Beskrivning av honungmelonsort, rekommendationer för odling och vård

Honungmelon har en rik uppsättning användbara spårelement och vitaminer, varför dess regelbundna användning har en gynnsam effekt på människokroppens tillstånd. Sorten är inte ödslig i odlingen, eftersom många sommarinvånare redan har bosatt den i sina sängar.

Beskrivning av sorten

Melon av sorten Medovaya dök upp först i Asien. Vilda frukter av denna växt finns på denna kontinent. Odlad odling utförs i Medelhavet. Det finns flera sorter av sådana meloner, som inte skiljer sig mycket från varandra när det gäller egenskaper.

Honungfrukter har en rund-oval form, det finns inga fördjupningar eller spår. Huden är slät, och vid mognad är den färgad djupgul. En särskiljande egenskap är färgen på massan vid teknisk mognad. Närmare huden är den grönaktig och gul i mitten. Fruktsmak är söt, arom är klassisk och stark.

Växande

Under förhållandena för mittbanan odlas honungmelon i plantor för en tidig skörd. Såning av frön utförs under första halvan av april. De är i blötläggning och groddar. Välj jord med plantor med neutral syra, inte för fet.

melonodling

På öppen mark planteras plantor av Medova under det senaste decenniet av maj. Det bästa stället att landa på är där baljväxter, potatis eller kål odlades under den senaste säsongen. Sängen ligger i ett vindstilla och soligt område. Avståndet mellan hålen lämnas minst en halv meter. Humus läggs till varje. Det är omöjligt att fördjupa plantorna från honung.

Skötselfunktioner

Att ta hand om honungdugsmelon består i snabb matning, klämning, vattning och lossning av jorden. Den första utfodringen utförs 2 veckor efter plantering i öppen mark.

För detta används saltpeter, mullein eller kyckling droppingar. Efterföljande förband görs med två veckors intervall, men komplexa mineralgödselmedel används för dem.

saftig melon

När det sjätte bladet har visat sig, klämmer du på toppen av melonen. Detta kommer att främja tillväxten av sidoskott. Av dessa bör du bara lämna ett par av de starkaste, ta bort resten. Honung äggstockar på en växt bildar upp till 5 äggstockar, om antalet är större, måste svaga och senformade ta bort.

Honungsmelon kan växa utan konstgjord bevattning alls. Men i trädgården vattnas de en gång i veckan i roten och försöker förhindra att vatten kommer på lövverket. Överdriven fukt leder till sprickor av frukten. Av denna anledning, efter bildandet av äggstockarna, reduceras mängden bevattning till ett minimum.

Fördelar och nackdelar

Honungmelon har betydande fördelar jämfört med konkurrenter, inklusive:

sortens värdighet

 • mognad fruktmognad;
 • god produktivitet;
 • krävande vård;
 • högt innehåll av vitaminer och användbara mikroelement i frukt;
 • utmärkt smak;
 • möjligheten att växa i ett växthus och i det öppna fältet.

Det fanns inga signifikanta brister i sorten. Du behöver bara veta att användningen av meloner av alla slag, inklusive honung, bör överges av personer med individuell intolerans eller lider av diabetes.

Skadedjur och sjukdomar

Uppfödare från år till år arbetar med avelsorter av meloner som skulle vara resistenta mot de vanligaste sjukdomarna och skadegörarna.

melon skadedjur

Det önskade resultatet erhålls inte alltid. Honungsmeloner kan vara mottagliga för följande typer av sjukdomar:

 • pulveraktig mögel;
 • dunig mögel;
 • fusarium visnande;
 • anthracnose.

Skadedjur orsakar också problem för trädgårdsmästare, bland vilka i första hand är:

 • melon bladlus;
 • spindelmiter;
 • knäpparlarv;
 • melonflugor.

De viktigaste förebyggande åtgärderna är inte bara snabba förebyggande behandlingar, utan också resterna av växter som tas bort från bäddarna i tid, avlägsnande av sjuka planteringar. De är de främsta sjukdomskällorna.

Skörd och lagring

Skörda honungsmeloner skördas när frukten mognar. Om de första frostarna förväntas och de inte har tid att mogna på platsen, kan mogning också ske hemma. För detta placeras melonerna i trälådor fodrade med halm eller sågspån. På ett mörkt och svalt ställe ökar grödans hållbarhet betydligt.

Melon av honungsorten passar inte bara för färsk konsumtion utan också för alla typer av bearbetning. Om det finns många frukter, kan du förbereda läckra konserver från dem.

skörd

Trädgårdsmästare recensioner

Honungsmeloner har redan tagit stolthet i sina sängar för inhemska sommarinvånare och bönder. De delar gärna sin feedback om denna kultur.

Andrey Sergeevich, nybörjare: ”När jag utvecklade min gård bestämde jag mig för att prova att odla honungsmeloner. Den första upplevelsen var positiv. Skörden var bra, om än något senare än väntat. Nästa säsong kommer jag att ta hänsyn till tidigare misstag och jag kommer definitivt att odla denna sort igen.

Nina Semyonovna, sommarinvånare med erfarenhet: ”Jag började nyligen odla meloner på min tomt. De är lite krångel och hälsan tillåter inte att du ständigt röra dig i trädgården. Jag testade sorten Medovaya på rekommendation av säljaren och ångrade aldrig den. Frukten lever verkligen upp till deras namn, bara de kom ut små i storlek. Kanske var det mina misstag och otillräcklig vård ”.

Angelina Vladislavovna, sommarboende: ”För flera år sedan köpte vi en sommarstuga med min familj och beslutade att odla naturprodukter där. Meloner sådes först. För ett par år sedan rekommenderade en granne att prova honungdugsmeloner, som visade utmärkta resultat för henne och delade också hemligheterna om att växa. Det måste erkännas att vi med obetydliga arbetskrafts- och materialkostnader helt försörjde oss med en melonskörd under sommarsäsongen. Och viktigast av allt, vi använde inte kemiska tillsatser och gödselmedel, så vi växte skörden miljövänlig och hälsosam! "

recensioner
 1. Natalia
  8.08.2018 16:10

  Förra året planterade jag denna sort för första gången, men melonerna växte, dock söta, men små. I år använde jag ett botemedel när jag odlade meloner BioGrow - så en och en halv gånger större än en melon.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa