Beskrivning av sorten Galich aubergine, dess egenskaper och utbyte

Auberginevariant Galich av mogen tidigt mognad kännetecknas av ett mycket högt utbyte. Detta är en av de mest värmekrävande grödorna av alla grönsaker som odlas i regionerna i vårt land. Aubergineplantor innan plantering i öppen mark bör ha en höjd av 15-20 cm, rötter av krukväxter är starka, de skadas inte under transplantation och snabbt rotar. Frukter skördas utan att vänta på början av biologisk mognad.

Galich - beskrivning och sorts egenskaper

Kort karaktäristik och beskrivning av Galich-auberginesorten:

 • Frukten mognar den 112-140: e dagen.
 • Växten är kompakt, underdimensionerad, buskens höjd är upp till 70 centimeter.
 • Frukten är mörk lila med glans, upp till svart, cylindrisk, ibland päronformad.
 • Massan utan håligheter och bitterhet.

aubergine Galich

Huvudsakliga fördelar och nackdelar

fördelar:

 • Mycket produktiv, upp till 9 kg per växt.
 • Frukt är stabilt.
 • Perfekt transporterad.

nackdelar:

 • Växten kräver temperatur- och vattenförhållanden, särskilt när det gäller plantor.
 • Busken kräver formning.

fördelar och nackdelar

Växande regler

Den främsta orsaken till det nedtryckta tillståndet av Galich-aubergineplantor är den låga luft- och jordtemperaturen.

Om det finns ett växthus eller växthus med tillförlitlig uppvärmning, bör du börja odla plantor 10-15 februari.

Växande regler

När man ska plantera

I mitten av mars, så några av frön i plantor lådor, förvara dem på ett väl upplyst ställe, håll jordtemperaturen minst 15-30 grader. Så inte tjockt så att plantorna inte sträcker sig:

 • Efter 15-20 dagar ska dessa plantor klippas ut i en kruka, växthus eller i sängar. Det huvudsakliga villkoret för detta: jordtemperaturen ska vara minst 25-28 grader.
 • Oftast är misslyckanden i odling av aubergineplantor huvudsakligen relaterade till temperaturregimen. Så inte frön i kall jord.

plantor lådor

Planterade plantor - en garanti för hög avkastning

Det är känt att aubergineplantor tolererar transplantering mycket dåligt, vilket återställer rotsystemet i 15-20 dagar:

 1. Det rekommenderas att etablera odlingen av plantade aubergineplantor av Galich-sorten.
 2. Lämna en växt i krukor.
 3. I maj, när det varma vädret börjar, måste du installera det i ett filmväxthus eller under skyddsrum på bågar. På 15-20 dagar från höga temperaturer, snabb vattning (vatten varje dag!) Och befruktning kommer plantorna att nå sitt tillstånd vid plantering.Det är inte för sent att landa den 25 maj.
 4. Planterad försiktigt i jorden, utan att störa rötterna, kommer den att ta sig fram under utveckling och ge den som plågades i kylan i två månader.

hög skörd

Såning av frön och vård av plantor

Om plantorna odlas i ett rum i fönsterbrädan, bör detta arbete börja tidigast 20-25 mars. Först måste du så frön i en liten låda eller kruka fylld med kruka:

 1. Den första versionen av blandningen är humus, trädgårdsjord, torv i förhållandet 3: 2: 1. Du kan lägga till träaska med 1-2 koppar per 10 m
 2. Det andra alternativet är humus, torv (1: 1).

rum i fönsterbrädan

Välja och förbereda en landningsplats

Naturligtvis i ett rum är det svårt att exakt behålla den angivna temperaturen, men du måste sträva efter detta, annars får du inte bra plantor.

Om frönna är goda och temperaturen har bibehållits kommer plantor att dyka upp i 10-12 dagar, eller till och med tidigare. Deras frånvaro efter den angivna perioden innebär att de gjorde något fel och borde antingen höja temperaturen eller göra ny inläggning.

landningsplatser

Plockning

Med utseendet på 1-2 riktiga löv bör plantorna klippas (planteras) i krukor fyllda med samma jordblandning som plantorna odlades i.

Grödorna vattnas efter 2-3 dagar med varmt vatten genom en sil, och när de samlar 3-4 riktiga blad - varje dag, helst på morgonen.

bör öppnas

Växande plantor i äggskal

Försök att odla krukväxter. Cellerna tillverkas i låga kartonger med en höjd av 10-15 cm och mäter bara 5 x 5 eller till och med 4 x 4 cm.

Ta äggskalen och gör ett hål för dränering i botten.

äggskal

Fyll dem med bördig jord och så två frön i vardera. Det finns ingen anledning att rusa med såddatumet - de gör det i mitten av april, eller till och med efter den 20.

Huvudvillkoren för detta är att jordens temperatur på odlingsplatsen ska vara 25-28 ° C.

Vi måste bevattna dessa speciella kassetter varannan dag och mata dem med kvävegödselmedel en gång i veckan och ge två matskedar urea, karbamid eller ammoniumnitrat till en hink med vatten.

kvävegödselmedel

Skötselfunktioner

När stabilt varmt väder börjar måste lådor med plantor tas ut på en balkong, loggia eller placeras under ett filmskydd på bågar på en gård eller trädgård.

Men på natten bör de återföras till en varm plats eller ge ett tillförlitligt skydd.

Aubergineplantor i öppen mark bör planteras i två rader. Från en växt.

säkert skydd

Bevattningsregler

Vattning är särskilt viktigt under varma dagar. Aubergine känner sig inte särskilt bra under den varma sommaren:

 1. Vid varmt torrt väder bör de vattnas varannan dag.
 2. Gör spår mellan raderna, täck dem med halm eller sågspån.
 3. Du måste bortskaffa inte bara spåren, utan också marken runt buskarna. Detta gör att fukt kan hållas längre och eliminerar behovet av att ständigt lossa jorden för att förhindra skorpbildning.
 4. Mulching förhindrar också överhettning av jorden. Från överhettning i området med rötter kan växten inte bara kasta blommor utan också löv.
 5. Att vattna direkt i fårorna är bra eftersom vattnet inte sprider sig, mindre tid och ansträngning läggs på att vattna varje anläggning separat.

kan släppa

Hur man gödslar

Fröplantor matas efter 8-10 dagar med en lösning av uppslamning (1:10), fjäderfä-droppningar (1:15) eller mineralgödsel, främst med en blandning av urea, superfosfat, kaliumsulfat som tas i lika stora andelar (kalium kan ersättas med aska, men du måste ta det tre gånger mer än kväve- och fosforgödselmedel).

fågeluttag

Lossa och ogräs

Dessa agrotekniska tekniker måste utföras systematiskt vid odling av sorten Galich.

Arrangemanget av furer och regelbunden lossning stimulerar bildandet av nya ytterligare rötter.Rötterna börjar växa i den riktning som vattnet och utfodringen kommer från.

växande sorter

Bushformation

Formation förstås innebära att ta bort onödiga steg från busken. Klipp av alla styvbarn som bildas under den första gaffeln. Medan plantorna är små uppträder tillväxten i en stjälk, men när de växer upp förgrenar sig stammen till två skott.

Tills gaffeln i stammen visas är det nödvändigt att ta bort alla steg i bladets axillary zon i steg under växten av växten.

extra steg

Denna teknik hjälper till att minska belastningen i de tidiga stadierna av buskens tillväxt och gör det möjligt för växten att växa aktivt. Vid tidpunkten för blomningen kommer buskarna att förstärkas fullständigt.

Aubergine bör fortsätta att växa fritt utan ytterligare formning. Men samtidigt, om styvbarn plötsligt dyker upp under gaffeln eller från marken, måste de tas bort för att upprätthålla formationen.

växa aktivt

Sjukdomar och skadedjur: metoder för att hantera dem

När de första frukterna av aubergine är bundna, måste du ta bort alla de nedre bladen under gaffeln. Särskilt de som berör marken. En eller två blad bör tas bort var sjunde dag när busken växer.

Denna teknik förbättrar ventilationen i trädgården, och borttagningen av de nedre bladen utesluter infektion med svampsjukdomar och skadedjur.

slåss mot dem

Skörd och lagring av grödor

Det enklaste sättet att skydda frukt och växter från förstörelse till följd av låga temperaturer tidigt och mitten av hösten är att täcka dem med agrofiber.

När dagtemperaturen sjunker till 9 ° C förlorar aubergine av sorten Galich sin förmåga att mogna.

låga temperaturer

Frukter i olika former lagras separat från varandra. De sorteras regelbundet och väljer övermogna och bortskämda exemplar.

I rumsförhållanden torkar aubergine snabbt, det är bättre att förvara i en källare.

sorteras regelbundet

I inga fall ska dessa frukter förvaras i ljuset, eftersom det giftiga ämnet solanin samlas i dem. Solanin är en alkaloid; dessutom försämrar den den färdiga produktens smak.

Självväxta aubergine innehåller inte bekämpningsmedel och kännetecknas av hög smak.

innehåller bekämpningsmedel

Det finns inga recensioner, var först med att lämna det
Just nu tittar på


gurkor

tomater

Pumpa