Beskrivning och egenskaper hos päronsorter Konferens, plantering och skötsel

Konferensens päron har odlats av trädgårdsmästare i över 100 år. Det är en kommersiell höstsort som har sitt ursprung i England. Den är avsedd för länder med varmt klimat, där somrarna är varma, hösten är lång, vintrarna är milda. Utbytet påverkas av klimatfaktorer. De sötaste frukterna växer om sommaren är varm, fuktig.

Beskrivning och egenskaper hos päronkonferensen

Trädets höjd beror på typ av scion. Konferensstickningar ympas på höga sorter av päron eller kvitten. I det första fallet växer träd med 5-8 meter höjd från plantorna, i det andra - nedre, 2-4 meter. Formen på kronan är bredpyramidal. Det är tätt, många blad bildas på grenarna.

Frostmotstånd hos knoppar och skott är genomsnittligt, så trädgårdsmästare bör veta var denna sort kan växa i Ryssland. De södra regionerna i landet (Krim, Krasnodar territorium) är lämpliga för odling, i Moskva-regionen fryser det något.

Försök att acklimatisera konferensen i det kalla klimatet i mittenzon slutar i misslyckande.

Alla vet fruktens söta smak. De finns alltid tillgängliga på marknader och stormarknader. Inte alla tänker på vart de föras till Ryssland från. Leverantören kan vara både Kina och ett europeiskt land (Moldavien, Polen). Skörden genomförs i september-oktober. Under en kall sommar förskjuts skördetiden mot slutet av oktober, i en varm sommar - mot slutet av september.

Egenskaper hos Pear Fruit Conference:

 • massan är kornig, ljusgul (krämig), söt smak, innehållande en stor mängd juice;
 • vikt från 100 till 250 g;
 • päronformad, långsträckt;
 • huden är grön, täckt med bruna fläckar.

päron konferens

Päron är endimensionella, de hänger fast på stjälkarna, smälter inte. En smakprovning av smak genomfördes, enligt dess resultat fick konferensen poäng 4,8. Frukten har en tabelländamål, lagras under lång tid och transporteras väl. De föredras att ätas färska eller för att göra desserter.

Lämplig region och klimat

Information om konferenspäron finns i statsregistret. Sorten inkluderades 2014. Region för tillträde är en - norr kaukasiska. Det inkluderar:

 • Stavropol, Krasnodar-territorierna;
 • Rostov-regionen;
 • republikerna i Kaukasus.

päron konferens

Fördelar och nackdelar med sorten

Beskrivning av fördelarLista över nackdelar
Avkastningsindikatorer (stabilitet, volym)Skott, knoppar fryser om temperaturen på vintern sjunker under -20 ° C
SmakBra väder är viktigt för välsmakande frukter
Fläckar på huden försämrar presentationen
Inga pollinatorer behövsLåg motståndskraft mot patogener av svampsjukdomar
Långvarig lagring, under vilken frukterna inte förlorar sina konsumentegenskaper

Landningsregler

Trädet kan bära frukt utan pollinatorer, pollen av sorten är livskraftig. Plantera plantor från konferensen på samma sätt som andra sorter av päron på soliga platser.

päron konferens

Sapling val

När de köper en plantor genomför de en noggrann inspektion av alla delar. Yttre tecken på en frisk växt:

 • tre skelettgrenar;
 • rotlängd minst 30 cm;
 • stammen är täckt med slät bark.

För att återställa det övertorkade rotsystemet placeras plantorna i en behållare med vatten på natten på kvällen före plantering. Om plantering skjuts upp under lång tid doppas rötterna i en talare. Knåda den av lera, gödsel, vatten i ett förhållande av 1: 2: 6.

Landningsdatum

Anläggningen är termofil. Det odlas i varma klimat, så konferensplantor planteras på våren och hösten. Kravet på exakta planteringsdatum bestämmer förekomsten av sapflöde. Det borde vara frånvarande.

päron konferens

Villkor för päron

Plantor från konferensen planteras endast i soliga områden med lågt grundvatten. Från jord föredrar päron lös lutor, kärnozemer, skoggrå jord. För ett konferenspäron är det optimala pH-värdet på marken mellan 5 och 6,5.

Kulturen gillar inte kalla nordvindar. Plantor som planteras i ett utkast tar lång tid att utvecklas och utvecklas långsamt.

Distansstandarder

I amatörsträdgårdar planteras konferenspäron 5 meter från höga byggnader och andra träd. När du planterar ett stort antal plantor, följ ett 3 x 6 meter mönster. I industriella trädgårdar används en tjockare plantering på 2,5 x 3,5 m.

päron konferens

Steg för steg process

Päronet är en långlever, så mycket uppmärksamhet ägnas åt beredningen av landningsplatsen. Jordens sammansättning för att fylla planteringsgropen förbättras. Sandjord görs tyngre genom att lägga till lera, tungt lossas med torv. För att öka fertiliteten, gör:

 • humus;
 • superfosfat;
 • aska.

Groparna grävs 0,8 m i diameter, 0,6 till 0,8 m djupa. På lätt jord bör dess volym inte vara mindre än 1,5 m³. Innan plantering hälls ett 10 cm dräneringsskikt (grus, krossad sten, småsten) eller lera, om jorden är sandig, på botten. Från den beredda jordblandningen bildas en kulle i mitten av gropen. En insats drivs omedelbart in för att växa en ung växt.

päron konferens

Plantan placeras bredvid stödet, rötterna rätas ut på högarna och täcks med jordblandning. Rotkragen är inte begravd. Den ska ligga över marken (5-7 cm). En trädstam är bunden till ett stöd med ett mjukt rep. Ett hål bildas runt det. Häll den med vatten. Vattning upprepas efter att vattnet har absorberats och jorden sätter sig. Stamcirkeln är böjd med humus. I en planta förkortas skelettgrenarna med ⅓ längder och den centrala skjutningen till en höjd av 0,6-0,8 m.

Självfruktbarhet och pollinerare

Självfruktbarheten för konferenssorten är på 40%. Fruktinställningen ökar genom att plantera päron i trädgården som blommar samtidigt som konferensen:

 • Chizhovskaya;
 • Williams;
 • Clapps favorit;
 • Bra Louise;
 • Bere.

päron konferens

Sorten i sig är en pollinerare för vissa sorter av päron; den planteras bredvid Kucheryanka, Striyskaya, Hoverla.

Päronvård

Ju bättre vård är organiserad, desto högre utbyte av konferenspäron.

Bevattningsregler och normer

Sorten gillar inte torka - frukterna blir mindre, smaken lider. På grund av uttorkningen av marken kan trädet tappa äggstocken (frukt). Från vår till höst vattnas konferensen upp till 12 gånger. Deras frekvens och överflöd beror på väderförhållandena. I industriella trädgårdar organiseras droppbevattning. Vid dacha fuktas enstaka träd med en slang. För att spara vatten är stammarna mulched. För att öka fruktträdets vinterhårdhet utförs rikligt med vattenladdande vattning i oktober-november.

vattenpäron

Näringsintroduktion

Unga päron matas inte de första två åren. Under denna period arbetar organiska och mineralgödselmedel som läggs i gropen under plantering. Från tre år matas konferensen årligen.

SäsongProduktnamnAnvändningsmetod
I början av vårenureaTorka granulat längs stammen cirkelns omkrets, konsumtion 20 g / m2
HumusStrö en stamcirkel, cirka 1 hink konsumeras per 1 m²
MassblomningBorsyralösning (0,2 g / l)Sprutning på ett blad
3 förband från juni till augustiMullein-infusionSpäd med vatten i förhållandet 1:10, flödeshastighet 1 l / m²
KaliummonofosfatLös upp 20 g i vatten (10 l), en hink är utformad för 1 m² av bagagerumscirkeln
FallaSuperfosfatTorra granuler sprids runt stammcirkeln, 30 g / m² konsumeras, jorden lossas sedan, vattnas

gödningsmedel för päron

Gjutning av krona

Kronen bildas under de första 5 åren. För konferensen om höga scions rekommenderas en gles nivåform. Om plantan erhålls genom ympning på en kvitten, följer de principerna för skålformad formning. Om konferenspäron odlas på en spaljé, bildas kronen i form av en palmette.För att bibehålla den önskade krönstätheten utförs reglerande beskärning. Det är särskilt relevant för träd på lågväxande transplantat. De spenderar det på våren. Överskottsskott klipps ut, riktade inuti kronan.

På sommaren mynts unga skott (förkortas med 5 cm). Denna metod stimulerar bildandet av ett ytterligare antal fruktgrenar, fungerar för nästa års skörd. Sanitär beskärning utförs under senhösten och tidigt på våren. Alla skadade skott skärs från trädet.

päron konferens

Förbereder för vintern

Odla konferenspäron i söder. Vintrarna är inte hårda där, men töarna är farliga. Medan trädet är ungtäckes bollen med vass, grangrenar eller säckväv för vintern. Täckmaterial måste låta luft passera så att bagageutrymmet i ett ungt träd inte sniffar under töarna.

Potentiella sjukdomar och möjliga skadedjur

Päron Konferensen behöver förebyggande åtgärder. I sin frånvaro finns det en risk för sjukdom. Träd kan smitta:

 • moniliosis;
 • rost;
 • sooty svamp.

päronmonilios

Det rekommenderade arbetsschemat visas i tabellen.

SäsongTyp av arbete
FallaRengöring av området från växtskräp, rötter av fleråriga ogräs
Tvätt av skelettgrenar, bagageutrymme
Gräva radavstånd
Behandling av kronor, nära stammcirklar med en 3% -ig lösning av kopparsulfat
Våren (tidigt)Behandling av kronan med en bekämpningsmedelslösning
Fällbälten sätts på stammarna

Från insektsskadedjur attackeras konferenspäronet av:

 • färg skalbagge;
 • fjäril;
 • bladlus.

Skörd och lagring

I mitten av september börjar de skörda frukter som har nått teknisk mognad. De skärs av med händerna tillsammans med bladblommorna. Upp till 45 kg skördas från ett fruktträd. Vid lagring i ett svalt rum avslöjas massan på massan till det bättre. Det blir kornigt och sött.

Lagringskrav:

 • använd trä- och plastbehållare;
 • bibehålla en lufttemperatur på cirka 2 ° C;
 • inomhusfuktighet cirka 85%.

Om ovanstående villkor är uppfyllda, kan konferenspäron lagras i 5 månader. Stabilt utbyte av päron från konferensen, amatörsträdgårdsmästare får kvalitetsskötsel av fruktträd. Det rätta valet av planteringsplats har stort inflytande på trädets livslängd.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa