Hur kan du snabbt gröna ärtfrön hemma, dess fördelar och skador

Spirade korn och frön innehåller en stor mängd vitaminer och mineraler och blir ett utmärkt val för en hälsosam, näringsrik diet. För groddning, ta olika grödor av spannmål och baljväxter: vete, havre, råg, korn, majs, bovete, linser, kikärter, jordnötter, mung bönor, pumpa och solrosfrön. Bland dem ärter är utmärkta för hälsofördelar och en behaglig smak. Hur groddar ärtor och energier kroppen på cellnivå?

Spira ärter: fördelar och skador

Ärtas sammansättning gör det till en av de hälsosammaste livsmedel för människor. Genom att äta grodda ärtor upplever en person sådana läkande effekter som:

ärtfrön

 • avlägsnande av giftiga ämnen från kroppen, dess rening från toxiner;
 • återställande av normal tarmmikroflora, undertryckande av putrefaktiva processer i den;
 • föryngrande effekt på kroppen på grund av eliminering av fria radikaler som skadar celler;
 • sänka blodsockernivån;
 • förebyggande av anemi och hjärt-kärlsjukdomar;
 • minska mängden kolesterol.

Rätter från ärtkorn, naturliga produkter som har den i sin sammansättning, mättar kroppen med så viktiga element som kalium, kalcium, magnesium, fosfor, järn; spårelement zink, mangan och selen; aminosyror och vitaminer.

Det är inte svårt att gro upp ärter, men effekten av dess användning kan ses inom två veckor.

Spira ärter: fördelar för barn

Användningen av ärtplantor för barnmat är att mätta kroppen med näringsämnen, proteiner och vitaminer, växtfiber för att eliminera förstoppning och dysbios. Barnets ålder och hälsa bör beaktas när man konsulterar en barnläkare angående införandet av grodd frön i kosten.

Innehållet i vitamin C, A, D, K och grupp B i plantor är flera gånger högre än i grönsaker och frukt, och ändå rekommenderar vissa läkare att begränsa konsumtionen av plantor till 12 år.

gro frön

Vilka är fördelarna med grodda ärtor för rå matister?

Med en fullständig avstötning av djurfoder är ärtplantor fördelaktiga för kroppen, eftersom proteiner omvandlas till groddar till aminosyror som är nödvändiga för alla kroppens celler under spiring. Fetter konverteras till fettsyror och stärkelse omvandlas till malsocker, vilket gör det lättare för matsmältningskanalen att fungera.

En person som har bytt till en råmatdiet, groddar ärter hemma - för att förse sig med fullverdiga proteiner.Cellernas energinivå och hela organismen ökar.

Groddarnas gynnsamma egenskaper för råa matläkare kommer att återställa funktionen i mag-tarmkanalen, eliminera förstoppning, stärka immunförsvaret och öka effektiviteten.

grodd rå mat

Spira ärter: fördelar för män och kvinnor

Ärtsgroddar, som andra grodda frön, är en levande, mycket näringsrik mat för människor. Till skillnad från andra har denna baljväxter en komposition som innehåller:

 • inulin - växtbaserat insulin som sänker blodsockret;
 • aminosyror - ett byggnadsmaterial för alla vävnader och organ i kroppen;
 • ämnen som har antitumoraktivitet;
 • fiber som rensar tarmarna från slaggstoppningar och ger näring åt en fördelaktig mikroflora.

 för män

Tack vare dessa komponenter kommer kvinnor att uppleva en föryngrande effekt, vilket förbättrar hudens, hårets, naglarnas tillstånd. Män som använder dessa groddar kommer att läka prostatakörteln och könsorganet, normalisera kolesterolnivån i blodet och blodtrycket.

Skada på hälsan, kontraindikationer

Spirade ärter - både fördelar och skador, om du inte tar hänsyn till effekten av produkten vid vissa sjukdomar. Du måste veta när en sådan produkt inte kan användas:

anti-aging effekt

 1. Det rekommenderas inte att äta groddar för akut gastrit, nefrit och inflammation i tjocktarmen (kolit).
 2. Purinföreningar, som är rika på ärtgroddar, är hälsoskadliga vid gikt och urolithiasis.
 3. Fiber av plantor under en förvärring av magsårsjukdom kommer att orsaka försämring av hälsan, och dess användning under denna period är kontraindicerat.
 4. Smärta är möjlig på grund av ökad gasproduktion vid användning av grodda ärtfrön, särskilt i kombination med mejeriprodukter.

Kaloriinnehåll och näringsvärde

Kaloriinnehållet i 100 g ärtor är 124 kcal, och fettet i det är bara 0,7 g, medan innehållet av vitaminer i grupp B, A, PP täcker från 10 till 15% av det dagliga behovet för dem. Näringsvärdet representeras av kolhydrater - 27 g och proteiner - 9 g. Eftersom det dagliga intaget inte överstiger 100 g kan vissa av produkterna ersättas med ett så användbart tillägg. Det återstår att behärska hemutvecklingen av ärter och ordentligt förbereda frönen för denna procedur.

böngroddar

Hur groddar ärtor för mat: instruktioner

Köp en kvalitetsprodukt från en stormarknad eller specialaffär. Skölj kornen och hålla i 3-5 minuter i en blekrosa lösning av kaliumpermanganat. Skölj noggrant igen. Ta bort de flytande, ojämna ärtorna.

Det finns en enkel och pålitlig spiralgoritm:

kvalitetsprodukt

 1. Börja med att använda hela gula eller gröna ärtor, ren ostduk och en djup skål eller platta. Låt de tvättade fröna i en skål med vatten i flera timmar eller över natten.
 2. Skölj frönna under rinnande vatten och överför till en grund skål eller platta på en fuktig gasväv (tunn bomullstyg). Uppifrån placeras duken på ett fat och fuktas väl med rent dricksvatten.
 3. Håll trasan eller gasbindningen fuktig, men ha inte mycket vatten, annars kommer fröna att ruttna. Utsätt inte frön för direkt solljus.
 4. Efter cirka 15-18 timmar kommer groddärtarnas längd att vara 1-3 mm, och inom en dag kommer den att växa upp till 1,5 cm. Den maximala nyttan kommer att vara av användning av groddar som är 2-3 mm långa.
 5. Nu bör frön med vita groddar sköljas väl och kan ätas.
 6. Skapa inte groddar i reserven; du kan förvara dem i kylskåpet under högst 5 dagar. Skölj dem noggrant med rent vatten varje morgon.

Om du önskar, kan du växter ärter i öppen mark och skörda söta gröna ärtor.

grunt skålen

Spirade ärter: användningsområden för hälsosamma livsmedel

Färdiga grodda ärtor kan ätas på flera sätt, välj det mest acceptabla och välsmakande alternativet för dig själv:

 1. Ät groddkorn som är råa till frukosten utan att blandas med något annat. Du måste börja med 1-2 tsk och gradvis få antalet korn till 60-70 g.
 2. Lägg groddar i andra rätter, till exempel grönsaksallad. Du kan lägga till dem i sammansättningen av buljonger, smörgåsar, smaksättningar.
 3. Du kan slipa frönna i en mixer och laga starka och friska spannmål på denna basis.
 4. Gör bröd från groddkorn torkade i en dehydrator.
 5. Juicer groddarna. För detta används antingen själva kornen, eller groddar - långa gröna groddar.

rå till frukost

Groddarna har en fantastisk smak, som liknar färska gröna ärtor, så de används både som huvudsakligt mellanmål och som vitamintillskott i andra rätter. Det viktigaste är att välja rätt användningsalternativ för dig själv. Den viktigaste rekommendationen är att inte kombinera ärtgroddar med mejeriprodukter i samma måltid för att undvika möjlig uppblåsthet och kolik.

Spirade ärtor för viktminskning

Ärtsgroddar är en lämplig mat för de som går ner i vikt, eftersom de ger nödvändig energi och näringsämnen, vitaminer och spårämnen i en lätt smältbar form med ett minimum av fett. Kolhydrater och fiber ger en känsla av mättnad, kostfiber kommer att bli av med gifter och gifter som samlas i tarmen. Odla ärtor hemma, såväl som andra grodda frön, kan du förse dig själv och din familj med ekologisk mat som kommer att mätta dig året runt, oavsett årstid.

huvudsakligt mellanmål

Groddar används ofta i matlagning för de som vill gå ner i vikt och må bra. Sallader, groddblandningar, mikrogreenar, bröd och spannmål från groddkorn kommer att skapa en välsmakande och fullständig diet. Spira ärter för en diet är inte svårt även för nybörjare.

Grodd ärtsallad

För att njuta av välsmakande och hälsosam mat måste du snabbt gröna ärtfrön och förbereda en grönsaksallad med dem. Det kan blandas med olika grönsaker, ost, köttprodukter och örter. På sommaren kan du tillverka en sallad med gurkor, tomater, fetaost, lövgröna och groddiga tre dagar gamla ärter. Krydda med salt, peppar, tillsätt lite olivolja. För en sallad med ärtor kan du också använda en mängd olika oljor i matlagningen: solros, linfrö, etc.

komplett diet

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa