Beskrivning variation av melon Askepott, dess egenskaper och utbyte

Melon Cinderella är en högavkastande växt som kan bilda bär även med minimalt underhåll och ogynnsamma förhållanden. Vilka andra fördelar har bäret?

Beskrivning

En tidig mognadssort, vars frukt är 70–75 dagar efter grodd. Buskarna är medelstora, medelväxande. Bladplattorna är stora, något dissekerade.

melon cinderella

Askepottsorten har en hög immunitet mot melonsjukdomar, tolererar torka och måttliga frostar väl. De största nackdelarna med denna typ är kort hållbarhet och dålig tolerans för långväga transporter.

De ovala frukterna är täckta med en tunn ljusgul hud. Bärens yta är täckt med ett vitt nät. Med korrekt skötsel väger meloner 1,2–1,4 kg. I vissa fall växer frukterna upp till 2–2,5 kg. Kött av den rika melonsmaken är måttligt söt och mycket saftig. Lukten är intensiv. Kärnan är vit, som förändras till ljusgrön närmare skalet.

bra cropper

Meloner är lämpliga för färsk konsumtion, desserter och konserver.

Växande funktioner

Askepottmeloner sås i slutet av april - första halvan av maj, när jorden värms upp till +16 ⁰С. Planteringen utförs i en solig trädgård, där potatis, kål och baljväxter växte förra året. Det rekommenderas inte att plantera på samma plats eller där pumpan växte. Landningsmönstret är 140x60 cm.

lämplig för konsumtion

Fröberedning

Stora frön väljs från det köpta eller insamlade materialet, placeras i en behållare och hälls med en svag lösning av kaliumpermanganat. Bearbetningsprocessen sker i följande ordning:

  1. Efter en timme tvättas fröna och sprids på en trasa.
  2. Påsen doppas i varmt vatten och blötläggs i 12 timmar. Var 5: e timme tas frönna bort från behållaren för ventilation.
  3. Efter avslutad behandling läggs fröna ut på en lätt fuktig trasa och lämnas på en varm plats tills groddar uppträder.
  4. För att förhindra att materialet torkar sprutas bokmärket regelbundet med varmt vatten från en sprayflaska.

insamlat material

Jordberedning

Platsen för att plantera sorter av Askepottmeloner börjar förberedas på hösten. För att göra detta läggs ett tunt lager av humus ut på trädgårdsbädden, och sedan utförs en djup grävning genom att vända jordkoman. Förbrukning av organiska ämnen 3-4 kg per 1 kvm. m sängar.

laga mat på hösten

Hur man odlar plantor?

Melonfrön sås under andra halvan av april. Små torvkrukor eller koppar fyllda med en blandning av jord, ruttad gödsel och aska används som behållare för odling. Behållarna är täckta med plastfolie och placeras på en solig fönsterbräda.

Växter planteras på en permanent plats efter bildandet av 3-5 löv eller 30–35 dagar efter plantering.I de centrala och nordliga delarna av landet, där väderförhållandena skiljer sig mycket från inomhusförhållandena, härdas melonplantor. En vecka före landstigning tas lådorna ut dagligen, vilket ökar gradvis tiden utomhus.

växter planteras

Landning

Meloner planteras i grunt furer, vars botten spills med vatten och strö med humus. Plantorna tas bort från behållarna, placeras i upprätt läge i en urtagning och täckas med jord. Unga växter vattnas igen och täckas vid behov med en film över natten.

grunt furer

Vård

Det finns en åsikt att det är ganska svårt att ta hand om meloner. Detta uttalande gäller inte för Cinderella-sorten. För att en odlad växt ska växa normalt behöver den ett minimum av vård. Så att ta hand om ett bär bör innehålla sådana enkla trädgårdsmanipulationer som vattning, utfodring, nypning, lossning. Agrotechnics:

  1. Meloner älskar att växa i något fuktig jord. Beroende på klimatet i den växande regionen appliceras vatten under buskarna 1 eller 2 gånger i veckan. Det rekommenderas inte att öka vattenfrekvensen efter eget gottfinnande, eftersom meloner på grund av den höga luftfuktigheten lider av råtta och sjukdomar i svamprasen.
  2. Askepottmeloner matas var tionde dag. Lösningar av komplexa mineralgödselmedel eller organiska ämnen används som näringsblandningar. Under perioden med aktiv tillväxt appliceras gödselmedel med högt kväveinnehåll, och perioden för inställning och hälla frukt - kalium och fosfor.
  3. För att stimulera växten till att bilda skott klämmer du av toppen av den centrala ledaren. Extra äggstockar avlägsnas och lämnar endast 5-7 bitar.
  4. Jorden lossnar efter införandet av vatten och kraftigt regn. Lossat djup under tillväxten av den gröna massan är 15 cm, bildningen av frukter är 10 cm. Ogräsplanter dras ut omedelbart efter att de dyker upp.

vattenapplikation

recensioner

Angelina, 47 år: ”Jag odlade Askepott sorten förra året. Både jag och min familj gillade verkligen smaken av dessa bär. Jag planterar det nästa år också. Rekommendera".

Marina, 41 år: ”Sorten var inte imponerande. Smaken är vanlig, söt, och utbytet är genomsnittligt. Det finns bättre sorter. "

Alexander, 52 år: ”Efter att jag smakade en melon av denna sort från en granne, bestämde jag mig för att plantera en växt i mitt eget område. Buskarna var nöjda med sin opretentiöshet och höga avkastning. Jag kommer definitivt att plantera lite mer. "

bärsmak

Lilia, 39 år: ”Jag började trädgårdsskötsel för två år sedan. Den första sorten meloner, som planterades på platsen, var Askepottsorten. Buskarna gladde mig med deras kompakta utseende, opretentiöshet och aromatiska, söta bär. "

Har du odlat Cinderella melonsorten? Bekräftades beskrivningen som bifogas anläggningen? Lämna feedback så att trädgårdsmästare inte ångrar sitt val.

trädgårdsarbete

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa