De bästa päronvarianterna för centrala Ryssland med en beskrivning

Många fruktträdälskare planterar unga päron på sajten. Det rekommenderas att välja päronsorter för plantering som skulle vara perfekt för regionen där de odlas. Det finns flera sorter av päron för den mellersta körfältet, vars funktioner bör göras bekanta på förhand.

Funktioner av växande päron i centrala Ryssland

För att få en bra skörd måste du bekanta dig med nyanserna av växande päronträd i mittfältet i förväg. Under odling av päron är det nödvändigt:

 • Befrukta. Päronträd behöver urea, superfosfat, kaliumsulfat, träaska och ammoniumnitrat.
 • Vatten. Alla planterade träd vattnas minst fem gånger i månaden. Samtidigt bevattnas träd dubbelt så ofta under perioden med knoppbildning och mognad av frukt.
 • Skydda från skadedjur. För att skydda växter från skadedjur och sjukdomar är det nödvändigt att regelbundet spraya dem med svampdödande blandningar och bekämpningsmedel.
 • Trim. Beskärning sker årligen, tills de första knopparna visas på grenarna. Erfaren trädgårdsmästare rekommenderar att man tar bort torkade kvistar.

Nyanser av att välja en kultur

Innan du planterar päron i trädgården måste du bekanta dig med funktionerna för att välja rätt sort. Det finns flera faktorer som beaktas när man väljer en kultur:

 • Vinterhårdhet. Experter rekommenderar att man planterar sorter som är resistenta mot låga temperaturer. De tolererar frost väl och dör inte under den första frosten.
 • Smak kvaliteter. För plantering, välj de mest läckra päron med saftig och söt massa.
 • Självpollinering. Det är bättre att välja självfruktiga växter som har högt utbyte och inte behöver manuell pollination.
 • Skär utseende. Det är nödvändigt att plantera sorter i trädgården som börjar bära frukt 3-4 år efter plantering.
 • Varaktigheten på grödans mognad. Vissa trädgårdsmästare rekommenderar att man planterar de nyaste, undermåliga, mogna päronvarianterna.

mogna päron

De bästa päronvarianterna på sommaren

Människor som letar efter en mogen gröda i mitten av sommaren bör växa tidiga päron.

lada

Den mest populära tidiga mogna päronsorten, som är lämplig för plantering i mittbanan. Trädet växer upp till två och en halv meter och därför klassificeras det som en medelstor fruktväxt. Ladas krona är ganska bred och har formen av en pyramid.Mogna frukter väger 100 gram, de har en konisk form och en trevlig arom.

Lada päron

Barn

Växten har en pyramidformad krona bildad av ganska stora skott. På våren visas löv på träd med en slät yta och upphöjda kanter. Varje mogen frukt väger 60-70 gram. Päronarna är täckta med en orange hud som, när den är mogen, utvecklar en lätt rodnad.

Bere Giffard

Tidig mogna sort, vars skörd mognar i början av juli. En särskiljande egenskap hos Bere Giffard är frukterna, som är färgade ljust orange med en röd nyans. Mogna päron väger 150 gram vardera och används för att göra kompott eller frukt sylt.

Bere Giffard

Victoria

Victoria är populär bland trädgårdsmästare för sin hårdhet och motståndskraft mot skadedjur och sjukdomar. Detta är en stor variation med träd som växer upp till tio meter.

Victoria har en hög avkastning, vilket gör att du kan samla 120-150 kilo frukt från ett träd.

Severyanka

Severyanka är lämplig för odling i mellersta spåret och norra regioner. Det är en medelstor fruktväxt som växer upp till 4-6 meter. Trädet har en pyramidal stam och en tät krona. Severyankas päron är stora, deras vikt når 250 gram.

päron Severyanka

Augusti dagg

En medelstor sommarsort som växer upp till fem meter. De första frukterna visas på grenarna tre år efter plantering. Deras vikt är 80-100 gram. Den mogna skörden kännetecknas av utmärkt hållkvalitet, smak och saftighet.

Chizhovskaya

Det anses vara den mest populära självpollinerade sorten som växer bra i mittbanan. Detta är en lågväxande växt vars höjd inte överstiger tre meter. Chizhovskayas päron är stora och väger 200-220 gram. Först är de färgade gröna, men på sommaren verkar de rodna.

päron Chizhovskaya

Allegro

Ett medelstort träd med en höjd av 4-5 meter som börjar bära frukt fyra år efter plantering. Fördelarna med Allegro inkluderar:

 • frostbeständighet;
 • opretentiös vård;
 • avkastning;
 • stora frukter som väger 200 gram.

Mid-säsong päron

För att skörda en mogen gröda på sensommaren eller i början av hösten planteras sorter med medelhög mogna tid.

Yakovlevs favorit

Bland de stora fruktade sorterna är Lyubimitsa Yakovleva utmärkt, där päron väger 240 gram. De är gröna i färg med en lätt gulaktig färg. Massan är hård och därför tillverkas sylt ofta av den skördade grödan.

päron Yakovlevas favorit

Tummelisa

Högsäsongsväxt, vars frukter mognar under första halvan av september. Den mogna grödmassan är 70-85 gram. Fruktens yta täcks med en gyllene skal med en gul färg. Tommelfina odlas för beredning av kompott och konserver.

Saratovka

Sådana träd klassificeras som medelstora växter, eftersom deras höjd är 2-3 meter. Frukten av Saratovka är orange i färg, de har en saftig massa med en söt smak. Fördelarna med grödan inkluderar långvarig lagring och motstånd mot sönderfall.

päron Saratovka

Lyra

Träd av denna typ har en pyramidformad bagage, målad brun. Under den andra halvan av våren bildas blad på grenarna, som har en slät yta och en långsträckt form. Fruktarna mognar i slutet av september, de väger 170-180 gram.

Patriotisk

En hög variation, vars träd växer upp till tio meter hög. De har raka grenar och en spridande krona. Skörden av den inhemska päron har ett attraktivt utseende och därför odlas det ofta för vidare försäljning. Skörden sker i slutet av september eller början av oktober.

Inhemsk päron

Veles

Mognaden av grödan börjar i juni och varar till slutet av augusti. Medelvikten av päronfrukter är 150-200 gram.Fram till slutet av sommaren målas päron i en ljusgrön färg och efter mognad blir ytan orange-röd. Utbytet per träd är 80-90 kg.

Muscovite

Höga fruktträd Moskvichki växer upp till 7-9 meters höjd. De har en spridande brun krona. Moskvichka-bladen är ovala, med en svag krökning i den centrala delen. De första frukterna visas på träden 2-3 år efter plantering av plantor.

päron Moskvichka

Marmor

De karakteristiska egenskaperna hos Marble Pear är höga träd som är över 10 meter höga och deras täta krona. Mogna päron är täckta med en tät hud på vilken ytan är mörkorange prickar. Massan är saftig, öm och kornig.

Vilka är de sena sorterna?

Vissa människor föredrar att plantera vintervarianter, vars frukter mognar under senhösten.

Mirakelkvinna

De mest populära vinterpäron inkluderar Miracle, som är resistent mot sjukdom och frost. Blommningen börjar i början av mars och frukt mognar i oktober. Vikten av Miracle-frukten är 180-220 gram.

päron mirakel

Pervomaiskaya

Den viktigaste kännetecknen från andra päron är lagringstiden för den skördade grödan, som är 250 dagar. Andra fördelar med Pervomayskaya inkluderar frostbeständighet, enkel odling och produktivitet.

Rossoshanskaya sent

Det är ett kraftfullt träd med en grenad krona och stora frukter. Den första grödan skördas under det tredje året då fruktträdet odlas. Varje mogen frukt väger 200-250 gram.

Rossoshanskaya sent

vitryska

Kompakt päronträd 3-4 meter högt. Denna sort odlades av vitryska uppfödare för odling i regioner med ogynnsamma klimat. Frukter är saftiga, köttiga, med vit syrlig massa.

Olivier de Serre

Denna sort odlas sällan, eftersom den är lunefull och kräver noggrant underhåll. På sommaren visas många grenar på trädet, vilket minskar avkastningen. Erfarna trädgårdsmästare rådgör med jämna mellanrum att beskära Olivier de Serre.

Olivier de Serre

Bere Ardanpon

En senmogen fruktväxt som börjar mogna i slutet av juli. Fördelarna med Bere Ardanpon inkluderar högt utbyte, stor fruktstorlek och frostbeständighet.

Slutsats

Många trädgårdsmästare planterar och odlar päron i mittbanan. Innan du börjar odla päronträd måste du bekanta dig med de bästa sorterna av fruktplantor.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa