Beskrivning och egenskaper hos Bere-päronvarianter, plantering och vårdteknik

Päronet från Bere-gruppen har många sorter som delar den ovanliga smaken av frukten som smälter i munnen. Många uppfödare från olika länder arbetade med att skapa sorter. Växter är lunefulla i vård och odling, men den resulterande skörden av läckra frukter är värt ansträngningen. Från år till år fortsätter trädgårdsmästare att plantera dem på sina tomter, tack vare vilken populariteten för Bere inte har minskat på många år.

Beskrivning och egenskaper hos päron

Pear Bere har varit känd i över 150 år. De flesta av sorterna av sorten erhålls i Frankrike och anses med rätta klassiker som sprider sig över hela världen. Träd i denna grupp kännetecknas av hög tillväxt, högpyramidala asymmetriska kronor. Beres grenar är tjocka, gråa i färgen. Växter är inte rädda för återkommande vårfrost eftersom de blommar sent.

Olika sorter

Bere-gruppen inkluderar sommar-, vinter- och höstvarianter av päron, som har vissa likheter i smak, men skiljer sig i egenskaperna för odling, lagring och användning av den skördade grödan.

Giffard

Det anses vara en av de äldsta arterna i Bere-familjen. Sorten uppföddes 1810. Ett träd med liten höjd, krävande för jordens sammansättning. Med åldern bromsar pärontillväxten, men vinterhårdheten ökar. Den är motståndskraftig mot skorper, men benägen att frukt ruttnar. Det används av uppfödare för att få moderna hybrider och sorter.

pear bere

Clergeau

Sorten är uppkallad efter sin franska ursprung. Fruktning inträffar fyra år efter planta plantan. Bra frostbeständighet. Frukterna är benägna att fälla ut, därför är det viktigt att inte överskatta grödan på grenarna. Mogna päron behåller sina egenskaper under ungefär en månad och är lämpliga för transport. Skabbmotståndet är högt, det påverkas av malten.

ryska

Denna Bere-sorts odlades av anställda på Rossoshan frukt- och bärstation. Päronet har ökad frostbeständighet, har ett stabilt och högt utbyte. Huden på frukten är tät, vilket garanterar lämpligheten för transport och långvarig lagring. Utmärkt smak. Sjukdomsresistensen är hög.

pear bere

Kievskaya

Sorten föds upp i Ukraina, frukten inträffar fyra år efter planta plantan. Päronavkastningen ökar med åldern. Trädet är frostbeständigt och torktåligt och visar hög resistens mot de viktigaste typerna av sjukdomar.Skörden behåller sina egenskaper i upp till 3 månader.

Vintern Michurina

Självbärbar päron erhållen i Ryssland. Genomsnittlig vinterhårdhet, låg skabbbeständighet. Trädet börjar bära frukt 6-7 år efter planta plantan. Skörden kan konsumeras både färskt och användas för alla typer av bearbetning.

pear bere

Ardanpon

Vinterpäronet av denna sort erhölls i Belgien och fick sitt namn för att hedra upphovsmannen. Det är den senaste och mest spräckliga arten. Skiljer sig åt mycket hög frostbeständighet, produktivitet och lång hållbarhet för frukt. Avkastningsindikatorerna skiljer sig beroende på den växande regionen. Päron behåller sina egenskaper när de lagras i fyra månader.

Luke

Trädet av denna sort utvecklas och växer snabbt, börjar bära frukt 5 år efter plantering. Skillnaden i ökad resistens mot sjukdomar, minimikrav för odlingsförhållanden och vård. Frukt är vanligt, rikligt. Päronet uppvisar ökad motståndskraft mot skabb, skörden faller inte av trädet under lång tid, efter att skörden behåller sin kvalitet i tre månader, den tål perfekt transport över långa avstånd. Används för att växa i industriell skala.

pear bere

Piano

Ett särdrag hos denna sort anses vara stora frukter som kan bibehålla sina egenskaper fram till slutet av mars. Trädet har en svag frostbeständighet, därför är den lämplig för odling endast i varma klimat. Skabbmotståndet är lågt. Smaken på päron är utmärkt.

Bosc

Sorten har odlats i 3 århundraden och har avlats av franska uppfödare. Trädet är högt, kronans form är pyramidal. Frukterna är stora, i form av en flaska, täckta med en gul hud. Päronet smakar som mandlar.

pear bere

Williams

Sommarpäron växer aktivt och utvecklas upp till 10-12 år, varefter dessa processer bromsas ner. Trädet är medelstort med en asymmetrisk krona. Frukt är rikligt, vikten av en frukt är cirka 170 g. Huden är tunn, vacker, glansig. Frukterna har en stark klassisk doft.

Växande funktioner

Päron från familjen Bere har vissa särdrag vid odling och plantering, vilket måste beaktas av trädgårdsmästare.

timing

Planteringsdatum för Bere-päron är i april. Under denna period har knopparna ännu inte svällt och trädet rotar bra. Du kan schemalägga arbetet till oktober, när tiden för lövfall har gått. Trädet tolererar inte en transplantation, därför är det nödvändigt att välja en plats för det exakt och utan misstag.

pear bere

Teknik och jordbruksteknik

Bere bör planteras i ett väl upplyst område, skyddat från vind och drag. Jorden väljs helst med en neutral surhetsnivå. Päron gillar inte områden med en nära placering av grundvattennivån eller våtmarkerna. På en fuktig plats, ge god dränering eller gör en liten hög.

Rotsystemet fördjupas till ett medelhögt djup så att det inte utsätts när jorden planteras.

Vad är bättre att växa från

För plantering är det att föredra att använda årliga plantor Bere. Äldre träd tolererar inte transplantation väl och rotar dåligt. Du får inte i något fall köpa och plantera växter med bara och torkat rotsystem.

pear bere

Avstånd mellan träd

Ett mellanrum på 3-4 meter är kvar mellan angränsande träd. På radavståndet bör avståndet vara något större, cirka 4-5 meter.

Regler för växtskötsel

Rätt skötsel är inte bara nyckeln till en god skörd, utan bidrar också till att hålla trädet friskt.

Vattning

Bevattna päron av Bere-sorten utförs från en slang in i periostealcirkeln. Under en säsong genomförs 4-5 bevattningar, vilket resulterar i att upp till 30 liter vatten hälls i en kvadratmeter yta.

pear bere

Fertilizer

Päronet ska matas beroende på hastigheten på dess tillväxt och utveckling. Hos unga växter ger skotten 40 cm tillväxt per år, och hos vuxna - 2 gånger mindre. Om dessa indikatorer visar sig vara mindre, är befruktning nödvändig. Den första utfodringen utförs 2 år efter planta.

Samtidigt behöver Bere mineraler varje år, men organiskt material rekommenderas att appliceras på platsen vart tredje år.

övervintring

De flesta sorter av Bere-päron kännetecknas inte av ökad frostbeständighet, därför måste de vara noggrant förberedda för vintern. Stammen är isolerad med papper eller sugrör. Sådana åtgärder anses vara tillräckliga för att skydda mot frost och vindvindar.

päronskydd

Föryngring

Efter att päronet når 15 års ålder krävs föryngring. Inledningsvis avlägsnas skott som är i en akut vinkel mot stammen och sedan börjar de tunna ut de som är parallella med den. Anti-aging-beskärning utförs inte onödigt. Om det är nödvändigt att föryngra trädet, sträcks arbetet i 2-3 år, så att skador lättare tolereras.

Sjukdomar och skadedjur

Päron Bere är mycket resistent mot vanliga sjukdomar och skadedjur, men förebyggande behandlingar är inte överflödiga. För dessa ändamål används fungicider, liksom folkrättsmedel i form av växtbaserade avkok.

strö päron

Vilka regioner är sorten mer anpassad till?

Det är känt att de flesta av Bere-sorterna uppföddes och zonerades långt utomlands, särskilt i Frankrike. Vissa sorter har dock anpassat sig till Rysslands klimatförhållanden, nämligen sådana regioner:

  • Krasnodar-regionen;
  • foten;
  • Norra Ossetien;
  • Dagestan;
  • Tjetjenska republiken;
  • STAVROPOL;
  • crimea;
  • Ingush Republic, etc.

Bärpäron odlas också i grannländerna med lämpliga klimatförhållanden.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa