Varför melon lämnar gula i det öppna fältet och hur man behandlar det

Det är möjligt att få en bra skörd av meloner och kalebasser om ansträngningar görs för att odla den. Du bör veta i förväg vilka svårigheter du kan stöta på, detta hjälper till att varna dem i tid. Och frågor: varför maskar visas i frukt, varför blad blir gula i meloner i det öppna fältet, efter att ha studerat den här artikeln, kommer de inte att kunna förvirra dig. Behandlingsalternativ varierar beroende på typ av problem.

Orsaker till gulande blad i meloner

Genom att känna till de viktigaste orsakerna till att bladen på den odlade melonen fortfarande blir gula, kan du bestämma metoden för dess behandling. Detta hjälper dig att välja hur du ska behandla, samt välja nödvändiga gödselmedel eller tillväxtstimulerande medel.

gulning löv

Vattenbrist

Brist på fukt är en av konsekvenserna av uppkomsten av växtmelonproblem. Den har ett kraftfullt rotsystem som tränger in djupt (upp till 1 m) i marken och kan oberoende utvinna vatten. Men ändå behöver hon vattna, även om den inte är alltför riklig.

Det är tillräckligt för att utföra vattning varje vecka. Vatten ska endast användas varmt, infunderas i en behållare under solen. Det är att föredra att utrusta ett droppbevattningssystem för att undvika att vattendroppar tränger in på dess överjordiska del, och orsakar inte gulning av stjälkarna på melonen.

bra skörd

Varför rotar meloner i för våta områden? Eftersom vattenloggning initialt kan orsaka ruttning av rotsystemet, och sedan börjar markdelen att bli gul.

Skada på rotsystemet

Hur vet du om en melon lider av ett skadat rotsystem? Detta kan hända om växterna planteras för nära varandra. Som ett resultat kommer de att börja bli gula och sedan försvinna.

våta områden

Brist på mineralsalter

Du kan tydligt se konsekvenserna av en otillräcklig mängd mineralsalter i jorden genom att titta på bladen. Vid första anblicken kan det antas att detta är växthusskadedjurs fel. Mörka fläckar visas på bladen, de visnar och blir gula.

Vad kan göras i det här fallet? Att utföra komplex utfodring av meloner och kalebasser med kväve- och mineralgödselmedel.

Mineral salt

Överskott av solljus

För intensivt solljus är också en viktig faktor i varför meloner tenderar att torka ut. Speciellt i torra tider blir detta huvudorsaken när bladen på meloner som odlas utomhus torkar och sedan torkar helt ut.Vad bör man göra för att bli av med detta problem? Till exempel bör växtsängar täckas med torrt gräs.

ögonfransarna torkar upp

Orsaker till gulning och fall av äggstockarna i en melon

Ibland verkar det, i en framgångsrik melon, av någon anledning de framväxande äggstockarna bli gula och falla av, bladen krulla. För att förstå varför detta hände är det nödvändigt att ta reda på vilka negativa omständigheter som föregick detta.

nya äggstockar

Brist på mineraler

En otillräcklig mängd spårelement och mineraler i jorden är en av orsakerna till att melon äggstockar visnar och sedan försvinner. I växthusar liknar detta grödans nederlag av skadedjur. Du kan hantera ett sådant problem genom att införa komplexa mineralgödselmedel i jorden.

mineralämnen

Inte pollinerad

I avsaknad av pollinering finns det en stor sannolikhet för att frukten inte kommer att sätta sig, och detta kommer att leda till att blommorna faller. För att förhindra detta fenomen rekommenderas det att spraya blommande fransar med sötat vatten för att locka fler insekter. Eller pollinering kan göras på ett konstgjort sätt.

kommer att knytas

Ingen nypning

För att främja normal utveckling kräver meloner och kalebasser klämmor av huvudstammen. Det räcker med att lämna 3 stjälkar på busken (en huvud och två sidor). Om du inte följer kravet, blir detta orsaken till att vipporna på meloner torkar.

huvudstammen

Temperaturhopp

Om temperaturen under dagen är mycket högre än nattnivån försämras utvecklingen av alla pumpaväxter. Under sådana klimatförhållanden ökar piskarnas negativa torkningsprocess under fruktperioden.

nattnivå

Orsaker till ruttnande meloner

Detta kan hända om jordbrukstekniken inte följdes under odlingen. En av orsakerna till att detta fenomen framkallas är rotrot. Ofta börjar rotting när reglerna för grödrotation inte följs och frön planteras i förorenad jord.

Försvagade växter är mer benägna att ruttna. Ursprungligt torkar rotsystemet, och sedan torkar lövverket och blir gult. Som ett resultat av denna process försvinner busken. Om ruttningen inträffar under fruktens mogna period kan skörden inte skördas, eftersom frukten ruttnar inifrån.

jordbruksteknik för odling

Sjukdomar som är karakteristiska för meloner och kalebasser

Vissa typer av sjukdomar och skadedjur tillåter inte en anständig skörd av frukt. Du bör känna till tecken på sjukdomar för att veta hur du skyddar dem från sådana problem. Meloner och kalebasser kan infektera alla slags infektioner (viral, bakteriell eller svamp).

De vanligaste sjukdomarna i pumpaväxter är följande:

 • aska (pulveraktig mögel);
 • fusarium visnande;
 • antrakos (torrt kopparhuvud);
 • blommaparasitbromrape;
 • mosaikvirus;
 • ascochitis.

pulveraktig mögel

Planterade meloner och kalebasser skadas ofta av insekter:

De skadar vanligtvis huden på mogna frukter och lägger larver i dem.

Sjukdomsspridning kan starta från sjuka frön, ogräs eller mark. Man bör också komma ihåg att vissa typer av sjukdomar kan bäras av insekter. Därför måste en snabb bekämpning utföras.

spindelmit

Melon bladlöss

Nederlaget för detta skadedjur inträffar genom reproduktion på undersidan av bladen hos små insekter. De suger sapen från växten, vilket leder till att den kommer att vissna och falla av äggstockarna. Det är därför bladen krullar och stjälkarna torkar ut.

små insekter

Fusarium visnar

Denna infektion orsakas av en speciell typ av svamp. Det tränger igenom rotsystemet från jorden. Ursprungligen inträffar rotförfall, vilket leder till fullständig torkning av antenndelen. Från de första tecknen på sjukdomen till plantans död tar det från 1 till 1,5 veckor.

Faran med denna sjukdom är att den kan spridas över platsen.Fusarium kan förekomma i nästan vilket som helst skede under en period med hög jord- och luftfuktighet. Som en förebyggande åtgärd rekommenderas det inte att plantera en melon under flera år i rad i samma område.

infektionen orsakas

Melonantrakos

Denna typ av svampsjukdom påverkar växter som odlas i växthusförhållanden. Först bildas fläckar av en brun-rosa färgton på dem, sedan blir stjälkarna spröda och frukterna ruttnar.

växter påverkas

Spindelmiter

Kolonier av denna parasit förekommer på unga skott, äggstockar eller knoppar. Vuxna väver banor och lägger ägg. Larverna livnär sig på cellsap. Ärr visas på platsen för bettet, och melonkulturen torkar under fruktperioden. Parasiterna kan sedan migrera till friska växter. Äggen från detta skadedjur kan förbli livskraftiga i 5 år.

fruktperioden

Kanin

Det är en parasitisk växtart. Det har inte ett rotsystem, men istället finns det köttiga suckrar som gräver i stammen och matar på någon annans juice.

Eftersom en kvast ger mer än en miljon sporer är det svårt att hantera detta problem. Du kan använda herbicider under marksåddningen före sådd.

miljoner tvister

Pulveraktig mögel

Toppen av pulveraktig mögelsjukdom uppträder under andra hälften av sommaren, om torrt väder med minimal nederbörd fastställs. Vitaktiga fläckar visas, bladverket blir gradvis gult och försvinner.

torrt väder

Melonfluga

Denna skadedjur förstör ofta melonskörden. En sådan fluga lägger sina larver i mogen frukt. När de växer gör de drag för sig själva, vilket resulterar i att melonen sönderfaller helt. Närvaron av larver kan identifieras av de små hålen i huden. Påverkade frukter blir sårbara för svamp- eller virussjukdomar.

hål i huden

Kontrollåtgärder och förebyggande

Melongrödor behandlas med samma metoder och identiska förebyggande åtgärder vidtas. För detta ändamål utförs avlägsnande av ogräs i tid, samt rengöring av bäddarna från växtrester.

För att stärka busken avskärs de skott som drabbats av sjukdomen. Det är viktigt att utföra måttlig vattning av marken för att förhindra stagnation av vatten eller svår uttorkning.

Som en försåddberedning av marken tillhandahålls djupgrävning och höstbearbetning. Dessutom utförs desinficeringsbehandling av frön före sådd. Du kan använda en vattenlösning av formalin (40%).

samma metoder

Överensstämmelse med grödrotningen anses vara en förutsättning för normal utveckling av planterade växter. För att förhindra vattning av marken planteras meloner i höga bäddar.

Under utkastet av knopparna behandlas bäddarna med vatten med tillsats av kaliumklorid. För att förhindra infektion med patogener är det nödvändigt att lossa jorden och ta bort ogräs.

planterade växter

För förebyggande och behandling av växter används akaricidpreparat innehållande fosfor eller svavel. Idag används också en biologisk kontrollmetod genom reproduktion av en liten fytomisfluga. Under tillväxten äter dess larver parasitiska organismer.

Av kemikalierna som används för att spruta melonplantningar:

växtbehandling

 • Karbofos (tillsätt 70 g av produkten till en hink med vatten).
 • Actellik (lösning av 3 ml läkemedel i en hink vatten).

Om du vill behandla sängarna med kemikalier, använd tvätt tvål upplöst i vatten. Det räcker med att riva 1/3 av stången och lösa upp i 10 liter vatten.

arbeta sängarna

Hur vet du om en melon saknas?

Det är möjligt att förstå att melonen har försvunnit med yttre tecken under fruktperioden: frukterna har en mjuk skal, mörka fläckar, bucklor, sprickor och punkteringar på den, mogningstiden förändras i detta fall, vinrankan torkar. Frukt utan mekaniska skador på skalet smakar bättre.

melon är borta

recensioner
 1. Oksana
  8.08.2018 15:18

  Jag hade också detta problem med meloner tills jag började använda bioaktiveraren av växttillväxt. BioGrow... Inte bara slutade de att skada, utan avkastningen ökade, mycket anständigt, med 30 procent.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa