Varför päronblad krullar och vad man ska göra, behandling och bearbetning

En pärons löv kan krulla av olika skäl. Men oftast händer detta på grund av felaktig vård och uppkomsten av sjukdomar eller på grund av skadedjur. Detta är ett allvarligt problem som har en negativ inverkan på framtida avkastning.

Huvudsakliga skäl

Lövverkling är ett vanligt problem för många sommarinvånare som har fruktträd i trädgården. De främsta orsakerna till att detta händer inkluderar:

 • Felaktig vård.
 • Brist på fukt i jorden.
 • Trädet får inte tillräckligt med näringsämnen från jorden.
 • Rötterna frös över vintern.
 • Utseendet på sjukdomar eller insekter på växten.
 • Unga blad är krullade på grund av utseendet på virus och larver.

I en päronplantor börjar bladen ofta att krulla på grund av svag immunitet eller kränkning av tekniken för plantering på en permanent plats.

Näringsbrist

Näringsbrister orsakar ofta gulning och curling av bladen på trädet. Det här problemet är det enklaste att lösa. Det räcker med att organisera ett schema för applicering av mineraliska och organiska gödningsmedel från våren.

Svampsjukdomar

Svampsjukdomar inkluderar:

 • sårskorpa;
 • pulveraktig mögel;
 • rost;
 • brun spotting;
 • svart cancer;
 • cytosporosis.

rullande löv

Faren för svampsjukdomar är förknippad med att svampsporer snabbt sprids över trädgården. Om åtgärder inte vidtas i tid kommer alla träd i trädgården att infekteras efter ett tag.

Bakteriella sjukdomar

Bakteriella sjukdomar inkluderar eldskador och rotcancer. Det första tecknet på en bakteriesjukdom är blad som lockar in i ett rör. Sedan börjar de svärka och falla av.

För att förhindra sjukdom avlägsnas ogräs i tid och insekter förstörs. Dessutom matas päron med mineralgödsel.

Virussjukdomar

Virussjukdomar inkluderar:

 • mosaiksjukdom;
 • häxans kvast;
 • furu av trä.

rullande löv

Orsakerna till päronsvirussjukdomar är utseendet på insekter, encelliga mikroorganismer och svampar.

Insektinvasion

Det andra skälet till utseendet på tvinnade blad är skadliga insekter.

Bladlus

Om myror visas på webbplatsen, betyder det att bladlöss snart kommer att dyka upp. Från bladlus sprutas ett päron innan knoppar uppträder med beredningen "Kinmiks" och "Agravertin" före blomningen. Den sista sprutningen sker efter fruktuppsättningen. Den biologiska produkten Iskra används.

bladlöss på ett päron

Päron honungdug

Päron honungdug förstör inte bara trädet, utan bidrar också till utseendet på sotig svamp.Som en förebyggande åtgärd bränns det omedelbart efter att lövverket faller av under hösten. Dessutom, under fruktperioden, tillsätts mineralgödsling till jorden. För att bli av med sugaren, sprutas päronet två veckor före blomningen med organofosforberedningar.

Kvalster

Fästingar matas på sapen av unga blad. Först visas bruna fläckar på dem, och sedan faller de av. För att förebygga tunnas plantorna regelbundet ut och några av grenarna skärs av. De skärade platserna desinficeras. Om insekter redan har dykt upp, behandlas träden under spirande perioden, under blomningen och efter att skörden har skurits med svavelhaltiga och fosforinnehållande preparat.

kryssa på ett päron

Bladrulle

"Karbofos", "Iskra" och "Landing" hjälp från lövrullen. Faran för päronet är larverna som gör den största skadan på trädet.

Felaktig vård

Bladen kan också krullas in i ett rör på grund av felaktig skötsel. Sällsynt vattning, brist på näringsämnen i jorden påverkar negativt trädets hälsa. Dessutom är det viktigt att beskära träd två gånger om året och förhindra ogräsväxt.

rullande löv

Trädbehandling

Vad gör man om skadade löv börjar dyka upp på växterna? Så snart tvinnade blad började dyka upp på päronet är det viktigt att omedelbart börja behandlingen så att du senare inte behöver skära ner hela trädgården.

Kemikalier

Bland kemikalierna är effektiva mot sjukdomar:

 • horus;
 • Abiga Peak;
 • bordeauxvätska;
 • "Fart";
 • Rayek.

Horus läkemedel

Sprutning med kopparsulfat eller kopparoxiklorid hjälper också till med päronsjukdomar. För pulverformig mögel sprayas träd med Topaz.

Folk

Det är möjligt att behandla växter från skadedjur och sjukdomar med folkmetoder, som inte är värre än kemikalier i effektivitet. Fördelen med folkrecept är att de är säkra för människor och djur.

Örtinfusion av celandine

För att förbereda infusionen, ta 1 kg färska råvaror och 500 g torr celandine. Råmaterial hälls med en hink med varmt vatten och infunderas i 12 timmar. Innan växterna sprutas överförs infusionen genom ostduken för att rensa resterna av gräset.

Örtinfusion av celandine

Malvedinfusion

Infusion av malör hjälper till att bli av med insekter, eftersom de inte kan tolerera dess lukt. Färsk malör hälls med varmt vatten och infunderas i 24 timmar. Sedan hälls den i en sprayflaska och päronet bearbetas.

Infusion av tomatöverdelar

På hösten, efter skörd av tomater, kan topparna användas som ett botemedel mot päronsjukdomar. För att förbereda infusionen hälls tomatöverdelarna med en hink vatten och lämnas i 2 dagar. Växterna sprutas med den färdiga infusionen på hösten efter att skörden av frukterna.

Infusion av tomatöverdelar

Hästsvansavkok

Hästsvansavkok används för rost. Häll 1 kg färska råvaror med 10 liter vatten och låt infusera en dag. Nästa dag kokas infusionen i en halvtimme över låg värme. När buljongen svalnar, späd den med vatten och spraya växterna. Päronarna hälls med resten av buljongen.

Kaliumpermanganatlösning

En lösning av kaliumpermanganat hjälper till att bekämpa pulveraktig mögel. Men det är effektivt i de första stadierna av sjukdomen. 4 g kaliumpermanganat utspädes i 10 liter vatten och bladverket behandlas. Det är också värt att vattna marken runt stammen.

Kaliumpermanganatlösning

Maskros buljong

Häll färskt gräs och maskros blommor med vatten och sätt på svag värme i 20 minuter. När buljongen har svalnat behandlas trädets lövverk.

Potatisinfusion

Infusioner baserade på potatistoppar hjälper till att bli av med bladlöss, kvalster, lövrullar och mal. För att förbereda infusionen krossas 1 kg färska toppar och fylls med vatten. Insistera på en varm plats i 5 timmar. Innan behandlingen av växterna läggs riven tvätt eller tjärtvål till infusionen. Det är önskvärt att spraya päroninfusion på kvällen. Det är också värt att titta på väderprognosen i förväg så att det inte regnar de kommande dagarna.

Potatisinfusion

Tobaksinfusion

Tobaksinfusion är effektiv mot insekter.Färsk tobak krossas och fylls med en hink med vatten. Insistera i två dagar. Passera genom ostduken och späd med vatten. Spraya på kvällen i lugnt torrt väder.

Lökbuljong

Häll lökskinn med vatten och koka upp. Spraya päronet med buljong flera gånger i veckan.

Hur kan man förhindra?

För att förhindra uppkomsten av sjukdomar och skadedjur beskärs päronet regelbundet. Sanitär beskärning görs under hösten. Alla skurna grenar förstörs bort från platsen.

Flera gånger per säsong är det område där päron växer ogräs och ogräs förstörs. Regelbunden utfodring är också viktigt. Organiska och mineraltillskott ökar växters immunitet. Vid det första tecknet på infektion måste åtgärder vidtas omedelbart. Om du inte börjar behandla päronet i tid kan du förlora inte bara skörden utan också trädet. Många sjukdomar på ett avancerat stadium svarar inte på behandlingen.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa