Vad man ska göra om bladlöss visas på päronet, hur man ska behandla och hur man kan bli av med

Päron och andra fruktplanter påverkas ofta av olika sjukdomar. Utbytet av träd och buskar beror på detta. Insektsskador orsakar också mycket besvär. Med utseende av bladlöss på ett päron uppstår frågan - hur man bearbetar trädet för att bli av med det?

Insektsbeskrivning

Bladlöss är ett insekt med en liten genomskinlig kropp. Den når 5 mm i längd. Det kan vara vitt, grönt, grått, rosa och svart. Det är omöjligt att märka en person, till skillnad från hela kolonin.Insektet reproducerar sig snabbt och täcker grenar, löv och frukt. Under sommaren finns det 10 till 15 generationer. Honan lägger upp till 60 ägg.

Orsaker till bladlus

När det är varmt på sommaren utomhus, växer bladlöss upp. Sällsynta regn påverkar inte insekternas vitala aktivitet. Bladlöss sprids snabbt med hjälp av trädgårdsmyror. De livnär sig av skadegöraren, så de är intresserade av att flytta den.

Myror skyddar insekten mot fiender. För att bli av med bladlöss, först eliminera myror.

Pestvarianter

I naturen finns det ett stort antal bladlusarter. Insekten kan vara vit, svart, grå, brun, rosa och andra färger. Beroende på vilken art insekten tillhör har den en ylle eller vaxbeläggning.

bladlöss på ett päron

Päron är ett av de mest populära skadedjurens träd. Galgbladblad förhindrar tillväxt av blad och bidrar ytterligare till att deras curling och faller av. Krasnogallovaya livnär sig på juicen från de bildade skotten och lövverket.

Tecken på utseende

Om bladlöss har bosatt sig i trädgården kan detta förstås av följande fenomen:

 • en sötaktig klibbig blandning visas på grenarna, löven och marken runt trädet;
 • lämnar krullning i ett rör och torkar upp;
 • knoppar och unga skott är täckta med en mörk blomma;
 • blommor och äggstockar faller av.

På platser där bladlöss biter päron visas en lila nyans. Vätskan som täcker bladen och grenarna kallas honungsdug. Mörk blomning på knoppar och skott - sotande svamp.

bladlöss på ett päron

Varför är ett insekt farligt?

Bladlöss vitala aktivitet påverkar negativt päronens tillväxt. På grund av svart blomma förlorar bladen sin förmåga att fotosyntetisera. Med tiden skott och blad torkar ut, trädet försvagas och förlorar sin frostbeständighet.

Metod för kontroll av bladlöss

Beroende på lesionens omfattning genomförs kampen mot bladlöss med olika metoder:

 • kemisk;
 • biologisk;
 • folkrättsmedel.

bladlöss på ett päron

Gruppen av grundläggande metoder för insektsbekämpning inkluderar också förebyggande. Händelsen anses vara lika viktig.Det slutliga resultatet beror på rätt person.

Kemikalier

Kärnan i metoden är att spraya päronet med insektsmedel. Skiljer sig åt handlingshastighet och effektivitet. Vid användning av läkemedel följs säkerhetsåtgärder.

"Fufanon"

Avser insektsmedel för kontaktåtgärder. Kostnaden för 30 g pulver är låg. Fufanon anses vara det mest kända och prisvärda läkemedlet för bladlödsbekämpning.

Fufanon läkemedel

"Actellik"

Ett av de bästa preparaten för behandling av päron från insekter. Bladbladskolonier dör 3 dagar efter sprutning av trädet. Applikationens effektivitet varar i en månad. Under denna tid dör bladlöss helt eller lämnar trädgården.

"Bankol"

Avser medel för tarmverkan. Den ligger kvar i trädets celler under lång tid och förblir stark. Det rekommenderas att använda "Bankcol" under blomningen av päron, så att kemikalierna lämnar trädet innan skörden bildas och frukterna är ätliga. Sprutning utförs före regnet. Fukt tvättar inte bort en betydande del av "Bankola" från löv, grenar och blommor. Kostnaden är låg, därför är den tillgänglig för alla köpare.

läkemedel Bankcol

"Aktara"

Läkemedel för kontroll av bladlöss. Resultatet från applikationen visas en månad efter sprutning av trädet. Kvar kvar på grenar och löv efter regn. "Aktara" förstör inte bara bladlöss utan också andra insekter som har bosatt sig på päronet.

Det är förbjudet att använda en produkt med kemiskt ursprung under blomningen av päronet, bildandet av äggstockarna och vid tidpunkten för mogningen av frukten.

Det anses vara en aggressiv fungicid. Många arter av bladlöss drabbas.

Biotlin

Det säljs i form av ett pulver för beredning av lösningen. 3 ml av läkemedlet späds i 10 1 vatten. Ta från 2 till 6 liter vätska per träd.

Biotlin läkemedel

Traditionella metoder

Du kan bli av med bladlöss på ett annat sätt - folkrättsmedel. De kännetecknas av hög effektivitet. Till skillnad från kemiska kontrollmetoder kommer det att ta mycket längre tid att ta bort bladlöss.

Tvållösning

Metoden användes aktivt av morföräldrar tidigare. Metoden har inte tappat sin relevans idag. För att förbereda lösningen rivas tvätt tvålen och blandas med 10 liter vatten. Päron sprayas med den resulterande vätskan.

tvållösning

Aska

Träden sprayas med en asklösning, som bereds på samma sätt som tvål. Vätskan kokas och 30 g tvålspån tillsätts. Så snart lösningen svalnar, används den för dess avsedda ändamål.

Potatis toppar

En stor massa grön massa krossas och fylls med vatten (10 liter eller en hink). Låt att infusera i minst 4 timmar. Sedan filtreras och sprayas träden. Om det inte finns några potatistoppar kan de säkert ersättas med tomat.

Potatis toppar

Lökinfusion

Skär 250 g oskalad lök i tärningar. Somna i en hink med vatten och lämna en dag på ett mörkt ställe. Efter filtrering är vätskan klar för användning.

Tobaksinfusion

Metoden kommer att vara relevant i fall av massinvasion av bladlöss på ett päron. Tobaksdamm infunderas i 2 dagar genom att blanda det med kallt vatten. Före användning filtreras lösningen och tvätt tvål tillsätts.

Maskros buljong

Effektivt mot bladlöss om insekten just har bosatt sig på ett träd. För att förbereda produkten, ta 500 g maskros stjälkar och insistera i vatten (1 l) under en dag. Därefter måste vätskan kokas. 3 koppar hackad vitlök läggs till den resulterande buljongen. Massan kokas i ytterligare 10 minuter och filtreras. Den resulterande lösningen späds ut med 12 liter vatten och riven tvål tillsätts.

Maskros buljong

Sprejning med buljong görs på kvällen efter solnedgången. Kamomill är inte mindre effektiv. Därför, om det inte är möjligt att få en maskros, ersätts den med kamomill.

Alkoholinfusion

En infusion av alkohol eller vodka hjälper dig att bli av med bladlöss.Alkohol blandas med vatten i lika stora andelar. Träd sprayas med den beredda vätskan.

Andra folkliga åtgärder

Du kan förbereda ett bevattningsmedel hemma. För detta tas följande komponenter:

 • soda eller ammoniak;
 • senap eller vinäger;
 • borsyra eller björk tjära;
 • celandine eller grön tvål;
 • jod, mjölk eller Coca-Cola.

mat soda

De används individuellt eller flera komponenter kombineras i lika stora proportioner. Vatten är en obligatorisk ingrediens. Med sin hjälp görs en lösning som trädet sprayas med.

Biologiska preparat

Du kan bekämpa bladlöss med droger av biologiskt ursprung. Men de anses vara förebyggande. Det kommer att ta mycket tid att uppnå ett positivt resultat.

Iskra M

Efter sprayning varar läkemedlets effekt i 2 veckor. Det utsöndras från vävnaderna i trädet en månad efter sprutning. Ämnet är i form av en emulsion med hög koncentration.

Iskra M

Varför välja detta läkemedel:

 1. Förstör bladlöss och andra insekter.
 2. Fungerar under lång tid.
 3. Kan användas samtidigt med bekämpningsmedel och gödselmedel.

Läkemedlet tillåter inte bara att bli av bladlöss utan också att glömma insektet i trädgården under 2-3 säsonger. Päronna kommer att vara rena och fria från svart blom och klibbig avskiljning. Det har ett brett spektrum av verkan, därför är det effektivt mot de flesta bladlöss.

"Spark Double Effect"

Beredningen är baserad på 2 aktiva ingredienser - permetrin och cypermetrin. Släppformulär - tabletter. Ytterligare komponenter är antistressadditiv och kaliumgödsel. Läkemedlet bekämpar bladlöss och hjälper trädet att återhämta sig från insektinfektioner.

läkemedel Spark dubbel effekt

För en sprutning räcker det med en tablett som löses i ett glas vatten. Därefter bringas vätskemängden till 10 liter. Den resulterande suspensionen behandlas försiktigt med päron.

Iskra Zolotaya

För behandling av päron från skadedjur är läkemedlet baserat på ett ämne som erhålls genom konstgjord transformering av tobaksdamm och nikotin. Läkemedlet presenteras i följande former:

 • pinnar;
 • pulver;
 • flytande.

Spark Gold

Varje typ av läkemedel har detaljerade instruktioner för att förbereda en lösning för att bekämpa bladlöss Insekticiden är effektiv även vid höga temperaturer. Verktyget har visat sig perfekt i regioner med ett varmt klimat.

Förebyggande åtgärder för päronskydd

Trädgårdsmästare försöker ofta skydda träd från bladlössinfektioner. För detta försummas inte reglerna för förebyggande:

 1. På senhösten rengörs barken från föroreningar och behandlas med antiseptiska preparat. Stamcirkeln grävs upp och barken nära basen är kalkad.
 2. Det är användbart att hälla kokande vatten över päronbarken och jorden runt trädet. En enkel övning hjälper till att bli av med skadedjur.
 3. På våren hängs ett klibbigt bälte på trädet för att skydda det från skadedjur.
 4. När knopparna inte har tid att blomma sprutas trädet med insektsmedel. Detta gör att de första insektlarverna förstörs.

Förebyggande innebär inte svår mänsklig handling. Om det görs rätt kommer trädgårdsmästaren inte att behöva slåss mot bladlöss under säsongen. Således kommer skörden att bevaras.

Bladlössresistenta sorter

De mest populära är Severyanka, till minne av Yakovlev, Kudesnitsa och August Dew. Att välja en av de föreslagna sorterna är ett bra alternativ för trädgårdsmästare som inte vill förlora sina grödor från en bladlössinvasion. Päronvarianter har stark immunitet mot skadedjur och är lämpliga för odling i områden med kallt klimat.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa