Beskrivning av Roksolana f1 melonsort, odling och skötsel av grödan

Under de senaste åren har sorter av grödor som tidigare ansetts vara exotiska för vårt land och olämpliga för odling under svåra klimatförhållanden alltmer börjat dyka upp på den ryska trädgårdsmarknaden. En av dem var en hybridvariant av Roksolana-melon, avsedd för odling i norra regioner och som kan motstå betydande temperaturförändringar.

Den genomsnittliga fruktmognadstiden är 90 dagar. Fördelen med sorten är växternas resistens mot de flesta sjukdomar i meloner och kalebasser. Arten tolererar effekterna av antraknos, peronosporos väl och är inte benägna att ruttna i rotsystemet. Sorten kännetecknas av starka skott med breda blad som lätt skyddar frukten från solbränna.

melon roxolana

Sorten tillhör den tidiga mogna arten och den genomsnittliga mogna perioden är 40-50 dagar. Frukterna tolererar transport väl, vilket, tillsammans med utmärkt smak, tillåter odlingen av grödan i industriell skala för kommersiella ändamål.

Vilka frukter producerar växten?

Småstora frukter har en rundad något långsträckt form. Medelvikten för en melon varierar från 1,5 till 2,5 kg. Med förbehåll för reglerna för jordbruksodling tas 5 till 7 frukter bort från en växt per säsong. Mogen frukts yta är gul-orange i färg. Den särpräglade kvaliteten på sorten är:

mognad av frukt

 • tunn skal;
 • saftig massa;
 • smakens rikedom;
 • förmågan till långvarig lagring utan förlust av yttre och smakegenskaper.

Trädgårdsmästarnas recensioner talar om Roxolana f1-melonens extraordinära sötma och jämför sin smak med den berömda Kolkhoz Woman. På grund av det höga innehållet av vitaminer och mineraler är melonodlingen en unik källa till näringsämnen och har en gynnsam effekt på aktiviteten i alla människokroppssystem.

extraordinär sötma

Funktioner av växande plantor

Planteringsmaterial rekommenderas att köpas i specialiserade trädgårdsbutiker och -centra. För plantering i marken väljs de största frönen efter att de blötläggts i gasbind blötade i en svag lösning av kaliumpermanganat i 12 timmar. Vidare är det nödvändigt att lämna fröna på vått gasväv, efter en viss tid kommer groddar att visas från det material som är lämpligt för plantering.

Planteringen utförs i krukor med liten diameter av torv, vilket ytterligare undviker behovet av transplantation och minskar risken för skador på rotsystemet vid plantering på permanent plats. Jorden för behållare framställs av följande komponenter:

rekommenderas att köpa

 • jorden;
 • torv;
 • kompost;
 • aska.

Det rekommenderas inte att plantera mer än 2 frön i en kruka. När två skott visas samtidigt, är en kvar och väljer den starkaste och mest livskraftiga groden. Behållaren för plantor täcks med folie och placeras på en varm, solig plats. Hemma kan du placera krukorna ovanför en kylare eller i en uppvärmd loggia.

livskraftig grodd

Växande rekommendationer

För att få en bra skörd är det viktigt att uppmärksamma rätt planteringsplats. När den planteras i öppen mark i varmt klimat bör platsen ligga på en kulle och få tillräckligt med solljus. Melon får inte planteras på platsen för tidigare odling av liknande melongrödor. Möjligheten att transplantera plantor inträffar när jorden når en temperatur på +15 C.

Jorden för melonen ska vara lös och inte sur, innehålla en stor mängd mineraler. För plantering bildas furer, vars avstånd bör vara 60 cm. Djupet på urtagningarna för plantorna är högst 10 cm. Det rekommenderas att berika jordkompositionen på platsen för fördjupningen med utspädd gödsel, ask, humus och torv.

rätt plats

När man växer horisontellt efter äggstocken och bildandet av första frukterna, är det nödvändigt att lägga en bas under melonerna i form av en liten skiva, linoleum eller annat material som kan skydda dem från skador till följd av kontakt med våt mark.

När de odlas vertikalt förbereds spalter i förväg, vars höjd är 2 meter över marknivån. När buskarna bildas, är de bundna och fixerade på stödet. Med denna metod för att odla meloner är det nödvändigt att placera dem i nätväskor och binda dem till spalten. Denna teknik gör det möjligt för frukterna att mogna och inte falla på grund av omöjligt att fly för att hålla fruktens vikt.

vågrätt

En viktig regel för att få en gröda när den odlas i växthusförhållanden är att ge skottarna tillräcklig periodisk ventilation. Anläggningen behöver pollinering med insekter, för att locka till sig det rekommenderas att spraya buskarna med vatten och honung och plantera så många honungsväxter som möjligt nära den öppna växthusstrukturen.

Växter vattnas en gång i veckan. En viktig faktor för att få en gröda anses vara periodisk lösgöring av marken och avlägsnande av ogräs, till vilken sorten är intolerant. Utfodring utförs varannan vecka.

växthusförhållanden

Om i slutet av säsongen frukt av melon inte hade tid att mogna helt, är detta inte ett stort problem för Roksolana melon sorten. I det här fallet tas frukterna bort från buskarna och placeras på en varm plats tills de mognar. I ett svalt rum kan frukterna lagras under lång tid, vilket är bekvämt att använda dem som en extra källa till näringsämnen och vitaminer under den kalla säsongen med brist på färska grönsaker och frukter.

Metoder för bekämpning av skadedjur och sjukdomar

Trots melonsortens motstånd mot huvudtyperna av melonsjukdomar utesluts inte sannolikheten för att de ser ut.

säsongsslut

Rekommendationer för åtgärder som ska vidtas vid problem är följande:

 • fusarium visnande - minska vattning, ta bort och bränna drabbade skott, plantera inte en melonskörd på denna plats på 5 år;
 • pulveraktig mögel - spraya melonbuskarna med svavelpulver;
 • utseendet på melonflugor, spindelkvalster, bladlöss - behandla växten med ett kemiskt medel mot skadedjur eller Bordeaux-vätska.

För att förhindra sjukdomar bör växten inte begränsas i strömmen av ljus, luft och överdriven vattning av jorden bör inte tillåtas.

fusarium visnar

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa