Beskrivning av Matrosik-auberginesorten, dess egenskaper och produktivitet

Bland de blå sorterna är den randiga aubergine Matrosik den mest populära. Många trädgårdsmästare har redan uppskattat den här sorten på grund av sin höga agrotekniska egenskaper, uppfödare väljer den för sin icke-standardfärg och hemmafruor odlar den för sin utmärkta smak.

Beskrivning och sorts egenskaper

Ovanlig Matrosik aubergine är en sort med genomsnittlig mognad, högt utbyte, utmärkt smak.

Det väljs för följande unika funktioner:

 1. På grund av dess höga agrotekniska egenskaper odlas den i växthus och öppen mark.
 2. Det tål perfekt transport och behåller sitt ursprungliga utseende.
 3. Det har ett delikat kött, ingen bitter smak och används i många vinterlagringsformuleringar.
 4. Den har en viss resistens mot många sjukdomar, den är inte mottaglig för verticillary vissna.

aubergine frön sjöman

Den valda sorten har följande agrotekniska egenskaper:

 • fruktan börjar 100-105 dagar;
 • växtstammar är tillräckligt starka, utvecklade;
 • hans buskar sprider sig, de kan utvecklas upp till 80 centimeter;
 • avkastningsindikatorer för denna sort är 8-10 kg per 1 kvadratmeter;
 • formen på mogna frukter är ovala eller päronformade, ytan är glansig, färgen på grönsaken är ränder av en mörk lila ton, alternerande med vit;
 • köttet av en grönsak med medelhög densitet, utan tomrum, vit, utan synlig bitterhet.

aubergine utseende sjöman

Vilka är nackdelarna med sorten?

Detta är en utmärkt variation, det har många fördelar, men som brister konstaterar trädgårdsmästare att det finns törnen på stammen och perikarpen hos Matrosik, så skörden utförs exklusivt med handskar.

Växande funktioner

En egenskap hos nästan alla aubergine är att de känner sig bekväma och bär frukt väl under varma och fuktiga förhållanden. Varje trädgårdsmästare känner till följande nyanser av växande aromatiska zucchini Matrosikov:

 1. Värmelivande ettåriga älskar värme mycket mer än sina motsvarigheter - aromatiska tomater och opretentiös paprika. En bekväm temperatur för att påskynda plantor är 20-25 grader och för behaglig tillväxt och utveckling - 25-30 grader. Tänk samtidigt på att ett kraftigt brist på temperaturregimer, en sänkning av temperaturen är skadlig för friska aubergine.
 2. Avkastningsindikatorer beror på vattnets kvalitet, med brist på livgivande fukt, vackra blommor och de första äggstockarna försvinner långsamt. Överdriven fukt provoserar utvecklingen av destruktiva sjukdomar.
 3. Aubergine växer och utvecklas bekvämt på näringsrik svart jord eller lätt lerande sammansättning. Ettåriga föredrar att matas med organiskt ämne eller lätt kvävegödsel.

aubergine buskar sjöman

Växande plantor

Auberginesorten odlas i plantor; i regioner med ett varmt klimat får det växa grönsaker genom sådd i öppen mark. De optimala föregångarna för den krävande auberginen är morötter, meloner och baljväxter.

Valda auberginefrön sås i speciella krukor eller en färdig plantskola. Jord av hög kvalitet hälls där, köps i en butik eller tillverkas självständigt.

Hög kvalitet kväve-, fosfor- och kaliumgödselmedel tillsätts också till den beredda blandningen.

fosforgödsel

Följande förfaranden hjälper till att öka grobarhetsgraden:

 • preliminär blötläggning av utvalda frön i en tillväxtstimulator under 3 timmar, eller helt enkelt blötläggning i renat vatten tills grodd;
 • i en beredd kruka, gör 4 hål med ett djup av 2 centimeter, lägg ett utvalt frö där, strö jord, rikligt med vatten;
 • den optimala tiden för sådd av plantor är slutet av februari eller början av mars. Efter grodd lämnas ett starkt prov i en kruka.

I 25 dagar före direkt plantering i öppen mark härdas de resulterande plantorna, vilket ger odlingsförhållandena närmare den mest naturliga miljön.

aubergine plantor i en kruka

Spira vård

Att ta hand om odling av grönsaker är ganska enkelt, alla nybörjare kan hantera det. Det innehåller ett antal av följande aktiviteter:

 • grundlig ogräs av irriterande ogräs;
 • vattenkvalitet och lösgöring av mark;
 • periodisk utfodring;
 • forma busken.

Alla dessa steg hjälper dig att växa starka, friska randiga aubergine.

aubergine buskar

Landning i öppen mark

De härdade groddarna planteras i öppen mark efter 20 maj, när returfrost inte längre observeras, blir varmt väder stabilt. Under avstigning observeras schemat: 40 centimeter är avståndet mellan buskarna, det bör finnas ett mellanrum på 50 centimeter mellan raderna.

Under plantering appliceras livgivande organiskt material och mineralgödsel av hög kvalitet under varje buske.

Hur man tar hand om en aubergine

Det är inte lätt för unga groddar att slå rot på en ny plats, så de måste förses med ordentlig vård. Blå aubergine de känner sig bekväma vid en temperatur på 23-26 grader, så trädgårdsmästarens huvuduppgift är att förhindra hypotermi eller överhettning. För att skydda mot yttre destruktiva faktorer används en speciell film. När du når skjutningen på en höjd av 30 centimeter, klämmer den övre. Av sidoskotten är det bara 5 starka kvar, resten är helt enkelt bortskaffade.

aubergine buskar

ogräsrensning

Att rensa åsarna från överskott av ogräs utförs regelbundet, eftersom äggplantor inte gillar det när något stör deras utveckling. Dessutom lockar ogräs skadedjur och provocerar utvecklingen av destruktiva sjukdomar. Därför behövs ogräs. Gör denna procedur regelbundet, vid behov.

Vattna och lossna

Vattning av hög kvalitet utförs med uppvärmt vatten två gånger i veckan före blomningen. Huvudreferenspunkten är den aktuella graden av markfuktighet. Under blomningen och fruktbildningen bevattnas den årliga direkt under roten. Vid svår torka utförs lätt skuggning så att bräckliga skott inte får ett svårt brännskada.

Glöm inte heller periodisk lossning av jorden för att undvika klumpning för att säkerställa fri tillgång till syre till växternas rötter.

vattna trädgården

Toppdressing

Under plantering av unga skott införs högkvalitativt humus, träaska, nitrofosfat i den öppna jorden under varje hål.Under bildandet av äggstocken behöver de etablerade växterna också stöd, då ges de ett komplex av mineraler, till exempel Agricola, älskad av alla ettåriga. Under perioden med aktiv fruktning gör de ytterligare ett foder för växter i form av högkvalitativa mineraler och naturligt organiskt material.

Bushformation

Bildningen av en buske består i att klämma upp toppen av busken; efter det sträcker sig upp till 30 centimeter, såväl som vid klämning och avlägsnande av överskott.

Sjukdomar och skadedjur

När man odlar en perenner är det nödvändigt att beakta det faktum att en årlig bokstavligen lockar farliga skadedjur. Blåens första fiende är Colorado potatisbagge. Efter att ha nöjt sig med flykten, på några dagar gnagger han till det till slutet. Sprutning med kemikalier, infusion av användbart malör hjälper till att hantera det.

Spindelkvalster och buggar kan skada skörden. I förebyggande syfte sprayas växten med en infusion av lök eller vanlig maskros.

Colorado skalbagge

Hur och när man ska skörda

Vid bestämning av äggplantfruktens mognad beaktas den tillåtna växtsäsongen för den valda sorten. Tidpunkten för mognad påverkas direkt av: begagnad jordbruksteknik, väderförhållanden, noggrann efterlevnad av de angivna planteringsdatum. Aubergine har inga synliga tecken på mognad, huvudtyngd här är på fruktens längd.

Den vanliga pressningen på frukten hjälper till att klargöra mognaden - om huden böjer sig något, snabbt tar sin ursprungliga form, kan frukten plockas.

Ytterligare lagring

Med rätt tillvägagångssätt förlängs hållbarheten. För detta väljs stora, friska exemplar som inte visar tecken på skada. Valda prover placeras i trälådor och växlar med halm. Hälsosamma grönsaker håller bra på en sval, mörk plats.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa