Hur man binder och fläter vitlök för lagring enligt mönstret?

För att alltid ha färsk, hälsosam och välsmakande vitlök hemma är det viktigt att odla den och hålla den hög kvalitet till våren. Du kan fläta vitlök i en fläta och därmed gruppera skörden på ett ställe, hänga den i köket eller i skafferi på väggen. Således kommer den vävda vitlök alltid att vara i sikte och bortskämda huvuden märks.

Hur man knyter vitlök i en fläta för lagring och andra metoder för att övervintrar grödan

Det finns många sätt att lagra trädgårdsodlad vintervitlök:

 • Strö över salt.
 • Doppa huvuden i paraffin.
 • Förvaring i nylonstrumpor.
 • Papp, trälådor.
 • Korgar för björkbark.
 • Glasburkar.
 • Torkning av kryddnejlika för kryddning.
 • Pickling kryddnejlika.

Men fläta vitlök i flätor är det mest praktiska och dekorativa sättet att övervintra en gröda. Under odlingen av denna kultur uppfanns ett stort antal metoder för att väva flätor från bulbous växter. Låt oss överväga några av dem.

fläta

Hur man väver vitlökflätor?

Huvudarbetet sker med hjälp av växtstammar, som inte torkas helt efter torkning. Lämna cirka 30 centimeter. Använd ytterligare enheter för att binda hårt.

 1. rep;
 2. snöre;
 3. tråd.

vitlök i en fläta

Metod ett

För att väva flätor från bulbous, torkas frukterna tillsammans med stjälkarna i en vecka, topparna ska inte torka ut och bryta... Beredningen av frukten består i rengöring från smuts, skal och avlägsnande av överskott av bladverk från topparna. Därefter klipps stammen till en längd på 30 cm. Vitlökfrukter väljs i samma storlek, så pigtailen kommer att se vacker ut:

 1. Vi tar en garn cirka 1,5 meter lång, vik den i hälften. Att välja ett stort och vackert huvud. Vävningsmönster, som i en vanlig fläta.
 2. Vi knyter stammen vid basen med garn så att vi har 3 ändar, två från garnet och en från växtstammen.
 3. Vi applicerar den andra frukten på garnet och börjar fläta flätan och lägger gradvis en till varje ände. Om det blir svårt att väva, ta bort topparna från de första grönsakerna.
 4. I slutet av vävningen är flätan bunden med garnens ändar och topparna skärs av. Bind ringen med garn och hänga vitlökspisen i köket eller någon annanstans.

bulbous fläta

Den andra vävningsmetoden

Vi knyter grönsaker i två delar:

 1. Vi tar ett rep som är 1,5 meter långt, vik det i hälften.
 2. Vi binder det första stora huvudet med ett rep nära basen. I detta fall förblir de två ändarna lika långa, och i mitten frukten.
 3. Lägg sedan två lök växelvis på den första frukten så att du får 4 huvuden i snittet.
 4. Sticka en knut i mitten med ett rep efter 4–5 lager. Således utför vi vävning och bildar en fläta med önskad längd.I slutet fixar vi med knutar för fästningen. Vi skär av överskottsöverdelarna och gör en slinga med hjälp av ett rep.

stort huvud

Detta gör en mycket vacker pigtail. Det dekoreras av vävda torra blommor.

Tredje vägen

Välj grönsaker av samma storlek med stjälkar, 15 centimeter långa. De bör inte övertorkas - det kommer att vara svårt att fläta i ett rep:

samma storlek

 1. Vi tar en turnett eller garn, knyter en knut i mitten. Vi sätter i topparna där och knyter i basen. De två ändarna förblir fria. Väva stammen i två linor i ett sicksackmönster.
 2. Nästa frukt sätts också in och en knut knytas för fixering. Så här vävs flätningen med önskad längd. Det är viktigt att fläta topparna och dra åt dem ordentligt, men undvik att bryta stammen.

Således hålls de tillhörande huvuden i fullständig bild av ägarna - det är lätt att kontrollera dess tillstånd. Utför perfekt en dekorativ funktion inomhus.

välj grönsaker

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa