Beskrivning och egenskaper hos Nika-päronsorter, planteringsschema och vård

Nika-päronet har många positiva egenskaper. Det tillhör de unga sorterna. Det fick huvuddistributionen i Black Earth Region. Numera planterar många trädgårdsmästare träd på sina tomter. Frukten av sorten innehåller en stor mängd socker och C-vitamin. De konsumeras färska och bearbetas också.

Avelshistoria

Sorten anses vara relativt ny. Det utvecklades 2002, senare kom det in i Rysslands statsregister. Just nu odlas det i regionen Black Earth. En grupp uppfödare från Michurin Agricultural Institute arbetade med sin uppfödning. Nika erhölls genom att korsa variationerna Talgar Beauty and Daughter of Dawn.

Beskrivning och egenskaper hos päron

Trädets beskrivning och egenskaper inkluderar flera punkter: höjd, pollinatorer, frostbeständighet, fruktning, livscykel, fruktbeskrivning.

Viktig! Nika-sorten anses vara ett av de bästa urvalsresultaten..

Pollinerande sorter

Nika är delvis självfruktbar. Om du planterar den ensam ger den bara en tredjedel av den möjliga skörden. Det rekommenderas att plantera det bredvid pollinerare för att öka utbytet. Dessa inkluderar:

 • Hertiginna;
 • feria;
 • Bereusskaya;
 • Williams.

Nicks päron

Trädhöjd

Nika-päronet når en höjd av cirka 3 meter. Bildar en sfärisk krona med gles förgrening. En enhetlig tillväxt av grenar är ett särdrag i sorten.

Livslängd

Trädets genomsnittliga livslängd är 15 år. Med förbehåll för reglerna för jordbruksteknologi, skapande av gynnsamma förhållanden, genomförande av anti-aging beskärning, är det möjligt att förlänga en pärons livslängd med ett par år.

Vinterhårdhet

Nika kännetecknas av sin vinterhårdhet. Den tolererar lätt temperaturer ned till -38 ° C. Den här egenskapen manifesterar sig under det tredje leveåret, fram till denna ålder rekommenderas det att böja och täcka trädstammen.

trädgård frukt

Avkastning

Nika-sorten ger höga utbyten. Frukt börjar i 5-6: e året av växtsäsongen. Efter säsong 2 visar trädet stabilitet i antalet frukter. Cirka 50 kg päron tas bort från ett päron. Periodisk beskärning och tunnning av kronan ökar antalet frukter.

Cyklisk frukt

Trädet börjar bära frukt vid det femte året i livet. Under de första 2 - 3 åren är antalet frukter olika.Sedan nivåer ut och päron ger regelbundet höga utbyten. Blommande inträffar i början av maj, under hela säsongen äggstocken och frukt hälla inträffar. Skörden genomförs i september. Frukten mognar i ytterligare två veckor.

Sjukdomsresistens

Växten har en hög immunitet mot scab och svampsjukdomar. Detta minskar antalet kemiska sprayer som utförs.

bärimmunitet

Beskrivning av frukten

Päronfrukter är konformade. Storleken är stor, vikten är cirka 200 g. Huden är tunn, tät, grön när den skördas med röda fläckar. Grödan får mogna i 2 veckor, varefter skalet blir gult. Massan är krämig, tät, kornig.

Viktig! Skördade päron lagras i cirka fyra månader, de tolererar transporten väl, är lämpliga för odling för försäljning och är snabbt slutsålda.

För- och nackdelar med sorten

Nika har sina fördelar och förluster. De positiva aspekterna inkluderar:

 • hög produktivitet;
 • partiell självfertilitet;
 • hög produktivitet;
 • vinterhårdhet;
 • opretentiös vård;
 • resistens mot svampar;
 • hög smaklighet av frukter;
 • transporterbarhet.

Bland nackdelarna noteras den önskvärda närvaron av pollinerare och den ständiga beskärningen av trädet för kronbildning och sanitet.

päronblomma

Regler för trädplantning

Päronet har sina egna planteringsegenskaper. Det är nödvändigt att ta hänsyn till platsen, tiden, välja rätt plantan och utföra manipulationen enligt en viss teknik.

Plocka upp tid och plats

För att odla Nick's päron rekommenderas det att välja väl upplysta områden med lätt, luftig jord.

Trädet är inte nyckfullt mot jordens sammansättning, men ofta översvämningar orsakar råtta i rötter.

Planteringen sker på våren eller hösten. För detta förbereds en landningsgrop i förväg. Ett hål grävs på platsen med ett djup och diameter på cirka 1 m. Jorden från hålet blandas med organiskt material och superfosfat tillsättes. Hälften är avslappnade.

landningsplats

Beredning av plantor

Unga träd kan köpas från plantskolor. Det finns några saker att tänka på när du köper:

 • päronet måste vara ett eller två år gammalt, det är vid denna tidpunkt som det kännetecknas av hög överlevnad.
 • Det bör inte finnas några chips, sprickor, repor, skador vid roten;
 • rotsystem utan råtta och tecken på andra sjukdomar;
 • Det bör inte finnas några tecken på sjukdom på skott.

Innan de överförs till marken blöts plantorna med rött vatten i flera timmar.

Landningsteknik

Landning i öppen mark utförs enligt en viss teknik:

 1. De gräver ett hål och förbereder det på hösten, men senast 2 veckor före plantering;
 2. Halva täckt med jord med gödselmedel;
 3. Ett träd placeras i hålet;
 4. Sprid rötterna;
 5. Strö på jorden lager för lager och komprimera varje lager;
 6. Lämna en stamcirkel med ett djup av 8 - 10 cm;
 7. Strö över 5 - 6 hinkar vatten.

Viktig! För att skydda plantan från skador av starka vindar, drivs en hög stapel av trä i hålet i förväg och ett päron är bundet till det.

öppen mark

Rekommendationer för grödavård

Trädet är opretentiös i vård, men efterlevnad av vissa regler ökar utbytet och kvaliteten på frukt.

Vattning

Bevattning utförs vid behov när jorden i stamcirkeln blir torr. Den första vattningen görs före knopp, den andra under blomningen, den tredje efter skörden för vintern. Ett vuxet träd förbrukar 8 - 10 hinkar vatten åt gången.

beskärning

Beskärning utförs på våren och hösten. De första tre åren bildar en krona på våren. På hösten tas skadade, torra och trasiga grenar bort. De tunna också ut förtjockade områden vid behov.

beskärning på vintern

pollinerare

Närvaron av en pollinator bredvid Nika krävs. Detta ökar antalet frukter och avkastning. Päron används för denna sort som har samma blomningstid.

Toppdressing

För de första 3 - 4 åren finns det inget behov av att gödsla päronet.Trädet får sin näring från de organiska ämnen som läggs ned under plantering. Vidare används mineralkomplex innehållande kväve, fosfor och kalium.

Viktig! Kväve införs bara på våren.

gödsling

Sjukdomar och päron av päron

Nika har stark immunitet. Skador av insekter eller svampar inträffar när jorden är vattentät och vårdreglerna inte följs. Sjukdomar noteras:

 • pulveraktig mögel;
 • bränna;
 • rost.

För att bekämpa dem sprayas lövverket med ett fungicidpreparat.

Från insekter på ett pärons blad och frukt kan du se:

 • bladlöss;
 • larver;
 • stjälken.

Skörd och lagring

Skörden sker i början av september. Päron tas bort något underripe. Frukten läggs ut i lådor och överförs till en sval mörk plats för lagring. Under sådana förhållanden håller de 3-4 månader.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa