Beskrivning av Ethiopka melonsorten, odlingsegenskaper och avkastning

Den etiopiska melonen fick sitt namn som ett resultat av dess likhet med frukterna på den heta afrikanska kontinenten. Detta antyder att melonen är både stor och söt. Sorten uppföddes av Rysslands uppfödare, därför växer den framgångsrikt i landets klimat. Sorten är populär bland trädgårdsmästare. Den odlas överallt på det öppna fältet.

Utmärkande egenskaper hos melonsorten

Meloner och kalebasser kom till våra trädgårdar från de heta regionerna i Centralasien. Och växten ger utbyte av söta frukter när sommaren är varm och torr. Ethiopka-melonvarianter tål lätt värme. Växten har kraftfulla, men korta fransar, så busken ser kompakt ut.

melon Etiopier

Enligt beskrivningen har den etiopiska melonen frukt:

 • rund form;
 • som väger från tre till fem kilo;
 • med en tjock gul skal som är målad med ett rutmönster;
 • som om de delas med ränder i skivor;
 • med vit massa;
 • saftig, honungsmakad.

Ett drag i den etiopiska vegetationen är självbestövning, eftersom kvinnliga blommor ligger intill hankönsblommor på skotten.

Afrikansk kontinent

Fördelen med melonsorten är följande kännetecken för växten:

 1. Du kan få frukt från en melon 80 dagar efter att de första skotten dyker upp.
 2. Inget behov av att pollinera anläggningen.
 3. Kompakta buskar av sorten Ethiopka odlas i ett litet område i trädgården.
 4. En växt producerar upp till 5–6 frukter per säsong.
 5. Det är värt att odla sorten även i områden med ett tempererat klimat - det har tid att mogna.

Om du skapar gynnsamma förhållanden för växten, skydda den från svampinfektioner, då kommer den att tacka dig med söta saftiga frukter.

rund form

Melonodling Etiopier

För meloner väljs planteringsplatsen på hösten. Webbplatsen ska vara väl uppvärmd av solen. Marken för melonen behövs inte som den är myrig, lös. Flodsand och träaska läggs till tung lerjord. Utarmade jordar berikas med humus eller torv. Av gödselmedel införs komplex som innehåller kalium och fosfor. Efter grävning, lämna sängarna för meloner för vintern.

I områden med ett varmt klimat sås meloner och kalebasser omedelbart i öppen mark, i kalla områden använder de odlingsmetoden.

melonodling

Vi odlar plantor

Efter avslag av frön förvaras de i en lösning av borsyra och zinksulfat i tolv timmar. Det rekommenderas att placera en påse med frön för desinfektion i en 1% -ig lösning av kaliumpermanganat i en halvtimme. Det är bättre att härda fröet genom att växla ner det i varmt vatten under en dag och sedan i kallt vatten. Härdningsförfarandet utförs tre gånger.

Under första halvan av april förbereds containrarna genom att fylla dem med näringsrik jord som är permeabel för luft och fukt. Det är bättre att välja en torvkruka eller glas för varje växt.Då blir det mer praktiskt att transplantera plantor till sängarna.

fröavslag

I mitten av maj visas 3-4 löv på skotten. Om marken i trädgården har värmts upp till 10-15 grader, är det dags att överföra plantorna till öppen mark.

Landning i öppen mark

För odling av meloner används en fyrkantig metod för plantering. Ett avstånd på 50–70 centimeter ställs in mellan boet. Flodsand läggs till hålen i förväg, vilket hjälper till att öka jordens löshet och förbättra uppvärmningen... Om de odlas med frön, är de inbäddade till ett djup av 3-5 centimeter. Fröplantor begravs på nivå med de nedre bladen... De första tre dagarna vattnar inte groddarna, ge dem tid att bli starkare.

För att öka utbytet av meloner rekommenderas det att plantera majs eller solros bredvid växten. Sådana planteringsvingar skyddar den etiopiska melonen från den kalla vinden, räddar den från låga temperaturer.

jord i trädgården

Skötselråd

Snabb vård av etiopisk melon består av:

 • tunnare planteringar;
 • snurrande fransar;
 • bearbetning av radavstånd.

Växternas genombrott är att lämna upp till 3-4 skott i boet.

Så snart frukterna börjar binda fastas fransarna mot marken med träkrokar eller skotten ströas av jord. Sedan börjar bildningen av ytterligare rötter. För att göra proceduren effektiv, görs ett hål och läggs en lövblomma där, och strö sedan på jord ovanpå fransarna.

tunnare planteringar

För att påskynda mogningen bildas buskar genom att klämma huvudstammen över det fjärde bladet. I själva verket bildas nästan inga kvinnliga blommor.

Radavstånd lossas först till ett djup av tio centimeter, sedan till sju. Under sommaren genomförs proceduren tre gånger.

Från toppdressing behöver sorten Ethiopka:

 • den första - en lösning av fågeluttap i ett förhållande 1:15 när 4-5 riktiga löv visas;
 • den andra efter 2-3 veckor med ett mineralkomplex av 50 gram superfosfat, 20 kaliumsalt och ammoniumnitrat per hink vatten;
 • den tredje - efter en två veckors paus med mineralgödsel.

snurrande fransar

Häll en halv liter näringslösning i brunnen.

Etiopiska meloner vattnas regelbundet efter växtens vegetation. Växten behöver inte överskottsfuktighet - frukterna och skotten börjar ruttna. Men bristen på vatten kommer att påverka minskningen i antalet äggstockar och därmed skörden.

Öka vattenfrekvensen under fruktinställningen och minska den tills blommorna visas och under mognadstiden.

näringslösning

Melonsjukdomar och skadedjur

Ethiopka-sorten är bra för alla, men odlingen av en melonskörd är förknippad med sjukdomar och skadedjur som attackerar växten under utvecklingen.

Av svampinfektioner måste du kämpa:

 • svart ben;
 • olivplats;
 • pulveraktig mögel.

Svart bensvamp förstör plantor och unga plantor. Patogena mikroorganismer aktiveras när det finns mycket fukt i jorden, stillastående vatten. Och de skarpa temperaturförändringarna bidrar till spridningen av sporer. För att förhindra sjukdomen är det nödvändigt att beta frön i en lösning av Fitosporin eller kaliumpermanganat.

svart ben

Fläckar med olivfärgad oljig struktur på bladen indikerar utvecklingen av en svampsjukdom. De kämpar med patologi genom behandling med fungicidpreparat, Bordeaux vätska.

Vit blom på bladen är ett tecken på pulverformig mögel. Aktuella åtgärder som vidtagits hjälper till att bli av med infektionen. För att göra detta, använd pollination med svavelpulver eller behandling med en stark lösning av kaliumpermanganat. Svampdödande medel hjälper också: Fundazol, Topaz.

olivplats

Från skadedjur påverkar sängarna melon fluga... Larverna penetrerar massan och får frukt att ruttna. För att förstöra skadedjurslarverna plöjer de tomterna efter att ha samlat mogna meloner, behandla buskarna med Rapier-beredningen två gånger om sommaren.

De gnagande mallarverna kan orsaka skador genom att skada växternas rötter och stjälkar. De förstör vuxna insekter och larver med hjälp av insektsmedel som Decis. En spindelmiter är lätt att känna igen av de trådar som den trasslar in i växtens blad. Kolonier av skadedjur förstörs genom behandling med Fitoverm.

vit blom

För förebyggande melonsjukdomar och skadedjur Etiopier utför djup plöjning av området under hösten och lossar regelbundet gångarna. Och efter att ha skördat frukterna bränns resterna av vegetationen och gräver upp marken.

skadedjur påverkar

Vad säger vegetabiliska odlare om Ethiopka?

Positiva recensioner om Etiopka-melon indikerar att produkten är populär bland trädgårdsmästare. De noterar honungsmaken av mogna frukter som når en vikt på fem kilo. För att erhålla prov av en stor massa krävs noggrann växtskötsel. Lata trädgårdsmästare odlar inte stora frukter.

Många positiva egenskaper noteras av trädgårdsmästare i den etiopiska melonsorten. Frukten mognar i augusti. De är stora, med en gul tjock skal, och köttet är vitt, saftigt.

Fans av sorten tror att det är lätt att odla. Det viktigaste är att skydda melonen från sjukdomar, att skapa gynnsamma förutsättningar för tillväxt.

positiva recensioner

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa