Varför kan melon ha orange kött inuti, vilken typ av sorter är de?

Vi är alla vana vid att se vit eller krämig melonmassa på marknaderna. Men många vet inte att det finns hybrider av meloner med orange massa, som pumpa. Bland sådana sorter är Princess Maria melon, som vi nu kommer att lära oss mer om.

Melonprinsessan Maria

Den odlas främst i växthus i centrala Ryssland. I Rysslands heta klimat växer de i öppna sängar. Odlas vanligtvis i Centralasien, eftersom den varma solen lyser där, vilket meloner är mycket förtjust i.

orange inuti

Sorten är tidigt mognad. Utåt är melonen grågrön, insida - orange. Smaken är söt, massan är saftig och söt, har en ljus muskotlukt. Även när odlas i ogynnsamma väderförhållanden, ger sorten ett högt utbyte. Formen är rund, nära äggformad, fruktarna mognar upp till 1,5 kilo. Det är mycket resistent mot sjukdom. Avsedd att ätas omedelbart efter insamlingen. Förvaras inte.

Varför är massan orange inuti?

I sådana meloner beror orange massa inuti på det höga innehållet i betakaroten eller provitamin A, som är ansvarig för kroppens ungdom, förnyelse av gamla celler och rengöring av blodkärl från aterosklerotiska plack. Det används för att förbättra synen, manlig styrka, skyddar huden mot ultravioletta strålar. Men diabetiker rekommenderas inte att använda, eftersom massan innehåller en stor mängd socker.

melonmassa

Förutom provitamin A är melon rik på spårelement som:

 • askorbinsyra eller C-vitamin;
 • folsyra;
 • kalium;
 • kisel;
 • mangan;
 • jod;
 • retinol;
 • järn;
 • tokoferol;
 • riboflavin;
 • klorofyll.

Alla dessa spårelement, när de konsumeras färskt, hjälper till att hantera sjukdomar, förnya kroppens celler, rensar väggarna i blodkärlen och hjälper till att stärka immuniteten. Eftersom de har en söt smak älskar meloner att äta inte bara vuxna utan också barn. Deras växande kropp behöver vitaminer och mineraler för harmonisk utveckling.

tidig mogna variation

Andra meloner med orange kött

Förutom Princess Mary odlas ett stort antal meloner med olika massafärger:

 • grön;
 • vit;
 • gul;
 • orange blomma;
 • krämig.

Det finns också ett stort antal exotiska frukter i olika former:

 1. gurka;
 2. banan;
 3. behornad;
 4. serpentin.

Alla dessa sorter är förenade med namnet - melon.

Ett stort antal

Contaloupe

Frukten odlas i Asien. Massan beror på sorten och varierar från 600 gram till 2 kg. Det andra namnet på sorten är muskot... Frukten har en rundig grön färg med en grå färg. Melonens kött är rik orange inne. Vid högre nivåer av betakaroten är färgen mörkare. Massan är saftig, tät. Mängden socker i frukt av denna sort är mindre än i andra asiatiska sorter.

frukt odlas

Charente

Små franska frukter är tidigt mogna hybrider. Massan är djuporange i färgen. Skalet är gulgrått med gröna ränder. Den odlas överallt, även i Ryssland. När det odlas kräver det inte speciella förhållanden, det ger goda utbyten.

liten storlek

Iroquois

Tillverkas av uppfödare på grundval av Cantaloupe-frukter, medelmognad, högavkastande. Resistent mot sjukdomar med fusarium och mögel.

Från spiring av frön till att få mogna grönsaker, under gynnsamma odlingsförhållanden, passerar 80 dagar. Bären växer upp till 1,7 kg i vikt. Huden är tät och fast. När den är mogen, ljusgrön, sedan grå, med en konvex prydnad över hela ytan. Fruktmassan är saftig, tät, orange i färgen. Har en söt smak.

producerad av uppfödare

Orange

Ryska uppfödare har avlat den orange sorten. Den har en genomsnittlig mognadperiod, kännetecknas av utbytet och snabb tillväxt av fransarna. När de är mogna når frukterna en storlek på 1,6–2 kg. De odlas i den södra delen av landet i öppna bäddar; i Sibirien odlas frön i plantor, annars har de inte tid att mogna. Huden är fast, med ornament på hela ytan och längsgående gröna ränder. Huvudfärgen är grågul. Melonmassan är orange, saftig, med en behaglig melonlukt.

mognadstid

Charlotte

Från plantering av frön till mognad av frukt, 85 dagar går, sorten är medium tidigt. Odlas i öppna sängar eller i växthus på en spaljé. Frukten är orange på insidan och utsidan. Massan av en mogen frukt är ljust orange i färgen, saftig. När frukten är helt mogen - socker och smälter i munnen.

mognad av frukt

Förebud

En tidig mogen hybrid för odling i växthus och öppna sängar. Busken är kraftfull, resistent mot populära sjukdomar. Bären når en storlek på 1,3–1,5 kg. Den saftiga och täta insidan har en rik söt smak och melonaroma. Melonmassans färg är orange, huden är ljusgrå med en gul färg och gröna ränder längs bäret. Ett lättnadsnät med en prydnad går över hela ytan.

odlingshybrid

Altai

Sorten är lämplig för odling i de norra regionerna i Ryssland, ofta används för odling i Ural. Sorten är opretentiös för odlingsförhållanden och vård. Skiljer sig åt tidigt mogna. Runda meloner växer upp till 2 kg under gynnsamma förhållanden. Hudfärgen är grå med en grön nyans. Massan är orange, saftig och fast. Den har en melonaroma. Sjukdomsbeständig vid odling under fuktiga förhållanden.

lämplig för odling

Vem är användningen som anges för?

Fördelarna med att äta melon har bevisats för följande sjukdomar:

 • kardiovaskulär patologi;
 • för förkylningar, influensa och virusinfektioner;
 • att lindra nervositet under stress och neuros;
 • med sjukdomar i könsorganssystemet;
 • med förstoppning, hemorrojder, sjukdomar i matsmältningssystemet;
 • anemi;
 • störningar i gallblåsan och njurarna;
 • lindrar kroppen av maskar.

Kiselinnehållet har en positiv effekt på bildandet av nagelplattor, hår, förbättrar matsmältningen och hjälper till att förbättra humöret.

virusinfektion

I vilka fall kan du inte äta en melon?

Om följande sjukdomar upptäcks kan detta bär inte ätas:

 1. Akut form av sjukdom i gallvägarna, könsorganen, förekomsten av stenar eller sand i gallblåsan eller njurarna.
 2. En akut form av inflammation i bukspottkörteln.
 3. Med magsår, infektion i mag-tarmkanalen, gastrit, rektuminflammation.
 4. Om ett pre-diabetiskt tillstånd eller diabetes mellitus upptäcks.

du kan inte äta

Hur odlar jag en variation på sajten?

Det är väldigt lätt att odla melonsorter i trädgården.Men om en kall snäpp snabbt kommer in i regionen, är det bättre att använda metoden för att växa genom plantor, följt av transplantation av växterna i ett växthus.

Fröerna gror i vått gasväv och planteras sedan i behållare för plantor. Jorden väljs bördig, lös. För bättre groning täcks frönna med en film tills de första skotten visas. Därefter avlägsnas filmen, behållarna placeras på en väl upplyst och varm plats för ytterligare tillväxt.

När temperaturen i rummet där meloner planeras planteras når 22-25 grader, och jorden värms upp till minst 15 grader, transplanteras plantorna. I växthus växer meloner på en spaljé, i sängar på ett horisontellt sätt. Fyra växter planteras på en kvadratmeter.

betyg på plats

Melonkrav för odlingsförhållanden

Eftersom bären kom till oss från heta och soliga Asien, Indien och andra länder med ett varmt klimat, kräver vi också närvaron av solen. För att mogna behöver de minst åtta timmar solig dag. Annars kommer frukterna inte att mogna.

Växter är krävande för utfodring. Så när de växer matar trädgårdsmästare grödan minst tre gånger med organisk och mineralisk gödselmedel.

Låt inte jorden torka ut, för fuktig miljö är också farlig för växter. Rötter kommer att ruttna. Allt behöver måttlig vård, detta är nyckeln till att få en högkvalitativ skörd av välsmakande och hälsosamma meloner under våra klimatförhållanden.

odlingsförhållanden

Recensioner av sorter av orange meloner

Trots exotismen i denna frukt odlas sorten framgångsrikt av trädgårdsmästare i Ryssland och grannländerna.

Nikolay talar om odlingen på följande sätt: ”Förra året övertog grannarna växtmelon på sajten, gav frön och rekommendationer för odling. Jag planterade den i en öppen trädgårdsbädd, eftersom mitt växthus alltid är upptaget med tomater och gurkor. Odlas på vanligt sätt - plantera frön i marken. Vädret det året var motbjudande, så till en början grodde groddarna inte länge och när aktiv tillväxt började började det bli kallare. Därför hade frukterna inte tid att mogna. Jag bestämde mig i år att plantera några meloner i ett växthus, jag odlar redan plantor. Jag ser fram emot att få bra resultat. "

exotisk frukt

Marina: ”Jag avsatte en plats specifikt för att odla meloner och vattenmeloner i ett växthus. Förra året fick jag frukt som väger cirka 1,5 kg. Hon kastade svampen längs spalten, annars på grund av grönska är jorden inte synlig. Hon planterade sorten Charente. Melonerna är läckra, massan är saftig, tät, smälter i munnen. Därför planterar jag meloner i trädgården i år. Jag kommer att försöka växa i ett öppet område genom att odla plantor. De säger att sorten ger en god skörd i öppna sängar också.

Grigory: ”Jag kommer från Vitryssland, vårt klimat är svalt, men sommaren är varm. Så jag bestämde mig för att plantera en melon i trädgården. Dessutom älskar barnbarnen dessa frukter för sin söta smak. Jag läste en hel del böcker om växande meloner, pumpor tillhör dem också. Odlas i plantor, planterade frön samtidigt som tomater. Husets plantor växte snabbt, stod på fönsterbrädan, där solen lyser i en halv dag. I slutet av maj transplanterade han i en trädgårdsbädd, som tidigare matats med en mullein. Han såg efter resten av växterna: vattnas, lossades, ogräs. Meloner växte med ett kilo, 16 meloner kom ut från åtta växter. Jag var nöjd med skörden. Massan var saftig, mogen, söt, barnbarnen kunde inte rivas från sängarna. Alla väntade på att han skulle växa upp. "

piska på vävnaden

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa