Beskrivning och egenskaper för sorten Triple Crown, reproduktion, plantering och vård

Om en person har fruktbuskar och träd i trädgården, och han inte vet vad han ska plantera ännu, är björnbär lösningen på problemet. Läckra och saftiga frukter på en låg buske kommer att tilltala alla hushåll utan undantag. Sorten Triple Crown är en av de ljusaste representanterna för björnbäret.

Historien om ursprunget till sorten Triple Crown

Triple Crown översatt från engelska betyder Triple Crown. Crown, som det också kallas, uppföddes 1996. Oregon-uppfödare var involverade i skapandet av en ny sort. Efter att ha godkänt testet kom sorten in på marknaden som en plantor, där den snabbt fick popularitet. Tre kronor har en unik smak. Det skiljer sig från andra sorter av storleken på bär och frånvaron av taggar på stammen, grenarna och bladen.

Fördelar och nackdelar med björnbär

De viktigaste fördelarna inkluderar:

 1. Otrolig smak, saftighet av björnbärsmassa.
 2. Stor bärstorlek.
 3. Långsiktigt håller kvaliteten på de insamlade frukterna.
 4. Möjlighet att transportera över långa avstånd.
 5. Björnbäret växer inte mindre när frukten skördas.
 6. Förlängd fruktperiod.
 7. Resistent mot direkt solljus.

Svagheter av sorten:

 1. Det är en efterrätt, därför ger den cirka 10 kg frukt per säsong.
 2. Busken behöver skydd, eftersom den inte kan överleva vintern på egen hand.
 3. Inte lämplig för odling i kalla klimat.

björnbär trippel krona

Om Triple Crown Blackberry planterades i norr finns det ett hot att personen inte skördar. För att han inte har tid att mogna. Våren kommer tidigt, och det gör också vintern.

Allmän förståelse för sorten

Du kan känna igen Triple Crown bland andra sorter genom dess utseende. En kort beskrivning av löv, frukt och grenar av björnbär hjälper köparen att göra rätt val. Denna information är användbar för icke-professionella trädgårdsmästare.

Externa parametrar

Detta avser busken, frukt, skott och löv. Varje del av växten har sina egna egenskaper. Det är viktigt att uppmärksamma beskrivningen av alla.

björnbär trippel krona

buske

Triple Crown har en halv upprätt typ av buske. Under de första åren av livet når skottet en höjd av 2 m. I framtiden växer stjälkarna upp till 3 m.Sorten växer mycket snabbt. Blackberry-bladen har en ljus gräsig färg med tandproteser längs kanterna. Bristen på törnen tillåter skörd utan problem.

Frukt

Bären, som ett resultat av bildandet av ett kluster, liknar ett kluster av druvor. Stor i storlek, till skillnad från andra sorters björnbär. Särskilt når bär 9 g. Mogna frukter är svarta med glans. Inuti finns det små frön som nästan inte kännas när de konsumeras. Massan är fast och saftig.Om frukterna är i direkt solljus under en lång tid bakas de inte.

björnbär trippel krona

Frost och torka motstånd

Motstånd mot vinterkylning är något som kulturen inte kan skryta med. När de första frostarna börjar lindas björnbäret så att grenarna inte fryser, och predispositionen för fruktning för nästa säsong kvarstår. Triple Crown är torktolerant.

Sjukdom och skadedjursresistens

Björnbär är mottagliga för följande sjukdomar:

 • pulveraktig mögel;
 • grå råtta;
 • antraknos;
 • brun fläck.

Bland skadedjuren finns vivlar, spindelmåter, bladlöss och en hallonbagge. Kemiska preparat används för att bekämpa sjukdomar och insektsinfektioner. Tobaksdamm och aska anses vara effektiva folkrättsmedel.

björnbär trippel krona

Triple Crowns immunsystem skyddar mot de flesta sjukdomar. Vattendragning av marken, bristande efterlevnad av reglerna för jordbruksteknologi och en låg nivå av näringsämnen i jorden är de viktigaste faktorerna som provocerar utvecklingen av sjukdomar.

Smakskvaliteter och applicering av bär

Mogna björnbär smakar sött. Surness känns under användning. Saftiga bär kombinerar plommon- och körsbärsnoter.

Reproduktionsmetoder

Björnbär rotar väl i jorden. Sorten sprider sig av rotstickar och toppar av stammen. Grenarna kan vara såväl apikala som horisontella.

björnbär trippel krona

Landningsteknik

Rätt plantering är nyckeln till att få en frisk buske med god frukt. Under landsteg följs enkla regler.

Bästa timing

Kronplantor planteras i marken på våren. En förutsättning är att jorden ska värmas väl. Välj slutet av april eller början av maj för att undvika sena frost.

Obligatorisk jordkomposition

Slamjord med god luftgenomsläpplighet hjälper till att påskynda buskens tillväxt. Den framtida webbplatsen, där björnbäret kommer att växa, rensas för ogräs. Superfosfat och kompost tillsätts i jorden.

björnbär trippel krona

Att välja det bästa stället

Crown älskar den soliga sidan, skyddad från vinden. Blackberry-sängen ska ligga på en kulle. För bästa smak av bäret måste grenarna ha tillgång till solljus.

Beredning av plantor

Frisk grodd för plantering vid 12 månaders ålder med ett utvecklat rotsystem. En växt bör ha två tjocka stjälkar.

Det är viktigt att björnbärens rötter täcks med knoppar.

Landningsplan

Procedurordning:

 1. Ett hål grävs 50 cm djupt.
 2. En planta placeras i urtagningen.
 3. De rätta björnbärsrötterna är täckta med jord.
 4. Efter packning av jorden hälls 3 liter vatten in.
 5. Landets yta lämpar sig för mulkning med torv eller kompost.

björnbär trippel krona

När groden har planterats måste den beskäras. Toppen avlägsnas och 20-25 cm lämnas ovanför marken. Ett avstånd på minst 1 m är kvar mellan de planterade buskarna.

Uppföljning av plantor och mogna buskar

Även om en person inte är en professionell inom odling av buskar och träd, måste han förstå att varje kultur behöver ordentlig vård.

Vattna och lossa jorden

Det rekommenderas att mätta jorden med fukt på kvällen. Det är att föredra att använda varmt, sedimenterat vatten för björnbär. Efter att det översta lagret av jorden torkat utförs lossning.

vattna björnbär

Toppförband av buskar

Mineral- och kvävegödselmedel appliceras på våren, efter att snön smälter. Sedan går de vidare till kaliumgödsel och fosforgödsel.I detta skede införs också kväve, mängden av detta ämne påverkar bildandet av den gröna delen av björnbäret.

Strumpeband till stöd

Spalter installeras bredvid buskarna, vilket gör det lättare att ta hand om växten och plocka mogna bär. Tack vare denna teknik visar det sig att skörda fler grödor. Rekommenderad stödhöjd är 2 m, och grenen fäst på tråden bör vara 1,5 m över jordytan.

Beskärning av en buske

Växtbildning bildas på våren. Antalet buskar är från 8 till 11. Ju mindre stjälkar, desto större blir björnbär.

beskär björnbär

skörd

Den lämpliga perioden börjar i slutet av juni och varar till augusti. Varierar beroende på regionen med krontillväxt. Under säsongen producerar Triple Crown cirka 10 kg frukt från en buske.Mognad av bär sker gradvis, så samlingen är böljande.

Förbereder för vintern

Agrotekniskt tyg med medel täthet passar bäst för inpackning. För större effekt viks den i hälften. Materialet ersätts av något annat.

Trädgårdsarbete tips: hur kan man säkerställa höga avkastningar

För att antalet björnbärsfrukter ska glädja trädgårdsmästaren rekommenderas det att följa reglerna för att plantera en växt och ta hand om den. Erfaren proffs rekommenderar att följa sådana tekniker - planteringstäthet och en strumpeband till espalier. I detta fall måste vinrankan ha en horisontell riktning.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa