Beskrivning av Carlson-auberginesorten, dess egenskaper och utbyte

Odlingen av vissa trädgårdsgrödor är förknippad med vissa svårigheter, aubergine är bland dem. På grund av de höga buskarna hos traditionella grödor, har uppfödare utvecklat nya kompakta sorter, bland dem Carlson-auberginesorten. Det lockar med buskens kompakthet och frukterna av en liten, ovanlig form för det "blå".

Beskrivning av variationen och egenskaperna hos sorten

Denna kompakta sort har ett högt utbyte. Det anses vara tidigt mognat, 75 dagar går från plantering till frukt, det är avsett för odling i växthus, i öppen mark, utan filmskydd, odling är omöjlig.

aubergine Carlson

Storleken på en årlig buske är 65 centimeter. Aubergine av denna sort producerar frukter med en icke-standard rundad form, den maximala diametern är 15 centimeter, färgen är intensiv lila. Den högsta tillåtna fruktvikten är 200-350 gram. Köttet i sektionen är tätt, vitkräm, fröinnehållet är minimalt. Sorten uppskattas för sin utmärkta smak, utan bitterhet.

Användning: arten är lämplig att använda i hemmamatlagning, vackra frukter, fylla, göra små rullar, göra en utmärkt sidodisk för grillfest. Dessutom uppskattas sortprinsorten av många trädgårdsmästare på grund av bristen på bitterhet och utmärkt presentation.

hemlagat

Användbara egenskaper hos aubergine Black Prince

Denna variation av aubergine uppskattas av dem som följer deras siffra, eftersom dess frukter innehåller upp till 90% vatten, en liten mängd fett och protein. Mogna frukter kännetecknas också av innehållet av vitaminer som är värdefulla för immunitet. 100 gram aubergine innehåller 22 kilokalorier energivärde.

Användningen av denna grönsak hjälper till att förhindra hjärtsjukdomar, hjälpa till att rena blodkärlen från överskott av kolesterol. Dessutom förbättrar den lila grönsaken matsmältningen och återställer immunförsvar mot infektioner.

överskott kolesterol

Hur man odlar en växt

Aubergine Carlson trivs med lerjord och sandig lerjord som är berikad med organiskt material. De bästa alternativen för grönsaksprekursorer är: het lök, friska morötter, pumpa, baljväxter. För att odla friska aubergine och skörda en utmärkt skörd, såar de utvalda frön för plantor under första halvan av mars.

Uppmärksamhet! Aubergine tål inte plockning dåligt, så varje frö placeras i en individuell behållare som planteras därifrån i marken.

"Blå" är en termofil gröda som är rädd för extrema temperaturer och svår torka. Därför odlas denna sort i mittenzon, norra och norra regioner i öppen mark endast under filmfilm.

vem är rädd

Landningsdatum

Valda frön sås för plantor i mars. Men groddar planteras i ett öppet område vid en ålder av 70 dagar. Detta görs efter frostens slut, annars kommer den årliga att dö.

öppen yta

Sådd

För att groddarna ska bli starka räcker det inte att bestämma tidpunkten för plantering. Samtidigt beaktas alla små saker och viktiga detaljer.

Alla högkvalitativa plantor med en balanserad komposition är lämpliga för sådd. Dessutom framställs krukvattningen oberoende. För detta tas torv, markjord, torv av hög kvalitet, lite träaska. 3 dagar före planerad sådd av frön, behandlas jorden med en svag manganlösning för att desinficera den från skadliga bakterier.

Frönen behandlas också före sådd för att skydda dem från sjukdom. För att stärka immunförsvaret sprayas frön med ett stimulerande Epin. De utvalda frönna blötläggs i vatten i 3 timmar, sedan sås 2 frön i en individuell kruka, jorden fuktas. Fröplantor förväntas dyka upp inom 15 dagar.

landning räcker inte

Växande plantor

Den optimala temperaturen för att hålla plantor i huset är 14-17 grader. Denna regim bygger upp rotsystemet. Sedan ökas det gradvis till 22-26 grader, och på natten - 18-22 grader räcker.

Om det blåser kallt från fönsterbrädan kan du skapa ett skumskikt för att skydda groddarna från frysning.

För en bekväm tillväxt av plantor krävs 12-timmars dagsljus timmar. En fytolamp används för detta ändamål. Vattna groddarna en gång i veckan, försiktigt, under roten, för att inte skada kulturen.

rotsystem

Plockning

De "blåa" valen tål inte bra, så trädgårdsmästare rekommenderas att överge denna procedur. Det är bättre att ta hand om den bekväma utvecklingen av växten i förväg genom att plantera frön i en enskild kruka.

råda att vägra

Vård

Efter plantering av en grönsak i öppen mark krävs högkvalitativ vård. För bekväm tillväxt och fruktning kräver unga skott högvattensvattning, periodisk ogräs, lossning och näringsrik utfodring.

bekväm tillväxt

Vattning

För att ett årligt ska få alla nödvändiga näringsämnen är det nödvändigt att följa de grundläggande reglerna för vattning:

  1. Vattnet som används måste sättas ner och varmt. När den gräddas med kallt vatten kan grönsaken kasta sina blad.
  2. Aubergine kan inte stå och strö, så de är täckta med folie under kraftigt regn.
  3. Vattenfrekvensen är en rent individuell fråga, därför är det viktigt att upprätthålla en balans mellan överskottsfuktighet och dess brist.
  4. Volymen konsumerat vatten får inte överstiga 10-15 liter per kvadratmeter.
  5. Makeup appliceras tre gånger per säsong.

vattningsregler

Ogräs och lossnar

Grönsaken behöver regelbundet ogräs och lossna marken för att ge adekvat syreåtkomst till rötter. Ogräs från ogräs är ett måste, eftersom de är bärare av destruktiva infektioner som de är mottagliga för friska aubergine.

syre till rötterna

Fertilizer

"Blå" kräver ytterligare klädsel tre gånger om dagen. 2 veckor efter plantering av unga groddar följer den första utfodringen av grönsakskörden. Samtidigt är det viktigt att upprätthålla en balans mellan organiska och mineraler. Från organiskt material, mullein, bra kycklingdroppningar, högkvalitativ förruttad gödsel, kompost kommer att göra.

Av mineralerna krävs kväve, kalium, mangan, näringsfosfor. Kom ihåg att inte använda färsk gödsel eftersom kväve som den innehåller kan bromsa växttillväxten.

grönsaksgrödor

Bushformation

Efter transplantation bildas buskar av unga skott. Extra skott tas bort två gånger i veckan.När busken växer 35 centimeter börjar de klämma upp toppen. Lämna de starkaste sidoskotten, ta bort alla onödiga och stegvisa. En stark, utvecklad busk kan hålla upp till 5 stjälkar.

extra skott

Skydd mot sjukdomar och skadedjur

På det öppna fältet är "blå" mottagliga för attacker av destruktiva skadedjur. För att förstöra björnen som äter lövverket placerar de speciella betar. Kulturen är också mottaglig för olika sjukdomar, till exempel apik och rotrot, lövmosaik och en skadlig pelare. Svamprot är den farligaste.

För att förhindra äggplantor och sjukdomar är effektiva insekticider lämpliga. Biologiska produkter som inte eliminerar sjukdomar direkt anses vara mer skonsamma och säkra i denna fråga. Sådana formuleringar kräver långvarig applikation för att erhålla rätt resultat.

rotrot

Skörd och lagring

De börjar skära vackra frukter när de når sin mogenhet. Du kan bestämma mognad genom att trycka något på aubergine - om huden rätar tillbaka är det dags att plocka frukt. Det viktigaste är att inte överexponera frukterna i trädgården, annars blir de olämpliga för konsumtion.

olämplig för konsumtion

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa