Namn och beskrivningar av de TOP 11 bästa auberginevarianterna för Sibirien

Sommaren i Sibirien är kort. Under dessa förhållanden har grönsaker inte alltid tid att mogna. Men många trädgårdsmästare som väljer tidiga och mitten av tidiga sorter har anpassat sig till odling av aubergine och andra grönsaksgrödor. Planteringen utförs både i öppen och stängd mark. Mer information om de bästa sorterna av aubergine för Sibirien, de särdrag som växer i denna region.

De bästa auberginevarianterna för Sibirien och Ural

I de nordliga regionerna föredras tidiga och medelstora tidiga äggplantor. Detta tillstånd måste observeras på grund av att grödan har en lång växtsäsong. De bästa sorterna av aubergine för Sibirien och Ural är följande.

Precocious 148

Höjden på buskarna varierar mellan 20-50 centimeter. Formen på grönsakerna är långsträckt päronformad, färgen är lila. Fruktvikt - 150-200 gram. Siberian tidig mogna aubergine 148 ger goda utbyten även i ogynnsamt väder. Fruktar utomhus och under tak.

Siberian prins

Sorten odlas främst i växthusförhållanden. Den sibiriska prinsen når en höjd av 50 centimeter. Frukten är formade som en cylinder. Mitten är krökt. Fruktvikt - 250-300 gram, färg - mörk lila.

Siberian prins

vit natt

Buskarna når en höjd av 70 centimeter. 7-8 päronformade frukter av vit eller gulaktig färg växer på dem. Aubergineens längd är 15-20 centimeter. Mognad sker den 105: e dagen efter plantering. Om tidiga sorter planteras i ett växthus kan du skörda 10 dagar tidigare.

Bull hjärta F1

Höjden på buskarna är 70-80 centimeter. Aubergine mognar på 110-115 dagar. Vikten av de ovala frukterna är cirka 300 gram. Huden är lila. Du kan plantera Bull Heart F1 under ett filmskydd och på ett öppet område.

Bull hjärta F1

Nötknäpparen F1

Detta är en högavkastande hybrid. Den fantastiska aubergine bildar ovala frukter med en djup lila färg. Deras vikt är 250-300 gram. Massan innehåller inte bitterhet. Den mitt-tidiga sorten är lämplig för odling under en filmomslag.

Diamant

Sorten är populär inte bara i Sibirien utan också i andra regioner. Buskarna är fruktbara: upp till 8 kg aubergine skördas från en kvadratmeter stor yta. Frukten är lila, nästan svart. Deras längd är cirka 17 centimeter och deras vikt är 150-180 gram. Massan är grönaktig.

aubergine diamant

Japansk dvärg

Aubergine bildar frukt inte bara i en stängd utan också i ett öppet område. Dvärgvariant: buskarna överstiger inte en höjd av 40 centimeter. Frukten är formade som ett päron.Ett ljust kött bildas under den mörklila huden.

Baltic

Detta är en annan sort som används för odling i de norra regionerna. Höjden på buskarna varierar mellan 45-75 centimeter. Den lila frukten är cylindrisk, 12-20 centimeter lång.

mogen aubergine

Tjeckiska tidigt

Perioden från grodd till teknisk mognad är 90-100 dagar. Frukterna är stora, äggformade. Huden är lila, köttet är utan bitterhet. Aubergine massa - cirka 500 gram. Den kultur som är avsedd för nordväst planteras under ett filmskydd.

Svart lysande

Detta är en av de tidiga mogna auberginevarianterna. Frukten mognar 105-110 dagar efter plantering. Höjden på buskarna är 50-60 centimeter. Fruktvikt - 200-250 gram. Det ljusa köttet är täckt med en mörk lila hud.

Svart lysande

Matrosik F1

Sorten lockar uppmärksamhet med sina lila-vita randiga frukter. De kan konsumeras rå. Buskarna når en höjd av 70-80 centimeter. De börjar bära frukt den 105: e dagen. Aubergine är päronformad, väger 250-400 gram. I Sibir odlas de under tak.

Ytterligare information. För att bli av med solaninet, som ger auberginebitterheten, placeras de skivade frukterna i en skål och strö med salt. Efter 30 minuter hälls den bittera saften ur diskarna.

Funktioner av odling av grödor i denna region

I hårda regioner med korta somrar odlas aubergine av plantor. I detta fall har trädgårdsmästare tid att ta bort så många frukter som möjligt från busken.

Sådd plantor

Såddning sker i slutet av februari eller början av mars. Plantor kommer att dyka upp i mitten av den första vårmånaden. Det är bäst att sådd aubergine direkt i torvkrukor. Sedan, med efterföljande transplantation i marken, kommer plantorna att skada mindre. Om det inte finns några krukor väljs en grunt behållare.

sådd aubergine

Sådd görs enligt följande:

 • frön i 20-30 minuter placeras i en desinfektionslösning, tvättas av med vatten;
 • lådan är fylld med ett underlag som består av trädgårdsjord, torv, sand;
 • gör spår 1-1,5 centimeter djupa;
 • så frön, täck dem med ett underlag;
 • sprayad med vatten från en sprayflaska.

Lådan med grödor täcks med folie och placeras på en varm plats. Rumstemperaturen bör vara upp till 27 ° C.

Plantor vård

Filmen tas bort varje dag, grödorna luftas. När groddarna kläcks överförs lådan till ett väl upplyst rum med en lufttemperatur på cirka 18 ° C. Under sådana förhållanden hålls han i 5 dagar. Därefter höjs temperaturen till 23-25 ​​° C.

plantor av bakazhans

Fukt jorden efter behov. Bevattning utförs som regel 1-2 gånger i veckan. Överskott av vatten måste rinna ut genom dräneringshålen. Annars kan plantorna drabbas av en svampsjukdom. För att växa starka, friska buskar befruktas jorden. Den första utfodringen utförs 2 veckor efter grodd. För att göra detta utspädes 1 matsked urea i 10 liter vatten. Näringsämnen appliceras på fuktig jord.

När 3-4 löv visas på buskarna transplanteras de i små krukor. I separata behållare har plantorna mer utrymme för utveckling. Innan de planterar aubergine på platsen är de härdade. För detta tas växterna ut varje dag, först i flera minuter, sedan i flera timmar.

Avstigning till en permanent plats

Plantor kan planteras i växthuset i slutet av april. Aubergine planteras på en tomt i Sibirien i mitten av juni. Vid denna tid har jorden tid att värma väl. Trädgårdsbädden förbereds föregående sommar på följande sätt:

 • gräva ett hål 20-25 centimeter djup;
 • organiskt material hälls: sågspån, gräs, rent bladverk, små grenar;
 • vattnas flera gånger med infusion av fågeluttap;
 • somna med jorden;
 • De omsluter trädgården med brädor.

plantering av aubergine

På våren är området sprutat med träaska.7-10 dagar före plantering vattnas aubergine med en mulleinlösning, värms upp med en film. Sedan lossar de jorden, gräver hål 15-20 centimeter djupa. Avståndet mellan buskarna är 35 centimeter. Omedelbart efter plantering vattnas kulturen med varmt vatten. Rotcirkeln är strö med mulch. Det organiska materialet förhindrar snabb avdunstning av fukt från jordens djup. Om sorten kräver ytterligare strumpeband, körs pinnar omedelbart in.

Skötselråd

Den första vården består i att vattna i rätt tid, följt av att jorden lossnar. Buskar bildas. Aubergine matas flera gånger per säsong.

I det öppna fältet

Aubergine är fuktälskande växter. Åtminstone hinkar vatten konsumeras per kvadratmeter yta. Vattning utförs efter att det översta lagret av jorden torkat upp. Proceduren utförs på morgonen eller kvällen.

Notera! Vattna aubergine bara vid roten. Bevattning över huvudet kan påverka grödsproduktionen.

1-2 dagar efter vattning lossnar jorden. Ogräs runt växterna tas bort. Aubergine börjar fodra 10 dagar efter plantering, sedan under blomning och frukt. En komplex mineralgödselmedel används.

plantering av aubergine

För att äggplantor ska mogna i klimatet i Sibirien är det nödvändigt att bilda buskar. Onödiga styvbarn och en del av äggstockarna tas bort. Som ett resultat av den utförda proceduren riktar växterna alla sina krafter mot utvecklingen av 7-8 frukter kvar på dem.

I växthuset

Lufttemperaturen i växthuset hålls vid 25-30 ° C. Under dagen är rummet ventilerat. Annars kan frukten inte knytas. Nederbörden tränger inte in i stängd mark. Därför bevattnar de marken runt aubergine i växthuset oftare än i det öppna området.

Höga kultursorter är bundna till ett stöd. Kläm upp toppen på buskarna som har nått 30 centimeter hög. Därefter börjar skott aktivt växa. Den optimala mängden är 5 stjälkar per växt. Resten tas bort.

aubergine plantor

Växtskydd mot sjukdomar och skadedjur

Under ogynnsamma förhållanden kan aubergine utsättas för sjukdomar och skadedjur. De viktigaste är:

 1. Blackleg. Uppträder med överdriven fukt. Det finns inget botemedel. Buskar tas bort från trädgården, jorden desinficeras.
 2. Sen blight. I denna sjukdom blir bladplåtar färgade, fruktarna deformeras. För förebyggande och behandling används Fitosporin.
 3. Pulveraktig mögel. Svampen påverkar stammar, blad, frukt. Sjukdomen kan upptäckas av en vit blom på alla ovanjordiska delar av kulturen. Svampmedel används för att bekämpa svampen.
 4. Colorado skalbagge. Pesten äter känsliga löv och försvagar växterna. Det skördas för hand eller behandlas med insektsmedel.
 5. Bladlus. Insekten suger ut cellsaft från bladplattorna. Stora kolonier av bladlöss kan döda aubergine. Fitoverm, askinfusion används mot skadedjuret.

Viktig! Kemisk behandling avbryts en månad före skörden.

Skörd och lagring

I Sibirien skördas aubergine i augusti. Deras massa blir elastisk under denna period. Beroende på variationen blir huden på mogna frukter vit, lila, lila. Du måste skörda i tid, annars blir massan hård, bitter.

Skär av frukten med en skarp beskärare, med en del av stjälken. De torkas med en torr trasa och placeras i ett svalt rum. Som regel lagras aubergine i 2-3 veckor. Om de är inslagna i papper, lagda på halm, täckta med tätt material, kommer hållbarheten att öka med 1-2 månader.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa