Beskrivning av Skorospelka päronsorter från Michurinsk, plantering och vård

Päron Skorospelka från Michurinsk är vald för sin höga produktivitet, en tillräcklig grad av vinterhårdhet och utmärkt smak. Denna fruktväxt lockar också trädgårdsentusiasternas uppmärksamhet för dess relativa krävande tillväxtförhållanden. Även nybörjare kan växa det om du följer vissa regler för jordbruksteknik.

Beskrivning av variationen och egenskaperna hos Skorospelki päron från Michurinsk

Päron Skorospelka från Michurinsk kännetecknas av dess höjd, upp till 4 meter, och en pyramidformad krona. Dess långa huvudgrenar, som växer uppåt, har skalig bark. De bildar en akut vinkel med stammen. Barkens färg på raka skott är huvudsakligen gulbrun, det finns några linser. Bladplattorna växer medelstora, deras form är äggformig, spetsen är spetsig och något serrat.

Blommorna av Skorospelki-päronet från Michurinsk är vita, kronbladen överlappar varandra. Grödan är medelstor, vikt 70-100 gram, päronformad. Färgen på fruktens hud är gröngul; när den mognar blir den helt gul. Hybriden kännetecknas av en lätt rostighet på frukterna.

Päron Skorospelka från Michurinsk kännetecknas av dess höga smakegenskaper. Den saftiga massan har en delikat sur-söt smak, en lös struktur, ingen granulering.

Efter information! Sockerinnehållet i Skorospelka-päronet från Michurinsk är från 8,2% och surheten är 0,78%.

pollinerare

I allmänhet kan Skorospelka-päronet från Michurinsk bära frukt utan ytterligare pollination. Men med ett antal pollinerande sorter ökar prestandaindikatorerna avsevärt. Det bästa alternativet är variationen i Memory of Yakovlev.

päronfrukt

För- och nackdelar med sorten

Bland de positiva aspekterna som observeras vid odling av Skorospelka-päron från Michurinsk skiljer erfarna trädgårdsmästare:

 • förmågan att motstå frost ner till -40 grader;
 • ökad immunitet mot större sjukdomar;
 • lämplig för nybörjarodlare;
 • själv fertilitet;
 • hög produktivitet;
 • utmärkt smak;
 • universell användning av frukt;
 • tidig mogning av päron;
 • inte krävande vård.

Men trots hela listan över fördelar har Skorospelka-päronet från Michurinsk också några nackdelar:

 • kräver mycket utrymme i trädgården på grund av spridningskronan;
 • utsatt för monilios;
 • grödan normalisering.

Funktioner av att odla ett träd

Även om Skorospelka-päronet från Michurinsk har etablerat sig som ett lättbearbetat träd, måste du känna till svårigheterna med både plantering och vård för att få en rik skörd.

frukt glödlampor

När ska jag plantera?

Det är bäst att plantera plantor på hösten - en månad före början av kallt väder. Plantering är också möjligt på våren, när snön smälter helt. Fördelen med höstplantningen är förmågan att låta päronet bilda en stark underjordisk del. Vid våren kommer sådana plantor också att vara redo för början av växtsäsongen.

Webbplatsval och förberedelse

Det rekommenderas att identifiera plantor i en lysande som är väl upplyst av solen, där det inte finns något nära grundvatten (från två meter) och genom vindar. Jorden ska ha tillräckligt med luft och fuktgenomsläpplighet, neutral (svagt sur) miljö. Förberedande åtgärder bör genomföras 2-3 veckor före dagen för avstigning genom att införa en blandning av utvinnad mark, ruttad gödsel (tre hinkar), kaliumgödselgödsel (100 gram) och superfosfat (150 gram) i gropen.

Viktig! Storleken på gropen för Skorospelka-päronaplan från Michurinsk är 80-100 centimeter i diameter och 100 centimeter djup.

Beredning av plantor

Planteringsmaterial bör väljas med särskild försiktighet. Plantorna bör inte ha någon tillväxt, ruttna, tecken på sjukdom. Det rekommenderas att behandla rotsystemet med en lösning av Kornevin, heteroauxin, utspädd enligt tillverkarens anvisningar.

rodnad på sidorna

Planteringsprocess

Skorospelka-päronet från Michurinsk planteras med följande teknik:

 1. Dränering läggs längst ner i den beredda gropen, skikttjockleken är 10 centimeter.
 2. Fruktbar jord hälls i form av en hög.
 3. Placera en planta och sprida sina rötter.
 4. Strö på näringskompositionen.
 5. Vattnas med en hastighet av 10 liter vatten per växt.
 6. Jag mulch rotzonen för att undvika snabb avdunstning av fukt.

Ytterligare vård av kulturen

Det är inte svårt att ta hand om Skorospelka-päronet från Michurinsk, det viktigaste är att vattna det i tid, ta bort ogräs, lossa jorden och tillsätta näringsämnen.

Vattning

Bevattningsåtgärder bör utföras när det översta lagret av jorden torkar, var sjunde dag i torrt väder. När det odlas i en tempererad zon räcker det en gång var 14: e dag. Under perioden med ofta regn - en gång i månaden. Spendera 30-50 liter vatten på ett träd.

regnvattning

Toppdressing

Näringsämneskompositionen tillsätts i marken först under det tredje året efter plantering av plantor, med urea (25 gram per kvadratmeter) eller ammoniumnitrat (30 gram per kvadratmeter) - på våren. På sommaren används organiska gödselmedel och på hösten - kaliumklorid (1 matsked) och superfosfat (2 matskedar) för grävning.

beskärning

För att upprätthålla ett träd i ett hälsosamt tillstånd är det nödvändigt att beskära sjuka, oförmögna grenar 1-2 gånger per år. De som förtjockar kronan kraftigt förkortas också eller tas bort.

global beskärning

Sjukdomar och päron skadedjur

Den agrokemiska Skor fungerar bra mot monilios, Horus, Mikosan-V, Bayleton är lämpliga. Om skadliga insekter har uppmärksammats bör insekticidmedel som Aktara, Confidor, Sherpa, Decis, Karate användas. Det är också nödvändigt djupt (12 centimeter) för att återköpa marken och binda den.

Insamling och lagring av Skorospelka-sorter från Michurinsk

Skörde från 20 juli. Mognad inträffar vänskapligt samtidigt. Produktivitetsindikatorer är 70 kg per träd. Förvara frukt på en sval och torr plats.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa