Beskrivning av variationen av aubergine King of the Market F1, funktioner för odling och vård

Auberginevarianter King of the F1 marknaden har visat sig väl och uppskattas för den harmoniska avkastningen av skörden, som kännetecknas av ökade smakegenskaper. Det är fruktens smak som gör att denna grönsak kan användas vid beredningen av första och andra kurser, sallader, såser och förberedelser för vintern.

Beskrivning och egenskaper hos aubergine

Aubergine King of the F1 marknaden tillhör de tidiga mogna hybriderna. Mognadstiden sträcker sig från 100 till 110 dagar. Teknisk mognad bestäms av dess mörklila färg.

Växten i form av en kompakt buske bildar skott, målade i grön-lila färg. Buskarna är dekorerade med grönt bladverk med en lila nyans. Vackra frukter i form av en cylinder, 18-22 cm lång, 6 cm i diameter, är attraktiva, kännetecknade av en slät blank yta med en rik lila färg. Den vita massan är fast och har ingen bitterhet.

Fördelar och nackdelar med sorten

Aubergine variation King of the F1 marknaden har ett antal fördelar, tack vare vilken den har fått sin plats i trädgården.

De viktigaste fördelarna som sorten uppskattas för:

 • höga och stabila utbyten, upp till 10 kg frukt kan skördas från 1 m2;
 • utmärkta smakegenskaper;
 • standardtillväxtförhållanden;
 • immunitet mot huvudsakliga sjukdomar med svamp och infektiöst ursprung och skadedjur.
 • opretentiös vård;
 • möjligheten till långvarig lagring av grödan;
 • mångsidighet i syfte, frukt är lämpliga för kulinarisk bearbetning samt konservering;
 • en källa till användbara element för att berika kroppen och förbättra hälsan.

Aubergine Market King F1

Nackdelarna inkluderar fruktens krökning, men detta händer bara med felaktig vård.

Växande funktioner

Auberginevariant King of the market F1 odlas enligt standardschemat. Kulturen odlas med plantplantningsmetoden och kräver inte särskilda villkor.

Landningsdatum

Såning av frön rekommenderas under det sista decenniet av februari. För att få en kvantitativ och högkvalitativ gröda måste du förblöta utsädesmaterialet med en icke-koncentrerad lösning av kaliumpermanganat eller speciella medel för att öka groddningen.

aubergine frön

Jordberedning

Växten kräver markens struktur och fertilitet. Behållaren där plantorna kommer att utvecklas måste fyllas med högkvalitativt jordunderlag. Det kan tillverkas oberoende av två delar av markjord, 1 del humus och en liten mängd torv för att göra blandningen lös.

Innan sådd måste marken värmas upp i 10 dagar.För att göra detta måste du lägga den i krukor, hälla den med kaliumpermanganatlösning och täcka med glas.

Sådd frön

Såg det förberedda materialet till ett djup av 1 cm, håll avståndet mellan planteringsenheterna på 1,5 cm. Vatten, täck sedan med transparent film för att bibehålla den optimala fuktnivån.

sådd frön

Spira vård

De första skotten kommer inte att vara långa efter: de kommer att dyka upp en vecka efter sådd. Under denna period bör vattning och utfodring uteslutas, eftersom detta först kommer att leda till kraftig tillväxt och sedan massdöd av plantor.

Äggplantplantor vård inkluderar:

 1. Bakgrundsbelysning, eftersom groddar behöver upp till 12 timmars dagsljus.
 2. Riklig vattning med varmt vatten.
 3. Skydd mot plötsliga temperaturstörningar. Behållare med grödor bör placeras borta från fönsterramar, värmeenheter.

omplantering

Perioden från sådd av frön till plantering i öppen mark eller växthus är 65-70 dagar. Vid denna tid har äggplantplantorna från kungen av F1-marknaden 5-6 riktiga blad. Plantering bör utföras på kvällen, detta hjälper plantorna snabbt att anpassa sig till nya platser.

aubergine groddar

De viktigaste stadierna för plantering av plantor inkluderar:

 1. Härdning av plantor 7 dagar före landstigning.
 2. Fuktar, lossar och matar de valda områdena.
 3. Vattna plantorna så att de inte saknar fukt under transplantation.
 4. Bildande av hål i enlighet med avståndet mellan dem minst 70 cm.
 5. Plantera plantor, fördjupa sitt rotsystem med 6-7 cm och lämna cotyledon lämnar över marken. Avståndet mellan planteringsenheterna bör vara 50 cm. Det är viktigt att växterna inte ligger nära varandra. Detta kan påverka buskbildningen och avkastningen negativt.

Viktig! Omedelbart efter plantering måste plantorna skyddas från direkt solljus.

Befruktning och vattning

För att få de bästa och smakligaste frukterna, marknadens verkliga kungar, bör ett antal skötselåtgärder vidtas, vars huvudsakliga är vattning och utfodring:

 1. Regelbunden och riklig vattning. Aubergine är fuktälskande grödor, så de bör vattnas en gång var tredje dag och dagligen i torrt väder. Eftersom vattenbrist kan leda till död av växter. Bevattningsvattnets temperatur bör vara +25 C. Det är bättre att bevattna på morgonen eller kvällen.
 2. En snabb introduktion av näringsämnen ger en kvantitativ och högkvalitativ skörd av en hälsosam grönsak. Du måste mata den 3-4 gånger per säsong. Den första utfodringen ska genomföras 7 dagar efter plantering av plantorna. Genom att hålla denna tid kommer plantorna att slå rot och rötter att absorbera näringsämnen. I början av blomningen är det bättre att mata äggplantorna med ett komplex av gödselmedel från spårelement och mineraler. Under mogningen av frukterna är gödsling baserad på kväve och fosfor lämplig. Det viktigaste är att inte överdriva det med organiska ämnen, eftersom detta kan provocera tillväxten av äggplantor på King of the F1-marknaden till nackdel för blomning och utveckling, vilket kommer att påverka kvaliteten på framtida grödor negativt.

gödsling av aubergine

Det karakteristiska för sorten involverar också implementeringen av jordbruksmetoder som:

 • ogräs, ogräs, såväl som försiktig lossning av jorden nära buskarna, eftersom växternas rötter är grunt;
 • avlägsnande av de lägsta tillväxtpunkterna vid bildandet av buskar;
 • inspektion av växter för sjukdomar och parasiter och, om upptäckt, genomföra lämpliga förfaranden;
 • strumpebandhylsor, eftersom skott i kulturen kännetecknas av ömtålighet och bryter lätt, särskilt under vikten av stora aubergine.

vattning plantor

Sjukdomar och skadedjur

Kungen av F1-auberginesorten uppvisar utmärkt resistens mot grödssjukdomar, men detta fenomen utesluter inte risken för infektion.

Vanliga sjukdomar som hotar aubergine:

 1. Blackleg. Det här problemet kan diagnostiseras genom att mörkroten förstörs och förstörs. Rötta påverkar rötter och leder till kulturens död. Sjuka prover ska omedelbart tas bort från trädgården, marken ska torkas, lossas och strö med träaska ovanpå.
 2. Sen kärlek. En av kulturens farliga svampsjukdomar. Det signaleras av växande mörkbruna fläckar på de nedre bladen. Sjukdomen påverkar frukt och blommor av aubergine. Behandling innefattar användning av kopparinnehållande läkemedel.

aubergine sjukdomar

Av skadedjur anses Colorado potatisbagge, bladlöss, nakna sniglar vara farliga. Sådana parasiter bör bekämpas genom att behandla buskarna med kemikalier.

För att förhindra sjukdomar och attacker av skadedjur som väntar på kulturen i olika utvecklingsstadier, bör du agera proaktivt och följa vissa regler:

 • Använd bara mark som är väl befruktat med näringsämnen vid växande plantor.
 • att utföra gödsling som hjälper kulturen att hantera de spänningar som uppstår när kulturen för odling av kulturen kränks;
 • när växter är infekterade, måste du snabbt utföra alla åtgärder för att eliminera den.

Aubergine Market King F1

När dessa regler följs kommer ingenting att hota frukterna och en högkvalitativ skörd säkerställs.

Insamling och lagring

Frukten på aubergine King of the F1 marknaden mognar gradvis, så skörden måste plockas selektivt. En revision måste genomföras var tredje dag. Skär med en vass kniv, medan du lämnar en 3-5 cm del av stjälken.

Det är nödvändigt att lagra grödan på en plats där den är mörk och sval. Luftfuktigheten i rummet bör vara i genomsnitt 80%, eftersom en brist på denna indikator leder till att äggplantorna är saftiga och en skrynklig yta.


Bland de olika auberginevarianterna förtjänar hybrid King of the F1 marknaden speciell uppmärksamhet på grund av dess positiva egenskaper. Hälsosamma grönsaker som odlas i din trädgård kan vara en läcker ingrediens i många näringsrika måltider.

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa