Beskrivning och egenskaper hos Moskvichka-päronsorten, plantering och skötsel

Päron har odlats i vårt land under lång tid på grund av massan av användbara egenskaper. Från år till år arbetar uppfödare för att förbättra kända arter och erbjuder värdefulla nyheter under uppmärksamhet från trädgårdsmästare. En av dem är Moskvichka-sortens tidiga höstpäron, som har enorma fördelar jämfört med sina konkurrenter.

Beskrivning päron Moskvichka

Moskvichka-päronet hör till de tidiga höstsorterna och börjar mogna i september. Skillnaden i god frostbeständighet odlas framgångsrikt i alla regioner i vårt land. Trädet bär frukt rikligt och årligen.Muskoviten är självfruktbar, det vill säga för bildandet av äggstockar är det nödvändigt att plantera pollinatorer i närheten. De bästa sorterna för detta är erkända:

 • lada;
 • Yakovlevs favorit;
 • Moskva bergamot.

Den första grödan skördas 3 år efter plantering på plantan. Ett vuxet träd kan producera upp till 50 kg fruktskörd.

Egenskaper av träd och frukt

Moskvichka-päronträdet är ett vanligt träd med en jämn och rak stam. Det finns inga sidogrenar, en tät krona kan ympas eller formas. En vuxen pärons höjd når 3,5 meter. Skelettgrenarna riktas vertikalt.

Blomningen börjar sent, eftersom returfrost inte är hemskt för den framtida skörden.

Bladen av denna sort har en oval form, rik grön färg och liten storlek. De är ganska täta, men samtidigt elastiska. Blommor är koppformade, små, samlade i blommor av 5 stycken.

Muscovite päron

Moskvichka's frukter är genomsnittliga, vikten på en av dem kan nå 130 gram. Deras form är bred, klassisk päronformad. Under teknisk mognad får päron en gulgrön färg, subkutana bruna fläckar blir synliga. Om frukterna är något överexponerade på trädet, kommer en liten rodnad att visas på dem. Massan är mycket saftig, välsmakande, söt, vit. Aromen är stark, klassisk.

Avelshistoria och avelsregion

Specialisterna från Timiryazev Academy arbetade med uppfödningen av den muskovitiska päron. De genomförde fri pollinering av den inte mindre berömda Kieffer-sorten och odlade sedan plantor på grundval av det erhållna materialet. Det var dessa unga växter som blev grunden för att få Moskvichka. På 80-talet av förra seklet har nyheten redan börjat bemästra sig i trädgårdarna för inhemska sommarinvånare. Det rekommenderades för regionerna Volga-Vyatka, Middle Volga och Central.Men mest av allt Muscovite blev kär i invånarna i Moskva-regionen.

Muscovite päron

För- och nackdelar med sorten

Liksom alla sorter har Moskvichka sina egna fördelar och nackdelar som skiljer den från konkurrenter. Positiva egenskaper inkluderar:

 • tidig mogning av frukter;
 • efterrättsmak;
 • tidig mognad;
 • vanlig fruktning;
 • höga avkastningsgrader;
 • frukt är inte benägna att tappa;
 • utmärkta produktegenskaper;
 • trevlig stark aroma;
 • grödan är lämplig för långväga transporter;
 • möjligheten att lagra den skördade grödan på lång sikt;
 • ökad resistens mot vanliga sjukdomar;
 • anspråkslöshet.

Muscovite päron

Nackdelarna är:

 • själv infertilitet;
 • genomsnittlig frostbeständighet;
 • låg motstånd mot långvarig torka.

Landningsfunktioner

Moskvichka-päronet har planteringsfunktioner som du bör bekanta dig med innan du sätter det på din webbplats.

Val av tid och plats

Moskvichka-päronet kan planteras både på hösten och på våren. På hösten planeras planteringsarbetet till oktober medan man försöker hålla sig från 10 till 20. På våren planteras trädet från april till maj, men det sista decenniet av april anses vara den bästa tiden för detta.

Muscovite päron

Fördelen med vårplantningen är att den unga plantan lyckas slå rot under sommaren och tolererar vinterkylan väl. När den planteras på hösten är växten mer frostbeständig.Päron föredrar loamy eller sandig loamy chernozem jord. Det bör vara löst, näringsrikt, med tillräckligt med gödselmedel. Platsen väljs soligt, väl upplyst, torrt.

Pit förberedelse

Innan plantningen planteras, ta bort det översta lagret av jord med 40 cm tjocklek, varefter de gräver ett hål 0,8-1 m djup och cirka 0,8 m bred. En näringsrik jordblandning införs i den, som består av humus, sand, superfosfat, kaliumsulfat, vilket organiskt material som helst. Dolomitmjöl hälls i det förberedda hålet i ett förhållande av 0,3 kg per 10 liter vatten, och sedan hälls ytterligare 2 hinkar rent vatten.

Muscovite päron

Avstånd mellan plantor

En Muscovite anses vara ett mediumlager, eftersom avståndet mellan plantor lämnas lika med minst 3-3,5 meter. Samma mängd måste dras tillbaka till närmaste fruktbuskar eller träd.

Landningsteknik

En träpinne drivs in i det förberedda hålet, som stiger över ytan med 0,5 m. I botten av hålet bildas en hög från en näringsblandning, som placerar en plantorot på den. Päronets rotshals bör stiga 5 cm över jordens yta. Gradvis fylls hålet med jord, tampar det lite och förhindrar bildandet av tomrum. 3 hinkar med vatten hälls under varje plantor, marken runt päronet är klövad och själva trädet bundet till en pinne.

plantera päron

Regler för trädvård

För att en planterad växt ska växa och utvecklas normalt måste den sköts ordentligt.

Vattning och utfodring

Efter plantering kräver Moskvichka-päronet vattning en gång i veckan. En hink med vatten hälls under 1 träd på morgonen och kvällen. En vuxen växt under bildandet av frukter kräver bevattning upp till 2 gånger i veckan. Vattna päronet före knoppningen, 2 veckor efter slutet av blomningen och 2 veckor före början av fruktbildning. Om hösten är torr genomförs bevattning efter skörd.

vattenpäron

Från förband på våren införs ammoniumnitrat i stamcirkeln och på hösten, superfosfat, kompost, humus, kaliumsulfat.

Trimning

Beskärning krävs för päron under hela växtsäsongen. Som regel utförs arbete före knopp.

Forma en päronkrona Moskvichka

Vid beskärning är det absolut nödvändigt att behålla positionen för den centrala skjutningen. Endast skelettgrenar är kvar, alla övriga måste tas bort.Längden på huvudstammen förkortas med en fjärdedel av originalet.

beskärning päron

Regleringstrimma

Under det andra året, efter den formativa beskärningen, förkortas huvudstammen med ytterligare 25 cm. Skelettskottets längd avlägsnas med 5 cm. Arbetet kan utföras under hösten och våren.

Stödande beskärning

Stödande beskärning av Moskvichka-päron innebär att alla växande nya skott tas bort som bidrar till att tjocka kronan. Endast ett fåtal fruktskott ska finnas kvar på varje skelettskott... Alla grenar som växer i stående ställning stängs av.

Muscovite päron

Sanitär beskärning

Sanitär beskärning av päron utförs både på hösten och på våren. Det handlar om att ta bort alla torra, skadade, sjuka och trasiga grenar.

De skott som växer inuti trädet skärs också av.

Regler för trimning

Ta inte bort för många grenar åt gången, eftersom päronet kanske inte kan motstå sådan stress. Detta gäller särskilt för anti-aging-skrot. Alla skär ska behandlas med trädgårdslack.

Sjukdomar och skadedjur av päron Moskvichka

Muscovite har ökat motståndet mot stora sjukdomar och skadedjur, men förebyggande åtgärder kommer inte att störa henne.

päronsjukdom

Förebyggande åtgärder

Som åtgärder för att förebygga sjukdomar och skadedjur av päron utför Moskvichka ransonering av bevattning, beskärning i tid och behandlar trädet med speciellt utformade beredningar.

Möjliga sjukdomar

Moskvichka har god immunitet mot svampsjukdomar, men vissa infektioner har fortfarande en viss risk för skador.

Sårskorpa

För att förhindra skabb sprayas päronet flera gånger med Bordeaux-blandning, järn eller kopparsulfat. Det är nödvändigt att ta bort lövverk och ta bort ogräs i rätt tid under träden.

skorpa på ett päron

Sooty svamp

En annan päronskadedjur som kan få dig i problem. För att förhindra utseendet sprayas Muscovite med kolloidalt svavel, kopparsulfat. I särskilt allvarliga fall använder de preparaten "Skor", "Azofos", "Delan".

Troliga skadedjur

Päron kan vara en behandling för vissa skadedjur också. Om du inte vidtar åtgärder i tid kan du stå utan gröda.

Bladlus

Kinmix, Iskra, Agravertin-läkemedel hjälper till att motstå bladlöss. Folkläkemedel är också effektiva: kamomill avkok och grön tvål.

Bladlus på päron

Päronmal

Behandla päronet med "Karbofos" eller "Cyanox" för att förhindra att malet förstör frukten. Från folkläkemedel använda infusion av tobaksdamm och maskros.

Päronblomma skalbagge

De kämpar mot detta skadedjur genom att behandla Moskvichki med kolloidalt svavel. Används även mot infektion av päronblomma skalbagge av röd yang, kamomill, tobak.

Insamling, lagring och användning av grödor

Moskvichka päron skördas i september. De har ett universellt syfte, är lämpliga för långväga transporter, har god försäljningsbarhet och håller kvalitet. Detta gör att Moskvichka kan odlas kommersiellt.

För långvarig färsk lagring sorteras de skördade päronen ut, läggs i trälådor, lager av tidningar och skickas till en mörk, sval plats.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa