Beskrivning av Lada-melonvarianten, funktioner för odling och vård

Både barn och vuxna älskar söta meloner. Det är inte svårt att odla en kultur på en tomt där det finns ett växthus. Melon Lada får snabbt popularitet bland moderna sommarinvånare. Anledningen till detta är att sorten är resistent mot vissa sjukdomar och inte spricker.

Variationskriterier

Oavsett vilka egenskaper som arten har från tillverkaren letar sommarinvånaren fortfarande efter en mer detaljerad beskrivning. Denna information hjälper till att undvika misstag vid odling, för att hitta rätt plats för odling av grödor.

arter karakteristiska

Kriterier:

 • Frukten är runda.
 • Smak: utmärkt.
 • Kött: saftigt och krispigt.
 • Aromen är svag men beständig.
 • Färgen på den mogna frukten är gul med ett nät.
 • Vikt: 1,5-2 kg.
 • Mognas inom 72-96 dagar.
 • Den optimala temperaturen för mognad är + 17 ⁰С, men den bästa temperaturen är + 28-31 ⁰С.
 • Fuktigheten bör vara 70%.

Sorts egenskaper är olika, varje sommarinvånare väljer efter familjens behov och önskemål.

växer grödor

Landning

Melon odlas på två sätt, direkt sådd i marken eller plantor. I det första fallet mognar grödan senare. Frön sås i uppvärmd jord, dess temperatur bör vara +15 ⁰С.

Optimalt uppvärmd jord för närvarande när maskrosor blommar.

Med inbäddad djup på 10 cm blöts planteringsmaterialet i en svag lösning av kaliumpermanganat. Skölj sedan med rent vatten.

Avståndet mellan hålen är 1,5 m. Om melonen odlas i ett växthus, lämna sedan 70 cm och binda den till trellises.

optimal temperatur

Plantningsmetoden växer några veckor tidigare än plantan. Kulturens rötter är mycket ömtåliga, så det bör odlas i torvkrukor eller diskar som lätt bryts. Detta är nödvändigt så att jordkloden som växten växer inte skadas.

Sommarbeboaren måste beräkna transplantationsperioden, individuellt, med hänsyn till klimatfunktionerna i växande region. Jorden måste värmas upp. Hotet om återkommande frost är helt uteslutet. Plantor är klar för transplantation till en permanent plats i 25 dagar.

svag arom

Kulturvård

Det är lätt att odla en Lada-melon. Du behöver inte göra något speciellt. Det speciella med att ta hand om henne är att det är nödvändigt att klämma topparna och ta bort överskott av äggstockarna. Det finns fyra av dem kvar. De försöker välja de som är närmast huvudstammen.

Således visar det sig att de meloner och kalebasser som finns kvar på växten får maximalt näringsämnen. De blir stora, välsmakande och saftiga.

Liksom andra grödor tolererar inte melon grannskapet med ogräs, de måste tas bort i rätt tid.

kulturvård

Vatten bör göras med försiktighet utan att översvämma växterna. Växten kräver mest fukt vid tidpunkten för bildandet av äggstockarna och den aktiva bildningen av grön massa. Resten av tiden räcker det att vattna en gång var sjunde dag.

Droppar av fukt ska inte förbli på bladen, det kommer att orsaka solbränna.

Humus används som toppförband. Det läggs till brunnarna före plantering eller till plantor av kärnor.

kläm på topparna

För skadedjursbekämpning och behandling av sjukdomar används en 0,5% lösning av karbamid eller superfosfat.

Lada melonimmunitet och användning i hemmamatlagning

Enligt beskrivningen av sorten är växten inte mottaglig för mjölk, peronosporos. Lada-meloner attackeras inte av bladlöss. Det rekommenderas att förebyggande behandling i god tid mot andra sjukdomar rekommenderas. Sommarbeboare säger att det är lättare att förhindra förekomsten av en sjukdom än att behandla växter.

Melon används för att tillverka kanderad frukt, kokt frukt och sylt.

stanna på bladen

Fördelar med sorten

Att inneha positiva egenskaper gör det möjligt för arten att nå de första linjerna i klassificeringen av sorter som måste odlas.

Fördelar:

 • Fruktens mångsidighet.
 • Plantens opretentiöshet.
 • Sjukdomsresistens.
 • Utmärkt smak och lång hållbarhet.
 • Meloner spricker inte.

matlagning kanderad frukt

minuses:

 • Obligatorisk buskbildning.

Förekomsten av negativa egenskaper i en variation påverkar valet av sommarboende.

Avkastning

Iakttagande av alla jordbrukstekniska krav, när man odlar och formar en buske, erhålls 4 frukter med en totalvikt av 6 till 8 kg. Det finns ett sätt att öka utbytet, för detta ympas en melon på en pumpa.

meloner spricker inte

Hur vaccineras korrekt?

Genom att öva ympning ökar växterns motstånd mot kyla, melonen börjar ge och bära frukt 30 dagar tidigare. För detta odlas pumpa- och melonplantor samtidigt. När det första riktiga bladet på pumpafrönplantan bildas tas hela skottet bort, bara en liten del av stammen med roten kvar. Melonplantor skalas från två sidor, huden tas bort och sätts in i den skurna pumpa stjälken.

Det finns ett annat sätt att utföra denna procedur. Pumpan bör bilda tre riktiga blad, sedan avlägsnas tillväxtpunkten från den 2 cm över 3 blad. En melonskärning från roten sätts in inuti. Förpacka med ulltråd eller en bit folie. För att allt ska gå bra är det nödvändigt att skapa optimala förutsättningar för överlevnad. Lufttemperaturen ska vara + 25-30 ⁰С, och andelen luftfuktighet bör vara 95-98. Ingen vård krävs därefter, växten får allt den behöver från jorden och bildar äggstockar.

buskbildning

Sommarnas åsikter om Lada melonvariet

Att ha positiva kommentarer om sorten fungerar bättre än någon annons. Recensioner av trädgårdsmästare om kulturen hjälper nybörjare i denna fråga. Odlare ger tips och råd om odling.

Deirdre: ”Jag odlade Lada på det öppna fältet, vikt 3,5 kg, söt och aromatisk. Vänster 1 äggstock på busken. Nästa år planterar jag definitivt mer, bara jag kommer att begränsa vattningen innan skörden. "

pumpa plantor

Lyudmila: ”Jag försökte odla Lada-sorten i det öppna fältet, planterade den direkt i sängarna, fruktarna hade inte tid att mogna. Nästa år planterar jag plantor och ser vad resultatet blir. "

Anatoly: ”Alla barn älskar meloner, familjen är stor. Vi bestämde oss för att odla det i ett växthus. Valet föll på Lada-sorten, eftersom andra kultursorter inte var lämpliga på grund av den mödosamma vårdprocessen. Vi ångrade inte. Melonerna är utmärkta, smaken är utmärkt. En favorit för webbplatsen. "

Sommarbeboare gillar Lada-meloner på grund av deras smak och höga kommersiella egenskaper. De lagras under lång tid utan att förlora sin doft.

variationer av kultur

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa