Beskrivning och egenskaper hos päronsorter Memory Zhegalova, plantering och vård

Päronsorten Pamyat Zhegalova är en senmogen sorts som odlas allmänt i Ryssland och länderna i före detta Sovjetunionen. Trädet kräver inte noggrann skötsel, det tolererar torka, frost, har en kraftfull immunitet mot skadedjur och sjukdomar. Frukten är kända för sin presentation, de kan odlas för försäljning eller personlig konsumtion. Innan plantering är det lämpligt att bekanta dig med jordbruksteknik.

Avelshistoria

Hybridsorten föds upp av uppfödare S. Potapov, S. Chizhov, den fick sitt namn efter en berömd genetiker från Ryssland. Sorten erhölls på grund av symbios av päron Forest Beauty och Olga. Arten har vunnit popularitet sedan 1980-talet i de centrala regionerna.

Beskrivning av frukt, träd

Zhegalovs minnespäron är ett medelhögt, snabbväxande träd med en trattformad buske. Under fruiting är kronan oval, skelettskott lutas vertikalt. Stammen är brunbrun, grenarna är ljusgrå. Med färg skapas en doftande atmosfär i trädgården, vitliga blommor växer av extraordinär skönhet. Massan är vit, saftig, aromatisk, med en söt och sur eftersmak.

Pollinering

Sorten är självfruktbar, vilket kräver att ett antal pollinerare besöks av bin. Andra träd bör planteras så nära varandra som möjligt. Du kan också vaccineras på en gröda av olika sorter.

zhegalovs päron

Avkastning

Päronträdet av sorten Pamyat Zhegalova är känt för sitt rikliga utbyte, upp till 40 kg frukt skördas från 1 träd. Mognad bestäms av färgen på deras frön. När de blir vita kan du börja skörda frukten efter en vecka. Mognad sker i slutet av september, varar till början av oktober.

Fördelar och nackdelar

Päron Zhegalovs minne antyder många positiva egenskaper, det finns praktiskt taget inga negativa sidor.

fördelarminuses
Träden är inte höga, vilket förenklar processen att beskära buskarnaSjälvbearbetad sort
Hög motståndskraft mot patologier, skalbaggar
Tidig mognad
Regelbunden avkastning
Bra kallt motstånd

zhegalovs päron

Nyanserna av att växa

Päronplantor planteras på ett lämpligt ställe på förberedd mark enligt reglerna. Före plantering förbereds plantor. Det är optimalt att plantera ett päron i Memory of Zhegalov från 25 april till början av maj, eller från de sista dagarna av september till oktober.På hösten är plantmaterialet av bättre kvalitet, träden rotar bättre, rötterna regenereras. I kalla områden använder de vårplantningen.

Var är det bättre att plantera i trädgården

En plats för ett päron i Memory of Zhegalov bör skyddas från vinden, väl upplyst av solljus. Sorten älskar all jord, med undantag av sandig, grusigt. Päronet växer framgångsrikt på kärnozem med en neutral alkalisk reaktion och kastanjjord. Om landet är surt utförs kalkning.

zhegalovs päron

Jordberedning

Marken är förberedd för plantering på hösten, kompost, superfosfat, kaliumklorid läggs till den. Jorden plöjs på en spade bajonett, ogräs tas bort. 2 veckor före plantering, gräva ett hål 60-70 cm i diameter, 1 meter djup. Ett fruktbart jordlager läggs åt sidan, två hinkar med färsk humus, sand och 200 g superfosfat tillsättes. Kompositionen är blandad, täckt med en film. En hink med vatten hälls i hålen, 400 g fluff läggs. En pinne drivs in i mitten av hålet, till vilket plantan kommer att knytas.

Urval och beredning av plantor av sorten Pamyat Zhegalova

Unga träd kontrolleras för skador före plantering, endast högkvalitativa exemplar väljs. De måste vara två år gamla. Torra delar av skotten rivs från plantorna. De doppas i en lösning som stimulerar tillväxt av rhizomer i 2 timmar, som Matador eller Epin. Du kan också doppa den i kaliumpermanganat för desinfektion i en halvtimme.

päronträd

Planteringsprocess

Päronminnet Zhegalov planteras enligt stegen nedan.

  1. En planta med ett rätat rotsystem placeras i ett hål. Om den har en stängd rhizom, placera den med en klump.
  2. Trädet är täckt med jord, kompakterat, vattnat rikligt.
  3. Plantan är bunden till en stödpinne, marken är böjd med torv, sågspån eller humus.

Efter att ha utfört stegen nedan vattnas träden igen vid roten.

Variety care Memory Zhegalova

Standardskötselvård innebär regelbunden vattning, utfodring, lossning av nära-stamcirkeln. Med jämna mellanrum behandlas päron för skalbaggar och skadliga sjukdomar.

päronvård

Bevattningsregler

Päronplantor vattnas med regnmetoden, det innebär att man sprutar vattenströmmar. Vätskan införs också i bagagerumets omkrets under rispinen. 1 träd tar 30 liter vatten. Vuxna päron vattnas beroende på väderförhållandena. På våren bevattnas träd när jordens översta skikt torkar upp. Tillsätt vatten två gånger innan början av sommaren. På sommaren genomförs den första vattningen i början av juni, andra gången i mitten av juli.

Under torra perioder bevattnas fruktträd i augusti och september.

Näringsapplikationsschema

Gödsla päronminnet Zhegalov enligt schemat nedan.

  1. På våren matas päronet med kväveföreningar, de stimulerar tillväxten av grönska. Naturgödsel tas också som fjäderfägödsel. För 10 liter vatten behöver du 0,5 kg droppningar. Det insisteras i 1 dag, efter det hälls det vid roten.
  2. Tillsätt 300 g urea under pollenperioden, utspädd i 10 liter vätska.
  3. Efter att äggstockarna har visnat tillsätts en blandning av superfosfat och natriumhumat under päronet, 0,5 kg nitrofoska, 10 g torrt humat och 100 1 vatten tas.
  4. På hösten används en mineralblandning för Zhegalov-päron. Ta 1 msk. kalium, 2 msk. superfosfat, 1 msk. kalcium. Komponenterna utspädes i 10 liter vatten.

gödningsmedel för päron

Tack vare toppdressing stimuleras päronproduktiviteten, fruktens kvalitet förbättras.

Beskärning päron

En päronbuske bildas på andra året efter plantering. Korrekt utförd procedur låter dig trimma kronan så att trädet kommer att ägna all sin styrka till tillväxten av nya skott.

Manipuleringen består av tre steg:

  • formativ beskärning, så att du kan göra rätt buske;
  • sanitär - utförs före växtsäsongen, innebär borttagning av torkade och drabbade grenar;
  • stödjande - det huvudsakliga förfarandet för omskärelse, det utförs från början av mars till april, delar av stora skott som inte är överbelastade med frukt skärs av.

Unga plantor skärs omedelbart efter plantering. Sedan bestäms skelettgrenarna, den framtida busken bildas i 2-3 år. Detta tillvägagångssätt underlättar i hög grad den ytterligare vården av kronan.

beskärning päron

Större pollinatorer

Päronminnet Zhegalov bör pollineras av närliggande pollinerare. Du kan plantera varianterna av Bergamot Moskovsky, Marble, Yakovlevs favorit, Elegant Efimova. I de nordliga regionerna finns ett Chizhovskaya-päron, som har hög frostbeständighet. Det är inte värt att plantera andra fruktträd bredvid päronet.

Sjukdomar, skadliga skalbaggar

Päronet påverkas sällan av svampsjukdomar, men erfarna trädgårdsmästare rekommenderar förebyggande behandling. För att skydda den från brun fläck, skalbaggar, behandlas den med Bordeaux flytande 1% och kopparsulfat. Dessutom kan du spraya träd med insektsmedel, fungicider. Tillhandahålls korrekt skötsel, bortskaffande av stamcirkeln, befruktning, kulturen kommer inte att utsättas för invasioner av skadedjur eller sjukdomar.

strö päron

Vilka regioner är sorten anpassad till

Päron är inriktad på odling i de centrala regionerna, i nordväst, i de centrala svarta jordområdena, i norra Kaukasus och Volga-regionen.

Du kan plantera den i alla städer i Ryssland och OSS-länderna, eftersom sorten med framgång rotar nästan överallt.

Mognad och lagring av grödan

Eftersom Pamyat Zhegalov-päronsorten är sent mognad är det nödvändigt att skörda frukterna omedelbart så att de inte faller av. Skörden har skett sedan tredje halvåret i september. Det är tillrådligt att plocka något omogna exemplar, de kommer att hålla längre. De lagras på en sval plats, de förlorar inte sin presentation upp till en månad. Detta kan vara en källare, källare, kylskåp. Vid en temperatur på 0 grader är hållbarheten 120 dagar.

Den bästa smaken är i päron som tas från ett träd, lagras i rumsförhållanden i upp till 2 veckor. Deras användning är universell, frukt äts färskt, sylt, sylt, kompott bereds av dem. Eftersom frukterna har en attraktiv presentation, utmärkt smak, är de utmärkta för försäljning.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa