Beskrivning av melonsorten Amal, plantering och odling

Melon Amal f 1 är en av de få jävelvarianterna som odlas inte bara i Bulgarien och Spanien, Moldavien och Ukraina, utan också i Ryssland. Hybriden, uppfödd i Frankrike, är anpassad till klimatet i södra och centrala Europa.

Meloner växte vilda i Afrika, meloner odlades i Mindre Asien och Centralasien, i antika Egypten. Den delikata massan av en dessertgrönsak är rik på:

 • kalcium och magnesium;
 • mangan och koppar;
 • kalium och natrium;
 • vitaminer i grupperna A, B, E, C;
 • järn och klor.

melon amal

Frukten av en örtartad växt som kryper på marken är låg i kalorier. Människor som är rädda för att gå upp i vikt kan säkert inkludera melon i sin kost.

Egenskaper av Amal-hybrid

Det är svårt att odla centralasiatiska melonsorter i Sibirien och andra regioner i Ryssland, där sommaren slutar snabbt, så sommarinvånare planterar Yamal-melonen, som har tid att mogna på bara 60–70 dagar. Elliptiska frukter skiljer sig åt i:

plantera frukt

 • söt och öm massa;
 • slät hud;
 • delikat arom;
 • krämfärg.

En tidig mogen hybrid är inte rädd för falsk dagg och torr råta, genomgår inte fusarium. Mer än 50 ton meloner skördas per hektar, var och en väger 3–3,5 kg, ibland finns det 4. De tolererar transporten väl, skadas inte och behåller sin presentation. För dessa egenskaper är Amal-sorten högt uppskattad av bönder.

anbudsmassa

På grund av överflödet av spårämnen och vitaminer har frukterna medicinska egenskaper. En saftig och söt efterrätt påskyndar återhämtningen från anemi, meloner är användbara att konsumera:

 • med utarmning av kroppen;
 • med hormonella störningar;
 • i strid med hjärtans arbete;
 • med sjukdomar i nervsystemet.

Kalorihalten i den aromatiska produkten överskrider inte 33 kcal per 100 g, därför ingår den i vissa dieter. Juicen används i kampen mot maskar.

slät hud

Landningsteknik

Bland de olika melonvarianterna är Amal-hybrid mest lämplig för odling i centrala Ryssland. Den värmeförsörjande kulturen är inte rädd för torka, men dör från utkast, tolererar inte sur jord, bär inte frukt i skuggan.

I länderna i Västeuropa, Moldavien, Ukraina och i de södra regionerna i Ryssland, där det i april inte finns några skarpa kalla snaps, förlängd regn, frön av Amal-melon planteras i öppen mark. Luften måste värmas upp till minst 16 grader. Hålen är gjorda på ett avstånd av 70 cm, en och en halv meter kvar mellan raderna.

hormonella störningar

När somrarna är kortare är solen inte så varm som i söder måste du odla plantor i torvkrukor. Innan sådd desinficeras Amal-melonfrön genom att placera dem i en rosa lösning av kaliumpermanganat i en halvtimme. Efter det lämnas de i vatten, vilket hjälper till att välja tomma frön, påskynda uppkomsten av groddar.

Efter en dag läggs melonkorn ut på ett fuktigt material. När de börjar öppna planterar de flera torvkoppar i marken.

När varmt väder hamnar in och 5 blad har dykt upp på buskarna flyttas plantorna till trädgårdsbädden. De väljer en plats för det, där solen lyser hela dagen, vinden inte tränger igenom, det finns inga drag. De bästa föregångarna för Amal-melon är:

måste växa

 • kål;
 • potatisar;
 • bönor.

För att kulturen ska bära frukt är det inte nödvändigt att plantera den efter pumpor och zucchini, tomten för trädgården måste ändras vartannat år. I de nordliga regionerna odlas Amal-melonen i spalter eller tunnelväxthus.

Trädgårdsmästare, som har varit engagerade i meloner i flera år, ympar på en pumpa, en melon grodd. Denna planteringsteknologi låter dig samla söta och doftande frukter på en sval och kort sommar.

fruktas väl

Hur förbereder man marken?

När du studerar beskrivningen av kraven för odling av meloner och kalebasser måste du vara uppmärksam på en av huvudpunkterna. Jorden i melonträdgården bör ha normal surhet, med en ökad hastighet dör fördelaktiga mikroorganismer, på grund av detta är kulturen bristfällig i ämnen som är nödvändiga för tillväxt och utveckling.

Amal melonsorten bör inte odlas i alkalisk jord. Överskott av kalciumsalter ger hårdhet och densitet. Marken för melon grävs på hösten till ett djup av cirka 25 cm, och odling sker i början av våren. Ruttad gödsel, som är en av de bästa gödselmedel för meloner, appliceras på 4 kg per kvadratmeter mark. Du kan sätta den direkt i hålen och minska andelen med två gånger.

meloner och kalebasser

Det är lätt att själv bestämma surheten i marken genom att hälla vinäger på marken. Om denna indikator ökar bildas inget skum. Från hösten eller 2 veckor före sådd av Amal-hybriden behandlas sådan jord med kalk, krita och dolomitmjöl.

Sängarna förbereds i april, de färdiga plantorna skickas till marken i början eller mitten av maj, när frost inte förväntas, temperaturen är stabil. Frön från sorten Amal begravas i marken med fem centimeter, 3 eller 4 bitar. Brunnarna är förskjutna och fuktade. Av alla skotten finns en och den starkaste kvar.

gynnsamma mikroorganismer

Skötselfunktioner

Under växtsäsongen behöver Amal-melonen vattna vid roten. Endast varmt vatten används, det får inte tillåtas att droppa på blad och blommor, annars rotar roten, tillväxten saknar. Marken måste behandlas med en lösning av kaliumpermanganat, vilket hjälper till att undvika utvecklingen av skadedjur och skydda Amal-meloner från sjukdomar. För att en efterrättgrönsak ska belöna sig med en skörd måste du:

 1. Lossa jorden.
 2. Ta bort ogräs.
 3. Applicera gödningsmedel.
 4. Klipp av stegen.

lossa jorden

Amal-hybrid behöver luft, det räcker inte när jorden är knustig, så den måste brytas. Melonbäddar är inte mulched, gräset tas bort. Den första och andra pisken lämnas kvar på busken, resten skärs av. På var och en av dem bör bara en frukt utvecklas. För att få den att bli större klämmer du på skottet. Ogräs måste kontrolleras tills melonen växer.

När de första bladen dyker upp, befruktas Amal-hybrid med mineraler. I en liter vatten löses:

 • 2 g superfosfat;
 • 1 gram ammoniumnitrat;
 • 1,5 kalciumklorid.

befrukta

Produkten hälls under varje melonbuske. Efter två veckor upprepas proceduren. Toppförbandet slutförs med vattning, som stoppas långt innan frukten mognar. Det är bättre att fukta meloner på morgonen.

Så att Amal-melonen inte ruttnar och rör vid marken, lägger sommarinvånarna en skiva av trä eller plywood under den. Jordbrukare som planterar hektar bashtans kommer inte att göra detta.

varje buske

Det faktum att Amal-melonen är mogen påminner om en torr stilk, en gulnad skal. I vissa regioner händer detta i juli, i andra i augusti. Skörden av hybrid skördas åt gången och plockar inte riktigt mogen frukt. Sedan transporteras de väl, lagras under lång tid och mognar.

Sommarbeboare som planterar sorten Amal skriver recensioner där de noterar den fantastiska smaken och aromen i melon. Erfaren trädgårdsmästare lyckas växa 10-13 kg söt efterrätt på en kvadratmeter mark.

torr stjälk

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa