Beskrivning och egenskaper hos Chester Thornless björnbär, plantering och vård

Nyligen har björnbäret odlats hemma. För detta ändamål har många sorter avlats. En av de mest populära är Chester Thornless - ett björnbär med utmärkta egenskaper.

Blackberry avelshistoria Chester

I Amerika, Maryland, avlades denna sort på 70-talet. Chester är en korsning mellan Darrow och Thornfrey. Chester är en björnbärsort med en spridningsbuske och stora kluster helt täckta med bär.

För- och nackdelar med sorten

Bland fördelarna är:

 • motståndskraft mot vinterkylan;
 • rik skörd för säsongen;
 • attraktivt utseende;
 • möjlighet att transportera över långa avstånd;
 • lång hållningskvalitet.

nackdelar:

 • behovet av skydd;
 • dålig tillväxt i mörka områden.

björnbär chester

Trots att björnbär tolererar kyla bra rekommenderas det att täcka för vintern. För att göra detta, använd alla tillgängliga medel. Björnbär gillar inte att växa i lågland och raviner.

Botaniska egenskaper

På grund av sina särdrag är björnbäret lättare att känna igen bland andra sorter. Detta hänvisar till utseendet på busken och bär, mognad och mer.

Utseendet på busken och skotten

Blackberry busken beskrivs som semi-krypande. Chester kännetecknas av tät förgrening. Skotttillväxt börjar på platsen för de första knopparna - nära marken. På grund av den ökade businessen uppträder ett stort antal borstar på grenarna. Det viktigaste plus är att de är lämpliga för frukt. Växten når en höjd av 3 m.

björnbär chester

Mognadstid och utbyte

Chester björnbärbusken bär frukt sent jämfört med andra sorter. Mogna bär visas mellan slutet av juni och början av augusti. Mogna bär är svarta och lyser i solen. Många kluster med frukt bildas på buskarna. Därför skördas en anständig mängd bär per säsong.

Egenskaper och applicering av bär

Längden på varje frukt når 3 cm. Chester har en sur smak eftersom den inte innehåller mycket socker. Plockade frukter tolererar transporten väl. Chester är lämplig för människor som äter en diet. Speciellt användbart för dem som har störningar i kolhydratmetabolismen. Björnbär är bra för din hälsa.

björnbär chester

Lämplig region och klimat

Chester är en björnbärsort som kan slå rot praktiskt taget i alla länder i Europa, liksom i Ryssland och Ukraina. Tåler lätt varma och fuktiga vintrar. Om pekaren på termometern når -30 ° C, täck busken med en trasa eller använd andra standardåtgärder.

Möjliga sjukdomar och deras behandling

Björnbär är en favorit delikatess hos hallonbaggen, weevil och sköt bladlöss. Om skadedjuren lever tillräckligt länge på buskarna blir björnbär känsliga för den minsta frosten. Grenarna torkar ut för att de inte får tillräckligt med mat.

För att undvika ett sådant öde, sprayas buskarna under växtsäsongen med "Kinmiks" eller "Fitoverm". 2-3 ml av läkemedlet räcker för en hink med vatten. Använd en spruta för enkel användning.

Du kan bli av med skalbaggarna genom att bara skaka buskarna. En vit duk sprids på marken för att se hur många skadedjur det finns på björnbäret. Det maximala resultatet från proceduren kommer att märkas om evenemanget hålls på en sval morgon.

björnbär chester

Följande metoder hjälper till att bekämpa skalbaggar och bladlöss:

 1. Spraya med tvålvatten. 30 g riven tvål späds ut i 10 liter vatten.
 2. Infusion av vitlök. Kryddnejlikorna i ett stort vitlökshuvud infunderas i vatten (hink) och sprayas sedan på buskarna.
 3. Tobaksrök mot bladlus. Buskarna är rökade av rök.

I de första faserna rekommenderas det att använda traditionella metoder för bekämpning av skadedjur. De är tillgängliga för varje person, eftersom de alltid är till hands. Om problemet har nått stor skala används kemikalier.

Reproduktionsmetoder

Följande är åtskilda:

 1. Reproduktion med gröna sticklingar.
 2. Fäst den apikala skjutningen.

björnbärförökning

I det första fallet utförs förfarandet mitt på sommaren. Övre delen av stammen skärs av och placeras i vatten. Grenen ska ha en knopp. Stammen planteras i en kruka och lämnar den i en månad. Samtidigt måste växthusförhållandena skapas. När rotsystemet har bildats är växten redo att planteras i jorden.

Plantera plantor

Vid första anblicken verkar proceduren enkel. Men det innehåller många stadier som en person måste gå igenom. Endast på det här sättet kommer det att vara möjligt att bilda en planta som förvandlas till ett vuxet träd.

När man planterar björnbär

Den gynnsamma perioden är våren eller hösten. På våren rekommenderas att vänta tills landet är helt torrt och på hösten - att ha tid att plantera busken innan de långa höstregnar. Björnbär bör slå rot i marken innan frosten börjar.

björnbär chester

Beredning av plantmaterial

Kraven för unga björnbärbuskar är förekomsten av 2 stjälkar, som är väl utvecklade, och ett grenat rotsystem med en knopp. Innan plantering i marken rengörs rötterna, torkas och skadade delar tas bort. Därefter doppas rötterna i en lermask.

Webbplatsval och förberedelse för landning

Björnbär älskar att växa i soliga områden, men strålarna bör inte vara raka. En plan yta är lämplig för buskar. Jorden är lös med en neutral sammansättning.

Landningssystem och teknik

Förfarandet är steg för steg:

 1. Hål eller diken förbereds på platsen. Det rekommenderade djupet är 30 cm. Avståndet mellan buskarna är 2 till 3 m, vilket gör att björnbäret känner sig bekvämt.
 2. Jorden som visade sig efter grävhål blandades med kaliumsulfat eller nitrofos.
 3. Alla hål vattnas rikligt med vatten, varefter de börjar plantera.
 4. Den unga busken sänks ner i hålet medan rätterna rätas ut.
 5. Hålet med rötter är täckt med jord blandat med gödselmedel.
 6. Sedan vattnas trädet rikligt.

plantering björnbär

Så snart landningen är klar börjar de bilda en nära-stamcirkel. Det är klippt med bark, sågspån, tallnålar eller torv. Efter plantering beskärs stjälkarna så att höjden inte överstiger 25 cm.

Hur man tar hand om en växt

Efter plantering av björnbär går de vidare till nästa steg och lämnar. Vad består det av:

 • vattning;
 • avlägsnande av ogräs;
 • lossna jorden;
 • förebyggande och kontroll av insekter och sjukdomar;
 • bildning av buskar genom beskärning.

Det är nödvändigt att ta hand om björnbär hela tiden. Även om en person är långt ifrån detta kommer han med tiden att utveckla vissa färdigheter och det kommer att vara lätt för honom. Det är därför det är så viktigt att vara uppmärksam på rekommendationerna och råden för vård.

björnbär chester

Vattnets regelbundenhet

Även om Chester Blackberry behöver fukt, kan den gå utan vatten under lång tid. Denna funktion tillhandahålls av rotsystemet, som är djupt och väl utvecklat. Blackberry är en fruktbuske som kan överleva i torka.

God näring och lossning av jorden

Införandet av ytterligare komponenter är nödvändigt efter vinterperioden. Detta gör att du kan fylla busken och förbereda den för bildandet av blommor och frukter. Urea och ammoniumnitrat klarar perfekt denna funktion.Efter vattning lossnar jorden så att syre rinner till rotsystemet.

vattna björnbär

Installera ett stöd för buskar

Detta är först och främst nödvändigt för att skörden ska vara bekväm. Vertikala spalter är obligatoriska för att hjälpa till att leda de krypande grenarna. Stödet ger enkel vård av buskarna.

Beskärning och formning av bärbusken

Att ta bort björnbärgrenar är ett besvär. Men utan detta förfarande kommer busken inte att kunna utvecklas normalt. Hålls regelbundet. Beskärning av Chester görs 2 år efter plantering av björnbäret i marken. Därefter avlägsnas skott varje år. Att beskära de extra grenarna ökar avkastningen på bär och påverkar storleken positivt.

beskär björnbär

Förebyggande behandling

Kolloidalt svavel väljs för sprutning. Detta undviker utvecklingen av sjukdomar i sorten. Ogräs avlägsnas regelbundet samtidigt.

Hur man förbereder sig för vintern

Chester är en björnbärsort som tål temperaturer ner till -30 ° C. Om indikatorn är ännu lägre, rekommenderas att spela det säkert och täcka busken. För att göra detta är grenarna bundna från spalterna, böjda till marken och täckta med majsblad. De ersätts med hö, halm, sågspån eller humus. Blad från fruktträd som växer i trädgården fungerar inte. De kan bära skadedjur. Blackberry lövverk skördas och svidd.

Till en början, efter landstigning, måste du arbeta hårt för att björnbäret ska slå rot. Men det är värt det, eftersom busken kommer att glädja sig med en skörd av välsmakande och hälsosamma bär.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa