Beskrivning av ananasmelonvarieteten, funktioner för odling och vård

Melonananas är kanske den mest utbredda variationen av meloner. Hon trivs med saftiga, aromatiska och söta frukter med standardvård. Sorten är lämplig för odling både i industriell skala och i privata hushålls tomter. För att få en bra och mogen skörd i tid måste du bekanta dig med några av funktionerna i denna melon.

Beskrivning av sorten

Det som kännetecknar sorten tillåter oss att säga att ananas tillhör de mitten av tidiga hybridvarianterna av meloner. Lämplig för odling i det öppna fältet och i växthusförhållanden. Från ögonblicket av grodd till det första mognaden av frukter tar det från 2 till 2,5 månader. Meloner växer upp till 2 kg i vikt, ovala i form. Massan är vit-rosa i färgen. Utmärkt smak, stark arom. Ananasmelon tolererar perfekt transport på lång väg utan att förlora marknadsföringsbarhet och smak.

ananasmelon

Beskrivning av sorten lovar ökad motståndskraft mot mjölk och antrasnos. Varje växt producerar upp till 5 frukter av hög kvalitet. Huden är tunn, vid mognad har en gyllene eller gulbrun färg. Ananas har ett uttalat nätmönster.

Meloner av denna sort har ett högt innehåll av vitaminer i grupperna A, C, B och P. Frukterna är användbara för personer som lider av följande sjukdomar:

vitamininnehåll

 • anemi;
 • anemi;
 • sjukdomar i övre luftvägarna;
 • gikt;
 • reumatism;
 • tuberkulos;
 • störningar i hjärt- och kärlsystemets arbete;
 • störningar i mag-tarmkanalen.

På grund av deras höga fiberinnehåll används meloner effektivt i kosten näring. Ananas kan lagras i en försäljningsbar form 1,5-2 månader efter skörden utan användning av kemikalier som hjälper till att förlänga hållbarheten.

av kardiovaskulära systemet

Växande funktioner

Melongrödor är termofila och kräver mycket sol för att mogna. Melon Pineapple-Americano är frukten av många års arbete av uppfödare som har försökt anpassa växten till olika klimatförhållanden. Sorten visade sig inte bara vara väl anpassad för olika regioner utan också motståndskraftig mot svampsjukdomar.

För att få en bra skörd måste du välja frön av hög kvalitet. Frön bör endast köpas i specialbutiker som ger en kvalitetsgaranti. Vid självupphandling av plantmaterial kan det användas endast efter tre år.

meloner och kalebasser

I ett sydligt klimat kan meloner planteras direkt i jorden. Men i andra områden bör plantor odlas i förväg.För att göra detta placeras ananasfrön i en väl fuktad trasa och lämnas i flera dagar, och fuktar tyget regelbundet. Så snart groddarna börjar kläckas kan du så.

Fröna placeras i koppar med jordblandning, 1 bit vardera och täckt med en transparent film. Så snart plantorna börjar kläckas bort tas locket bort och behållarna flyttas till en väl upplyst fönsterbräda. För att förhindra att ananasmelon groddar sträcker sig, roteras kopparna då och då. Hybriden planteras i öppen mark efter en månad. Unga växter behöver obligatorisk preliminär härdning.

södra klimatet

När du planterar frön direkt på öppen mark måste du fokusera på jordens temperatur. Den bör värmas upp till minst +15 ° C. Annars kommer ananas helt enkelt inte upp. Som regel faller tidpunkten för sådan sådd i slutet av maj. Frön sås till ett djup på högst 2 cm. För att få dem att spira snabbare kan du täcka plantorna med plastfolie. Så snart plantorna börjar kläckas bort tas skyddet.

Skötselfunktioner

Recensioner av trädgårdsmästare indikerar att så snart det sjätte bladet visas på unga växter, bör klämma. Detta ger möjlighet att utveckla sidovippor och kommer att bidra till bildandet av kvinnliga pedunkler.

frönen sås

Ananasmelon behöver måttlig vattning när den växer. Växten gillar inte överdriven fukt. Det räcker med att bevattna det en gång i veckan, till exempel på helger. Ogräs måste bekämpas regelbundet och marken måste lossas. Vattnstagnation på platsen bör inte tillåtas, det leder till att växterna försvagas.

Ananas hybridmelon föredrar en väl befruktad och näringsrik jord. Om det är uttömt på platsen, är det nödvändigt att tillsätta mullein eller humus innan du planterar växterna. Efter uppkomsten av det fjärde bladet matas plantningen för första gången och med början av blomningen - den andra. Tomten för odling av ananasmeloner väljs väl ventilerad, solig.

måttlig vattning

Under hela tillväxtperioden ogräsar bäddarna minst 5 gånger. Oftast görs detta redan från början. När melonerna blir starkare och sprider sig kommer de själva att förhindra odling av ogräs i deras trädgård. Lossning av marken utförs först en gång i veckan och sedan mindre ofta. Under bildandet av kraftfulla laterala skott rekommenderas att spruta plantningen.

För att få större frukter av ananasmelonen klemmas tillväxtpunkterna på 4 och 6 löv. När 5-7 frukter bildas på busken tas alla efterföljande tillväxtpunkter bort. Unga växter behöver oftare vattning. När det växer minskas bevattningsfrekvensen och en vecka innan den förväntade skörden stoppas helt.

melonfrukt

Förebyggande av sjukdomar och skadedjur

Melon av ananasvariet är en hybrid, därför uppvisar den ökad resistens mot de negativa effekterna av virusinfektioner och skadedjur. Men även hon behöver förebyggande och skydd mot nederlag:

 • melon bladlus;
 • spindelmiter;
 • knäpparlarv;
 • skopor;
 • melonfluga;
 • pulveraktig mögel;
 • dunig mögel;
 • Fusarium;
 • Copperhead.

melon bladlöss

För att skydda ananasmelon från dessa skadedjur, innan du planterar i trädgården, måste du hälla äggskal eller lökskinn i varje hål. Plantningarna sprutas regelbundet med en tvållösning. En bra förebyggande åtgärd är en avkok av vitlök eller lök. Ringblommor planteras i närheten.

Trädgårdsmästare som har odlat ananasmelonsorten på sin webbplats hävdar att den verkligen har en trevlig ananassmak och aroma. Frukten växer mycket söt och saftig. De kan konsumeras inte bara färska utan också konserverade och bearbetade. Sorten är opretentiös, kräver inte mycket uppmärksamhet, så även nybörjare kan växa den.

äggskal

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa