Beskrivning av Podmoskovny vitlökssorten, dess egenskaper och utbyte

Podmoskovny vitlök är lämplig för odling i klimatförhållanden i mitten zonen. Det planteras som vinter. För sommarinvånare är detta bekvämt, eftersom allt planteringsarbete kan utföras på hösten, och på sen vår kan du äta unga huvuden.

Beskrivning av sorten

Vitlök nära Moskva klassificeras som en skjutart, så den planteras en månad före den förväntade början av frost på jorden. I mitten av växtsäsongen bildar växten en pil med en blomställning. Därefter mognar frön där, antalet per huvud når 150 stycken.

Vitlökssorter Podmoskovny reproducerar i flera typer:

 • tänder;
 • singel-tand;
 • frön.

Egenskaperna lovar hög avkastning och utmärkt försäljningsbarhet för produkten. Detta förklarar den ökade efterfrågan på vitlök nära Moskva bland sommarinvånare och bönder.

Växtens blad når 40 cm i höjden och upp till 2 cm i bredden. Topparna är färgade mörkgröna, en karakteristisk vaxartad beläggning märks. Upp till 1,9 kg högkvalitativ vitlök skördas från en rinnande meter. Mognad sker på 112 dagar från det ögonblick som de första våren skjuter upp.

vinter vitlök

Podmoskovny har små platt runda huvuden. De integumentära skalorna upptar 5 lager och är målade vita med lila vener. Varje huvud består av upp till 7 kryddnejlikor som väger upp till 12 gram. Glödlamporna växer i genomsnitt 60 gram. Massan har en delikat krämig färg, stark vitlökaroma. Smaken på Moskva-regionen är mycket kryddig, vilket inte alla gillar.

Fördelar och nackdelar

Denna vitlökssort har mycket fler fördelar än nackdelar. Positiva egenskaper inkluderar:

 • frostbeständighet;
 • resistens mot större sjukdomar;
 • universell användning;
 • bra hållkvalitet;
 • krävande vård.

äter vitlök

Podmoskovny äts inte bara rå som en smaksättning för vissa rätter, utan också mottaglig för värmebehandling och bevarande. Samtidigt bevaras smak och aroma. Vitaminpasta framställs från pilar och inlagd.

Av bristerna är det värt att notera att vitlök bör konsumeras före nyåret, då börjar det torka ut, groddar och förlorar sin försäljningsbarhet. Podmoskovny är inte heller lämplig för vårplantning.

Växande funktioner

Särskild uppmärksamhet ägnas åt tidpunkten för plantering av vinter vitlök nära Moskva på sängarna. Om du planterar tidigt, sedan före frostens början, kommer växten att fördriva bladen och riskerna för att framgångsrikt övervintrar minskas. Och om du är sen med plantering, kommer inte vitlök att ha tid att ordentligt slå rot. Orotade planteringar dör redan vid -10 ° С.

vitlök i en korg

Framgångsrik övervintring påverkas också av mängden snöfall, tidpunkten för början av frost på jorden och markfuktighet under och efter plantering. Man bör komma ihåg att klimatförhållandena i regionerna nu förändras markant, därför växer de planteringsdatum som rekommenderats av tidigare generationer betydligt.

Vintern vitlök behöver obligatorisk gödsling med kvävegödsel. De produceras på våren, ett par veckor efter att de första greenerna dyker upp. Återbefruktning utförs efter ytterligare två veckor. Organisk är en analog kemisk utfodring. Både en lösning av färsk gödsel och infusionsnäselinfusion är lämpliga.

Vintern vitlök nära Moskva (beskrivningen av sorten ges ovan) behöver vattning varje vecka. Om det är regnigt, fuktigt väder ute, är det inte värt att vattna sängarna alls, och skördetiden skjuts upp. Med ett överskott av fukt i jorden mognar vitlöken senare och kvaliteten på huvuden minskar.

vitlök i en påse

Att ta hand om Moskva-regionen består i en snabb lösning av marken och regelbundet avlägsnande av ogräs. Under växtsäsongen och bildandet av huvuden matas och befruktas växterna.

Skörd och lagring

Skörden äger rum i slutet av juni - början av juli. Vitlök nära Moskva skördas uteslutande i torrt väder. Annars kan hela grödan ruttna. Om väderförhållandena är ogynnsamma är det bättre att skjuta upp skördetiden än att förlora den senare.

Det är nödvändigt att gräva upp växterna på ett sådant sätt att rötterna inte skadas. Resten av jorden smuldras, och vitlök binds eller läggs ut i ett tunt lager på en sval torr plats för ytterligare torkning. I detta fall klipps inte rötter och stjälkar direkt efter grävning från trädgården. Av dessa fortsätter användbara komponenter in i huvudet. Beskärningen utförs endast efter fullständig torkning.

Vitlök nära Moskva förvaras perfekt på den nedre hyllan i kylen eller på en stängd isolerad balkong. Lufttemperaturen där bör inte falla under 0 ° С. Om det inte finns några andra alternativ kan du spara grödan under inomhusförhållanden (till exempel i ett skafferi). Huvudena är bundna eller placerade i en korg och placeras på ett mörkt ställe. Endast i det här fallet börjar de torka ut eller gro igenom tidigare.

Vitlök nära Moskva, som inte konsumeras innan den förlorade sin försäljningsbarhet och grodde, kan användas för att plantera och äta ungt. Naturligtvis kommer du inte att kunna få en fullskörd som är lämplig för långvarig lagring, men du kan äta de första unga gröna.

recensioner
 1. Dina
  1.01.2019 17:32

  Denna variation av vitlök passar mig absolut, jag har aldrig haft några problem med dess odling. Det tål perfekt frost och kan lagras under lång tid. Aromen och smaken uttalas, jag rekommenderar det till alla.

  Att svara
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa