Beskrivning av torpedomelonsorten, fördelarna och skadorna på människor, hur man väljer en mogen

Melon Torpedo är ett falskt bär som tillhör pumpa-familjen med långsträckta frukter täckta med en gul skal med ett vitt nät. Denna årliga melonskörd utvecklades i Uzbekistan och spriddes över hela Europa på 1600-talet.

Beskrivning av sorten

Melon av sorten Torpedo, kallad Mirzachul i Uzbekistan, har långsträckta gula frukter. På bärskorpan observeras ett vitt nät. Det är grovt vid beröring. Massan är vit, saftig, mogen melon har en karakteristisk arom.

variation beskrivning

Denna melonsort är termofil. Hemma, i Uzbekistan, odlas bär som väger upp till 15 kg. I Ryssland växer inte melonen till denna storlek. Vikten av frukt som odlas i Moskva förorter överstiger sällan 5 kg.

Torpedon mognar först i slutet av augusti. Du bör inte köpa frukt som visas på marknaden utanför säsongen: de kan vara omogna eller odlas med användning av ett stort antal olika kemiska tillsatser som är skadliga för människor. Den här sorten tål transport väl.

melon torpedo

Näringsvärde och kaloriinnehåll

Produktens kaloriinnehåll är 36 kcal per 100 g massa, fetter utgör endast 0,2 g, proteiner - 0,6, kolhydrater - 7,5. Det indikerade kaloriinnehållet är maximalt för dessa meloner, de kan ätas av överviktiga människor utan att skada kroppen. Söt massa kan ersättas med högkaloriförsäljningsdesserter.

värde och kaloriinnehåll

Sammansättning

Vitaminer och mikroelement i frukt är fördelaktiga för människor. Torpedon är rika på vitamin A, C, PP, grupp B. De innehåller fluor, järn, mangan, kalium, natrium, magnesium, fosfor, svavel, jod, zink, koppar. Kompositionen inkluderar en stor mängd fiber, grova växtfibrer, vilket gör melonen särskilt användbar för människokroppen.

vitaminer och mineraler

Torpedos användbara egenskaper

Melon Torpedo gynnar inte bara friska människor, utan också de som lider av olika sjukdomar.

Fibern i det söta bäret hjälper till att rena tarmarna från gifter, gifter och sönderfallsprodukter. Enzymer stimulerar metaboliska processer, hjälper till att normalisera funktionen i matsmältningssystemet.

Frukt mättar kroppen med vitaminer och näringsämnen, förhindrar förekomst av vitaminbrist, anemi och olika sjukdomar i samband med brist på spårelement i kroppen. Askorbinsyra stärker immunförsvaret, hjälper till att läka snabbare från olika förkylningar.

friska människor

Det är användbart att äta meloner efter operationen. Massan stabiliserar nervsystemet, hjälper till att normalisera blodantalet och hjälper den försvagade kroppen att återhämta sig snabbare.Det är också användbart vid sjukdomar i urinblåsan, eftersom den innehåller en stor mängd vatten och har en urindrivande effekt.

Frukten innehåller ämnen som hjälper till att bli av med depression. Melon förbättrar humör och prestanda.

Bäret är användbart för kvinnor. Dess regelbundna användning hjälper till att förlänga ungdomen, förbättra hudens, naglarnas och hårets tillstånd.

nervsystem

Melonapplikation

Näringsläkare rekommenderar att man äter melon som en separat maträtt. Detta kommer att göra det lättare att smälta. Du bör inte kombinera denna produkt med mjölk, eftersom negativa konsekvenser är möjliga: diarré, matsmältningsstörningar. Avbrotten mellan måltiderna och användningen av söta frukter bör vara minst 2 timmar.

Vitaminerna i melonen gör denna produkt till ett bra mellanmålalternativ. Det är bättre att ordna det på morgonen på grund av den stora mängden socker i massan.

bli av med depression

Behandling

I folkmedicinen används söta frukter för att behandla olika sjukdomar.

Berries diuretiska effekt gör det fördelaktigt för personer som lider av cystit. Tillsammans med urin, förfallsprodukter, patogena bakterier tas mikroorganismer bort från det skadade organet. Frukten används också för behandling av urolithiasis: de bidrar till utsläpp av små stenar.

Dessa stora bär används för förstoppning: de främjar frisättning av avföring, förbättrar tarmens peristaltik. Frukt hjälper också människor med högt kolesterol. Används för att lindra symtom hos personer med gikt.

olika sjukdomar

Bär hjälper till med psykoterapi. Används för sjukdomar i hjärt-kärlsystemet: arytmier, ischemi. Hjälper till att bota tuberkulos. Melonsaft används för att bli av med parasiter.

Frön är också användbara. Läkare råder män att konsumera dem regelbundet för att öka styrkan. Frön hjälper till att bota prostatasjukdomar, hjälper till att bekämpa impotens. Frö extraktet hjälper till att läka kronisk hosta, används för att bilda stenar i njurarna.

återhämta sig från tuberkulos

Viktminskning

Den urindrivande effekten gör att du kan bli av med ödem, överskott av vätska i kroppen. Grov fiber eliminerar skadligt kolesterol, gifter och gifter, vilket hjälper till att påskynda ämnesomsättningen.

I europeiska länder har viktminskningsprogram som använder melonjuice blivit populära. Längden på sådana kurser är 20 dagar. Juice konsumeras i 1 glas på morgonen före måltider. Du kan lägga till en liten mängd av dina favoritbär till det.

diuretisk effekt

Söt massa används också för fasta dagar. Du kan ordna dem högst en gång i veckan.

Mono-dieter används. Läkare rekommenderar inte sådana metoder för att gå ner i vikt, eftersom kroppen under denna period inte får en tillräcklig mängd proteiner, fetter och andra ämnen som är nödvändiga för normal funktion. Dessutom kan den diuretiska effekten påverka hälsan negativt. Säkrare dietalternativ används också, baserat på det faktum att det borde finnas många vita livsmedel i kosten med att gå ner i vikt.

söt massa

Människor som vill gå ner i vikt rekommenderas att byta ut desserter med meloner. Fördelen med frukt är i deras låga kaloriinnehåll, i ett stort antal ämnen som är användbara för kroppen. Bären innehåller inte skadliga kemiska tillsatser, konserveringsmedel och färgämnen som ofta finns i butiksgodis.

De som vill gå ner i vikt bör inte äta torkad massa. Det innehåller mer kalorier och innehåller färre näringsämnen.

att äta

Matlagning

Vid matlagning används massan för att göra kakor, smoothies, shakes, cocktails, glass och olika godisar. De förbereder melonmarmelad, gelé, konserverar och sylt. Söt massa läggs också till sallader med vitt kött, örter, ost och andra frukter. Vin är gjord av söt melonjuice.

Frön används också.Skölj, torka och stek lätt i en stekpanna före användning.

Skorporna används för att tillverka te. De tvättas noggrant och torkas i förväg.

melonmarmelad

I avsaknad av övervikt rekommenderas det också att inkludera torkad melon i kosten. Det kan läggas till bakverk, spannmål, sallader och ätas som en oberoende maträtt.

Kosmetologi

På basis av melon tillverkas kosmetika med fuktgivande, tonande, jämna egenskaper. Kosmetika tillverkade med söta bär är lämpliga för alla hudtyper. En gul skal som appliceras på ansiktet hjälper till att bli av med fräknar och hjälper till att bleka åldersfläckar.

Du kan också göra masker med dina egna händer. För att skapa dem används massa, juice, frön.

bli av med fräknar

För att bli av med akne, ta 2 msk. l. melonmassapuré, rör om med 1 tsk. Johannesört och 1 tsk. mjölk. Rör om tills det är jämnt, applicera på tidigare renat ansikte och låt stå i 20 minuter. Du kan upprepa det 2-3 gånger i veckan.

För att bleka ansiktet behöver du en kamomill avkok. 2 msk. l. råmaterial kokas i 15 minuter i ett glas kokande vatten, varefter de filtreras och tillsätter en sådan mängd melonpuré till den resulterande vätskan för att göra en tunn gröt. Applicera masken på huden och låt stå i 15-20 minuter. Ett sådant botemedel hjälper till att eliminera inflammation, lindra irritation, påskynda läkningen av små sprickor och göra ansiktet jämnare.

eliminera inflammation

Skada och kontraindikationer

Användning av melon rekommenderas inte i närvaro av allergier, individuell intolerans. Det kommer att vara skadligt för människor med diabetes mellitus, magsårssjukdom, gastrit. Vissa experter förbjuder användning av söta frukter för njursten och urinblåssten.

Vid inflammatoriska sjukdomar i matsmältningssystemet, var försiktig, introducera produkten i kosten endast med tillstånd från den behandlande läkaren. Många läkare rekommenderar att ge upp melon och ammande mödrar, eftersom matsmältningssystemet hos spädbarn ännu inte är tillräckligt utvecklat för att smälta ämnena i frukten.

skada och kontraindikationer

Överdriven konsumtion av frukt kommer att skada. Det kan orsaka matsmältningsbesvär, vindbildning, diarré.

Att äta omogna frukter är farligt. De innehåller cancerframkallande ämnen. Dessutom orsakar dessa bär diarré.

Presentera produkten med omsorg i småbarns diet. Kom ihåg att barndoser skiljer sig från vuxna, så en negativ reaktion hos ett barn är möjlig med en mindre mängd söt massa.

äter frukt

Hur väljer man en mogen melon?

Köp inte Torpedoes tidigare än mitten av augusti. Denna sort hör till sent, i juli och juni är frukterna fortfarande omogna, det är farligt att äta dem.

Var uppmärksam på utseendet på melonen. Färgen på huden ska vara gul med ett vitt nät. Om svarta fläckar observeras sprickor på ytan, vägrar att köpa frukten eftersom det är stor sannolikhet för att få botulism. Hästsvansen bör vara torr men fast.

Mognad kan också bestämmas av lukt. Mogen melon avger en igenkännande karakteristisk arom.

mogen melon

Knacka på frukten. Ljudet ska vara tråkigt.

Den genomsnittliga vikten av frukt som odlas i Ryssland är cirka 4-5 kg. Torpedoer som kommer från varma länder är tyngre.

Köp inte meloner nära vägar, motorvägar. Dessa bär tar lätt upp gifter, bilavgas, vilket gör dem skadliga och hälsofarliga.

att vara döv

recensioner
  1. Yulia Kovalenko
    5.05.2018 05:00

    För tredje året har jag planterat melonsorten Torpedo och jag får den upp till 8 kg, även om den brukade hålla upp till 5 kg, inte mer. För att påskynda tillväxt och utveckling använder jag BioGrowoch resultaten är alltid uppmuntrande.

    Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa