Fördelar och skador av avokado, konsumtionsgraden för kvinnor och män, egenskaper och sammansättning

Päronformade frukter fördes till Europa från Sydamerika. Avokado ätdes också av aztekerna, men de odlades först i industriell skala i Israel. Massan av en exotisk frukt smakar mer som en grönsak, passar bra med fisk och kött, men frukterna av ett vintergrönt träd har inte bara näringsvärde utan har också medicinska egenskaper. Vi får inte glömma att istället för fördelarna med avokado kan det också skada. Den exotiska frukten har många fetter och kalorier; de som är oroliga för sin siffra bör inte bli slitna med en sådan produkt.

Vilka är fördelarna med avokadofrön

En stor frukt, som väger ett och ett halvt kilo, är ett bär. Den innehåller ett frö, täckt med en brun, bitter hud. Stenen har inte mindre rik sammansättning än massan som används vid matlagning.

Lågt glykemiskt index

Avokadofrukter, som är rika på mineraler, fiber, organiska syror och vitaminer, är mycket tillfredsställande. 100 gram olja innehåller mer än 850 kalorier, men det glykemiska indexet överstiger inte 10 enheter. Benen har inte så mycket mättat fett, de är bra för diabetiker. Solrosfrön påverkar inte andelen socker, men de stärker blodkärlen; när den konsumeras går man inte i vikt.

Rik på näringsämnen

Användbara komponenter finns inte bara i massan av avokadot, utan ännu mer i frön. Kalium upprätthåller cellkompositionen och har en gynnsam effekt på hjärtat. Detta kemiska element:

 1. Deltar i syntesen av proteiner.
 2. Stödjer njurfunktionen.
 3. Balanserar vatten-saltbalansen.

avokado i handen

Benet är rikt på fosfor, som skyddar kroppen från stress, är ansvarigt för muskelsammandragning och förhindrar utveckling av osteoporos. Löslig fiber hjälper till att minska kolesterol i blodet. Avokadofrö innehåller procyanidiner, kakhetiner, som bekämpar fria radikaler och fungerar som naturliga antioxidanter.

Hög mättnadsindex

När du äter stenen i en tropisk frukt påskyndas ämnesomsättningen, den absorberas väl, men som massan smälts den inte snabbt ut. Om du inkluderar frukten i kosten, blir en person mättad genom att äta en liten portion och därför få färre kalorier.

Bra immunsvar

Avokadofrön är rika på vitamin E och retinol. Dessa ämnen påskyndar produktionen av proteiner i muskler, främjar bättre absorption av aminosyror, stärker immunförsvaret och förhindrar förekomsten av förkylningar och virussjukdomar.

mogen avokado

Ökad livslängd

Benet hjälper kroppen att absorbera mineraler och vitaminer från andra livsmedel. I fruktens frö, även om det inte är i samma mängd som i massan, finns det fettsyror som bidrar till:

 • föryngring av hudceller;
 • normalisering av metaboliska processer;
 • rengör blodkärl från lipidplack.

När man äter avokadofrön minskar risken för akut ischemi och hjärnblödning.

För att försena början av ålderdom bör frukten ätas färskt i kombination med spenat, peppar, morötter, som också är rika på antioxidanter.

Kemisk sammansättning, kaloriinnehåll i avokado

Utomlands frukt ätas med nöje av vegetarianer, eftersom massan är mer näringsrik än vissa typer av kött, är fruktsallad en bra ersättning för frukost. 100 g av produkten innehåller 160 kalorier, nästan 30% av denna mängd kommer från vegetabiliska fetter, vilket skiljer avokado från andra frukter.

mogen avokado

vitaminer

Det tropiska trädets frukter är rika på pantotensyra, som är involverad i metaboliska processer, i syntesen av hormoner, i bildandet av hemoglobin. Avokado innehåller i betydande mängder:

 • vitaminer i grupperna A och K;
 • pyridoxin;
 • tokoferol.

Folinsyra normaliserar matsmältningen, stimulerar aptiten, påverkar nervsystemets funktion positivt, upprätthåller hälsan under graviditeten och deltar i produktion och förnyelse av celler.Askorbinsyra hämmar bakterietillväxt och fungerar som en antioxidant.

Riboflavin, som finns i avokadamassa, främjar nedbrytningen av kolhydrater och proteiner, förhindrar fria radikaler från att skada celler och skyddar huden mot de skadliga effekterna av den yttre miljön.

mogen avokado

mineraler

Avokado innehåller zink, selen och mangan, men kalium är ledande när det gäller mängden spårämnen i bäret. Detta ämne normaliserar hjärtans funktion, tar bort överskott av vätska från kroppen och deltar i regleringen av saltbalansen. Frukterna av den exotiska frukten är rika på:

 • kalcium;
 • magnesium;
 • fosfor.

En liten mängd avokado innehåller järn, vilket förbättrar blodkompositionen, innehåller natrium, vilket upprätthåller normala vätskenivåer i kroppen. Koppar bidrar till förlängningen av livslängden, är involverad i syntesen av kollagen.

mogen avokado

Hur man väljer en kvalitet och mogen frukt

Endast 3 eller 4 sorter av exotiska bär säljs på marknaderna. Mogen frukt av den kaliforniska sorten Haas har en hård hud i svart färg, har formen av en oval. Pinkerton har en mörkgrön hud som är lätt att skala utan kniv. Bäret används för att skapa såser.

Florida avokado känns tung på grund av sin stora grop. Fruktens kött är fast och huden är slät och lätt.

När du köper en exotisk frukt måste du trycka något på den, om det inte sker några externa förändringar, indikerar detta att avokadot inte är lämpligt för konsumtion. I en övermogen eller ruttnande frukt är huden mycket mjuk. En ihålig visas på en mogen frukt som försvinner så snart du tar bort handen från ytan.

mogen avokado

Hur påverkar den människokroppen som helhet

Avokado har en positiv effekt på hjärtats, matsmältnings- och nervsystemets funktion.Den exotiska frukten stärker immunförsvaret, bromsar cellens åldrande och är mycket fördelaktigt för människors hälsa. Frukten är inte farlig för barnets kropp, de får föda även 6 månader gamla barn.

Bäret fungerar som en källa till vitaminer och mineraler som är avgörande för barnens tillväxt och utveckling.

På lederna

De steroler som finns i avokadoolja kan hjälpa till att lindra artrit smärta och lindra gikt. Denna naturliga produkt används under massagebehandlingar för att behandla osteokondros, som drabbar miljoner människor.

mogen avokado

På det kardiovaskulära systemet

I början är frukterna av den utomeuropeiska gästen rik på kalium. Vid regelbunden användning av avokado bildas inte blodproppar, sannolikheten för akut ischemi och stroke minskar, enomättade fetter förbättrar hjärtfunktionen.

Gå på nerverna

Mannoheptulosa finns i den tropiska frukten. Denna monosackarid eliminerar svaghet och dåsighet, hanterar trötthet och dåligt humör, hjälper till att bekämpa nervös överbelastning och återställer effektiviteten.

Fördelar för ögonen

Naturen har försett avokado med en unik komposition, där det fanns en plats för lutein. Detta pigment hjälper till att förhindra utvecklingen av grå starr, bromsar uppkomsten av dystrofiska förändringar i makula, vilket leder till blindhet. Ämnet förbättrar synskärpan, skyddar ögonen från inflammatoriska sjukdomar.

mogen avokado

För bronkier

Avokadomassan är rik på spårelement och vitaminer som ökar kroppens motståndskraft mot bakterieinfektion, har en positiv effekt på slemhinnorna i luftvägarna, stärker bronkvävnaderna och hjälper till att undertrycka inflammation.

För tarmen

Förstoppning kan lindras genom att äta avokado. En stor mängd fiber och fiber förbättrar matsmältningen, hjälper kroppen att mättas med näringsämnen och förhindrar nedbrytning av kolhydrater.

För njurar, urinblåsa, lever

Avokadofrön innehåller många aminosyror som kan ta bort stenar och gifter från kroppen. Fröet av frukt torkas, malas, blandas med vatten och används en gång om dagen före sänggåendet.

mogen avokado

Folinsyra minskar kolesterolet och förbättrar leverfunktionen.

För manlig libido

Den tropiska gästen anses vara en naturlig afrodisiakum. Avokado innehåller organiska föreningar som förbättrar sexlysten, återställer reproduktionssystemet. När man äter bär hos män förbättras styrkan, spermcellerna blir rörliga. Från extraktet av frukten frigörs läkemedel med hjälp av vilken impotens och infertilitet behandlas framgångsrikt.

Viktnormalisering

Avokado är feta och kalorifattiga livsmedel, men de innehåller inte socker. Fiber påskyndar matsmältningen, lindrar förstoppning. När frukten konsumeras mättas en person snabbt, och att rensa kroppen av gifter och gifter hjälper till att minska vikten, vilket är viktigt när man går ner i vikt.

mogen avokado

Tips om ansökan

Den tropiska frukten konsumeras färskt, läggs till sallader, ätas med kött- eller fiskrätter.

För gravida kvinnor

Förväntande mödrar måste gradvis introducera avokado i sin kost, börja med några skivor. I avsaknad av allergier kan mängden ökas till 2 frukter per dag. Torkad frukt är användbar att lägga till soppor, spannmål. Under sista trimestern går en kvinna snabbt i vikt, så användningen av en näringsrik produkt bör begränsas.

Med diabetes

Mannoheptulosa, som kommer in i kroppen med massan av en avokado, minskar andelen socker i blodet under lång tid, förbättrar absorptionen av glukos av vävnader och återställer effektiviteten. Pyridoxin påskyndar metaboliska processer.

mogen avokado

Med diabetes av alla slag är det användbart att äta färsk frukt, att äta sallad, som är beredd av avokado, grapefrukt, citron, granatäpplefrön, basilikablad.Denna maträtt kryddas med olivolja. Personer med diabetes rekommenderas att pressa juicen ur äpplet, lägga till den i potatismos från en amerikansk gästmassa och använda den med hemgjord ostsås.

Hur och med vad man ska äta en avokado

Den exotiska frukten av en växt från släktet Perseus har nyligen dykt upp i hyllorna i små städer. Många har hört talas om hur frisk frukten är, men har ingen aning om hur man äter den. Till frukost kan avokado helt enkelt ätas med bröd, sprida massan med en kniv. Färskt bär bra:

 • med kalvkött och nötkött;
 • med anka och kalkon;
 • med fisk och ost.

mogen avokado

Sopppuré, som tillagas på basis av kycklingbuljong med avokadamassa och stekt vitlök, har en ovanlig smak. Den ursprungliga maträtten är gjord av en tropisk frukt med tillsats av spenat, krutonger och skaldjur.

Förbrukningsgrad per dag

Hur mycket avokado du kan äta beror på människans fysik, hans aktivitet och hälsotillståndet. Många näringsläkare och läkare försäkrar att 1 eller 2 frukter om dagen ger den nödvändiga dosen näringsämnen. Alla med tarm- eller magproblem bör inte äta mer än ¼ avokado. Även om produkten är mycket hälsosam bör du inte äta den i kilo.

Använd i kosmetologi

Med förfarandet för kallpressning erhålls en olja från en avokado, som har många användbara egenskaper, eftersom den innehåller:

 • vitaminer;
 • aminosyror;
 • spårelement;
 • phytosteroids.

mogen avokado

Denna produkt kombineras i kosmetologi med olika estrar. Produkter för extrakt av tropisk frukt används som närande masker.

För hud

De ämnen som utgör avokadoolja orsakar inte irritation, lämnar inte fläckar eller fet olja i ansiktet. Askorbinsyra och vitamin A påskyndar kollagensyntes, fytohormoner eliminerar åldersrelaterad pigmentering, tokoferol främjar penetrering av gynnsamma komponenter i de djupa skikten i överhuden.

Oljan används för att tillverka hemmagjord anti-rynkgrädde, ägodelar för mogen hud i kombination med havssalt, fruktjuice, växtblommor.

För hår

Masker tillverkade genom att blanda avokado, rosmarin, jojoba, ylang-ylang oljor hjälper till att återställa hälsan i splitta lockar, återställa glans och elasticitet. De appliceras ungefär trettio minuter före schamponering i varm form, sprider sig över hela trådens längd och gnuggar i huden.

mogen avokado

För att återfukta övertorkat hår, läka försvagade lockar, bland äggula, en sked majonnäs, citronsaft och avokadoolja.

Användbara egenskaper och applicering av fruktbenet

Frön från en tropisk frukt, rik på kalium och fosfor, aminosyror och vitaminer, förhindrar bildandet av lipidplack i kärlen och normaliserar sköldkörteln. Vid användning av avokadopulver:

 1. Diarré försvinner, matsmältningen förbättras.
 2. Risken för att utveckla cancertumörer minskar.
 3. Åldrandet av kroppen bromsar ner.

Avokado frön rengörs från bitter hud, torkas, krossas, en tesked bryggs i ett glas kokande vatten. De dricker 100 gram före måltiderna för att behandla tarmpatologier. Tinktur av alkohol gnuggas i lederna och musklerna för artros, myosit, radikulit, det smetas med tempel för migrän. Pulverpasta torkar akne, eliminerar inflammation i ansiktet. Genom att blanda malda frön med kosmetisk olja, rengör de problemhuden.

Skadlig användning

Trots de enorma fördelarna som avokado ger för människokroppen finns det kontraindikationer för användningen av tropiska frukter. Frukter kan inte ätas med intolerans mot någon komponent, men det finns många av dem. Det rekommenderas inte att använda ett exotiskt bär för inflammation i gallblåsan, allvarliga leverpatologier i det akuta stadiet. Buljonger från stenen bör drickas noggrant, eftersom det finns persin i den, vilket kan framkalla en lätt förgiftning.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa