Beskrivning av melonsorten Kolkhoznitsa, odlingsegenskaper och utbyte

Melon Kolkhoznitsa, som har, utöver utmärkt smak och andra kvaliteter, är utbredd bland sommarinvånare. Sorten är inte picky när det gäller väder och klimat i de växande regionerna. På grund av den tidiga mogningen odlas gula frukter med söt och saftig massa i Sibirien. Och förhållandena i centrala Ryssland räcker för att bäret mognar i trädgården.

Beskrivning av sorten Kolkhoznitsa

Melon tillhör Pumpkin-familjen, som en vattenmelon. Och frukt av växter kallas vetenskapligt pumpor eller falska bär. Kolkhoznitsa-melonsorten har en grenad struktur av stjälkar som sprider sig längs marken och når en längd på 3 meter. De många skotten utgör tillsammans en längd på 30 meter. Växtens rotsystem har långa avlastare som går i marken till ett djup av 2-3 meter. Därför kan växten få mat för sig även i svår torka. Melon lämnar Kolkhoznitsa är oval-rund, deras plattor i färg hänvisar till alla nyanser av grönt. På skotten bildas blommor i en skålformad gul ton.

meloner och kalebasser

Egenskaperna hos frukterna - pumpa för melonodling inkluderar det faktum att de:

 • rund form;
 • som väger från 1 till 2 kg;
 • med en gyllene hud täckt med ett "nät av rynkor";
 • väldigt sött;
 • med vitt kött, krispigt, fast.

Pumpasorter kännetecknas av god transportabilitet och utmärkt presentation. Och från sängarna kan frukt från melonkulturen skördas från de första dagarna av augusti till september, och i de södra regionerna - fram till slutet av oktober.

gyllene hud

De föredrar att höja Kolkhoz Woman för sin förmåga att mogna snabbt för att inte vara rädd för väderkatastrofer.

Landa i marken

Odling av en melon Den kollektiva bonden antar sin avel omedelbart på det öppna fältet. Men eftersom det här är en termofil kultur är det bättre att skapa åsar för att plantera en växt, fälla dem från häst- eller ko-gödsel 50-60 centimeter hög. Melonfrön placeras i hål där näringsjord hälls i förväg. Avståndet mellan hålen bör vara 60–70 centimeter. Denna metod hjälper till att få skördar av kolkhozkvinnmelonen tidigare i tempererade regioner.

Melon kan sås direkt i marken när frosthotet passerar med en lufttemperatur på upp till 12-15 grader Celsius. I stäppregionerna varierar planteringsdatum från 10 till 20 maj, i resten - senare, fram till 1 juni. För-groddade frön kan begravas senare.

öppen mark

En tomt för en värmälskande anläggning väljs solig, inte utsatt för vind.Efter att ha lossnat marken införs humus och flodsand i hålen för att lossa och bättre värma. I varje rede med ett avstånd av 1,3x1,3 meter planteras frön till ett djup av 5 och 3 centimeter.

Så i lager för att hålla de växande plantorna från vårfrosten. Om skotten från båda lagren bevaras, kan skotten som visades senare förstöras.

Inter-gardingrödor bevarar planteringar väl i öppen mark när rader med majs eller solrosor planteras i närheten. Korrekt plantering på sängarna förutsätter uppkomsten av plantor den 7-10: e dagen.

flodsand

Plantor förberedelse

För den framgångsrika odlingen av meloner använder den kollektiva jordbrukaren plantningsmetoden. Melonplantor bereds 30 dagar innan man planterar melonen i öppen mark eller i ett växthus. Sådd i näringsrik och lös jord i lådor, den utvecklas framgångsrikt med regelbunden vattning och toppförband. Fröplantor dyker i separata behållare efter uppkomsten av 2 riktiga löv. Före plantering i öppen mark härdas plantorna genom att ta dem ut i det fria.

När en anläggning sås i lådor i ett växthus ventileras rummet, och på varma dagar öppnas fönstren i två timmar, sedan för hela dagen.

För att plantorna ska bli starka är det nödvändigt att följa reglerna för beredning av frön och mark för sådd av meloner.

melonodling

Förbereda frön för odling

Den framtida skörden av gula frukter beror på plantmaterialet. Att dra och bearbeta frön för melonodling spelar en stor roll. Intakta frön väljs ut, som sedan placeras i tillväxtstimulerande medel. Det är nödvändigt att desinficera materialet i en lösning av kaliumpermanganat eller borsyra. Därefter tvättas fröna och sprids på en trasa för enkel torkning.

För att härda växten placeras frönna i ett svalt rum eller kylskåp under en dag, sedan i varmt vatten med en temperatur på 35 grader. Denna procedur görs bäst tre gånger.

Förberedande åtgärder kommer att leda till det faktum att den kollektiva bondens melon kommer att kunna motstå växer i det öppna fältet och kommer att bli mogen med korrekt omsorg.

framtida skörd

Vi börjar sådd

Plantering av frön från växten måste utföras i engångsplast eller torvkoppar. Behållarna är fyllda med jord i förväg och tar upp en blandning från trädgårdsjord mättad med torv, träaska, flodsand. De härdade frönen planteras i den befruktade jorden till ett djup av 5 centimeter. Det är bättre att placera två frön åt gången, vilket senare lämnar den starkaste och mest livskraftiga groddan.

Behållaren med frön placeras på en varm plats med en temperatur på 20 grader. På natten kan siffran sjunka till 15. Melonplantor verkar som en kollektiv jordbrukare efter 7 dagar. De vattnas, och när 3 fullfjädrade blad visas, klämmer du toppen av huvudskottet. Efter detta kommer laterala processer att börja dyka upp. Strö med sand runt stammen för att skydda plantorna från skador på grund av rotrot.

Melonplantor kan planteras 25-30 dagar efter grodd.

torvkoppar

Planteringsvård: vattning och gödsling av meloner

Funktioner för att ta hand om planteringar av en melon Kolkhoznitsa består av:

 • glasyr;
 • gödsling;
 • lossna jorden;
 • weeding.

För att öka utbytet av pumpor är det nödvändigt att tunna ut planteringarna och lämna högst 3-4 plantor i hålet. Under perioden med att binda piskens frukter är det bättre att fästa den i marken. Detta gör att ytterligare rötter kan bildas. Gräv ett hål genom att placera en petiole i den. Strö sedan över jord och vatten. Detta kommer att skapa en ny anläggning.

gödningsmelon

Nypning av huvudstammen över 4-5 blad kommer att påskynda fruktan och öka antalet äggstockar.

Meloner vattnas ofta särskilt under bildandet av frukt. Därefter reduceras frekvensen av markfuktning så att pumporna kan fyllas med mognad.

Planteringen matas:

 1. Första gången när 2 riktiga löv visas med fågeluttap, utspädd 1:15.
 2. Efter 2-3 veckor, vattna brunnarna med 0,5 liter en näringslösning av superfosfat (50 gram), kaliumsalt (15 gram) och ammoniumnitrat (20 gram) på en hink med vatten.
 3. Upprepa utfodringen efter 3 veckor med mineralgödsel i flytande form.

fruktbildning

För att lyckas växa melon, det är nödvändigt att lossa gångarna genom att utföra proceduren tre gånger under sommaren. Först lossnar jorden när det första riktiga bladet verkar på ett djup av 13 centimeter, sedan med 8.

Frukterna blir söta och mogna i tid om de följer vattningshastigheten och mängden gödningsmedel.

Sjukdomar och skadedjur

Melon Kolkhoz kvinna växer snabbt, utan skador, om den inte attackeras av svampinfektioner. Bland de vanliga sjukdomarna i meloner och kalebasser är:

mogen i tid

 • pulveraktig mögel;
 • Fusarium;
 • rotrot;
 • Copperhead.

Utseendet på fläckar på bladen, deras gulning, stoppa tillväxten av meloner, utseendet på fula frukter är resultatet av den patologiska effekten av svampar. Växter behandlas med fungicidpreparat tre gånger och sjuka växter förstörs.

Spindelmiten är det vanligaste skadedjuret. Melonflugglarver övervintrar i marken, och insekter utvecklas från dem på våren. Kvinnor lägger ägg i fruktmassan, vilket får melonen att ruttna. Caterpillars of the gnowing scoop skada också melonplantningar Kolkhoz Woman. De förstör löv, planterar stjälkar. De bekämpar parasiter med insekticidala preparat. De hjälper till att bearbeta grödor med en lösning av tvätt tvål, tobaksdamm.

bladfläckar

Endast att följa reglerna för agroteknologi för meloner och kalebasser kommer att leda till att sjukdomar och skadedjur kommer att kringgå det.

Växande meloner i ett polykarbonat växthus

Som en värmeälskande växt kommer den kollektiva bondens melon att växa bättre i ett polykarbonatväxthus, där odlingen inte skiljer sig mycket från odlingen i det öppna fältet.

förstöra löv

En viktig punkt är temperaturen vid vilken plantorna börjar växa snabbare. Dess optimala indikator är 20-25 grader med en fuktighet på 70-80 procent. Om det är lite belysning, organiseras ytterligare belysning med lysrör hängande på ett avstånd av 50 centimeter över växterna.

För att få en stor skörd av saftiga frukter, lossas marken i växthuset, måttlig vattning och utfodring med mineral- och organisk gödselmedel.

Melonmognadstid Kollektiv bonde

Melonsorten tillhör midsäsongsarter, därför får frön planteras i maj i slutet av juli. Även om melon från Kolkhoz Woman inte kommer att mogna till fullo vid denna tid, är det redan nödvändigt att samla pumpor i regioner med ett tempererat klimat. En sänkning av temperaturen på natten kommer att orsaka bedövad tillväxt och frukt ruttnar. Pumpasorter når full mognad i ett torrt och mörkt rum vid en temperatur på 15-18 grader. Innan du äter frukterna kan du bestämma mognaden hos kolkhoz-kvinnans melon som en vattenmelon. När du knackar på pumpan hörs ett tråkigt ljud. Och skalet av en mogen frukt kommer att ha ljusa färger.

midsäsongarter

Skörda

Oerfarna trädgårdsmästare tvivlar på tiden för att skörda användbara pumpor från sängarna. Här måste du bygga vidare på väderförhållandena. En minskning av lufttemperaturen och kraftiga regn leder till att grödan dör. Det är bättre att ta bort frukten tidigare, vilket kommer att ha formen på en boll. Det är känt hur mycket den kollektiva bondens melon väger. Bara 1,5-2 kg, men det kommer att finnas mycket frukt. Orange, med ett skarpt nätmönster, är pumpor vanligtvis mogna och redo att äta. Det är inte värt att hålla frukterna under lång tid. De kan endast placeras på en mörk plats innan de mognar. För vintern, marmelad, sylt framställs av mogna pumpor, massan torkas. Men det är bättre att använda frukterna färska till mat.

göra marmelad

Hur väljer jag en melon Kolkhoz kvinna?

Grön melon är inte lämplig för näring Kolkhoz kvinna. Pumpor med en ljusgul hud serveras på bordet. Ruttna och skadade områden på frukten är lätta att upptäcka. Dessa meloner kastas bäst.

När man köper en kolkhozkvinnmelon uppmärksammar de aromen, som intensifieras när frukten skärs. Med tanke på den mogna tiden för ett friskt bär, bör du inte köpa det tidigare än augusti. När allt kommer omkring får man tidig frukt genom konstgjord matning med kemikalier, vilket kommer att påverka hälsan negativt. Det bästa alternativet skulle vara att odla meloner och kalebasser på din webbplats.

ruttna och skadade

Fördelarna med melon för kroppen

Melons fördelaktiga egenskaper har varit kända sedan antiken. När det gäller deras sammansättning kan inte frukt från melonkulturen jämföras med andra representanter för Pumpkin-familjen. Kolkhoz Woman-melonen innehåller vitaminer som har en gynnsam effekt på graviditetsförloppet hos kvinnor. De som äter god massa är mindre benägna att bli förkylda.

Dietprodukten hjälper till att gå ner i vikt. Det rensar kroppen väl från gifter och gifter. Frukt innehåller mycket järn, vilket är viktigt för personer med anemi. Magnesium har en gynnsam effekt på nervsystemet och lugnar ner det. Och kalcium stärker benvävnaden.

skalar bäret

Men inte bara fördelar utan också skador orsakas av pumpor om:

 • använd dem med mjölk, honung, alkoholhaltiga drycker;
 • det finns sjukdomar i matsmältningskanalen;
 • en kvinna ammar ett barn;
 • identifierade stenar i könsorganet;
 • diagnostiserad med diabetes mellitus.

Innan du äter pumpa för mat måste du därför tänka på om melonen kommer att ge fördelar eller skada på kroppen.

ät pumpa

recensioner
 1. Tatyana
  7.07.2018 07:19

  Min favoritmelonvariant som du kan växa i din egen trädgård. Jag har odlat dem i fem år nu. Förresten, med drogen BioGrow meloner mognar tidigare, och melonerna själva är större.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa