Vilka fördelar och skador kan aubergine göra för människokroppen, kontraindikationer

Bland grönsaksväxter är aubergine intressant för sin ovanliga smak. Massans bitterhet ger pikans till rätter tillverkade av vegetabiliska produkter. Många älskar blå frukt för sitt höga innehåll av vitaminer och mikroelement. Tänk inte ofta på fördelarna och farorna med aubergine när du äter en grönsak.

Produkten har ju inte bara användbara egenskaper. Vissa bör absolut inte äta frukten, för andra finns det begränsningar för att ta äggplantor.

Kemisk sammansättning

En årlig växt med fruktbär, oftare än en lila färg, är rik på sin kemiska sammansättning:

 • B-vitaminer;
 • rutin;
 • nikotinsyra;
 • kalium;
 • magnesium.

hackad aubergine

Dessutom innehåller frukterna fiber. De innehåller också små procentsatser av järn, fosfor, kalcium, natrium.

Fördelarna med aubergine är att de förser hjärtmuskeln med kalium, som är 1,5 gånger mer i blåbär än i kål, paprika och lök.

Grönsaker används för viktminskning, eftersom deras användning bidrar till eliminering av gifter och gifter, och kaloriinnehållet i produkten är lågt - 100 gram innehåller 34 kilokalorier. Det finns ännu färre av dem i kokt frukt, men kokta innehåller nästan 190 kalorier.

Användbara egenskaper hos aubergine

Vitaminer och spårämnen i grönsaken bidrar till fördelarna med aubergine för människokroppen:

 • Kalium är viktigt för att normalisera hjärtfunktionen, vilket är viktigt för äldre. Det tjänar till att tillföra syre till hjärnan och höja nivån på fysisk och mental aktivitet hos en person.
 • Magnesium hjälper till att lugna nervsystemet.
 • Natrium och järn är involverade i metaboliska processer.

aubergine utseende

 • För att sänka kolesterolnivån i blodet behövs B-vitaminer; stärka immunförsvaret - askorbinsyra.
 • Antioxidanterna i aubergineskinn reglerar järninnehållet i blodet och tar bort överskott av järn.
 • Oncoprotectors i form av fenoliska föreningar i aubergine hämmar patologisk cellmutation.
 • Nikotinsyra i bär kan hjälpa dig att sluta röka.

Med lika många vitaminer som aubergine kan du hantera många sjukdomar: åderförkalkning, mjältdysfunktion, njursvikt.

För kvinnor

Aubergine är ersättningsbar för kvinnors hälsa. Inklusive ett lila bär på menyn uppnår de:

 • reduktion av premenstruellt syndrom;
 • minska frekvensen av humörsvängningar, ett tillstånd av tårlighet;
 • avlägsna överskottsvätska under graviditeten;
 • normalisering av tarmfunktionen;
 • förbättra hudens tillstånd, hårstruktur;
 • viktminskning.

Folinsyra, som finns i fruktens massa, hjälper till att förhindra patologier i det mänskliga embryot.Därför bör du vara uppmärksam på att produkten inkluderas i kosten för en gravid kvinna i första och tredje trimestern av att fostra ett barn.

viktminskning

För barn

En diet vegetabilisk produkt har en positiv effekt på barnets kropp. Det är användbart när barnet har:

 • magen gör ont;
 • sänkt hemoglobinnivå;
 • det finns inte tillräckligt med folium- och pantotensyra i kroppen, vilket är nödvändigt för ett starkt nervsystem, hjärnutveckling och metaboliska processer.

Aubergine används i kosten för barn för att förhindra utveckling av cancer.

Men du kan ge blåa bär till ett barn från 3 år, efter reaktionen från barnets kropp på grönsaken.

För män

Om användningen av blå frukter i förhållande till den manliga kroppen, ska det sägas att aubergine stärker nervsystemet och hjärtat hos det starkare könet. När allt kommer omkring lider män ofta av hjärtattacker, åderförkalkning.

Bäret kommer att förhindra utveckling av prostatacancer, vilket är orsaken till hög dödlighet i den manliga befolkningen.

Innehållet av nikotinsyra i frukt hjälper till att bekämpa lusten att röka. Det lilla innehållet av nikotin i frukten ger en drivkraft att avsluta beroendet.

läkare med hjärtfigur

Vad är viktigt att veta om matlagning av aubergine

För att kunna dra nytta av aubergine måste du laga den ordentligt. I själva verket kan inte alla ta produkten i sin råa form. Det behåller sina kvaliteter i en kokt, stuvad form. Men frukterna som stekas i cirklar betraktas som tung mat, så denna beredningsmetod måste överges.

Innan du lagar frukterna är det bättre att ta bort huden från dem och strö de skurna skivorna med salt. Juicen som extraheras från bitarna av grönsaker smakar bittert, eftersom den innehåller solanin. Därför dräneras det och frukterna tvättas med kallt vatten. Det är bättre att torka bitarna genom att sprida dem ut på en pappershandduk eller servett.

Tillagning av kokta aubergine bör göras så här: placera hela frukten i varmt vatten. Efter 10-15 minuters kokning dras de ut och skalas försiktigt bort. Det återstår att knåda den kokta massan med en gaffel, strö över salt efter smak, tillsätt lite citronsaft och vegetabilisk olja.

Försök att gryta ovala frukter hackade, med en minsta mängd fett eller olja. De går bra med tomater, paprika, morötter, potatis, svamp. Du kan gryta frukterna i mjölk med tillsats av persilja.

Det är användbart att äta kaviar från en grönsak, vilket perfekt tillfredsställer hunger och är användbart för snabbare ämnesomsättning i kroppen. Det äts omedelbart eller lämnas för lagring för vintern. Utöver denna beredning tillverkas sallader för vintern, produkten marineras tillsammans med andra grönsaker.

Unga färska äggplantor med slät hud och en liten mängd frön väljs för kulinarisk bearbetning.

aubergine kaviar

Medicinsk användning

Traditionella läkare rekommenderar att man förbereder blåa bär för att minska puffiness. För detta ändamål krossas de frukter som bakas i ugnen, hälls sedan med mjölk och stuvas. Strö över hackad persilja för smak. Ät en dietmåltid varje natt i 3 veckor.

Torkade och pulveriserade lila grönsaksskinn är användbara. Att ta en tesked pulver före måltid hjälper till att normalisera blodtrycket.

Inflammation i munhålan, tandkött elimineras genom sköljning. Pulvret späds med varmt vatten, tar en tesked i ett glas vatten och sköljs ut munnen tre gånger om dagen. Du kan lägga till en tesked salt till lösningen.

För att aktivera utsöndring av gallan är det nödvändigt att förbereda en infusion av blåa. De skalade frukterna skärs i kuber och placeras i en behållare. Häll kokande vatten över och förvara i ett vattenbad i en halvtimme. Det återstår att svalna och sil lösningen. Ett glas medicin är uppdelat i 3 portioner, dricka 30 minuter före måltiderna.

Aubergine i processen att gå ner i vikt

Bakad, kokt aubergine är en idealisk produkt för att tappa övervikt.Näringsläkare rekommenderar att du går på en auberginediet i 2 veckor. Under denna tid kommer kroppen att rengöras för överskott av vatten, gifter som samlas i kroppen. Resultatet blir fantastiskt - du kan tappa 6-8 kilo.

Under perioden innehåller kosten frukt i sallader, soppor, grönsaksgryta. Endast en varierad meny gör att du kan tåla att sitta på en grönsakskost. Här är några dietrecept:

 • 2 bitar aubergine, tomat, lök, skär i cirklar, lägg i lager på en bakplatta smord med vegetabilisk olja, strö med hackad vitlök, strö salt och peppar. Täck överdelen med folie och sätt i ugnen.

bakad aubergine med tomater

 • Till lunch är kycklingsbuljongsoppa lämplig. Tärka frukterna av en blå grönsak, röda tomater, häll buljong, tillsätt sauterade morötter och lök. Koka upp den tjocka massan, tillsätt vitlök, paprika. Gör soppan smidig med en mixer. Det återstår att tillsätta salt efter smak, tillsätt purésoppan tills den är mjukt.
 • På kvällen kan du juice den lila frukten. Riv den skalade massan, pressa saften. Du måste dricka 50 ml drink åt gången.

Men det är bättre att inte använda en stekt produkt. Men om du verkligen vill, måste du blöta äggplantaskivorna i kallt vatten innan du lagar mat. Sedan kommer fettet inte att tas upp i grönsaksmassan under bearbetningen.

Skador och kontraindikationer att använda

Prata om de gynnsamma egenskaperna för aubergine, glöm inte att grönsaken är absolut kontraindicerad för vissa människor. Skadliga effekter av att äta bär förekommer hos dem som lider av:

 • gastrit;
 • magsår;
 • stenar i urinblåsan och njurarna;
 • järnbristanemi;
 • leversvikt.

gastrit hos en man

Kvinnor under graviditet och amning kan äta aubergine, men i en minimal mängd. Och det är inte tillrådligt för barn att ge dem upp till 3 år gamla.

När du väljer blå för kulinarisk bearbetning ligger tonvikten på mogna frukter med en grön stjälk. Om frukterna är övermassa, kan de orsaka förgiftning på grund av ansamling av bitterhet i dem.

Förgiftning åtföljs av kräkningar, illamående, yrsel. Du kan uppleva smärta i buken. För att återföra tillståndet till det normala är det nödvändigt att rensa magen, ge patienten flera tabletter aktivt kol.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa