Orsaker till en bakteriell brännskada på ett päron, behandling med antibiotika och läkemedel

Den mikroskopiska gramnegativa bakterien, efter att ha trätt in i Europa tillsammans med plantor av fruktgrödor eller blommor, började snabbt sprida sig genom miljön och rörde sig med flagella. Ervinia bildar inte sporer, hela kolonier dyker upp under dess uppdelning. Den patogena mikroorganismen multiplicerar snabbt under varmt och fuktigt väder, vilket påskyndar uppkomsten av brandskador på päron och många fruktgrödor. Trädgårdsmästare märker inte omedelbart problemet och det är ofta inte längre möjligt att rädda trädet.

Vad är en brandskador?

Ervinia, efter att ha kommit in i barken, går till kambiet, där det börjar dela sig. Under vinterfrost dödas de flesta bakterier. På våren, tillsammans med juicen, visas de överlevande mikroberna på skottens yta i form av en vit vätska. Exsudatet innehåller pinnar, som med hjälp av insekter sätter sig på blommorens pistiller och åter smittar trädet. I vått och torrt väder multiplicerar bakterier var 20 till 30 minut. Mikroorganismer skickas till fartygen, där de producerar toxiner som minskar växterns immunitet. Ervinia penetrerar blommor och äggstockar, vilket leder till deras död. Bakterios är farligast för en plantor.

Anledningar till utseendet

Exsudatet, som sträcker sig i långa trådar, överförs till andra träd när det pollineras av insekter, vind, fåglar och kommer in i kadmium genom sår och sprickor. I fuktigt och varmt väder aktiveras bakterier, och utvecklas inuti blomman, smittar grenarna och sedan stammen.

Ibland får mikrober på skott eller blad tillsammans med vattenstänk och gömmer sig i en bole för vintern, på våren visas de på skott i form av en mjölkig vätska och börjar dela sig.

Faktorer som påverkar spridningen av bakterier

Det är svårt att känna igen närvaron av ervinia under den primära infektionen i päronet. Och även när sjukdomen utvecklas till nästa steg är det mycket svårt att fastställa att det är en bakteriell brännskada.

päronblight

Den hastighet som anaeroba mikroorganismer attackerar ett träd påverkas av:

 • jordtyp i trädgården;
 • klimat och väder;
 • päroners olika egenskaper;
 • kulturens ålder.

Sjukdomen börjar från toppen av trädet, och som ett resultat finner trädgårdsmästare problemet när de flesta skott och stammen är infekterade. När bladen visnar börjar människor vattna trädet mycket oftare än tidigare.Överskottsfuktighet bidrar till multiplikation av bakterier, spridning av sjukdomen.

De första tecknen på sjukdomen

När de smittas av Erwinia på våren, öppnar inte knopparna på päronet under lång tid och blir gradvis svart, men smulas inte från grenarna. På ett infekterat träd:

 1. Blommor vissnar och torkar upp.
 2. Bladen lockar.
 3. Barken är täckt av ränder.

päronblight

När branden fortskrider börjar en viskös vit vätska strömma från sprickor och sår. När träet skalar bort kan inte päronet räddas. Hon ser ut som om hon har bränt.

Metoder för att hantera bakteriella brännskador

För att identifiera sjukdomens orsakande medel och påbörja behandlingen, föras ändarna på grenarna och barken av ett vissnande träd till ett speciellt laboratorium, där de börjar bakteriologisk sådd. För att hantera en infektion orsakad av ervinia används inte en utan flera metoder för att eliminera den, var och en har sina egna fördelar, men inte utan dess nackdelar.

Innan någon av metoderna används avlägsnas de infekterade skotten genom att smörja det skära området med kopparsulfat. Med omfattande skador grävs trädet upp och bränns.

Kemisk metod

Om tecken på en bakteriell förbränning hittas, när det dyker upp, behandlas päron med svampdödande medel, som innehåller koppar, - "Oksikhom", "Skor", "Rovral", eller sprayas med vitriol, vilket lägger till en 1% lösning av läkemedlet i mjölk tillverkad av quicklime ...

päronblight

Proceduren startas:

 1. Innan njurarna sväller.
 2. När lövverk visas.
 3. Efter blomningen.
 4. När du bildar äggstocken.

Den sista behandlingen utförs under hösten, efter att ha samlat in alla frukter. Det är inte alltid möjligt att bota päronet med denna metod, eftersom Ervinia snabbt vänjer sig till läkemedlen.

Den radikala metoden

Om en brandblåsning hittas på en anläggning förstörs den för att bevara trädgården. Om endast grenar eller 1/3 av trädet är infekterade, avlägsnas de infekterade skotten, vilket fångar upp till 40 cm frisk vävnad. Sektionerna behandlas med kopparsulfat under omrörning av ett halvt glas av ämnet i en hink med vatten. Järnhaltig sulfat är lämplig för detta ändamål, 70 g av produkten räcker för 10 liter.

päronblight

De infekterade delarna av päronet bränns, de kan inte lagras och användas som ved. Instrument efter proceduren desinficeras i kaliumpermanganat eller dikloramin.

Antibiotikum

Mycket ofta visar behandling med fungicider i kampen mot en sjukdom orsakad av en anaerob mikroorganism vara ineffektiv, och det är nödvändigt att använda antibakteriella läkemedel som sprutas på hela trädet, utan att friska områden saknas.

"Fitolavin"

Detta medel fungerar som en avfallsprodukt från aktinomyceter och kombinerar funktionerna hos en biologisk fungicid med verkan av ett antibakteriellt läkemedel. Genomträngande i vävnaden i trädet sprids "Fitolavin" genom deras kärl, men samlas inte i marken, det hjälper till att stärka päronets rotsystem. Efter behandlingen av växten med läkemedlet dör också fördelaktiga mikroorganismer.

Fitolavin läkemedel

För att bereda lösningen tillsätts 20 ml "Fitolavin" till en hink med sedimenterat vatten, bladen sprayas med kompositionen och nästan-stamcirkeln vattnas. Produkten förlorar snabbt sina egenskaper, päron måste bearbetas inom 2-3 timmar.

"Tetracyklin"

När de första tecknen på bakteriell bränninfektion uppträder blandas en tablett med detta antibiotikum som innehåller 100 g av den aktiva ingrediensen med vatten. Trädet sprayas en gång.

"Gentamicin"

Ett läkemedel från aminoglykosidgruppen förstör gramnegativa bakterier och är aktivt mot Erwinia amylovora. För att bereda en komposition för bearbetning av päron kombineras 2 ampuller med "Gentamicin" med 1 liter vatten. Trädet sprayas tre gånger, intervallet efter proceduren observeras i 5 dagar.

läkemedel Gentamicin

"Streptomycin"

Detta antibiotikum används för att behandla industriella planteringar eftersom det är billigt.För att spraya 10 växter räcker det med 5 liter av kompositionen gjord av vatten och en ampull Streptomycin.

Verktyget kan inte användas på 2 eller 3 år i rad, det är bättre att växla det med "Gentamicin", eftersom Ervinia vänjer sig till den aktiva ingrediensen och det slutar hjälpa. Hur spädning av beredningen för sprutning av päron anges i anteckningen, om du köper sådana antibakteriella medel inte på ett apotek, men i specialiserade trädgårdscentra.

Streptomycin läkemedel

Om folkliga och alternativa metoder

Infektion av ett träd med en bakteriell brännskada är full av dess död. Det är omöjligt att förstöra sjukdomen som orsakar sjukdomen genom att bespruta växten med avkok av celandine eller infusion av vitlök och andra folkläkemedel. Agronomer rekommenderar först att förstöra skadliga mikroorganismer och sedan återställa användbar mikroflora i trädgården.

För att förebygga och behandla bakteriella och svampsjukdomar används följande:

 1. "Trichodermin". Myceliumsporerna som finns i den gror ut i jorden. Tilldelar giftiga ämnen i processen med sin vitala aktivitet förstör de patogena mikroorganismer.
 2. "Pseudobacterin", som produceras på basis av en levande kultur av mikroben, påverkar negativt den skadliga floran, påskyndar tillväxten av träd.
 3. "Mikoplant" fungerar som en fungicid och förbättrar bildandet av vermicompost i marken.

med Previkur Energy

Vissa trädgårdsmästare i vårvatten päron med Previkur Energy, även om produkten är avsedd att skydda grönsaksgrödor från sjukdomar, den stärker trädets immunsystem och förhindrar tillväxt av mikrober.

Resistenta sorter

Bland hundratals typer av päron finns det de som är mindre benägna att bli smittade med en bakteriell brännskada. I regioner där sjukdomen har börjat spridas aktivt, rekommenderas det att plantera en hösts tidig växande Potomac-sort, uppfödd i USA.

Päronet från det ukrainska urvalet Yablunivska är motståndskraftigt mot svampsjukdomar; det påverkas praktiskt taget inte av skurv och bakterieförbränningar.

Sen kultivar Maria och Noyabrskaya har god immunitet mot Erwinia amylovora-infektion.

med Previkur Energy

Förebyggande åtgärder

Det är mycket svårt att bota ett päron från en bakteriell brännskada och det visar sig bara i de tidiga stadierna. Om hela trädet är svärtat garanterar striderna inte ett positivt resultat.

Förebyggande kan bidra till att minska risken för infektion med Erwinia, som inkluderar:

 • utrota vilda buskar i trädgården;
 • ogräsavlägsnande;
 • sprutning av päron med kopparpreparat.

Svarta träd måste omedelbart kasseras så att infektionen inte sprids till andra grödor. Bli inte bort med vattning, bakterier och svampar älskar fuktig jord. Du kan inte överfoder päron med organiska ämnen, mineralkomplex. Regelbunden sanitär beskärning minskar sannolikheten för att drabbas av sjukdomen.

med Previkur Energy

Kompetent val av en planta

Ett träd för odling i ett förortsområde eller dacha måste köpas i en plantskola. Det är tillrådligt att ta reda på från vilken region den fördes och ta reda på om det finns fall av infektion med en bakteriell brännskada. Du bör inte riskera att köpa plantor från Vitryssland, Tambov och Saratov. Ett friskt ungt träd har inga repor på stammen, rötterna skadas inte och själva päronet har en jämn ljusbrun färg.

När du väljer plantor är det värt att föredra sorter som är resistenta mot infektion med en bakteriell förbränning:

 • Maria;
 • potomac;
 • Williams;
 • Carmen.

med Previkur Energy

Vi får inte glömma att vid behandling av träd med samma föreningar kan patogena mikroorganismer vänja sig till dem, och ännu värre, muteras. Svampmedel bör bytas oftare.

I början av våren sprutas päron med Bordeaux-vätska, torkade och sjuka skott avlägsnas, vilket smörjer snitten med trädgårdstopp. På sommaren används biologiska produkter som "Zirkon" för att stimulera växternas försvar.I regioner där brand uppstår sprutas päron med antibiotika för att förebygga.

Pestkontroll

Larver, fjärilar, skalbaggar överför infektion genom att påverka löv och grenar och bidrar till en minskning av trädets försvar. När bladlöss, mal, spindelmåter visas, päron och jorden som de växer på behandlas med insektsmedel, eftersom i skadeståndscirkeln lägger några skadedjur ägg, startar larver i marken.

Desinfektion av trädgårdsredskap

När du förkortar skotten, används en beskärare eller en vass kniv; när du gror ut päron som drabbats av sjukdomar kan du inte göra det utan såg. Myceliumsporer och bakterier finns kvar på instrumenten och överförs sedan till friska träd. För att förhindra att detta sker desinficeras skärdelarna i en lösning av kaliumpermanganat, alkohol, fotogen.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa