Varför citronblad kan krulla och vad man ska göra

Felaktig vård, exponering för skadedjur eller uppkomsten av sjukdomar leder till att bladen på den hemlagade citronkrullen. Med tiden börjar de falla av, växten förlorar sina dekorativa egenskaper och kan till och med dö. För att förhindra detta är det nödvändigt att ta reda på orsaken i tid och vidta nödvändiga åtgärder för behandling.

Varför lockar citronbladen?

Inomhus citronblad kan krulla av flera skäl. Vissa av dem utgör inte någon allvarlig fara och är lätta att fixa, medan andra kräver särskild uppmärksamhet och omedelbart svar.

Felaktig vård

Om lövet krullar upp eller ner i en båt, faller av och blir gult, indikerar detta misstag i vård. Växten kan påverkas negativt av sällsynt och otillräcklig bevattning, eller av överfuktighet, brist på frisk luft, brist på näringsämnen och andra faktorer.

Felaktig vattning

Felaktig bevattning leder inte bara till curling, utan också till bladfall på citronträdet. Ofta inträffar denna reaktion när man använder ostörd eller mycket kallt vatten. Det är nödvändigt att försvara det i flera dagar så att allt klor kommer ut. Under denna tid bör vätskan värmas upp till rumstemperatur.

citronblad lockar

När du vattnar rekommenderas att du lägger ett par droppar vinäger i vattnet. Med denna lösning, inte bara bevattna, utan också spraya växten, särskilt på sommaren. Låt inte jorden torka ut såväl som stagnation av fukt i den. Citron behöver vanligtvis vattna på sommaren än på vintern.

Befuktning på sommaren och vintern

I varmt sommarväder hjälper daglig sprutning från en sprayflaska att förhindra curling av citronlöv. Om det är varmt utomhus under lång tid, och temperaturen i rummet överskrider de rekommenderade normerna, bör sprutning utföras ett par gånger om dagen, annars, med intensiv bevattning, kommer den gröna massan att dumpas. Vid varmt väder bör trädet vattnas från duschen två gånger i månaden.

Under den kalla säsongen torkar centralvärmningsradiatorerna starkt luften i rummet, vilket negativt påverkar tillväxten och utvecklingen av inomhusblommor.

Just nu måste citronen ha hög luftfuktighet. Det ideala alternativet skulle vara att använda en luftfuktare. Om detta inte är möjligt placeras potten med trädet bort från värmeapparaterna och en skål med vatten placeras under den.

citronblad lockar

Brist på frisk luft

Brist på frisk luft får också citronbladen att krulla och falla av.Vid varmt sommarväder är det att föredra att ta växten till balkongen eller till gatan, och på vintern bör rummet regelbundet ventileras. Man bör komma ihåg att drag och plötsliga temperaturförändringar påverkar citronträdets tillstånd negativt. Du bör också undvika direkt solljus. Du kan inte sätta anläggningen nära dörren eller balkongen.

Insektparasiter

Citronsidor krullar ofta och faller av på grund av skadedjur.

citronblad lockar

Spindelmåter

En spindelmite tenderar att smitta den undre delen av en ung växt och suger ut juicer från den. Du kan bestämma närvaron av ett skadedjur av spindelnätet, under vilket fästningen sätter sig. I ett tidigt skede kan citronen fortfarande räddas, webben har ännu inte helt förvirrad den, och endast bladens spetsar är lindade. När hela trädet påverkas börjar det torka ut.

Tripar och bladlöss

Dessa skadedjur orsakar inte bara curling av citronblad, utan leder också till hämning av dess utveckling. Insekter sätter sig på bladets undersida, suger juicen ur det, varför den gröna massan vissnar. Om du inte förstör bladlöss och snubblar i tid, kommer de inte bara att förstöra citronen, utan också sprida till andra blommor.

citronblad lockar

Skydda

Med en negativ effekt av scabbard blir bladen klibbiga och blanka. Skadedjuren livnär sig på juicen från unga kvistar, och under dess påverkan krullar bladen och vissnar. Otillbörlig hjälp till citronen kan leda till dess död.

Brist på mikronäringsämnen nödvändiga för full tillväxt

Krullade citronblad kan signalera brist på spårelement. Det här skulle kunna vara:

  • bor;
  • koppar;
  • kalium;
  • magnesium.

citronblad lockar

Vad exakt citronen saknar kan igenkännas av de bifogade egenskaperna. Om det finns en kalciumbrist börjar unga skott att torka ut, men en brist på magnesium orsakar inte bara curling, utan också blekt bladverk. Bristen på koppar manifesterar sig i en ökning av arkplattornas storlek, deras mörkare, vridning av spetsarna. Om koppar är helt frånvarande, blir bladen märkbart mindre, missfärgade, och deras tips vrider sig.

Borbrist manifesterar sig i vissnande av grön massa, vridning av bladplattor inåt och utseendet på transparenta fläckar på dem.

En snabb utfodring, som genomförs en gång varannan månad, hjälper till att undvika bristen på viktiga spårelement.

citronblad lockar

Tänk om alla citronens blad har fallit av?

Om citronträdet helt har tappat lövverket, är det första steget att förstå orsakerna. Det händer att växten helt enkelt inte har tillräckligt med fukt eller näringsämnen. På vintern ska det placeras bort från batteriet, matas, transplanteras vid behov. Om ruttna rötter hittas tas de bort och såren behandlas med kol.

Citroner är känsliga för förändringar i plats, brist på ljus. När du tappar lövverk måste de sprayas med "Epin" eller "Zircon", skapa växthusförhållanden. Ett annat skäl till trädets beteende kan vara att rötter har blivit kalla. Detta händer särskilt ofta på vintern.

Det är viktigt att kontrollera om det finns drag och om temperaturen i rummet ligger utanför det rekommenderade intervallet. Se till att undersöka citronen för skadedjur och tecken på sjukdom. Om ingen hittades, och tillväxtförhållandena skapades bekvämt, rörde växten sig inte någonstans och vred sig inte, då bör den snart växa grön massa.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa