Varför växer en päronplantor dåligt och slår rot, vad man ska göra

En trädgårdsmästare som odlar fruktträd står på växande problem. Han undrar vad han ska göra om päronet inte växer bra. Det kan finnas flera skäl. Det är viktigt att avgöra exakt varför utvecklingsarrestet inträffade. Avlägsna sedan orsaken och fortsätt att ta hand om växterna.

Varför päronplantan inte utvecklas

Det främsta skälet till den dåliga kulturdistributionen är att trädet inte rotar väl. Därför vill många sommarinvånare inte odla päron i tomterna alls. Det finns flera orsaker till dålig överlevnad. Innan du bestämmer dig för att bli av med en fröplanta som är frusen under utveckling bör du ta reda på hur du kan hjälpa det. Trädgårdsmästaren kan rätta till situationen. Orsaken måste fastställas exakt.

Applicera för mycket gödselmedel

När planteringen försöker trädgårdsmästaren mata plantan så mycket som möjligt. Ibland överdriva det.

Minerala gödningsmedel dödar fördelaktiga bakterier som skapar ett näringsmedium för rotsystemet och hela plantan.

Organiska gödningsmedel appliceras med försiktighet. När de sönderdelas bränner de rötterna. Dessutom stör otillräcklig syretillförsel normal nedbrytning. Samtidigt släpps skadliga ämnen. De påverkar trädets utveckling och tillväxt, hämmar eller stoppar det helt.

Skadedjur äter rötter

Ett päron slutar utvecklas om skadedjur visas i sitt mäselsystem. Kontroll av plantornas utseende hjälper till att bestämma deras närvaro, men detta är mycket svårt att göra. Eftersom det finns sjukdomar där bladen på träden torkar eller blir svart. Samma som i närvaro av ett skadedjur i rotsystemet.

päron växer inte bra

Ett vanligt problem med unga planteringar är larven i majskalbaggen som har dykt upp i dem. Det skadar unga skott, förhindrar att de växer och ger trädet tillräcklig näring. På vintern övervintrar inte bara insekter, utan också gnagare i rötter, de kan också förstöra päronet.

Trädsjukdomar

Förekomsten av någon sjukdom hämmar utvecklingen av plantan. Kulturen är mottaglig för alla slags sjukdomar: svamp, viral och andra. Dessa inkluderar:

 • sårskorpa;
 • moniliosis;
 • bakteriell förbränning;
 • svart cancer;
 • sooty svamp;
 • pulveraktig mögel;
 • rost och andra.

scab n agrushe

För att trädet ska börja växa är det nödvändigt att övervaka fältets hälsa. En snabb bearbetning av växter hjälper.Trädgårdsmästare använder kemikalier eller folkrättsmedel.Användningen av kemi tillhandahålls endast under våren och hösten som förberedelse för vintern. Det bör komma ihåg att skadliga ämnen deponeras i trädets frukter.

Sommarbor väljer sorter som är resistenta mot sjukdomar för plantering. Då finns det inget behov av bearbetning. Men om det finns andra grödor i trädgården, odlar trädgårdsmästare också sjukdomsbeständiga arter för skyddsnät.

Överdriven vattning

Inget fruktträd gillar överskottsfuktighet. En liten växt behöver vattna oftare än ett vuxet träd. Men han lider också mer av överdrivenhet. När du väljer en plats och formar en planteringsgrop rekommenderas det att skapa ett dräneringsskikt, det hjälper till att bli av med överflödigt fukt.

vattenpäron

Du behöver inte översvämma planterade träd varannan dag. Det är nödvändigt att ta hänsyn till väderförhållandena, djupet på grundvattnet och andra yttre faktorer. Trädgårdsmästare rekommenderar mullning av stamcirkeln. Då håller fukten längre. Dessutom förhindrar ett lager av mulch ogräs från att växa. Detta är förebyggande mot sjukdom. Vattning är sällsynt, men rikligt. Efter varje vattning lossas stammcirkeln om inte mulch används.

Liten landningsgrop

Det är viktigt att respektera dimensionerna på planteringsgropen. För de flesta sorter av grödor är det standard. Diameter 1 m, djup 0,6-0,8 m. Om den inte är tillräckligt djup eller bred, rätar plantan inte ut efter behov, utan böjs inåt. Och felaktig rottillväxt hämmar eller stoppar tillväxten av plantan. När du planterar, se till att rötterna i planteringsgropen är jämna.

landning grop

Platsen rötter plats på ett grunt djup

Om du inte vattnar marken under plantering, riskerar päronrötterna att förbli på ett grunt djup. Ett sådant arrangemang av rotsystemet uppfyller inte de funktioner som tilldelats dem.

Följaktligen torkar trädet snabbt, får mindre näringsämnen och slutar växa och utvecklas.

För att undvika detta problem övervakar trädgårdsmästaren noggrant hur plantan är fylld med jord under plantering. I slutet av planteringen rekommenderas det till och med att komprimera marken. Då kommer rötterna att ha ett normalt djup och utföra de tilldelade uppgifterna.

päron växer inte bra

Brist på belysning

Trädgårdsmästare lägger inte vikt vid var de ska plantera en planta. Och sedan frågar de andra varför deras träd inte växer. Otillräcklig belysning blir orsaken. Päronet får inte tillräckligt med solljus. Som ett resultat utvecklas det mycket långsamt, inte alls glädjande ägarna. Sommarbeboaren börjar tänka på sorten och orsaken är inte så global. Det är nödvändigt att beakta vid plantering att kulturen älskar upplysta områden, stängda från vinden.

Felaktig vattning och utfodring

Trädgårdsmästare rekommenderar vattning och utfodring korrekt. Häll inte på bagageutrymmet och grenarna, såvida inte instruktionerna föreskriver det, i de fall toppförbandet är blad.

päron växer inte bra

Ett spår bildas runt stammen och vattnas strikt in i den. Detta görs eftersom de flesta rötter som absorberar fukt och näringsämnen finns där. Iakttagande av detta krav förlorar inte sommaren trädet.

Dämpa ut rotkragen

En signal om att detta händer är för tidig rodnad av bladen. Detta händer eftersom sommarinvånarna matar träden för mycket. En annan anledning till att trädgårdsmästare kallar en stor ansamling av smältvatten på platsen eller direkt nära trädet.

Mogna träd är motståndskraftiga mot dämpning, så de har inte ett sådant problem.

Ett fel vid placering av en pinne nära bagagerummet

Stödpinnen installeras i planthålet i början, även under grävning och inte efter plantering av plantan.Pinnans roll är att stödja ett bräckligt träd i starka vindbyar. En otillräckligt fördjupad stav nära stammen skadar plantornas unga rötter och skadar dess utveckling.

insats för päron

Det rekommenderas att hammare insatsen från södra sidan, orsaken är att den kan skydda en omogen päron från överhettning... Trädet slutar växa, och sommarinvånaren tänker på bortkastade ansträngningar och tid.

En vuxen växt växer dåligt

Ett vuxet päron kan också växa dåligt. Det finns flera skäl:

 1. Brist på näringsämnen. Mineraliska gödningsmedel på våren, organiska på hösten. På sommaren vattnas också växter med komplexa gödselmedel med mineralsammansättning.
 2. Felaktig kronbildning. Beskärning utförs årligen. Helst på hösten. Sanitär rengöring av trädet utförs under hela säsongen. Trädgårdsmästaren tar bort torra och sjuka grenar. Hjälper växten att växa och utvecklas vidare.

päron växer inte bra

En vuxen päron slutar också utvecklas. Endast i detta fall förlorar trädgårdsmästaren också en del av skörden.

Brott mot planteringsteknik

När de odlar ett päron följer de rekommendationerna från erfarna sommarinvånare. Eventuella störningar under plantering leder till att trädet hämmas under utveckling eller inte växer alls. Ett päron tolererar inte en transplantation, så sommarinvånare måste vara extremt försiktiga och uppmärksamma på detaljer. Observera strikt planteringssystemet, gräva ett planthål ordentligt, plantera för att inte fördjupa rotkragen och mycket mer. Om man tar hänsyn till alla nyanser hjälper man till att undvika eventuella problem i framtiden.

Förebyggande

Ibland är det lättare att förhindra än att korrigera möjliga misstag. Förebyggande arbete består av:

 • i enlighet med alla landningskrav;
 • att uppfylla agrotekniska krav;
 • snabb behandling från skadedjur och sjukdomar.

Rätt urval av sorten spelar en viktig roll, den acklimatiserade arten känns bättre under bekanta förhållanden. Trädet växer snabbt, med korrekt skötsel bär det frukt 3-4 år efter plantering.

Slutsats

Att odla ett päron är inte en lätt process. Trädgårdsmästaren lägger mycket arbete och tålamod. Hårt arbete leder till det faktum att sommarinvånaren får den deklarerade skörden från det planterade trädet. Ett päron kräver uppmärksamhet, omsorg och vård; om dessa krav uppfylls kommer problem med dess odling inte att uppstå.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa