Beskrivning och egenskaper hos Rossoshanskaya guldkörsbärsort, odling

Cherry Rossoshanskaya är indelat i guld, stort och svart. Guld har en ljusgul färg och en behaglig söt smak. Denna sort är resistent mot låga temperaturer och torka. Det ger mycket skörd, har en låg storlek och en pyramidal krona. Växten är opretentiös i vård, men kräver förebyggande åtgärder för att bekämpa skadedjur.

Avelshistoria av Rossoshanskaya gyllene körsbär

Rossoshansk körsbärsorten odlades i Voronezh på Rossoshansk experimentstation. Arbetet med fruktgrödan utfördes av A. Ya. Vorochikhina. För närvarande ingår det inte i statsregistret, men det ingick tidigare. Många trädgårdsmästare odlar det.

Fördelar och nackdelar: är det värt att plantera på platsen

Sötkörsbär Rossoshanskaya guld har följande fördelar:

 • Hög produktivitet.
 • Hög motståndskraft mot torka.
 • Frostmotstånd.
 • God fruktkvalitet.
 • Låg tillväxt, vilket gör det enkelt att skörda.

Nackdelarna inkluderar:

 • Behovet av en pollinatorgranne.
 • Mottaglighet för sjukdomar och skadedjur.
 • Oönskat grannskap med vissa kulturer.

Körsbärsfrukter

Olika kulturer

Rossosh körsbär är indelat i tre underarter: stora, svarta, guld.

Stor

Har stora bär, som alla väger 6,7 gram, rödbrun färg. Formen är rundad, något platt på sidorna. Trädet är lågt med en frodig krona. Under blomningperioden bildar stora frodiga vita blommor. Det rotar i regionen Nordkaukasien.

Svart

Ett träd med en maximal höjd av 3 m. Frodig krona, tätt passande löv, särskilt på unga kvistar. Bärens färg är nästan svart, med en röd nyans. Rundade bär, medium, söt smak. De kännetecknas av god transportabilitet på grund av sin täta hud.

Guld

Trädet är inte högt och gör det lätt att skörda. Bären är stora, gyllene i färg. Om träden är väl upplysta kommer de att producera bär med en rosa färgton. Körsbärsröda blomningar med frodiga vita blommor.

Gul körsbär

Kort beskrivning av sorten

Körsbäret når en höjd av 3 meter, kronan växer i form av en pyramid, lövverket är inte särskilt tätt.Frukten är stora, cirka 50 bär är bundna på en gren. Bladen är långsträckta, lanserade, gröna eller mörkgröna. Bär är gula eller gula med en rosa färgton, stor. De har en söt smak, tät hud.

Kronens höjd och gren

Den maximala trädhöjden är 3 meter. På grund av denna storlek skördas frukt lätt. Spridande krona i form av en pyramid. Bildar stora, långa grenar mot botten av trädet, kortare grenar mot toppen.

Pollinerande sorter, blommande och fruktande

Cherry Rossoshanskaya gyllene självfruktfri. För att sätta knoppar behöver hon pollinerande grannar. Blommorna för dessa växter måste matcha. Följande typer är lämpliga:

 • Undrar körsbär;
 • Natt;
 • Leningrad körsbär;
 • Bock;
 • Ovstuzhenka.

Frukt med körsbär

Under den 4-5: e året av vegetativ period börjar det söta körsbäret att bära frukt. Sorts livslängd är 25 år. Äggstockar som bildas före detta datum kommer inte att bära frukt.

Trädet börjar blomstra tidigt - i mitten av april. När nattfrosten börjar vid denna tidpunkt minskar utbytet. Frodiga, stora vita blommor bildas. Varje blomma består av 5 kronblad, de bildar täta blommor av 10-15 stycken. Fruktperioden är i genomsnitt, bären mognar i mitten av juni eller början av juli. De har täta sticklingar, vilket minskar bäruttag.

Viktig! Om en pollinator inte växer bredvid Rossosh-körsbäret, kommer trädet inte att kunna sätta frukt efter blomningen.

Bärens transportabilitet och omfattning

Tack vare deras starka hud tål bär bärande och förvaras väl. De konsumeras färskt. Används för att tillverka stuvad frukt, konserver, sylt, frysning. Denna sort odlas för att säljas i bulk till marknaden.

Specifikationer

Söt körsbär har goda egenskaper för plantering i öppen mark. Klarar lätt med låga temperaturer och torka, men immuniteten är inte den mest resistenta.

Resistent mot frysningstemperaturer och torka

Denna körsbärsort tolererar lätt låga temperaturer och torka. Trädet har ett starkt rotsystem som gör det möjligt att få vatten från djupa jordlager. Det rotar väl i torrt klimat.

mogna körsbär

Vilka sjukdomar och skadedjur är farliga för sorten

Växten är mottaglig för attack av skadliga insekter och sjukdomar. De vanligaste sjukdomarna är:

 • Moniliosis.
 • Coccomycosis.
 • Svampsjukdomar.

De vanligaste insekterna är:

 • Svart bladlöss.
 • Körsbärsfluga.
 • Bladvalsar.

Landningsfunktioner

Överföringen av trädet till öppen mark ska ske enligt villkoren till en lämplig plats. Det är viktigt att respektera grannskapet med körsbär, inte alla växter är lämpliga för detta.

Rekommenderad tidtagning

Trädet tolererar låga temperaturer väl, så det är bättre att plantera det för vintern. En gynnsam period för detta är slutet av september - början av oktober. På våren utförs också plantering. För att göra detta måste du välja en planta innan knoppbildningen börjar. Det är viktigt att alla processer under den vegetativa perioden sker efter plantering, detta kommer att stärka växten.

Träd i trädgården

Att välja rätt plats

En plats för körsbär väljs väl upplyst, med en minimal risk för att översvämma trädet utan drag. Trädet är anspråkslöst för jordens fertilitet, det viktigaste är att det är lätt och väl luftat. Det får inte finnas andra träd närmare än 6 meter nära anläggningen. Detta minskar utbytet av söta körsbär.

Lämpliga och förbjudna körsbärsgrannar

Lämplig för grannskapet med körsbär är:

 • päron;
 • aprikos;
 • andra typer av körsbär;
 • persika;
 • krusbär;
 • hallon;
 • vinbär;
 • vindruvor.

Trädet växer dåligt bredvid en plommon, äpple och körsbärsträd, du bör inte plantera dem bredvid.

Plantor förberedelse

Plantorna köps på trädgårdsmarknaderna. Oftast finns de på hösten. Det är bättre att välja träd utan ympning, med goda täta grenar.Det får inte finnas skador, sprickor eller repor på skottet. Det är viktigt att uppmärksamma rötter så att de inte ruttnar. På hösten köper de plantor med fallna löv och på våren med ännu inte svullna knoppar.

Körsbärsplantor

Viktig! Årliga träd rotar bättre än två och tre år gamla.

Landstigningsalgoritm

Förbered jorden. Om den är lerig och tung, blandas den med sand. I en sur miljö på jorden rotar inte växten väl, därför läggs dolomitmjöl till jorden. Landning utförs enligt följande:

 • Gräv ett hål 60 cm djup och 80 cm i diameter.
 • En trädstång drivs in i den, som i framtiden är bunden till en plantor för att skydda den från starka vindar.
 • En del av den utgrävda jorden blandas med humus, kaliummineralt gödselmedel och superfosfat tillsätts.
 • Trösklingens rötter rätas ut, de skadade områdena skärs av.
 • Placerad i en grop.
 • Strö jorden blandad med gödselmedel ovanpå.
 • Strö över jorden i lager, varefter var och en av dem är tampade så att det inte finns utrymme med luft.
 • Häll 10 liter vatten i gropen.

Viktig! Strö rötterna med hälften av marken grävd från gropen, så att en fördjupning kvarstår runt bagagerummet

Korrekt grödavård

För att kulturen ska växa korrekt, utvecklas väl och ge mycket skörd är det nödvändigt att följa reglerna för att ta hand om den. Med felaktig omsorg minskar utbytet av söta körsbär.

Körsbärsfrukter

Vattna och lossa jorden

Växten gillar inte riktigt ökad fukt. Körsbär vattnas varannan vecka med vatten i en volym av 10 liter. När torkan börjar ökas bevattningen upp till 1 gång per vecka. För att avgöra om trädet har tillräckligt med fukt måste du kontrollera marken nära stamcirkeln. Om det är torrt är det lite fukt, om det är vått räcker det. Växten tolererar inte vattning av marken.

Lossning av marken utförs efter varje vattning och regn. Åtminstone en gång i veckan, eftersom trädet älskar luftig jord.

Toppdressing

På våren utförs gödsling med kvävehaltiga gödselmedel, mitt på sommaren - med komplexa kompositioner, innan vintern - med fosfor- och kaliumgödselmedel. För att stärka frostbeständigheten, gödsla med komplex med natriuminnehåll.

beskärning

Det första året efter plantering måste körsbär beskäras. Efter överföring till marken skärs den centrala ledaren av. Detta görs för att bilda en frodig krona och minska växttillväxten. Efter att de har tagit nya skott, beskärs de igen. Tills en trelagerad krona bildas. Äldre träd beskärs varje år, tunnare torra grenar och täta områden för att göra det lättare för frukt att hålla sig fast vid grenen.

Sjukdomar och skadedjur: kontrollmetoder och förebyggande

Söta körsbär kräver regelbunden bearbetning från skadedjur och sjukdomar. Om det inte var möjligt att förebygga sjukdomen måste du bli av med den så snabbt som möjligt. Om detta inte görs kommer växten inte att bära frukt, och i värsta fall kommer den att dö.

Gren med körsbär

De vanligaste sjukdomarna som påverkar trädet:

 • Moniliosis. Skotten börjar torka, bladen faller från dem, råtta bildas i grenarna. Du kan bara hantera problemet genom att klippa av grenarna. En trädgårdshöjd appliceras på snittet. För att förebygga beläggs körsbärsbarken med vitvatten varje år.
 • Coccomycosis. Mörkeröda fläckar bildas på bladverket. Bladen blir gradvis gula och faller av. Behandling för denna sjukdom utförs under perioden med knoppbildning och blomning. Bordeaux-lösning används.
 • Svampformationer. De visas på barken av ett träd, de är gula, grå, blå, svarta. När tillväxten bildas klipps de ut och platsen behandlas med trädgårdsmark. Tillväxtbitar bränns utanför trädgården.

Körsbär påverkas också av skadliga insekter som livnär sig från dess blad och frukter. Huvudsakliga skadedjur:

 • Svart bladlöss. De är placerade på botten av arket i form av en svart film. Bladen äts, som gradvis blir gula och faller av.Insekticider används för att bekämpa dem. För att undvika en attack rekommenderas det att spraya under perioden med knoppbildning.
 • Körsbärsfluga. Körsbärens farligaste fiende. Dessa flugor lägger larver på trädgrenar, som aktivt livnär sig av frukt. Det är ganska svårt att ta itu med dem. Ställ in trädfällor, målade ljusgult. Efter att det har fungerat förstörs insekterna. Samtidigt behandlas löv på trädet med "Confidor" -lösningen.
 • Bladvalsar. De livnär sig på växternas blad. Därefter blir bladen gula, faller av och fruktens kvalitet försämras. För att bekämpa dem sprayas trädet med en kloroformlösning. För förebyggande utförs proceduren två gånger, förberedelse för vintern och under bildandet av njurarna.

Skydd mot frost

Trädet har god frostbeständighet. Det rekommenderas dock att täcka unga träd med helt varma tyger för vintern. Deras frostbeständighet visas först vid det tredje året av växtsäsongen. För mogna träd läggs mossa runt bagagerummet för vintern för att säkerställa deras säkerhet.

Viktig! Syntetiska tyger är inte lämpliga för skydd för vintern.

recensioner

Oksana, 45 år, Moskva: ”Jag har länge velat försöka odla Rossoshanskaya gyllene körsbärsort. I år köpte jag en plantor med en pollinator. Min jord är lera, så jag blandade den med sand. Planteringen genomfördes på våren. I mitten av sommaren dök de första knopparna upp. Jag beskärs till den tredje nivån. Trädet växer ganska snabbt, i slutet av säsongen ökade dess höjd med nästan en meter.

Alexander, 59 år, Chekhov: ”Jag planterade Rossosh gyllene körsbär för 8 år sedan. Jag köpte den på marknaden. Planteringen genomfördes för vintern, rotade väl. Det ger mycket frukt, de är söta, saftiga, stora. Jag planterade ett träd bredvid pollinatorn. Under det fjärde året av livet började hon bära frukt. Varje vår gör jag behandling mot skadedjur medan jag inte har varit sjuk med någonting. Vi har bra torr jord, vi är inte oroliga för vattning. En gång bevattnade jag inte i en månad, men hon gav fortfarande en bra skörd. "

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa