De bästa sorterna av körsbär för odling i Moskva-regionen, plantering och vård

Bär som odlas på sajten, detta är förtroende för deras absoluta fördelar. Den enda svårigheten är det rätta urvalet av arten. Vilken typ av söt körsbär är lämplig för Moskva-regionen. Vilka egenskaper hos sorten måste beaktas för att få det deklarerade utbytet. Dessa frågor ställs av sommarinvånare som har beslutat växtkörsbär.

Klimatförhållanden i området

Det särskilda klimatet i Moskva-regionen tillhandahåller inte odling av fruktträd. Men tack vare uppfödarnas arbete visas arter som är acklimatiserade för området.

de bästa sorterna

Klimatfunktioner i regionen:

  • Det är en stor skillnad mellan temperaturen på vintern och sommaren.
  • En minskning av temperaturen på vintern och når -35 ⁰С.
  • Vintern med lite snö.
  • Väderkontrasten, en kraftig förändring från värme till sval.

För närvarande finns det många sorter som är anpassade till sådana förhållanden. Träd kan motstå även det svåraste vädret.

körsbär för odling

Krav på sorter

För att framgångsrikt odla träd i Moskva-trädgården måste du ta hänsyn till några av finesserna när du väljer en art.

Externa parametrar

Du bör inte odla träd som har vissa externa parametrar. Höga körsbär fryser. Fruktknoppar är särskilt utsatta, varvid döden kommer att leda till förlust av avkastning.

Passa columnar körsbär, storleken på en vuxen växt är liten, och avkastningen minskar inte från detta. Dessutom försöker sommarinvånare i Moskva-regionen plocka upp små storlekar. De fryser inte heller på vintern.

röda klippor

Frostmotstånd

Eftersom körsbär odlas utomhus, bör man inte hoppas att någon av kultivarna tål de allvarliga temperaturfallet under vintern. Uppfödare som arbetar med avel av acklimatiserade sorter fokuserar på graden av frostbeständighet hos trädet.

De försöker skapa vinterhärdiga arter som lätt kan uthärda vintern nära Moskva. Men för tillförlitlighet täcker sommarinvånarna fortfarande träden under den kalla säsongen.

massor av frukt

Självpollinering

Det finns mycket få självskördade körsbärsarter, men de finns fortfarande. Det dramatiskt föränderliga vädret i Moskva-regionen på våren motsätter sig ofta insekts framgångsrika arbete. Självfruktliga körsbär ger en stabil skörd, oavsett naturens vagarier.

Immunitet mot sjukdomar och skadedjur

Ju högre fälthälsa för en växt, desto populärare är den. Det är lämpligt att välja sorter som är resistenta mot kokcomykos, monilios och andra svampsjukdomar.Detta beror på att klimatet i Moskva-regionen är fuktigt och därför lider växterna exakt av dessa sjukdomar.

mogna körsbär

De bästa sorterna för regionen

Välj en mängd körsbär som uppfyller alla listade krav. Uppfödare har avlat sorter som i ett förändrat klimat kan producera den deklarerade avkastningen.

Svartsjuk

De relativt korta träden bildar en krona som med korrekt skötsel inte blockerar solljus. Bildar äggstockar väl, frukt har utmärkt söt smak. En bärs maximala vikt är 8 g. Det är inte svårt att separera stenen, vilket spelar en viktig roll för dem som odlar körsbär för bearbetning.

läckra frukter

Med en årlig beskärning och korrekt bildning av ett fruktträd ger det den första skörden på fjärde-femte året. Bäret är nästan svart. Smakarna betygsätter smaken till 4,9 poäng.

Funktionerna hos sorten inkluderar hög sjukdomsresistens och frostbeständighet. Fruktknoppar tål mindre och korta vårtemperaturfall. Kräver inte särskild personlig vård.

stor storlek

Narodnaya Subarova

Ett mycket högt och kraftfullt träd. Storleken på en vuxen växt når 6 m. Grenarna hjälper till att tåla även i stark vind, de tål perfekt en stor mängd snö på grenarna. Frukterna är söta i smak, stora, röda i färg. Ett bär väger 6 g. Med förbehåll för jordbruksteknologins krav skördas upp till 55 kg bär från ett träd.

Fruktning inträffar under det fjärde året efter planta plantan. Körsbär tillhör självbestörda sorter, så det behöver inte pollinatorer. Det bär frukt varje år, det finns inga pauser.

Trädet är vinterhårdt, motstår coccomycosis. Det är inte motståndskraftigt mot torka, därför kräver det regelbundet vattning.

Narodnaya Subarova

Jag lägger

Trädets höjd når 3,5 m. Frukt börjar i en ålder av 4-5 år från plantan. Fruktens nyans är nästan svart. Med korrekt skötsel når vikten av 1 bär 9 g. Tasters ger en smakbetyg på 4,5 poäng. Nackdelen med sorten är att det är svårt att separera benet från massan. Skördvolymen för ett vuxet träd är 50 kg.

Trädet är motståndskraftigt mot:

  • glasera;
  • torka;
  • sjukdomar;
  • till vinden.

Hela körsbär som försiktigt tas bort från trädet transporteras perfekt utan att förlora sitt utseende. För att öka avkastningen krävs plantering i omedelbar närhet av pollinerande sorter.

bärhöjd

Ovstuzhenka

Fruktens vitaminsammansättning uppfyller nästan hälften av människans dagliga behov. Trädet växer upp till 3 m och är delvis självfruktigt. Därför bildas grödan i frånvaro av pollinerare.

En mängd tidig mogning, tål de mest allvarliga frostarna ner till -45 ⁰С. Utbytet av en vuxen växt är 30 kg per träd. Vikten av den mörkröda frukten når 7 g. Stenen kan lätt separeras från massan.

vitaminkomposition

För att förlänga bärbärarens livslängd rekommenderas det att samla dem tillsammans med stjälkarna.

Många sommarinvånare odlar sorten för färsk konsumtion, men frukterna är också lämpliga för bearbetning.

Uppfödare garanterar motståndskraft mot svampsjukdomar. Men om det finns andra stenfruktträd i trädgården, rekommenderas det att förebygga behandling.

grönt träd

Hushållsgult

Frukten av detta körsbär är gula, det framgår också av namnet på sorten. Fördelen med denna bärfärg är att fåglar hackar den mindre.

Smaken är utmärkt, söt med surhet. En sällsynt sommarinvånare använder körsbär för bearbetning, eftersom de har ett dessertändamål. Det vill säga den används bara färskt.

De första frukterna växer på sjätte året efter planta plantan. Utbytet av en vuxen växt når 25-30 kg per träd.

Både trädet och fruktknopparna är frostbeständiga. Växten mognar tidigt, så den är inte rädd för skadedjursattacker.

trädgård gul

Valery Chkalov

Denna körsbärssort odlades 1970, men trots detta är den fortfarande efterfrågad bland sommarinvånare. Trädet är inte högt, vilket i hög grad underlättar skörden.

1 bär väger 8 g, stenen är dåligt separerad från massan. Detta komplicerar dess behandling betydligt. Fruktens främsta syfte är dessert, men detta hindrar inte hemmafruar att använda den för att göra sylt, sylt, bakverk och andra kulinariska läckerheter.

Valery Chkalov

Utbytet är 20-25 kg bär från ett träd. Efterlevnad av alla planteringsnormer, omsorgsfullhet gör att du kan öka antalet frukter. Trädet är motståndskraftigt mot frost, tolererar vintrar nära Moskva.

Pollinatorer som planteras i omedelbar närhet kommer att bidra till att öka avkastningen avsevärt. Sorten är instabil för sjukdomar, därför krävs en snabb förebyggande behandling.

skördvolym

Chermashnaya

Gul körsbär är motståndskraftig mot sprickbildning av bär under långvariga regn. Träd av denna sort är mindre lunefulla och opretentiösa att ta hand om.

Dessa är inte dvärgträd, Chermashnaya körsbär växer upp till 5 m. Fruktvikten når 4,5 g. Smakegenskaperna är utmärkta. Bäret är söt, praktiskt taget utan surhet. Enligt smakarna fick frukterna 4,4 poäng.

Börjar bära frukt för första gången på femte året efter plantering på permanent plats. Utbytet från 1 träd är 12 kg.

Vinterhårdheten uppfyller helt och hållet kraven i klimatförhållandena i Moskva-regionen. Söt körsbär är resistent mot coccomycosis, monilios.

gul körsbär

Regler för plantering och vård av körsbär

Varje gröda har vissa växande egenskaper, med hänsyn till vilka trädgårdsmästaren hanterar eventuella svårigheter vid plantering. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt valet av plats, finesserna för att plantera en planta, rätt tidpunkt.

Glöm inte att mata det växande trädet. Mulching hjälper till att hålla markfuktigheten längre. Lossning efter varje vattning ger syreåtkomst till rötter.

bärkultur

Plantera plantor

Våren är den bästa tiden att plantera körsbär i Moskva-regionen. Under säsongen blir anläggningen starkare och vintern väl. En landningsplats väljs, helst ett väl upplyst område, skyddat från vind och drag. På våren, innan knopparna dyker upp, planteras växten i marken. På sommaren är det omhändertaget och förberett för vintern.

Trädplantningssystemet beror på sorten, höga arter planteras på ett avstånd av 3-3,5 m från varandra, dvärg, kolumner och lågväxande körsbär planteras på ett avstånd av 2-2,5 m.

Söt körsbär är en mycket känslig växt, den kräver särskild skötsel och alla nödvändiga vårdtekniker.

Landningshål förbereds i förväg, helst på hösten. Återfyllningsjord blandas med humus och komplexa mineralgödselmedel.

plantering plantor

Befruktning och vattning

Växten vattnas regelbundet, antagligen 2 gånger i månaden. Om vädret är varmt ökar antalet bevattningar, bevattnar nästan stammcirkeln var 9-10 dagar.

Gödselmedel för körsbär är nödvändigt på våren för tillväxt och bildning av frukter, kvävegödsel och urea används. På hösten introduceras humus innan vintern för att förbättra vinterns hårdhet och näring.

befruktning och vattning

Klippning och formning

Kronbildning är en obligatorisk process för alla fruktträd, det hjälper till att öka utbytet, motståndskraft mot sjukdomar och skadedjur.

Söta körsbär bildas varje vår och höst, avskurna delar av växten används för ympning. Men bara om växtens egenskaper tillfredsställer trädgårdsmästaren och han vill sprida sorten på platsen. Sedan fixas grenarna på beståndet och ett nytt fullfjädet träd odlas, vilket ger en gröda.

Beskärning är också sanitär, den utförs när som helst, deformerade, torkade och sjuka delar av växter tas bort.

trimning och formning

Behandling

Behandling av växter från skadedjur och sjukdomar hjälper till att spara och öka utbytet.Även om sorten är immun mot sjukdomar kommer inte förebyggande åtgärder att störa. Om körsbär behandlas med kemikalier korrekt och i rätt tid kommer det att bekämpa patogener.

Träd behandlas under hösten för att förbättra vinterhårdheten. Påfyllning med komplexa mineralgödselmedel hjälper till att fylla på tillgången på näringsämnen och uthärda de hårda vintrarna i Moskva-regionen. Trädgårdsmästare rekommenderar att man behandlar körsbär med Bordeaux-vätska.

Odlingen av söta körsbär i klimatdragen i Moskva-regionen är mycket möjlig. En nybörjare sommarinvånare, precis som en erfaren trädgårdsmästare, kan göra detta utan någon ansträngning. Det är viktigt att välja en sort och ta väl hand.

spraydrog

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa