Beskrivning av auberginesorten King of the North F1, fördelar och nackdelar

Auberginevariation King of the North F1 är den tidigaste. Denna gröda är motståndskraftig mot lätt frost, kännetecknas av ökad produktivitet och utmärkt smak. Från utseendet på de första skotten till skörden går högst 100 dagar. Denna gröda avlades för att växa i de nordliga regionerna, men den växer bra i tempererade klimat.

Beskrivning och sorts egenskaper

King of the North F1 är en opretentiös växt som tolererar lätt frost. Hybridens buskar är ganska kraftfulla och starka, när de planteras på marken, höjden på buskarna inte överstiger 70 cm, så de behöver inte knytas fast. Om grödan planteras i ett växthus kan buskarna växa över 1 meter. I detta fall behövs en strumpeband.

olika egenskaper

Stammarna är grönaktig-lila, ljusa i färg. Bladen har lila streck. Många blommor, delikat lila färg. Frukten är runda, långsträckta. Många sommarinvånare jämför denna sort med korv. Fruktens längd kan nå 30 cm, diametern är 7 cm. Men det finns frukter som når en längd på 45 cm.

Skal på aubergine har en uttalad lila färg, tunn och glansig. Massan är vit, med medel densitet, utan grova vener och bitterhet. Växten bär frukt i genomsnitt 2 månader. När frukt odlas i växthusförhållanden är fruktperioden ännu längre.

King of the North F1

Aubergine av denna sort innehåller mycket kalcium, järn och fosfor. De hjälper till att normalisera ämnesomsättningen och ta bort skadligt kolesterol från kroppen.

Den blå kungen av norr F1-sorten har ingen bitterhet, frukterna behöver inte blötläggas i saltat vatten innan tillagning.

hjälpa till att normalisera

Fördelar och nackdelar

Hybriden har många fördelar tack vare vilka sommarinvånare gillar att plantera denna sort.

  1. Frostmotstånd. Sorten är motståndskraftig mot temperatursvingningar och ljusa frost, som är vanliga på försommaren. Låga temperaturer har ingen effekt på aubergineutbytet.
  2. Utmärkt grodd. Även när man planterar frön utan förberedelse, ingår upp till 70% av plantmaterialet.
  3. Anspråkslöshet. Inget behov av att slösa tid på att binda växter och bilda en buske. Hybriden tolererar transplantation väl och vänjer sig snabbt till ovanliga förhållanden.
  4. Resistent mot svampsjukdomar som ofta påverkar aubergine.
  5. Utmärkt smak. Aubergine av denna sort har mjuk massa, helt utan bitterhet. Denna grönsak är lämplig för att tillverka snacks och konserver.
  6. Attraktivt utseende och långvarig lagring.
  7. Hög produktivitet. Även i dåligt väder samlas upp till 15 kg blått från 1 m².

lätt frost

Kungen av norr har också mindre brister. Vissa hemmafruar gillar inte fruktens långsträckta form, vilket är obekvämt att klippa. Nackdelarna inkluderar det faktum att frukterna ofta blir smutsiga på marken på grund av deras längd.

Man bör komma ihåg att King of the North är en hybrid. Det kommer inte att vara möjligt att odla plantor från självuppsamlade frön, därför måste man köpa plantmaterial varje år.

själv uppsamlades

Växande plantor

Kungen i norr kännetecknas av god spiring, men preliminär beredning av frön kommer inte att skada. Det utförs i flera steg.

  • En tesked salt löstes i en liter varmt vatten, plantmaterialet hälls där och blandas väl. De frön som har dykt upp hälls ut.
  • De återstående frön doppas i varmt vatten i 3 minuter. Temperaturen bör inte vara högre än 45 grader.
  • Efter varmt vatten doppas plantningsmaterialet i 20 minuter i en svag lösning av kaliumpermanganat.

En fuktad bomullsservett placeras på ett tefat och frön placeras ovanpå. De lägger fatet på ett varmt ställe, täcker det ovanpå med en annan fuktig trasa.

frön kommer inte att skada

Efter 3-4 dagar, när groddarna kläcks, planteras aubergine i jorden, på ett avstånd av 5 cm från varandra. 1-3 frön planteras i hålet, svaga skott avlägsnas sedan. Använd specialbehållare, pressade torvkrukor eller bara blomkrukor. Innan plantering måste marken stekas i ugnen.

När groddarna har 3 blad, dyker de. Detta görs noggrant, eftersom rotsystemet för växter är svagt.

För att förhindra svampsjukdomar läggs krossade tabletter av aktivt kol eller krita till planteringssubstratet.

krossade tabletter

Landning och förberedelse för det

Plantor härdas innan de planteras i marken. För att göra detta tas krukorna först ut 2-3 timmar utanför, sedan ökas denna tid gradvis till 10 timmar. Krukorna bör inte placeras i ett utkast.

Aubergineplantningsplatsen ska vara öppen, solig och skyddad från vinden. Du kan inte plantera blå på platser där nättskärmar växte förut.

gradvis öka

Landning utförs när den genomsnittliga dagliga temperaturen är minst 20 grader. Detta inträffar vanligtvis i mitten av juni. Vid denna tid bör det finnas 7-8 blad på varje grodd. Om det finns knoppar eller blommor på plantorna är detta inte ett hinder för plantering i öppen mark.

Buskarna planteras på ett avstånd av 50 cm från varandra, avståndet mellan raderna bör vara cirka 60 cm. Hålens djup är 15 cm.

Om plantorna planterades i torvkrukor, släpps aubergine in i hålen tillsammans med behållaren.

tillsammans med behållaren

Auberginevård

Kungen i norr hänvisar till opretentiösa hybrider, men om sommarinvånaren vill få en stor skörd, är minimal omsorg för växterna nödvändig.

Vattning

Alla aubergine älskar vatten, men det är viktigt att inte hälla dem för mycket. Om sommaren inte är varm, vattnas växterna var tredje dag. Vid temperaturer över 30 grader måste du vattna sängarna varje dag. Den bästa tiden att vattna är på morgonen. Häll lite vatten under roten, det är oönskat om vätskan kommer på bladen.

Den första veckan efter plantering i marken vattnar de blå inte. Överflödande vattning för närvarande leder till en minskning av växtens immunitet.

stor skörd

Kompostering

Mulch är viktigt för denna auberginesort för att skydda frukten från kontaminering. På grund av mulching behålls dessutom fukt under lång tid i jorden. Mulch hjälper sommaren och sparar tid på att rensa sängarna.

frukt från föroreningar

Toppdressing

Du måste mata hybriden varannan vecka. Därefter vattnas bäddarna rikligt för att inte bränna rötter. För utfodring används en lösning av karbamid och superfosfat, de tas i 10 gram per 10 liter vatten. Tillsätt 5 gram kaliumsulfat till lösningen.

Du kan gödsla växter med en lösning av färsk kycklinggödsel eller maskrosor.

vattnas rikligt

Sjukdom och skadedjursbekämpning

Kungen i norr är resistent mot sjukdomar och skadedjur. Men om sommaren visade sig vara fuktig, så strös buskarna med jämna mellanrum med träaska eller krossad krita. Auberginebuskar kan attackeras av bladlöss eller spindelmåter. I detta fall behandlas växterna två gånger om dagen, en vecka, med en infusion av lökskal och vitlökspilar.

Butiksköpta bekämpningsmedel används för att kontrollera sniglar. Meta och Groza beredningar är lämpliga.

växter behandlas

Skörd och lagring av grödor

Samla de blå när huden blir blank och ljus. Det är viktigt att inte överexponera frukten eftersom köttet blir brunt. Dessutom förhindrar en otidig skörd bildandet av nya äggstockar.

Du kan lagra färska aubergine i högst en och en halv månad. Förvara grönsaker på en sval plats, vid en temperatur som inte är högre än 4 grader. I förväg lindas varje aubergine med en servett.

samla blå

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa