Beskrivning av variationen av melon Cantaloupe (Musk), dess typer och funktioner

Ofta hör trädgårdsmästare på TV eller från andra människor om vad Cantaloupe-melon är. Få människor fördjupar samtal om denna frukt och vet inte vilka fördelar melonen är för kroppen. Bär är en typ av pumpafrukt. De liknar de vanliga melonerna i form, men skiljer sig i smak och färg.

Ett annat namn för frukten är Cantaloupe. Det är bättre känt i landet med sitt andra namn. Det har en stark arom och sötaktig smak. Växten ser rund ut, men melonen är platt på båda sidor. Enskilda bär har ovala former.

melon cantaloupe

Färgen på Cantaloupe har gula och orange nyanser. Kulturen är täckt med mörkgröna blad. Vid skärning släpps mycket juice. Melonen är ganska tjockväggad och köttet har en rik orange färg.

En liten beskrivning

Cantaloupes kött är täckt med en tät hud. Hudfärgen är gulgrön. Om du tittar noga på det kan du se många ränder. Vid första anblicken kan det tyckas att framför en person finns en vit muskotmelon, men det är det inte. Cantaloupe kännetecknas av närvaron av rika gröna ränder som täcker dess längd.

melonsorter

En melons genomsnittliga längd kan vara 22 cm. Guinea och Indien anses vara fruktens hemland.

För- och nackdelar med frukten

Cantaloupe är förfäderna till alla melonvarianter som odlas i Europa. Har "släktskap" band med centralasiatiska kulturer. Bland de positiva aspekterna är:

tät hud

  1. Växten tolererar lätt sommarsäsongen, vars klimat är fuktigt och inte särskilt varmt.
  2. Näthinnan på skalet är grov i struktur. Detta förhindrar att frukterna spricker, vilket är typiskt för frukter med saftig massa och överskottsfuktighet.
  3. Cantaloupe mognar flera gånger snabbare än de flesta asiatiska sorter.
  4. Har en rik melonsmak.

Ett annat viktigt plus av kulturen är resistens mot många sjukdomar. Först och främst pratar vi om mjölk. Tyvärr, under regnperioden, är detta inneboende i alla meloner och kalebasser. Trots detta påverkas Cantaloupe sällan av skadedjur.

sjukdomsresistens

nackdelar

Melonsorten har mindre smärre brister. Alla sticker inte ut mot bakgrunden av det som verkligen är viktigt - en kort hållbarhet. På grund av detta rekommenderas frukten att ätas under den första månaden efter skörden. Om perioden förlängs förlorar melonen sitt attraktiva utseende. Dessutom går dess fantastiska söta smak förlorad.

Melonkulturen behöver inte särskild vård. Cantaloupe är en melon med en mognadstid av mitten av säsongen.Som nämnts ovan är det inte lämpligt för långvarig lagring. Trots detta kan det transporteras över långa avstånd.

mindre brister

En annan frukt med utmärkt smak

Melon Charente är en speciell variation av Cantaloupe. Känd över hela världen. Frukterna är små i utseende. Vågen visar från 500 g till 1 kg. Fruktens egenskaper påminner om andra meloner. Samtidigt har det en speciell egenskap - pikant smak och ihållande arom.

Charente odlas exklusivt i Frankrike. För normal tillväxt, utveckling och fruktning av kulturen väljs förhållandena för stängd mark. Nästan aldrig ätit på egen hand. Många kulinariska experter använder det som en ytterligare ingrediens i matlagning.

melon charente

De fördelaktiga ingredienserna i melon

Få vet att Cantaloupe har medicinska egenskaper. När allt kommer omkring uppskattas det inte bara för dess ovanliga söta smak. Cantaloupes sammansättning gör det till skillnad från andra melonvarianter. Har följande komponenter:

  • inosin och karoten;
  • askorbinsyra;
  • kisel;
  • fiber.

melonkomponenter

Sackaroshalten inuti massan är flera gånger högre än sockernivån i vattenmeloner. Mest av allt innehåller sackaros och karoten. Det innehåller också järn. Mängden är 2 gånger högre än i kycklingkött. Järninnehållet i mjölken är många gånger högre.

Av de positiva aspekterna kan man också lyfta fram närvaron av vitamin C. Mängden är stor. Komponentnivån kan jämföras enligt följande. En cantaloup, när det gäller C-vitamininnehåll, är lika med tre stora och mogna vattenmeloner.

sackarosinnehåll

Medicinska egenskaper

Att äta en melongrönsak är fördelaktigt när en person är överviktig. Melon är indicerat för personer med högt kolesterolvärde. Berikar människokroppen med vitaminer om den har ökat håravfall. Inosine är en komponent som förhindrar utvecklingen av dessa sjukdomar.

Kaliumet i melonen förhindrar hypertoni från att utvecklas. Det är därför Cantaloupe är så användbar. Trots den söta smaken är frukten låg i kalorier. Frukten är bra för människor som är på diet och är begränsade i användningen av många livsmedel.

medicinska egenskaper

Matlagning med Cantaloupe

Fruktens uttalade smak tyder på färsk konsumtion. På grund av det höga halten juice i massan förhindrar det fuktförlust i värmen. Melon kan inte avnjutas på länge. Tyvärr, ju mer den lagras, desto snabbare tappar den smaken.

Det här problemet är lätt att lösa. För att ständigt festa på melon kan du göra sylt eller sylt. I framtiden äts massan på egen hand eller används som fyllning för pajer. Melon torkas och ätas som kanderad frukt.

lagar mat

Från Cantaloupe erhålls underbar honung, som kallas bekmes. Frön används som råvaror för beredning av vegetabilisk olja. Det visar sig doftande.

Torkade fruktskivor innehåller minimal fukt. Förlorar vätska behåller de sackarosinnehållet, vilket är 70% av den totala produkten. Beroende på torktid överstiger inte fuktinnehållet 15%. Färdiga torkade frukter har ljusgula och bruna nyanser per färg. Det finns få mörka fläckar; torkade skivor utgör högst 6% av den totala ytan för den färdiga produkten.

underbar honung

Vit melon

Kasaba är en annan melonsort som har sina egna egenskaper. Det är också en muskot. Till skillnad från Cantaloupe har den ett rikt vitt kött. Om alla lagringsförhållanden tillhandahålls kan den stå tills vintern. Det speciella med Kasaba är att hålla kvalitet förbättrar smakens frukt.

Kasaba tolererar transporter över långa avstånd. Sorten kan inte ersätta Cantaloupe och vice versa. Alla älskar båda frukterna lika. Det finns tillfällen när du vill ha färska Kasaba mitt på hösten.Andra föredrar att njuta av Cantaloupe som torkad frukt. I alla fall förtjänar varje sort speciell uppmärksamhet.

vit melon

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa