Beskrivning av Aikido-melonvarianten, funktioner för odling och vård

Melon Aikido tillhör hybridsorten för den första generationen, vilket bekräftas av närvaron av "F1" -märket på fröpaketet. Växten är en av få grödor som kan visa goda utbyten och mogna utan ett varmt klimat. Sorten kan överleva och motstå plötsliga temperaturförändringar, därför har den vunnit popularitet och odlas framgångsrikt i ryska regioner.

Det anses vara en av de bästa sorterna för odling i tempererade kontinentala klimat. Melon Aikido f1 har följande fördelar:

melon aikido

  • motstånd mot de mest destruktiva melonsjukdomarna i form av mjölk och fusarium;
  • opretentiöshet att bry sig;
  • bra smak;
  • tidig mognad;
  • stressmotstånd;
  • bra avkastningsindikatorer.

Frukttiden sker i genomsnitt efter 70 dagar från det att det uppstod. Frukten skiljer sig inte i stora viktindikatorer och en melons genomsnittliga massa når 2 kg. Den mogna frukten är bollformad och har en ljusgul skal med en tät struktur. Förekomsten av en extraordinär sötma och arom i frukten bekräftas av många recensioner av trädgårdsmästare. Massan innehåller från 10 till 13% socker.

hybrid variation

Hur ta hand om plantor?

Odling utförs genom plantor genom sådd av frön, vilket beror på klimategenskaperna i en viss region. Den senare metoden är endast tillåten i södra regioner med varmt väder. Sådd i marken utförs när markens temperatur når 20 ° C.

För ryska regioner rekommenderas att plantera frön i marken, följt av transplantering i växthusstrukturer.

Tiden för att arbeta med plantmaterialet bestäms på ett sådant sätt att plantorna planteras en månad efter uppkomsten av groddarna på en permanent plats. Vid plantering i torvbehållare kommer det inte att vara nödvändigt att transplantera plantor i framtiden, vilket avsevärt minskar risken för skada på växten under transplantationen och dess bättre överlevnadshastighet vid plantering på ett permanent ställe.

fruktningstid

För att öka plantorns immunförmåga rekommenderas det preliminärt att härda frön. Sådana åtgärder bidrar till att växtens bättre välbefinnande börjar vid låga temperaturer. Det rekommenderas att blötlägga stora frön i 12 timmar i varmt vatten innan plantering. Denna enkla åtgärd förbättrar planteringsmaterialets groddkvalitet, vilket tillåter avvisande av oanvändbara och defekta frön.

Om några av dem dyker upp, indikerar detta att fröna är olämpliga för odling av plantor och att de måste kastas. För att härda den framtida växten kyls frömaterialet efter en blötläggning till en temperatur av 1-3 ° C.

Plantering rekommenderas att ske i krukor gjorda av torvmaterial.Marken för plantering kan köpas i specialbutiker eller förberedas av dig själv. I det senare fallet blandas jorden med aska, humus, torv. Planteringsdjupet bör inte överstiga 1 cm. Befruktning med humus och aska gör det möjligt att förbättra spiringen och ytterligare tillväxtegenskaper. Tillväxten av plantor genomförs vid en temperatur av 20-25 ° C.

immunegenskaper

Tills den första groddan visas täcks behållaren med en film. Vattning utförs en gång var sjunde dag. Arbetet måste utföras noggrant, eftersom sannolikheten för skador på rotsystemet är mycket hög. När skottet växer kan lätt hålning utföras och undvika att rötter utsätts.

Funktioner av plantering i marken

Meloner odlas både i öppen mark och i växthusstrukturer. I det första fallet är det nödvändigt att välja öppna soliga områden, eftersom växten älskar solljus och väl upplysta platser. Landning i permanent jord utförs från mitten av maj till början av juni efter början av stabil värme.

ögonblick av utseende

Följande landningsmönster rekommenderas:

  • avstånd mellan rader - 3 m;
  • gapet mellan fröna är 15 cm.

Ask och humus placeras preliminärt på platsen för fördjupningen. Idag odlas kulturen på ett horisontellt och vertikalt sätt. I det första fallet sprider skotten sig längs marken och efter äggstockarna hos de första frukterna placeras plywood eller kartong under dem för att förhindra kontakt med marken, annars kan melonerna börja ruttna.

djupare plats

Med den vertikala odlingsmetoden binds de lockiga skotten på en spaljé eller de stöds i form av vertikala trästolpar. Bra stöd ges genom att binda med horisontellt installerade och fixerade träbitar. Med denna metod kan avståndet mellan buskarna vara mindre än 3 meter. Om så önskas, i de tidiga stadierna av växttillväxt, kan du alltid ändra odlingsmetoden genom att lyfta skotten från en horisontell till en vertikal position.

På planteringsplatsen måste jorden kompakteras lätt och vattnas med vatten vid rumstemperatur. Under de första veckorna krävs periodisk vattning av jorden, vilket förhindrar överdriven torkning av jorden.

odling praktiseras

När de första blommorna visas på klättrande buskar är det nödvändigt att ge tillgång till flygande insekter för pollinering. När den odlas under en film öppnas den med jämna mellanrum; i växthusstrukturer hålls dörrarna öppna.

Skötselfunktioner

Skötsel består i snabb beskärning av överskottsblad för att eliminera förtjockning av buskarna och i rätt tid bevattna. Växten har stora spridande blad, varav en alltför stor mängd kommer att störa solskenets inträngning. I närvaro av en stor mängd grön massa saknar växten också näringsämnen för bildning av frukt. Ett stort antal stora blad påverkar god luftning av skotten, vilket avsevärt ökar risken för växtsjukdom.

snabb beskärning

Efter plantering, när det finns hot om frost, rekommenderas det att skydda växten i form av ett filmskydd. Efter att de första 2 frukterna har visats på skottet klämmer du av toppen. Denna åtgärd är nödvändig för att stoppa tillväxten av busken för att omdirigera rörelsen av näringsämnen från stammen till bladen. Nackdelen med denna sort är kvaliteten på melonerna som snabbt blir övermassa, därför rekommenderas det att ta bort frukterna i tid.

Tiden för att ta bort melonen bestäms ganska enkelt, i detta ögonblick byter frukten färg från grönaktig till en ljus mättad gul färg, och i basen blir frukten mjuk.

Vattning utförs två gånger i veckan. Växten tolererar inte överflödigt fukt och tål bra torka. Varannan vecka genomförs gödsling med mineralkomplex.Arbetet rekommenderas att utföras en gång var 12: e dag. Varannan vecka är det nödvändigt att krama i buskarna.

uthärda torka

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa