Beskrivning av auberginesorten Ilya Muromets, dess egenskaper och utbyte

Fröodlingsföretaget "Gavrish" av ryskt urval för produktion av frön ger ett stort urval av olika sorter av aubergine. Varje kultur har hög produktivitet och smak. Men enligt trädgårdsmästare är Ilya Muromets sorten aubergine mycket populär. Dess ovanligt stora frukter, höga avkastning och mångsidighet, i kombination med ytterligare fördelar, kommer att uppskattas av även den mest snygga sommarinvånare.

Beskrivning och sorts egenskaper

Ilya Muromets aubergine tillhör grödor i mitten av säsongen. Tillväxtsäsongen från fröns grodd till början av fruktan är i genomsnitt 113 dagar. Kulturen är ganska högavkastande. Från en kvadrat. m, med förbehåll för reglerna för jordbruksteknik, kan du samla mer än 10 kg jättefrukter.

Allmänna egenskaper hos aubergine:

 • form - cylindrisk;
 • storlek - 35-40 cm i längd, diameter - 10 cm;
 • vikt - 500-700 g;
 • huden är tunn, glansig, djup lila;
 • massan är krämvit, utan bitterhet och med en liten mängd fröbo.
 • smaken är av hög kvalitet.

Det universella syftet låter dig använda frukterna från Ilya Muromets för beredning av varma rätter och vinterbevarande.

Aubergine av denna sort kan odlas i hela Ryssland. Men om Ilya Muromets i de södra regionerna föredrar öppen mark, rekommenderas det i den norra delen av landet att plantera det i växthusstrukturer.

Fördelar och nackdelar med aubergine ryska Bogatyr

Beskrivning av aubergine Ilya Muromets säger att det är en ganska produktiv gröda som är krävande att ta hand om.

aubergine ryska Bogatyr

Sådana egenskaper är utan tvekan ett stort plus av sorten. Dessutom har denna kultur följande fördelar som kommer att tilltala varje sommarinvånare:

 • utsökt smak;
 • mångfacetterade helande egenskaper;
 • universalitet av användning;
 • transporterbarhet;
 • lång hållbarhet.

De största nackdelarna med den ryska Bogatyr-auberginen avslöjades inte. Men det är fortfarande värt att notera att även om det här är en termofil kultur, tål den inte stark värme. Innan du börjar odla en sort måste du därför känna till några regler för att odla den.

aubergine ryska Bogatyr

Växande aubergine

Ilya Muromets ryska Bogatyr-sorts har, liksom alla liknande grödor, en lång spirande period. Därför måste äggplantor odlas i plantor för att få en tidig skörd.

Frösåddtid

Såddtiden för den ryska Bogatyren beror på den valda odlingsmetoden. Så enligt observationer från erfarna sommarinvånare är det bättre att plantera frön i mitten av slutet av februari om äggplantor planteras i växthusstrukturer. I detta fall är plantorna för transplantering till en permanent tillväxtplats klar för 15-20 dagar i maj.

sådd aubergine

Om äggplantorna växer utomhus planteras frönen vid ett senare datum. Den bästa tiden för detta är andra hälften av mars.

Sådd plantor

Innan man fortsätter med sådd aubergine är det först nödvändigt att förbereda jordmaterialet. För att göra detta, blanda två delar av humus och en del av det översta lagret av jord och sand. Sedan rekommenderas det att tillsätta 60 g superfosfat och 2 msk till en hink av den resulterande blandningen. l. träaska.

Efter den utförda proceduren blandas jordmaterialet väl och läggs ut i torvkrukor.

Processen för att så frön genomförs på följande sätt:

 1. Planteringsmaterialet bearbetas med kaliumpermanganat och placeras i varmt vatten vid en temperatur av +50 grader i 15 minuter.
 2. Efter att den angivna tiden har gått, placeras frönna i fuktig jord till ett djup av 2 cm.
 3. Frön täcks med jord och vattnas med luftburna droppar.
 4. Torvkrukor täcks med folie och placeras på en mörk plats med en temperatur på +25 grader.

sådd aubergine

När de första skotten visas frigörs behållaren från täckmaterialet och överförs till fönsterbrädan. Under nästa vecka rekommenderas det att upprätthålla en temperaturordning på +16 grader på dagen och +13 grader på natten. Sedan höjs lufttemperaturen till +28 grader.

När du odlar plantor måste du ta hänsyn till det faktum att det inte tål utkast bra. Därför rekommenderas det att täcka unga plantor eller omarrangera dem till en annan plats under rumets luftning.

Att välja en landningsplats

I fallet när Ilya Muromets aubergine odlas i det öppna fältet, är det mycket viktigt att välja rätt plats för deras tillväxt. Med hänsyn till kulturens särdrag måste sängarna vara belägna i ett väl upplyst område, men samtidigt skyddade mot direkt solljus och vind. Som regel finns sådana platser längs väggarna i staket eller växthus.

De bästa föregångarna för aubergine är:

 • kål;
 • baljväxter;
 • gurkor;
 • morot;
 • zucchini;
 • pumpa.

aubergine sediment

Samtidigt rekommenderas det inte att plantera aubergine på de platser där potatis, paprika, tomater och andra skuggrödor odlades tidigare.

omplantering

Plantering av plantor i växthusanläggningar utförs i mitten av maj. På öppen mark sker transplantation i början av juni, när vädret är stabilt och varmt.

Standarden för att plantera aubergine i öppen och stängd mark är densamma, den utförs enligt följande:

 1. Hål grävs på den valda platsen enligt schemat 50 x 70 cm.
 2. Ett stöd är installerat i groparna.
 3. Varje depression vattnas rikligt med varmt, sedimenterat vatten.
 4. Förberedda hål i vertikalt läge, försiktigt, utan att störa rotsystemet, installeras förfuktade plantor.
 5. Växterna är sprutade med jord och bundna med fläta till stödet.

aubergine plantor

Efter de utförda manipulationerna är jorden runt varje plantor mulched med torr halm och torv.

Skördesrekommendationer

Komplex jordbruksteknik för sorten Ilya Muromets består av samma uppgifter som för alla typer av grönsaksgrödor. Men det har sina egna egenskaper som är värda att vara uppmärksamma på.

Regler för bevattning

Aubergine Russian Gigant rekommenderas att regelbundet vattnas med varmt vatten. Annars bromsar de deras tillväxt, vilket negativt påverkar deras produktivitet.

Växtplanering:

 1. Den första bevattningen utförs 3-4 dagar efter transplantation.
 2. Innan den första inflorescensen visas appliceras vatten en gång i veckan.
 3. Vid stadiet av blomning och mognad av frukter utförs vattning var fjärde dag.

vattna aubergine

Rekommenderad vattenvolym per 1 kvm. m - 10-12 liter.

Obligatoriska gödningsmedel

Liksom alla grödor behöver aubergine komplexa gödningsmedel. I genomsnitt appliceras gödsling tre gånger under deras tillväxt:

 1. Innan blomningen.
 2. Under perioden med fruktäggstock.
 3. Under skörden.

Gödselmedel används i flytande form vid roten. Beräkning av näringsämnen per 1 kvm. m:

 • kaliumsalt saltsyra - 8 g;
 • superfosfat - 15 g;
 • ammoniumnitrat - 15 g.

befruktning i jorden

Om sommaren är kall, med mycket våt nederbörd, rekommenderas det att äggplantorna matas med blad.

Bushformation

Ett viktigt element i odlingen av sorten Ilya Muromets är bildandet av en buske. Som regel bör växten inte ha mer än tre stjälkar som väljs bland de starkaste skotten. Efter bildandet, när den når en längd på mer än 3 cm, tas alla sidogrenar och löv bort. Det är särskilt värt att uppmärksamma de gröna som skuggar blommor. Annars kommer det att bli en minskning i utbytet och en försening av dess mogning.

Bushformation

Sjukdomar och skadedjur

Som regel påverkar felaktig vård utvecklingen av sjukdomar i Ilya Muromets 'aubergine.

Om du begränsar växterna till lätt, snabb vattning och befruktning börjar de drabbas av sjukdomar som:

 • curling blad;
 • stjälkbakterios;
 • gulhet av bladen;
 • svart prick;
 • pulveraktig mögel.

Att hantera dessa sjukdomar är endast möjligt i de tidiga stadierna av deras utveckling. Därför är det värt att inspektera växterna i tid och vidta lämpliga åtgärder.

aubergine sjukdomar

Av de farligaste skadedjur som kan skada aubergine isolerar trädgårdsmästare Colorado potatisbagge. Insamling av insekter och deras larver för hand anses vara en mer effektiv metod för att kontrollera dem. Om trädgårdsmästare har lite ledig tid rekommenderas det att använda insektsmedel.

Skörd och lagring

Den första skörden av ryska Bogatyr-auberginer faller i genomsnitt den 35-40: e dagen efter början av blomningen. Mognad av frukten kan bedömas utifrån massans rika mörklila hud och fasthet.

Samlingen av aubergine bör göras mycket noggrant med en kniv. Fruktarna skärs av tillsammans med blåsocken och lämnar en stjälk som är 3 cm lång.

Aubergine lagras under en lång tid. Med förbehåll för temperaturregimen på +10 grader och en relativ luftfuktighet på 90%, förlorar inte frukterna sina kommersiella egenskaper på mer än en månad. De bör dock förvaras på ett torrt, mörkt ställe.

Ilya Muromets,

Efter att ha bekantat dig med alla ovanstående egenskaper hos sorten Ilya Muromets kan man komma till slutsatsen att detta är ett ganska framgångsrikt fynd för varje sommarinvånare. Om du följer alla ovanstående tips om jordbruksteknik, kommer anläggningen att tacka dig med ett högt utbyte av läckra och friska aubergine, oavsett hur de odlas.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa