäderfähus bör väljas i närheten av uthus, på en plats där inte bara ett hus, utan också en korg kan fritt lokaliseras. Den måste placeras så att den lätt kan nås.

hus för gäss och ankor

fundament

Grundens djup beror på väggarnas belastning, på vikten av materialet från vilket de kommer att tillverkas. Ingen tegel eller betongfundament krävs för att stödja träväggar. Du kan lägga byggnaden på låga rack eller högar. För rack kan du använda stålrör, de måste fördjupas med 35-40 cm och fyllas med cementmurbruk för förstärkning.

Täck utrymmet under golvet med expanderad lera, krossad sten eller annat fint material.

väggar

Väggarna är byggda av skivor med medelstor tjocklek. Utifrån kan de isoleras med takmaterial. Detta kommer inte bara att göra byggnaden varm utan också förhindra att drag bildas. Fönster och dörrar kan användas gamla, till exempel de som finns kvar efter byte i ett bostadsområde.

hus för gäss och ankor

Tak

På ankahuset kan du göra ett gaveltak eller ett gaveltak om du planerar att förvara hö eller annat foder på vinden. Du kan täcka taket med ondulin, skiffer, skivor täckta med takfilter på toppen, keramiska plattor. Det viktigaste är att taket inte läcker, inte släpper ut kylan.

Gåshusutrustning på vintern

I regioner där vintrarna är kalla måste frågan om uppvärmning tas upp. I ett varmt rum mår ankor och gäss bra, kvinnor rusar på vintern. Temperaturen i huset under den kalla säsongen bör inte sjunka under 10 ° C. För uppvärmning kan du använda infraröda lampor (i ett litet rum), 8-10 kvm. m du behöver installera en lampa på 250 watt. Det enklaste sättet att värma ett hus för en stor boskap är med radiatorer eller vedvärmda spisar.

Förutom värme behöver fågeln belysning. De kommer inte att rusa i ett mörkt rum. Dagsljus timmar och på vintern bör vara lika med 10-12 timmar. För 1 kvadrat. m. av huset i huset bör ha en belysningskapacitet på 5 watt. När fåglarna är i lätt ankling eller gossling förblir fåglarna aktiva och produktiva.

hus för gäss och ankor

En förutsättning för att hålla ankor och gäss på vintern är en tjock varm kull på golvet. Utan den kan fågeln frysa benen eller bli förkyld. Ströskiktet under vintermånaderna ska vara minst 15 cm. Det är tillverkat av torrt, rent halm, hö, sågspån. På vintern förändrar de det inte; efter föroreningar hälls ett tunt nytt skikt ovanpå. Det är viktigt att undvika föroreningar och överdriven vätning av kullen, det måste vara torrt.

Även på vintern måste gäss och ankor promeneras naturligtvis på dagar då frosten är lätt. Därför måste du strö strå, sågspån eller torv på gångområdet. Och blockera också nätet med tätt material för att skydda det från den kalla vinden. Du kan inte gå fågeln endast i snöfall och svåra frost.

Det är inte svårt att bygga ett hus för ankor och gäss på en privat tomt. Du kan anpassa ett onödigt verktygsrum för detta, och om det inte finns där, bygg ett hus från grunden. För konstruktion behöver du standardmaterial och verktyg och enkel kunskap om konstruktion. Ett ordentligt byggt fjäderfähus kommer att tjäna i många år utan behov av större reparationer. Det är möjligt att odla och avla fåglar av alla slag, inte bara ankor och gäss. Du behöver bara beräkna antalet individer per kvadratmeter yta.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa