Beskrivning av päronvarianter Nadyadnaya Efimova och odlingsfunktioner

Päron av sorten Nadyadnaya Efimova ger frukt av enastående skönhet. Dessa frukter är som plastrekvisita - perfekt, ingen fel. Men inga tricks behövs för att odla dem. Det är precis den typen. Frukten försämras inte under lång tid, insekter och sjukdomar berör inte dem. Elegant Efimova är den mest miljövänliga sorten mycket välsmakande och vackra päron.

Avelshistoria och avelsregion

Elegant Efimova är en ny sort som dök upp på trettiotalet av förra seklet. Dess upptäcker - uppfödare V.A.Efimov. Denna frukt kom ut tack vare Favorite Clapp och Thinkovetka. Skörden kan skördas tidigt på hösten. Denna funktion är viktig för den centrala regionen i Ryssland, för vilken denna sort uppfanns. Frukten har rotat väl i Moldavien, Ukraina, såväl som i Kazakstan och Estland. De är inte på något sätt sämre i smak till allas favoritfestiga päron.

Beskrivning och egenskaper hos päron Elegant Efimova

Frukten av denna sort har en söt smak, och deras presentation kvarstår länge. Det är sant att hans tidiga mognad är genomsnittlig. Den klädda Efimova bär frukt under sitt sjunde år. Därefter ger det en bra skörd varje år (40 kg per träd).

Trä

Den smarta Efimova växer upp till fem meter i höjd. Kronstätheten är genomsnittlig. Det växer mycket snabbt. Huvudgrenarna sträcker sig från stammen i en vinkel på trettio grader. Barken är slät och grå. Skott är raka och bruna. Bladen är stora, avlånga, med räfflade kanter. De är gröna i färg, med en slät, blank yta och väl synliga gulaktiga vener.

fancy pear efimova

Blommorna är små, vita, doftande. Blomsterblad är ovala i form. De nedre blommorna blommar först och senare de övre. Icke-samtidig blomning hjälper trädet att överleva plötsliga vårfrostar och ge en god skörd. Vissa blommor överlever efter frysningstemperaturer.

Frukt

Medelstora frukter kan väga 100 och ibland 140-175 gram. De har en långsträckt päronformad form. Fruktens hud är slät med märkbara subkutana punkteringar.

Frukterna är gröna till en början, men när de mognar blir de gula, på toppen är de täckta med en lila färg.

Vid tidpunkten för full mogenhet är fruktens färg 95 procent vinröd. Blåsen faller inte av, röda prickar syns på den gula-gröna huden nära den. Inuti finns stora mörkbruna frön.

fancy pear efimova

Fruktmassan är krämig. Den är halvfet och tät, men samtidigt öm och saftig.Smaken är söt och sur, men något syrlig.

För- och nackdelar med sorten

Sorten har sina egna styrkor och svagheter. Det är lämpligt att odla päron till salu. De behåller sin attraktiva presentation under lång tid. Dessutom har de utmärkta smakegenskaper.

Fördelar:

  • vinterhårdhet;
  • hög produktivitet;
  • stabil fruktning.

minuses:

  • börjar bära frukt för sent;
  • det är svårt att avgöra ögonblicket när man ska plocka frukt.

fancy pear efimova

Funktioner för plantering

Som alla päron älskar Elegant Efimova ljus och värme. Det är bättre att plantera träd på södra sidan av platsen, i rensningar från vinden.

Sitsval

Den smarta Efimova älskar mycket solljus. Det är oönskat att plantera det i skuggan av andra träd. Det kommer inte att kunna utvecklas fullt ut, och frukterna blir sura och smaklösa. Om vattentabellen är för hög, dränera marken innan du planterar. Bättre att plantera ett träd på en liten kulle. För översvämmad jord leder till att ett träd dör.

Trädet rotar väl i dålig jord. Det är att föredra att plantera ett päron på svart jord. Loamy och sandig jord är lämplig för plantering. Det är riktigt att gödselmedel måste appliceras under rötterna. Jordens surhet bör vara medel.

plantera päron

Ombordstigning tid

Den smarta Efimova kan planteras på våren eller hösten. Vårplantning föredras för kallare regioner. När temperaturen är stabil ute och knopparna ännu inte blommat på andra träd, kan päronet planteras i marken. I länder med varmt klimat planteras Dressy Efimova på hösten. Vanligtvis - 14 dagar före början av frost.

Urval av plantor

Det är bättre att köpa plantor i plantskolor tillsammans med ett certifikat. Planteringen är 1 eller 2 år gammal. Unga träd bör ha ett väl utvecklat rotsystem.

Inom 10 centimeter från rotkragen bör en ympning vara synlig i en frisk sort.

För stora träd rotar inte bra. Det är bättre att ta plantor upp till 1,5 meter i höjden, som finns i paketet. Därefter kan trädet planteras i öppen mark tillsammans med en lerklump. I detta fall skadas inte rötterna.

päronplantor

Rätt passform

Innan plantering måste en grop göras på 14 dagar. Storlek - 1 meter bred och 75 centimeter djup. Jorden måste ha tid att sedimentera. Före plantering nedsänks trädets rötter i vatten med tillsats av gödselmedel som kaliumhumat (2 matskedar per 10 liter vätska).

Du måste förbereda marken som rötterna kommer att strö på. Till det måste du lägga till en hink med humus, ett halvt kilo ask eller 100 gram kaliumsulfid, 100 gram superfosfat. Om marken är sur, lägg till ett halvt kilo kalk i den. Sandjord före plantering befruktas med 2 hinkar humus och 10 kilo lera.

Hur sker planteringen: befruktad jord hälls i botten av hålet, ett träd sänks ovanifrån och täcks med jord till rotkragen. Efter plantering hälls 2 hinkar med vatten under rötterna.

plantera päron

Utbytet av denna sort beror på rätt plantering, inte bara av den mest eleganta Efimova, utan också av träden som kommer att ligga i närheten. På en plats ska följande typer av päron planteras: Marmor, Lyubimitsa Yakovleva, Bessemyanka.

Funktioner av växtskötsel

Klädd Efimova kräver avresa. Om du tar hand om trädet, klipp av överskottsgrenar i tid, vatten i torrt väder kommer det att ge en god skörd.

Vattna och lossna

Vid torrt väder behöver trädet ytterligare vattning. Antal vattningar per vecka - 3 gånger. Om vädret är normalt kan du lägga till Dressed Efimova en gång var sjunde dag. Jorden ska inte tillåtas torka ut vid blommning och spirande. Det är under denna period bildandet av äggstockarna sker. Brist på vatten kan därefter påverka avkastningen.

vattna äppelträdet

Landet nära trädet måste lossas.Jorden ska inte vara för tät. Jorden kan göras lösare genom att lägga till en hink med sand och humus till den. För att förhindra fuktförlust är jorden böjd med finhackat hö eller halm.

Toppdressing

Efter plantering i väl befruktad jord behöver päronet ytterligare utfodring endast under det tredje året. På våren kräver trädet kväve. Ammoniumnitrat tillsätts i jorden (2 matskedar gödselmedel späds ut i 10 liter vatten). Under blomning och fruktbildning produceras superfosfat i samma mängd.

Om bladen blir gula för snabbt på sommaren har trädet inte tillräckligt med magnesium. I september måste marken befruktas med potash och fosforgödsel (en matsked toppförband per 10 liter vätska). På våren och före frost befruktas träd med humus. En hink med löst mullein hälls under rötterna.

en hink med löst mullein.

Föryngring

Trädet växer snabbt, dess grenar bildar en tät krona, så det måste beskäras årligen. Du måste klippa av skott i själva basen utan att lämna hampa. Genom att ta bort onödiga grenar är det möjligt att öka utbytet. Trädet slösar inte juice på grenar, ger näring till frukter och är mindre sjukt. Det är lämpligt att skära av gamla grenar då och då och lämna unga sidogrenar. Således förnyas trädet. Föryngring utförs var fjärde år.

övervintring

Denna sort tolererar snöiga och frostiga vintrar väl. Det behöver inte lindas eller täckas ytterligare. Undantaget är unga träd som ännu inte har uppnått fruktåldern. Dessa träd kan knytas med halm eller vass.

mogen päron

Sjukdomar och skadedjur

Den smarta Efimova är resistent mot många sjukdomar: skorpa, pärrost, monilios, cancer, bakteriella brännskador. Frukten ruttnar inte eller fläckar. Skadegörare, som pinngallmåter, berör inte heller denna sort. Detta är ett stort plus för denna typ av frukt. Trädgårdsmästare behöver inte slösa tid på sjukdomsförebyggande. Trädet behöver inte sprayas med kemikalier.

Skörd, lagring och användning av grödor

I Centralregionen är det bäst att skörda frukter i slutet av augusti och i början av september. Päron tas bort från grenarna i omogent tillstånd. Huvudfärgen under denna period är gröngul med en röd rodnad. Frukt ska inte tillåtas mogna på grenarna. Om frukterna är överexponerade blir deras massa för smulig, vattnig och smaklös.

Efter plockning är det tillrådligt att låta frukten ligga på en sval plats i cirka 14 dagar. Under denna period kommer de att ha tid att mogna helt. Lagringstid - högst 1 månad vid en temperatur på plus 2 grader. Frukt äts rå, läggs till krämer, kakor, bakverk, kötträtter. De gör desserter, konserver, kompott, marmelad av dem.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa