Beskrivning av auberginesorten Robin Hood, dess egenskaper och utbyte

Kultur är inte utbredd bland sommarinvånare. Hennes fans och beundrare väljer sorter som passar dem i alla avseenden. En av företrädarna för denna grönsak, Robin Hood, är en aubergine som bryter rekord för smak bland sitt slag.

Beskrivning och egenskaper hos Robin Hood aubergine

För att korrekt placera anläggningen på platsen och undvika misstag när den odlas, är det nödvändigt att studera sorts karakteristiska egenskaper.

aubergine sorter

Buske:

 • höjd: 70-90 cm;
 • det finns få sidoskott;
 • många äggstockar;
 • mognar på 90 dagar.

Vegetabiliska:

 • form: päronformad;
 • färg: lila;
 • vikt: 300 g;
 • längd 20 cm;
 • diameter: 9 cm;
 • massa: fröfri, öm och utan bitterhet;
 • huden är tunn.

Tack vare dessa egenskaper, får Robin Hood auberginesort erkännande från sommarinvånarna och får popularitet.

sidoskott

Vilka är nackdelarna med sorten

Robin Hood aubergine arter har många positiva egenskaper. Sorten har praktiskt taget inga minus. På buskar med ett litet antal grenar knytas mycket frukt, så det är viktigt att binda buskarna till stöden. Detta är den enda nackdelen med denna typ av aubergine. Förebyggande behandling mot sjukdomar och skadedjur krävs också.

positiva egenskaper

Hur man odlar aubergine

En stor andel av den framtida skörden beror på hur jordbrukstekniken genomförs korrekt. För att göra detta måste du studera informationen om när och hur man odlar en grönsak på rätt sätt. Om du följer alla rekommendationerna exakt är det möjligt att få den deklarerade mängden frukt.

stor procentandel

Landningsdatum

Det är omöjligt att ange ett specifikt datum för sådd av auberginefrön. Tidpunkten beror inte bara på den variation som valts av sommarinvånaren, utan också av egenskaperna för klimatet i den växande regionen. Ett annat kriterium som beaktas är odlingsmetoden, i det öppna fältet eller stängt, genom direkt sådd i marken eller genom plantor.

När de odlas i ett växthus av plantor sås frön under det sista decenniet av februari. Under förutsättning att de färdiga plantorna planteras i växthuset i början av maj.

aubergine frön

Om kulturen odlas i öppen mark, med plantor, sås frön i mitten av mars och planteras på en permanent plats i början av juni.

Om växthuset är väl uppvärmt börjar såddningen i slutet av januari för att få en tidigare skörd. Det är omöjligt att namnge ett specifikt datum, allt beror på valet av sommarboende.

plantor metod

Plantera frön

När plantering av auberginefrön det är nödvändigt att följa enkla rekommendationer, och anläggningen kommer att glädja sig över resultaten.

Planteringsmaterial för sådd tas två år gammal, inte mindre. Och spiringskapaciteten för sådana frön är utmärkt, och utbytet är högt.

Fruktbar jord förbereds, vattnas och spåras. Planteringsmaterialet nedsänks i en svag lösning av kaliumpermanganat i 30 minuter. Efter det har tvättats med rinnande vatten och tillåtit torka, sådd sedan. Fröna förseglas till ett djup av 2 cm. Därefter dras de åt med polyeten och placeras på ett varmt mörkt ställe tills skott visas. Detta tar från 10 till 14 dagar.

okomplicerade rekommendationer

Den optimala temperaturen för groddning är + 22 ... + 25 ⁰С, efter uppkomsten av plantor, minska den till + 13 ... + 15 ⁰С. Om 3-5 dagar kommer rotsystemet att bildas och temperaturen höjs igen till +25 ⁰С.

Aubergineplantor tolererar inte dykning. Därför är det lämpligt att placera den i separata krukor. Och transplantera omedelbart till en permanent plats.

det är önskvärt att placera

Jordberedning

För att växter ska utvecklas och växa bra måste du göra fruktbart land för dem. Webbplatsen väljs lämplig, på den soliga sidan och stängd från vinden.

Du ska inte skynda dig att plantera i öppen mark, kulturen är mottaglig för nattfrost. Om temperaturen faller är det bättre att spela det säkert och täcka groddarna med täckmaterial.

natt frost

Marken för bäddarna bör vara bördig och lös. Med brist på näringskomponenter tillsätts humus med en hastighet av 3-4 kg per 1 m2... Lägg vid behov till komplexa mineraltillskott.

För att säkerställa att sängarna lossnar läggs flodsand, torv eller humus till. Jorden är blandad och hål förberedda för plantering.

torv eller humus

Spira vård

När plantorna börjar stiga måste den vattnas, och undvika uttorkning och urvattning. Vatten med mått, flera gånger i veckan.

Mata med komplexa gödningsmedel för att stödja växterna. De viktigaste elementen är:

 • kväve;
 • fosfor;
 • mineraler.

När gula blad visas tas de bort.

gula blad

omplantering

Innan du planterar växter på ett permanent ställe måste du se till att växterna har 5-6 blad.

I förväg för 7-10 dagar härdning utförs. Plantorna måste vänja sig till solen och kall luft och vind.

Behållarna är väl vattna och börjar överföras till sängarna.

omplantering

Regler för grödomsorg

Efter avslutad transplantationsprocess utförs ytterligare skötsel av växterna. De bör vattnas, matas och formas i tid. Som tacksamhet kommer plantan att återbetala den deklarerade skördsvolymen.

kulturvård

Hur man vattnar

Vattnets hastigheter och tidpunkt beror på var aubergine odlas, i växthus eller öppet fält och väderförhållanden.

Vatten rikligt med 1-2 gånger i veckan innan du blommar. Öka sedan till 3 vattningar i 7 dagar. Du kan vattna mindre ofta, men mer rikligt. Om vädret är regnigt reduceras vattningen till 1-2 gånger var 10-15 dag.

Om du växer i ett växthus bör du strikt följa temperaturregimen.

aubergine odlas

Hur man matar ordentligt

För att förbättra förutsättningarna för odling och utveckling av kulturen genomförs gödsling. Använd organisk gödningsmedel eller butiksköpta komplexa mineralkompositioner.

Erfaren sommarbeboare rekommenderar att du använder en naturlig blandning. Du kommer behöva:

 • sugrör;
 • stjälkar och rötter av nässlor;
 • baljväxter;
 • kompostjord;
 • träaska.

tillväxtförhållanden

Allt detta hackas och vikas in i en behållare, fylls med vatten med en hastighet av 1 del av den hackade blandningen till 3 delar vatten och infunderas under polyeten eller ett lock. Blandningen måste blandas flera gånger. Vattna marken runt aubergine, du kan inte hälla i roten.

Efter transplantation slutar Robin Hood aubergine växter växa, var inte rädd. Detta är ett normalt svar på stress.

runt aubergine

Bushformation

För att öka utbytet rekommenderas det att man formar aubergine. När buskens höjd når 25 cm tas bort tillväxtpunkten från dem. Detta stimulerar tillväxten av sidoskott.Från styvbarnen bör du också välja den starkaste i mängden 6 stycken, ta bort resten.

Efter att ha utfört huvudarbetet återstår det att observera växten, snabbt ta bort gula löv, frukt med uppenbara tecken på deformation och skott på vilka det inte finns några frukter.

Det speciella med sorten är att den inte kan hålla tunga grenar med grönsaker. De måste vara bundna till stöd.

det rekommenderas att bildas

Pestkontroll

Äggplantor, som medlemmar i familjen Solanaceae, lider ofta av attacker av Colorado potatisbagge. De kämpar mot dem med kemikalier eller folkmassor. Det rekommenderas att använda metoder utan användning av kemikalier. Nackdelen med sådana metoder är i korthet och flera upprepningar. Men inget som är skadligt för människokroppen deponeras i frukten.

Kemikalier är effektivare och hållbarare, skadliga ämnen samlas i växten och överförs till grönsaker.

Colorado potatisbagge

För små områden hjälper följande blandning:

 • 1 del slakad kalk;
 • 2 delar träaska;
 • 1 del tobaksdamm.

Allt blandas och sprids mellan raderna med planteringar.

slacked lime

Sjukdomskydd

Det bästa försvaret är kompetent förebyggande. Det består i att bearbeta marken, plantera material och upprätthålla grödrotationen.

Aubergine är benägna att följande sjukdomar:

 • svart ben;
 • sen blight;
 • grå råtta;
 • mosaik;
 • posta.

Bearbetning utförs i tid, sådana medel väljs som har minst effekt på själva växten, sönderdelas snabbt och förblir inte i frukt av aubergine.

rader med landningar

Insamling och lagring

Det är svårt att bestämma graden av mognad av grönsaksens utseende, därför styrs de av fruktens längd.

Ett annat sätt att ta reda på om aubergine är mogen eller inte. Du bör trycka på fostret, om bulten inte räknas ut länge, är den ännu inte mogen. Om den avtar snabbt, ska du försiktigt klippa aubergine med trädgårds sax.

grad av mognad

Aubergine hålls färska, för detta skiftas de med halm och förvaras i ett mörkt, svalt rum. Således lagras grönsaken i 1-2 månader.

För längre lagring skärs aubergine i ringar och hängs för att torka i ett svalt, torrt, väl ventilerat område.

Robin Hood är lämplig för varje betning eller betning. Bibehåller perfekt smak och näringssammansättning.

bevarar smak

Recensioner från sommarinvånare om auberginesorten Robin Hood

För information söker nybörjare recensioner från erfarna grönsaksodlare. Kommentarer innehåller användbar information om särdragen i vård och odling av denna grödessort:

att få information

 • Evgeniya: ”Jag har aldrig odlat aubergine själv. En granne gav ett par Robin Hood-buskar. Planterades i maj, en månad senare, den första skörden togs. Smaken är utmärkt, de gjorde kaviar och torkade till och med den. Nästa år, inspirerat av resultaten, beslutade vi att förbereda trädgården och plantera grönsaken själv. "
 • Anton: ”Jag började min första växande erfarenhet med Robin Hood aubergine. Odlade i plantor. Jag sådde frön i februari. Eftersom kulturen är ljusälskande organiserade jag ytterligare belysning. När 56 löv dök upp på växterna, planterade jag dem i ett växthus. Han såg väl, befruktade, ströde gången med ammoniumnitrat. Den första grödan skördades efter 30 dagar. I grönsaksgryta älskad av hela familjen visade sig aubergine vara utmärkt, ingen bitterhet. För nästa år planerar jag att växa i det öppna fältet. "
 • Maria: ”Jag älskar Robin Hood för spiring och avkastning. Sängen är 6 m lång, 0,6 m bred, jag placerar 20 buskar. Jag odlar plantor själv, från en växt får jag 2 kg grönsaker. Jag letar inte efter en ersättare, det passar mig helt. "

Det är inte svårt att odla Robin Hood aubergine, de kräver inte jordens sammansättning. Anpassa perfekt till alla klimatfunktioner i regionen.

jordkomposition

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa