Beskrivning av Melotria grov (musmelon), fördelar och skador, särskilt odling och vård

Exotiska växter finns i allt högre grad i sommarstugor. Melotria grov är en av dem, men det är intressant inte bara för dess originalitet. Melotria är ätligt och har hälsofördelar också.

Exotisk i trädgården

Du förstår att Melotria är en avlägsen släkting till våra trädgårds pumpa växter, när du lär dig det andra namnet på exotiska - musmelon. Detta är en vinstock som växer i naturen i Afrika. Melotria tillhör pumpa familjen, älskar fuktigheten i tropikerna. Våra trädgårdsmästare har lärt sig att växa afrikansk gurka i växthus, lägenheter, öppen mark.

musmelon

Liana är täckt med triangulära blad, deras färg är rik, ljusgrön. Afrikanska kvinnor kan vara upp till 3 meter långa, vilket är imponerande. Melonfrukter är miniatyr från 1,5 till 2 cm. De ser ut som miniatyr gurkor i oval form, täckta med tuff hud med ljusa ränder.

Råd. Skörda minikurka varannan 2-3 dagar. Hängande på pisken blir de sötare.

Melotria har manliga och kvinnliga blommor av liten storlek, trattformad, gul färg. Kvinnliga blommor är enkla, manliga blommor grupperas i buntar. Melotria trivs med frukter i juli. Musmelon smakar som gurka, men sur.

melotria grov

De dekorativa egenskaperna hos musmelon gör den attraktiv för landskapsdesigners. Liana dekorerar inte bara lägenheter utan också kontor. Produktiviteten för Melotria är hög. De insamlade frukterna äts, de behandlas framgångsrikt för olika sjukdomar. Fördelarna med gurkor bestäms av deras kemiska sammansättning.

Beskrivning av kompositionen

I den sura massan i Melotria hittade de många användbara spårelement. En gurka har alla ämnen vi behöver:

dekorativa egenskaper

 • fosfor;
 • järn;
 • kalcium;
 • magnesium;
 • kalium.

Forskare har funnit vitaminer (B9, PP) viktiga för människokroppen i melonmassan. Näringsläkare beräknade kaloriinnehållet i exotiska gurkor, det är 14 Kcal per 100 g produkt.

Referens. Ett intressant faktum - köttet av Melotria är mycket vattent, men när det gäller proteininnehåll överskrider det de klassiska gurkorna.

användbara mikroelement

Afrikanska gurkor ingår i menyn under fasta dagar. Andra gynnsamma egenskaper hos gurka används för att förebygga sjukdomar.

Gynnsamma funktioner

Melonmassa innehåller fiber, vilket är fördelaktigt för tarmen och det kardiovaskulära systemet. Du måste konsumera minimelon varje dag för att uppleva den läkande effekten. Det finns fördelar och viss skada från Melotria grov:

Afrikanska gurkor

 • massan av randiga afrikanska gurkor äts för att förhindra cancer;
 • långvarig användning av frukten leder till normalisering av blodtrycket;
 • hos personer med problem med gallblåsan är gallflödet lättare.

Huvudriktningen för att använda Melotria grov - kämpa mot övervikt. Med sin hjälp kan du hålla din vikt normal. Frukten av musmelonen skapar snabbt en känsla av fullhet, vilket hjälper till att undvika överätning.

cancer förebyggande

Under dieten kan melon säkert inkluderas i kosten, den innehåller få kalorier. Näringsläkare rekommenderar att göra två fasta dagar i veckan. Under dessa dagar kan kosten inkludera afrikanska gurkor, paprika och tomater. För dressing av sallader rekommenderas det att använda kefir men låg fetthalt. Efter fasta dagar minskar svullnaden, arbetet i matsmältningskanalen förbättras och förstoppning plågar inte.

Kontra

Inte alla kan äta färsk frukt av Melotria grovt. De är kontraindicerade för personer med en sjuk mage. Unga afrikanska gurkor äts färskt. Mogna frukter används för att göra tomma ämnen. Inlagd melon rekommenderas inte för människor:

inkludera i kosten

 • med ett sjukt hjärta;
 • med leverpatologier;
 • med njursjukdom;
 • med åderförkalkning;
 • med hypertoni.

Det är förbjudet för gravida kvinnor att äta inlagda exotiska.

sjukt hjärta

Växande funktioner

När de planerar att odla Melotria grovt följer de de vanliga reglerna för att ta hand om klassiska gurkor, jordbrukstekniken för dessa två grödor är liknande. Melon är termofil, i det öppna fältet sprids den endast genom plantor.

planerar att växa

Fröplanta

För sådd av plantor, ta glas med en volym på 200 ml. En näringsrik jordblandning används som fyllmedel. Jorden är fuktad, frönen begravs inte djupt, de är väldigt små. Jordens tjocklek ovanför frönen överstiger inte 0,5 cm.

Vi skapar växthusförhållanden för bättre spiring av Melotria frön:

 • täck lådan med melon med folie;
 • läggs på en varm plats;
 • välj solfönster.

planteringsjord

Melons första groddar kläcks på 3-4 dagar. Vi tar bort filmen och när groddarna når 5 cm börjar vi härda plantorna. För att göra detta luftas vi med ventilationsöppningarna. Hemma lever melonplantor fram till mitten av maj.

Landning

Vi ägnar särskild uppmärksamhet åt valet av plats för musmelon. Dess egenskaper är viktiga:

först skjuter

 • belysning;
 • närvaron av utkast;
 • föregångare.

Vi fokuserar på soliga platser utan drag. Grönsaksgrödor från listan anses vara goda föregångare för den afrikanska gurken:

 • tomater;
 • bönor;
 • ärter;
 • lök.

Dåliga föregångare för afrikansk gurka: squash, gurkor, squash, pumpa. Vissa trädgårdsmästare såar Melotria frön direkt på åsen. Det finns bara ett plus av detta - vilket sparar tid för odling av plantor.

närvaro av utkast

Det finns fler nackdelar: sen frukting, förseningar i utvecklingen. Om Melotria används som prydnadsväxt, kan den spridas av frön i marken. I ett tempererat klimat odlas en hybrid av Melotria grov - kolibri F1 och planterar åtgärder:

 • Håll dig fast vid 40x40 cm-schemat när du går av på en ås.
 • installera omedelbart stöden i form av en spaljé;
 • häll gurkor.

Ytterligare vård som klassiska gurkor.

några trädgårdsmästare

Vård

Vatten Melotria med intervaller på 2 dagar. Häll minst en hink på en buske. Nästa dag lossar du marken. Frånvaron av en skorpa på marken förbättrar rotnäringen. Hela sommaren måste du följa gurkornas tillstånd. Vid tecken på sjukdom, behandla med tvålvatten.

Urea används från toppdressing på sommaren. Kvävegödsling ökar tillväxten av den gröna massan av Melotria ibland. De första gurkorna bildas 14 dagar efter transplantation. Vid en vecka ålder kan fostret avlägsnas. Om skörden försenas förlorar grödan marknadsvärdet. Den afrikanska gurkan mognar snabbt.

en buske

recensioner

Recensioner karakteriserar bäst nya, ovanliga växter. Efter att ha granskat dem, bestäm dig om du behöver ett sådant exotiskt som Melotria i trädgården eller inte.

Petr, Donetsk:

”Jag blev förvånad när jag i en vanlig blomsterbutik i vår stad kom över frön från en exotisk växt Melotria grov. Jag köpte frön. Målet var att dekorera lusthuset. Resultatet var värt besväret med att odla musmelon.Lusthuset var i ljusgrönt hela sommaren ”.

exotisk planta

Elena, Tambov:

”Vänner rekommenderade starkt att plantera en afrikansk gurka. Planterade en melon i runda hål. Hon passade gurkor. Många frukter har vuxit men små. Jag gillade inte smaken, jag åt minikurka på fasta dagar. De skriver sanningen om att lämna övervikt, jag har gått ner i vikt. "

rekommenderas att plantera

 

Andrey, Tuapse:

”Jag planterade en afrikansk kvinna med frön i ett hål nära pelaren. Inlägget ville också dekorera en bit av det gamla staketet. Alla frön har grodde. Jag tog inte någon speciell vård: Jag vattnade och lossade. Jag gillade inte färska meloner alls. Jag lade dem till marinader, de visade sig bra. Grannen åt melonerna rå och berömde dem. "

alla frön har grodde

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa