Beskrivning och egenskaper hos dansk Legardgäss, avelsregler

Danska Legardgäss anses vara ganska populära bland många jordbrukare. Dessa fåglar har många fördelar. Dessa inkluderar höga produktivitetsparametrar, fluff av hög kvalitet, utmärkta överlevnadshastigheter. Dessutom har fåglarna utmärkta dekorativa egenskaper. För att uppnå framgång i växande fjäderfåglar måste de skapa lämpliga förhållanden och formulera en diet korrekt.

Beskrivning och egenskaper hos rasen

Den danska Legard anses vara en utbredd ras som odlas för industriella ändamål. Som namnet antyder föddes det i Danmark. Fåglarna kännetecknas av en långsträckt medelkropp och en imponerande vikt. Det enda kroppsfettet finns i buken. Ett karakteristiskt drag hos fåglar anses vara en vit skugga av fjäderdräkt. Samtidigt kännetecknas tassarna och näbben av en rik gulfärg. Fåglarna kännetecknas av en jämn och rak rygg. Det är mycket brett. Ögonen kan vara blå eller blå. Samtidigt kännetecknas huvudet av rätt form och medelstorlek. Fåglar kännetecknas också av en kort massiv nacke.


Legardgäss har en graciös gång och graciös skelett. Hannar väger högst 9 kg. Kvinnors kroppsvikt överstiger inte 6 kg. Denna ras kännetecknas av en uttalad könskarakteristik. För att skilja en hane från en kvinna, bör du vara uppmärksam på fågelns kroppsbyggnad. Gander kännetecknas av en större och mer massiv kropp.

Gäss av denna ras kännetecknas av höga produktivitetsparametrar. Samtidigt krävs inte så många spannmålsblandningar för att odla fåglar. Unga fåglar upp till 2 månader kan äta på ett gräs och få upp till 6 kg vikt. Vid tre månaders ålder ökar vikten till 7 kg.

Expertutlåtande
Zarechny Maxim Valerievich
Agronomist med 12 års erfarenhet. Vår bästa stugaxpert.
För att påskynda viktökningen rekommenderar erfarna jordbrukare att mata fågeln med spannmål och foderblandning.

Gåskött av denna ras anses vara efterfrågat. Detta beror på dess utmärkta smak, näringsegenskaper och låga fettinnehåll. Det mesta av fettet ligger ovanför huden och kommer inte in i köttfibrerna. Gåslever är mycket efterfrågad. Dess vikt kan nå 800 gram. Även fåglar odlas för fluff. Fågeln kan producera 1 kilo kvalitetsråvaror per år. Partiell plockning av fjädrar kan utföras med två månaders intervall.

För- och nackdelar med danska legardgäss

För-och nackdelar
opretentiös vård;
utmärkt överlevnad av kycklingar;
hög kvalitet ner;
dekorativa egenskaper;
enkel avel;
små kostnader för spannmålsfoder.
låg äggproduktion - under hela läggningsperioden kan honkön lägga högst 40 ägg;
låg kläckbarhet för kycklingar - det är bara 60-65%;
behovet av vaccination;
behovet av att använda vitamintillskott.

Underhåll och skötsel

Gäss av denna ras kännetecknas av deras opretentiösa vård. De kännetecknas av snabb utveckling. I det här fallet är det värt att överväga flera funktioner.

Rumskrav

Gäss av denna ras anses vara mycket termofila fåglar. När du organiserar ett fjäderfähus rekommenderas det att utesluta drag eller fukt. För vintern bör golv och väggar isoleras. För detta är det tillåtet att använda trä. Det är bättre att bygga ett fjäderfähus på en kulle. I närheten är det värt att utrusta ett promenadområde och skapa en reservoar.

Uppdelningen av lokalerna i zoner är inte av liten betydelse. Det är viktigt att tillhandahålla separata sektioner för vuxna fåglar och unga fåglar. Var och en av zonerna bör ha platser för mat och natt vila. Det rekommenderas att lokala bon i ett skuggat område. Detta bör göras långt från ingången. Det är bäst att placera strukturer på södra sidan. Det bör finnas ett bo för två kvinnor.

Danska legardgäss

Walking gård

Fåglar ska inte hållas inomhus hela tiden. För promenader med fåglar i den friska luften måste du skapa en speciell hölje. Det ska finnas 10 kvadratmeter för en individ. Det är bäst att skapa en plats på husets södra sida. För att förhindra att gäss flyger bort rekommenderas det att stänga av pennan med ett nät eller göra ett trästaket. Du bör också definitivt tillhandahålla en tak som hjälper fåglarna att gömma sig från regnet och solen.

För att fåglarna ska beta måste olika gräs sås på gångområdet.

Vad man ska ta hand om på vintern

På vintern får fåglar svårt obehag eftersom de kräver rörelse och mycket grönska. För att minimera negativa hälsoeffekter behöver fåglar adekvat vård. Det är viktigt att se till att det alltid finns vatten i drinkarna. Att hålla en optimal temperatur i rummet är av stor vikt. Det bör vara + 22-30 grader. Luftfuktighetsparametrarna bör vara 60%.

Hur man matar gäss

Gås av denna ras behöver inte mycket spannmål. På sommaren går fåglar snabbt i vikt genom att bara konsumera gräs. De måste ha ständig tillgång till grönska. Om du behöver bygga upp kroppsfett bör fåglarna ges säd eller foder. Det är också tillåtet att använda frukt och rötter för utfodring.

Det rekommenderas att lagra torrt vetegräs, korn, klöver för vintern. Hälften av kosten bör vara spannmål. De ska ges minst tre gånger om dagen. Det är också värt att mata gässen med vitamin- och mineralkomplex.

Avelsfunktioner

Oviposition av kvinnor börjar i april. För att göra detta måste de skapa ett bo. 1 gås kan inkubera upp till 12 ägg. Men kvinnor av denna ras kan lämna äggläggningen. För att undvika detta rekommenderas det att använda en inkubator. Goslings kläcks efter 28 dagar. Den första dagen bör de förvaras i en broschyr.

Danska legardgäss

Vad fåglar är sjuka med

Gäss av denna ras kännetecknas av stark immunitet. Men ibland möter de sjukdomar. Fåglar kan drabbas av aspergillos, colibacillosis, vitaminbrist och andra patologier. För att undvika problem bör du följa dessa regler:

  • bibehålla optimal temperatur;
  • desinficera fjäderfähuset;
  • ändra kullen systematiskt;
  • rena matare och drickare;
  • ge tillräcklig ventilation.

Danska Legardgäss har många fördelar. Dessa fåglar kännetecknas av stark immunitet och utvecklas snabbt.Samtidigt kan de gå upp i vikt även utan att använda en stor mängd spannmålsfoder.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa